Arama

Sizin Yazılarınız - Sayfa 7

Güncelleme: 14 Eylül 2014 Gösterim: 56.661 Cevap: 157
veba - avatarı
veba
Ziyaretçi
10 Ağustos 2007       Mesaj #61
veba - avatarı
Ziyaretçi
Toprakları üzerlerinde ölenlerin,ruhları rahat mı acaba.Verdikleri mücadelelerinin tohumları nasıl gelişecekti.Rüzgar,su,güneş ne yöne eğilmesini sağlayacaktı onların.Yıllar geçtikçe,günler zamanda kaybolup yeniden göründükçe gelenlere dair,yaşanılanlar ve yaşatılanlara dair ne olacağini tahmin edebilmeme rağmen kestirmek istemediklerimden olsa gerek suskunluğum.Dünya açık bir name gibi insanların karaladıkları,yazdıkları,söylemeye korktukları,korkularına bağlı olarak onlara kesilen cezların üstüne gidemeyişleri ile sürekli kendilerini sınırlandırmalrı ürkünç bir hal alıyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Kamplardaki çocuklar,silah gölgesi altında bir çıkart mücadelesinin tohumsallaştırmaları haline getirlmiş savaş çocukları nasıl yetiştiriliyor,rüzgar ne yöne eğiyor görebiliyormusunuz.Savaşın doğruluğu kuzeydemi,güneydemi yoksa batımı haklı doğu mu.Bu savaş ne için kimin için sordunuz mu "yok" davadır bu.Geleceğin geçmişe açtığı bir dava suç duyurusunda bulunmasını haklı kılıyor geleceğin,geçmişe olan kinini.Kirlenmesine el birliği ile kol- kanat gerdiğimiz çocuklarımızın aydınlık geleceklerine,umutlu mutlu yarınlarına işledik.Kirlettik ve onları kendilerinden çaldık.Bu kabul etmekten bile korkacağimiz bir durum,ironik değil,trajik bir durum üzücü ve korkunç ne yapıyoruz biz..

Mikropçuk_11 - avatarı
Mikropçuk_11
Ziyaretçi
10 Ağustos 2007       Mesaj #62
Mikropçuk_11 - avatarı
Ziyaretçi
offfffffffff sevgilimden ayrıldımMsn Cry
Sponsorlu Bağlantılar
RuYa - avatarı
RuYa
Ziyaretçi
10 Ağustos 2007       Mesaj #63
RuYa - avatarı
Ziyaretçi
Ayrılık, Yarımların Acısını Bırakır Ömrümüzün Herhangi Bir Vaktine. Yaşanılan Acı Sadece Bir Sözcüğün Sıradanlığına Sığdırılmıştır. Oysa O, Soluk Alıp Verilen Her Dakikada Saklıdır. Gecenin Karanlığı Ile Gelen Sızı, Göçmen Kuşların Kanadına Takılan Sevinç, Kuzeyden Esen Rüzgarın Kokusu, Sonsuz Dokunuştur Ayrılık...

giden Biraz Yaşanmışlık Biraz Da Yaşanacak Şeyler Götürmüştür. Biraz Kendi Ömründen Biraz Da Onun Ömründendir Götürdüğü. Oysa Gözlerdeki Issızlıkta Bulunmuştur Aranılan. Hiç Bir Bencillik Kıyılarına Uğramadan Yanaşılan Bir Limandır Yaşanılan. Onca Kalabalığın Içinde Çırılçıplak Bulunulan Yalnızlıktır Paylaştıkları. Uzun Zamanlardan Topladıklarıdır Birbirlerine Sundukları. Giden Götürmüştür Bir Ömür Biriktirdiği Acıları Da.
bir Kuş Kanadının Çırpınışı Kadar Kısadır. Her Şey Bir Anda Bitiverir. Bulunduğu Gibi, Yüreğe Kabul Edildiği Gibi, Anlaşıldığı Gibi Değildir Bu.

zamanın Hızı Daha Acımasızca Işler Terk Edişin Durağında. Başlarken Duyulan Kaygıların Dizildiği, Kuşkuların Yer Edindiği Kadar Uzun Değildir Ömrü. Iki Kirpiğin Buluşma Anından Daha Hızlıdır Bazen Ayrılık. O Ilmek Ilmek Işlenen, Günlerce Diller Dökülen Ve Bin Türlü Acının Içinden Süzülerek Getirilen Sözcüklerin Sihrinden Yoksundur. Çünkü Hiçbir Yıkımın Hassaslığa Ihtiyacı Yoktur. Onda Ayrıntı Da Yoktur. O Sadece Yıkar Giderken... Ve Yıkım Zaman Ile Bir Bağ Kurmaz. Çünkü Zamanın Yeri Yoktur Gidenin Bıraktığı Yerde. Giden Zamanı Da Almıştır Yanında, Gelecek Geçmişin Gölgesindedir Artık.

mısralara Sığmaz Olur Acının Derinliği. Uçurumlar Ile Kıyaslanır Yalnızlık. Uçurum Kenarında Gezer Güzel Ve Acı Anılar. Her Seferinde Kalandır Bu Uçuruma Devrilen.ve Hep Kalandır Anıların Cenderesinde Boğulan. Fırtınalarda Kaybolan, Girdaplara Takılan. Bilir Ki Kurtulduğu Her Fırtınadan, Çıktığı Her Kuytuluktan Yokluğu Duyacaktır. Bundandır Ki Hep Kalan, Ayrılığın Nedenlerini Düşünür Uzun Uzun. Bir Kuyunun Derinliklerinde Bulacağı Işığın Onu Getireceğini Sanarcasına. Çaresiz Kalınca, Sanık Sandalyesini Kurar. Bir Kendini Oturtur Bir De Gideni. Ama Bulamaz Suçu Tespit Eden Bir Delil. Hep Pişmanlıktır Gelip Dilinin Ucuna Dolanan. Ve Güzele Dair Anlara Kızmaya Başlar.

giden Hep Bir Kapı Aralamıştır Kendine. Bir Perde Çekemez Yaşadıklarına Ama Daha Bir Güvenle Bakar Hayatına. Oysa Hep Bir Kırık Ayna Taşır Yanında Ve Her Düşündüğünde Aşkı O Aynadan Bakar Kendine. Belki De Kalandan Beklediği Itaattir, Kabulleniştir, Sesindeki Çaresizliği Hissediştir. Bilmez Ki Ne Büyük Bir Yalnızlıktır Içine Düştüğü. Çünkü Her Veda Kötü Bir Alışkanlık Bırakır Insanın Hayatına. Veda Ettiğin Gibi Edilen Olmanın Da Korkusunu Salar Yüreğine. O, Acımasızlığın Nasıl Olduğunu Bilir. Bunun Içindir Ki, Aşkı Bir Önceki Gibi Yaşayamaz. Çünkü Aşkta Acıma Olmadığı Gibi Acımasızlığa Da Yer Yoktur. Bu Nedenle Her Yeni Aşka Bu Korkunun Gölgesinde Başlar Giden. Artık Giden Değil Kalan Olmanın Korkusu Taşıyandır.

her Ayrılık, Bir Filmin Sahnelerini Bir Romanın Sayfalarını Andırır. Bu Yara Bir Daha Asla Kapanmaz Ve Hiçbir Ilaç Iyileştirmez Sanılır. Artık Ne Kuşların Kanatlarına Takılan Sevinci Duyumsar, Ne Bir Çocuğun Tebessümünü Fark Eder Ne De Ağlamak Onu Teselli Eder. O Sadece, Yalnızlığının Girdabında Nasıl Boğulduğunu Düşünür. Her Ayrılık, Bitmişliğin Veya Zor Ile Kazanılanın Kolay Kaybedilmesinin Kabullenilmemesidir; Kendisine Sorulmadan Alınan Bu Kararın Incittiği Onur, Sevgi Sözlerinin Ardında Gizlenmiş Olan Terk Edişin Bir Anda Bilinmesidir Ayrılık Acısı.

her Veda Çıktığı Kapıyı Açık Bırakır. Arkasından Kapatmaz, Kapatamaz. Çünkü O Arkasına Bakmadan Gidendir. Arkaya Bakmanın, Bıraktığı Yıkıntıyı Görmenin Anılarında Silinmeyen Bir Acının Resmini Çizeceğini Bilir. Bu Nedenle Hiçbir Veda Arkasına Bakmaz Ve Bu Nedenledir Ki, Çıktığı Kapıyı Kapatmaz. Oysa Her Veda Şunu Hep Unutur; Her Aşk Bir Veda Kapısından Girer
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Ağustos 2007       Mesaj #64
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
3 nokta "..."ne anlam taşır bilir misiniz?

Anlamı o kadar derindir ki kimse bilmez yada bilmek istemez. Sadece kalemle bırakılan birkaç değersiz şeydir dimi "..."



(1. Nokta)

Anlamı gidenlerin arkasından bakmaktır: Gidenlerin ve geri gelmeyeceğinizi sandığınız şeylerin. Değer verdiğiniz ama bu değeri hiçe sayanların arkasından gözyaşı dökenlerin, kendilerini anlattığı bir işarettir. Sevgidir, aşktır; belki de en önemlisi ihanettir, güvendiğiniz kişinin sizi yarı yolda bırakmasıdır, umutsuzluktur, sabahlara kadar acı çekmektir. Bir çocuğun elinden şekerinin alınmasıdır. AĞLAMAKTIR.


(2. Nokta)

Anlamı beklemektir: Bir anda silip atamadığınız, değer verdiğiniz şeyin geri gelmesini beklemektir. Size bir gün döneceğini, elbet bir gün istediğiniz şeyi elde edebileceğinizi düşünmektir. Assında bildiğiniz şeyi bilmezlikten gelmektir KENDİNİZİ KANDIRMAKTIR.

(3. Nokta)

Anlamı umutsuzluktur. Bekleyip kendinizi kandırdığınız günleri hatırlamak ve bir sigara yakmaktır. İçinize çektiğinizde zehirlendiğinizi bilerek bu acıyı yaşamaktır. Bir anlık zevk için bütün hayatımızı bir hiç uğruna satmaktır. Anlamı AŞK YALANDIR "..."
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Ağustos 2007       Mesaj #65
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
gggg2vo
hayatla aramda yalnızca benim görebildiğim kocaman bir çember var sanki.. kocaman bir konuşma baloncuğunun içinde hapsedilmiş gibiyim.. başkasına ait bir konuşma balonu.. başkasına ait bir yaşam..öyle çepeçevre sarmışki bu çember.. sanki ses geçirmeyen bir duvar. insanların neler konuştuklarını duyamıyorum.. sadece ağzını açıp kapatıyorlar gibi.. ve göremiyorum yüzlerini net olarak.. ve sanki kimse beni duyamıyor.. kimse ne söylediğimi anlamıyor.. ve de kimse göremiyor asıl beni.. bendeki ‘’ben'’i..
sanki hiç bilmediğim biryerlerden kanıyorum.. kanım eksildikçe nefesim yavaşladıkça hissediyorum kan kaybettiğimi..
soluğım yavaşlıyor.. kalbim yavaşlıyor.. ve anlıyorum ki kanıyorum.. farketmeden ağlamak gibi..göremediğim biryerden,bilmediğim biryerden kanıyorum.. sanki vücudumda hiç bakmadığım baksamda göremeyeceğim bir yer var.. yada görmekten kaçtığım,görmezden geldiğim zayıf bir yer..ve o çemberin içinde kimse kanadığımıda görmüyor..
sanki doğduğumdan beri yalnızım.. yalnızlık değil canımı acıtan..hiç insanın ailesi canını acıtır mı .. canımı acıtan kendi soluğumun buharından başka ısınacak hiçbişeyimin olmaması…üşüyorum..canım yanıyor.. ve ben bilmiyorum gene .. neden kanadığımı bilmediğim gibi.. neden canımın yandığını da..
bilmiyorum…..hiçbirşey…
ANNA
kaf_kef - avatarı
kaf_kef
Ziyaretçi
26 Ağustos 2007       Mesaj #66
kaf_kef - avatarı
Ziyaretçi
(Birineee......)


gothicgirls035aw9
Gözlerinden damlayan her yığılı sancının sana kattığı onca acı ve acının sana vermiş olduğu bir sancı.

Sen ki; dünyayı önüne seren kadın;
Sen ki yalnızlığıyla barışık olan;
Sen ki hayalleri için yaşayan. Nerdesin şimdi?

Şimdilerde yaşadığın, geçmişinin izlerinin seni sürüklediği bu dayanılmaz acı da ne?
Sen yüreğini bir parmaklığa kapatmış aydınlık yüzü olan kadın! Nerelerdesin şimdi?

Kayıp mı edildin, kendin mi kayboldun?
Kaybolduğun yol da kim seni sürükledi bu dayanılmaz acıya.
Sevgiyle bütünleşen kalbini şimdi niye dikenler kaplamış,

Sen içindeki tüm sesleri havalandıran sonsuz güce sahip kadın, şimdi nerede senin o sonsuzluğun?
Sonsuzluğu nerede kaybettin ve yokluğun nerede başladı?
Seni yalnızlığa iten neydi ki, sen bunca zamana rağmen kendini hiç oradan kurtarmadın?
Kurtaramadığın zamanların zamansız acılarla kaplı olduğunu niye bu kadar geç anladın?

Sana ait olduğunu bildiğin tüm yalnızlık tabularında şimdi neden boğuluyorsun?
Bu denizler senin sularındı, kendi sularında neden dibe batıyorsun?
Yoksa taş mı bağladılar bir daha çıkma diye?
Yoksa sürüklendin mi gelgitlerde?

Aşk senin için nerede başladı ve nerede bitti?
Dünya senin için ne zaman döndü ve ne ara durdu?
Yalnızlık ne zamandan beri sana böylesine düşman oldu?

Uyan artık uyan peri kadın!
Uyan; yoksa bir daha asla gözlerini açamayacaksın.
Uyan; yoksa kaybettiğin zamanı hiçbir zaman geri alamayacaksın.
Uyan; uyan ki, bu içindeki çimenlik tekrar kır çiçekleri açsın.
Uyan;

Uyan yoksa…
Olduğun yerde öylece kuruyacaksın…


(alıntı)

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Ağustos 2007       Mesaj #67
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
aşka kumar

Aşkınızın üzerine kumar oynadınızmı hiç
Değişipte insalıkdan çıktınızmı onun için
Tanrının bile şirk kıldığı köpek oldunuzmu defalarca
Hepsine yalan ona gerçek diyipde yanıldınızmı
Sizi mahvettiği gün onu sildikden 1 ay sonra seni unutamıyorum telefonunu aldınızmı ondan


İşde ben bunları yaptım kumar oynadım aşkımın üzerine
Kaç kez kazdım derinlikleri vücuduma ait bir yer bulamadım
Vücudumdan akan kanı dindirecek bir beden bulamadım

Şimdi sadece anılarımda varsın beraber olduğumuz benzer mekanlarda sana benzeyen bir gülümse gördüğümde

Aşkımın üzerine ben kumar oynadım
Herkezde royal çıktı bende ise kan renginde bir flush


suzan akkaya
kaf_kef - avatarı
kaf_kef
Ziyaretçi
27 Ağustos 2007       Mesaj #68
kaf_kef - avatarı
Ziyaretçi
aeklefu9
ANLAMALIYDIM



Anlamalıydım ben üzüldüğümde kılını kıpırdatmamandan,
sadece işin düştüğünde aramandan. "N'aber, nasılsın" lâfının arkasına
"Bir görüşelim mi?" ekleyememenden, anlamalıydım sevgisizliğini...

Ben, seni görmek için sınırlarımı zorlarken,
senin umursamamandan, alaycı konuşmalarından,
ya da senden vazgeçerim diye korkup
önüme bir parça yem atmandan anlamalıydım...

Ben, hayatta hiç kimseye bu kadar sabırlı
bu kadar mülayim davranmamıştım oysaki.
Severdim özgürlüğümü, asi olmayı, bir bardak suda
fırtınalar koparmayı, kimseye hesap vermemeyi...
Bir bunları severdim bir de seni sevdim...
Sevgilin değil sevdiğin olmayı istedim....

İlk defa biri benden hesap sorsun istedim, bir açıklama beklesin.
Bu biraz açık değil mi ya da "Hayır bir yere gitmiyorsun,
evde oturuyorsun" dan başka bir şeydi bu...
Beni sorgula, duygularımı sorgula istedim. Olmadı...

Ne kadar da kolaydım senin için, ne kadar da zahmetsiz...
Tabiiki, bocalardın, emindin düzgün insan olduğumdan
hayatında hiç karşına çıkmamış kadar düzgün,
emindin seni çok sevdiğimden ve düşündüğümden;
öyle olmasaydı her probleminde ilk beni arar mıydın?

Nedenleri, niyeleri merak etmedim hiç, inan etmedim...
Bu kadar sevgisizliğinde seni nasıl bu kadar sevdim, onu merak ettim.
Benim için ne düşündüğünü, beni nasıl gördüğünü,
sendeki beni merak ettim...

Artık hayal kurmuyorum, geçmişe bu kadar bağlı olmamın sebebi;
o zaman çok mutlu olmam bunu biliyorum... Şimdi tekrar
başlasak da, yalnızlığı paylaşsak da sana gönlümü açabilir,
gözüm kapalı güvenebilir miyim sanıyorsun?

Şimdi artık tek başınayım...
Hiç değilse hakkını veriyorum yalnızlığın.
iki kişilik kocaman bir boşluktansa
sensizliği ve yalnızlığı yeğlerim...

Artık kendimi görmemek için aynalara bakmıyorum,
üşürüm diye kazağını giymiyorum,
ağlarım diye türkü söylemiyorum.
Belki de sen haklısın!
Artık ben bile kendimi sevmiyorum...
H€L€N - avatarı
H€L€N
Ziyaretçi
4 Eylül 2007       Mesaj #69
H€L€N - avatarı
Ziyaretçi
resmor8cc1

Yıldızlardı senin yüreğin,bu yüzden gökyüzüne bakardım hep küçükken..

Sebebini bilmediğim bir huzurdu, geceleri ay ışığında yıldızları izlemek, orada beni çeken birşeyler vardı, sessiz, gizemli ve de muamma..
Renkleri arıyordum gökyüzünde, maviyi, kırmızıyı, pembedeki griyi, siyaha tutsak yeşili, sonra gözlerin geliyor aklıma..

Duruyorum!.. Boğazıma bir şeyler düğümleniyor..

Sana dair binlerce söz geliyor aklıma, sonra sevmeye dair söylenmiş tüm sözleri söylemek, dünyaya haykırmak istiyorum, ama gülümsüyorum usulca..

Bu neye yarayacaktı ki? Sevmeye dair yazılmış ve söylenmiş tüm sözleri söylesemde içimdeki bu seni anlatamazdı ki onlar..

Yaşamak lazımdı seni anlamak için, çünkü sen sadece anlamdın..

Geceleri gökyüzüne baktığımda, aklıma düşen ve aklıma nakş olmuş bir anlamdın sen bana..

Anlayıpta anlatamadığım bir anlam, yan yana koyduğumda her şeyi anlamsızlaştıran bir anlamdın, Senden daha anlamlısı varmıydı acaba..?

Daha sıcak bir dokunuş..?
Daha sıcak bir öpücük..?
Daha içten bir sarılma..?
Daha içten bir şevkat..?

Ve senden daha derin bakabilecek bir göz varmıydı.. ?

Şimdi gecenin koynundayım, hayalinle sevişiyorum, yalnızlığımda yastığıma sokuluyorum sen diye, onunla dertleşiyorum her gece..

Ve ben şimdiler de onun koynunda ağlıyorum, yalnız ve kimsesiz bir çocuk gibi..

Senden öncede vardı yaşam, ama sensiz yaşamak yaşamdan ayrı kalmak gibi bir şey, nefesimin yetmediğini, sözlerimin hep yarım hep yetersiz ve anlamsız kaldığını yakalarken buluyorum kendimi..

Aynalarda arıyorum senin dokunduğun beni, aynalarda arıyorum tenimdeki izlerini, aynalarda arıyorum kaybettiğimi!..

Sen hep benimdin, öyle demiştin, kalacak ve sonum olacaktın hani?..

Sen Başkalarına Benzeme Sakın, Olur mu?..

Demiştin hani?..

Benzemedim işte, ben hala aynıyım ki, hangi göze baksam uçsuz bucaksız bir kabusta buluyorum kendimi, sonra uyanıyorum bu kabustan karşımdaki gözlerin senin olmadığını anlıyorum..

Şimdilerde sana dair tek birşey biliyorum..

YASTIKLARDA KURUTTUĞUM GÖZYAŞIMSIN, "SeN" ..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Eylül 2007       Mesaj #70
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
RESUBMITTED DON T COMMENT by pyromaniac

hayatın bi köşesinde unutulmuş bir herhangi bir sözcük gibiyim.. çok zor söylenen bir ''seni seviyorum'' gibi..yada ''beni unutma'' sanki hiç söylenmemişim.. söylenmediğim içinde hayatın bir noktasında takılıp kalmış ruhum.. özgürlüğe kavuşmayı bekliyor.. bir okadar çaresiz..

hayatın bi köşesinde unutulmuş ruhum..etrafımdan hayat akıp gidiyor.. sabit olan tekşey benim.. sanki hiç yaşlanmayacağım,ölmeyeceğim.. lanetli ruhum hiç rahata kavuşamayacak..

sensiz uyandığım ilk sabah baktım aynaya .. gözlerim yoktu. sana vermiştim ya..kimseye değmesinler diye avuçlarına emanet ettiğim gözlerim.. umursamadım bile..benim yüreğim yoktu,ruhumu bırakmıştım sende.. bana ait hiç bişey kalmadı bende.. hiç yaşlanmayacağım ..çünkü ruhum ,yüreğim sende..şimdide gözlerim terketti beni..

şimdi yanı başımdan akıp giden,ama bana hiç dokunmayan hayatı seyrediyorum usulca.. hiç dokunmuyor bana,hiç uğramıyor ellerime..yada ben ellerimden herdefasında akıp gitmesine izin veriyorum.. saçlarıma değmiyor hayat.. ellerimden tutup beni içine çekmiyor.. yoruldum..artık içie atlayıp beni kollarından geri itmesine izin vermeyeceğim..

hayat..koynunda bir gece rahat uyumak için yanıp tutuştuğum yaşlı ******.. ben terkediyorum budefa seni.. ben bırakıyorum ellerini.. devam et.. etrafım da danset,beni baştan çıkarmaya çalış.. kanmayacağım yalancı güzelliklerine.. kanmayacağım yavaş yavaş içime işleyen özlediğim kokuna..

ben oturdum..ve seni izliyorum uzaktan..senin yaptığın gibi ..dokunmuyorum sana ellerimin yanmasından korktuğum için.. artık gözlerimde yok.. O'nun avuçlarına emanet ettim gözlerimi.. bakmayacağım bile sana..

bekliyorum.. bekleyeceğim..senin benim lanetli ruhumu koynuna alıp sonsuza dek huzura kavuşturacağın günü..
ve o güne kadar gözlerim onda emanet kalacak.. kimseye değmesinler diye...

Benzer Konular

28 Ocak 2021 / Misafir Genel Mesajlar
6 Temmuz 2015 / Misafir Forum Oyunları
5 Mayıs 2006 / Misafir Bilgisayar