Arama

ADSL Teknik Destek - Sayfa 6

Güncelleme: 31 Aralık 2012 Gösterim: 71.988 Cevap: 104
Heatcliff - avatarı
Heatcliff
Ziyaretçi
2 Mayıs 2008       Mesaj #51
Heatcliff - avatarı
Ziyaretçi
Alakanız için teşekkürler.

Sponsorlu Bağlantılar
Ama telefon diğer odada zaten o telefon açıldığı zaman bağlantı kopuyor. Telefona kadar herşey tamam. Bir sorun orası işte.
murat tecer - avatarı
murat tecer
Ziyaretçi
2 Mayıs 2008       Mesaj #52
murat tecer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Heatcliff adlı kullanıcıdan alıntı

Alakanız için teşekkürler.

Sponsorlu Bağlantılar
Ama telefon diğer odada zaten o telefon açıldığı zaman bağlantı kopuyor. Telefona kadar herşey tamam. Bir sorun orası işte.

Telefon ile adsl hattını paralel bağlarsanız telefonun her çalışında hattınız kesilir.
Eğer bağlantı şeklini değiştirmez iseniz buna katlanmak zorundasınız.
Modemden telefona giden hattı socet ten göndermek zorundasınız.

Sevgiyle kalın.
muraterusta - avatarı
muraterusta
Ziyaretçi
19 Mayıs 2008       Mesaj #53
muraterusta - avatarı
Ziyaretçi
alınacak modem alınırken modemin gelişmiş özelliklerini bulunduğu modemler almak her zaman daha iyidir.Server ortamı için modem alcaksan dhcp,nat ,firewall,dmz,vpn,dyndns gibi özellikleri olan modemlerden almak gerekir.
airties,zyxell modemleri tavsiye ederim.
ev için alacaksan nat ve dyndns özelliği muhakkak olmasına önem göster
yarın yada bir gün uzak masaüstü kullanmak vb.. istersen bunları nat olmadan yapamazsın

kac portlu olması daha iyi olur diyorsun bence tek portlu olsun ama düzgün olsun.
cünkü onu switch len coğaltabilirsin...

kac gb olayına ise vallahi orasını sen bilirsin.ne kadar süreli internet kullanırsa ona göre al.ama cok program indiririm diyorsan (film,sinema vb indiririm diyorsan)
o zaman limitsiz almanı tavsiye ederim..

Murat ERUSTA
Son düzenleyen Blue Blood; 21 Mayıs 2008 20:22 Sebep: İletişim adreslerinizi vermeyiniz.
dinazor1962 - avatarı
dinazor1962
VIP ne mutlu Türk'üm diyene
21 Mayıs 2008       Mesaj #54
dinazor1962 - avatarı
VIP ne mutlu Türk'üm diyene
selamlar butun tuhafliklar beni buluyor benim ip numaram daha once 85 ile basliyordu 2 gun once fabrika ayarlarini yaptim dun yeni bir siteye girdim orada ip numaram 81 ile basladigini gordum adsli kaldirip tekrar kurdum ayni bilgi den adsl hizmet programi guncelleme bastim ftp ye ulasilamiyor tekrar deneyiniz yaziyor. ip numarasi degisirmi?
airties -205 kullaniyorum
Türkiyem dinazor1962 Türkiyem
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
21 Mayıs 2008       Mesaj #55
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
dinazor1962 adlı kullanıcıdan alıntı

selamlar butun tuhafliklar beni buluyor benim ip numaram daha once 85 ile basliyordu 2 gun once fabrika ayarlarini yaptim dun yeni bir siteye girdim orada ip numaram 81 ile basladigini gordum adsli kaldirip tekrar kurdum ayni bilgi den adsl hizmet programi guncelleme bastim ftp ye ulasilamiyor tekrar deneyiniz yaziyor. ip numarasi degisirmi?
airties -205 kullaniyorum

IP adresinin alınması ve değişiklik oluşması sizinle birebir etkili bir durum değildir. FTP sitelerine ulaşamamazlık IP den kaynaklanan bir durum değildir. O sadece internette kimliğinizin olduğunu göstermek içindir. Yinede çok sorun olarak görünüyorsa statik IP gibi alabilirsiniz. Ağ Komşularını açın, buradan bulunduğunuz ağ üzerine sağ tıklayın, özellikler diyin, (ya da kısaca saatin yanında bulunan çift monitör e tıklayın) ve açılan pencereden özellikleri seçin. Yine açılan pencereden liste bölümünden TCP/IP ... ye iki kez tıklayarak açılan pencereden Aşağıdaki IP adresini al diyerek alt bölüme istediğiniz IP yi yazın. Bi alta geçtiğinizde kendisi 255 ten başlayarak oluşturacaktır. Onun altındakini sizin doldurmanız gerekiyor. Burada modemin kendi IP sini yazmanız daha iyi olacaktır. Yanlış hatırlamıyorsam Airties modemlerin iç IP si 192.168.2.1'di.

Başka bir şekilde modemin web arayüzünden girerek buradan iç IP yi [mac adresini de bilmeniz gerekiyor, bunu da yine IP yi değiştirmek için açılan pencerede bulunan ayrıntılar sekmesinden öğrenebilirsiniz] değiştirebilirsiniz.

Not: İç IP; ethernet modemlerin kendi içinde oluşturduğu ağ ve koruma kimliği, dış IP de; internete çıkış IP niz.
çılgın34 - avatarı
çılgın34
Ziyaretçi
10 Haziran 2008       Mesaj #56
çılgın34 - avatarı
Ziyaretçi
adsl kota 2,1 pro öneririm
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
17 Haziran 2008       Mesaj #57
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Arkadaşlar, sadece adsl modeme bağlı olan bir telefon hattını kullanarak bilgisayardan bir komutla herhangi başka bir numarayı çevirmek mümkün müdür? Yani telefon adsl modeme, modem ethernet kablosuyla bilgisayara bağlı iken.
AlwaysSad - avatarı
AlwaysSad
Ziyaretçi
22 Haziran 2008       Mesaj #58
AlwaysSad - avatarı
Ziyaretçi
Slm... USRobotics Wireless modemim var ve 1024 Kbps / 4 GB kullanıcısıyım. Yaklaşık 2 buçuk aydır download hızım 11-16 kb ve çok nadir 23 kb. En hızlı halinde 23 kb. Eskiden 80 falan olurdu ve en yüksek 104 olurdu. Sizce sorun ne olabilir? (Bu arada mac adress control ve şifre var modeme benim masaüstü bilgisayarım ve evdeki laptoptan başka bağlanan yok) Şimdiden teşekkürler...
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
22 Haziran 2008       Mesaj #59
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
AlwaysSad adlı kullanıcıdan alıntı

Slm... USRobotics Wireless modemim var ve 1024 Kbps / 4 GB kullanıcısıyım. Yaklaşık 2 buçuk aydır download hızım 11-16 kb ve çok nadir 23 kb. En hızlı halinde 23 kb. Eskiden 80 falan olurdu ve en yüksek 104 olurdu. Sizce sorun ne olabilir? (Bu arada mac adress control ve şifre var modeme benim masaüstü bilgisayarım ve evdeki laptoptan başka bağlanan yok) Şimdiden teşekkürler...

Tam olarak emin olabilmek için TTNET'in ADSL Test sayfasından ilgili bölümü seçerek test yapın (bazı sunucu bazlı yine günün bazı saatlerinde yavaşlık görülebilir, bu da ADSL Hizmetinin kötü olduğunu gösterir). Testi yaparken de internetle ilgili hiçbir program kullanmayın. Herneyse sonuç yine aynı olursa modemin ethernet bağlantısını yapıp bir de böyle bir deneme yapın. Tekrar hız testine tabi tutun. Modemi kapatma düğmesini kullanarak kapatın ve en az 10 saniye kapalı olmasını sağladıktan sonra yeniden açıp kısa bir süre bekledikten sonra komut istemini açıp (başlat > çalıştır > cmd yazıp enter layın, Vista kullanıcısısıysanız; başlat > tüm programlar > donatılar > Komut istemi üstünde sağ tık ve yönetici olarak çalıştır'ı tıklayın) burada ipconfig /flushdns yazıp enter a basın, pencereyi kapattıktan sonra kısa bir süre bekleyin. Ondan sonra bir test daha uygulayın, eğer sonuç yine yavaş olarak görülürse modemi başka bir bilgisayarda veya başka bir modemi kendi bilgisayarınızda denemenizi öneririm. Sorun modemden mi kaynaklanıyor yoksa bilgisayardan mı diye fikir edinmeniz açısından.

Bu arada indirme hızı 104 kb değil 107 kb'tır. Azami olarak bu değer, 112 olabilir (Internet optimizasyonu sağlandığında görülebilir bu değer).
AlwaysSad - avatarı
AlwaysSad
Ziyaretçi
23 Haziran 2008       Mesaj #60
AlwaysSad - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
torchbearer adlı kullanıcıdan alıntı

Tam olarak emin olabilmek için TTNET'in ADSL Test sayfasından ilgili bölümü seçerek test yapın (bazı sunucu bazlı yine günün bazı saatlerinde yavaşlık görülebilir, bu da ADSL Hizmetinin kötü olduğunu gösterir). Testi yaparken de internetle ilgili hiçbir program kullanmayın. Herneyse sonuç yine aynı olursa modemin ethernet bağlantısını yapıp bir de böyle bir deneme yapın. Tekrar hız testine tabi tutun. Modemi kapatma düğmesini kullanarak kapatın ve en az 10 saniye kapalı olmasını sağladıktan sonra yeniden açıp kısa bir süre bekledikten sonra komut istemini açıp (başlat > çalıştır > cmd yazıp enter layın, Vista kullanıcısısıysanız; başlat > tüm programlar > donatılar > Komut istemi üstünde sağ tık ve yönetici olarak çalıştır'ı tıklayın) burada ipconfig /flushdns yazıp enter a basın, pencereyi kapattıktan sonra kısa bir süre bekleyin. Ondan sonra bir test daha uygulayın, eğer sonuç yine yavaş olarak görülürse modemi başka bir bilgisayarda veya başka bir modemi kendi bilgisayarınızda denemenizi öneririm. Sorun modemden mi kaynaklanıyor yoksa bilgisayardan mı diye fikir edinmeniz açısından.

Bu arada indirme hızı 104 kb değil 107 kb'tır. Azami olarak bu değer, 112 olabilir (Internet optimizasyonu sağlandığında görülebilir bu değer).

Teşekkür ederim sanırım sorun modemden kaynaklanıyor. Diğer bilgisayarlarda denediğimde yine aynı sonucu veriyor ve internete bağlanması en az 2 dk sürüyor. Bu arada test sonucum 217 Kbps çıktı.