Arama

Cep Telefonu Tanıtımları - Sayfa 10

Güncelleme: 20 Ekim 2019 Gösterim: 68.303 Cevap: 120
Fatih Zorşahin - avatarı
Fatih Zorşahin
Ziyaretçi
11 Haziran 2012       Mesaj #91
Fatih Zorşahin - avatarı
Ziyaretçi
SpareOne
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

ppqct

BMWi’ın sunduğu Global Innovation Series (global inovasyon serisi), kent yaşamında mobilite çözümleri geliştiriyor.
Mobil telefonunuzun bataryası bitmişse ve acil bir durumla karşı karşıyasınız kendinizi son derece çaresiz hissedebilirsiniz. İşte SpareOne, bu ve benzer durumlar için çare olmak üzere tasarlanmış.
SpareOne tek bir AA pil ile (bildiğimiz kalem pil), 15 yıl boyunca dayanabiliyor. Telefon yalnızca arama yapabilmeyi ve aranabilmeyi sağlayan oldukça işlevsel ve basit bir cihaz.

SpareOne ve XPAL Power (SpareOne’ın basit batarya sistemini borçlu olduğu portatif enerji şirketi) telefonu yalnızca; doğal afetler, acil sağlık durumları ya da benzeri çıkmazlar yaşandığında kullanmayı öneriyor. Bununla beraber, sırt çantanızla şehirden uzaklaşmak ya da okyanus aşırı seyahat gibi planlı etkinliklerde de işe yarayabilir.
Telefonun tasarımcısı Alan Cymberknoh, kendi telefonunu her gün saat 5 sularında yani kendi iPhone’unun bataryası bittiği zaman kullanıyor. Böylece telefonla ulaşılabilir olmaya ve insanlara ulaşabilmeye devam edebildiğini belirtiyor.
Gördüğünüz gibi telefonun ekranı yok, zaten bu kadar küçük bir batarya ile çalışabilmesinin sırrı da bu. Kullanıcı 10 önemli telefon numarasını cihaza kaydedebiliyor. Bu telefon bazı uzmanlarca analog teknolojinin geri dönüşü olarak yorumlandı.

Son düzenleyen _EKSELANS_; 28 Haziran 2013 21:37 Sebep: düzenleme
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
15 Haziran 2012       Mesaj #92
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Akıllı Telefon (Smartphone)
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Akıllı telefon (İngilizce: Smartphone), cep telefonunun sağladığı klasik özelliklere, bilgisayar dünyasının bir ürünü olan PDA’lerin özelliklerinin de eklenmesiyle tasarlanan gelişmiş mobil iletişim cihazıdır. Akıllı telefonlarda mobil işletim sistemleri bulunur (ör. Symbian^3) bu sayede birçok farklı amaç için daha aktif bir şekilde kullanılabilir ve de neredeyse her iş için bir uygulma bulunabilir.

İşlemcileri bataryaların uzun süre dayanabilmesini sağlayan ARM tabanlı olur ve de karmaşık işlemleri sorunsuzca yapabilirler. Aynı zamanda çoğu akıllı telefonda Grafik İşlemci de mevcuttur. Bu sayede fazla poligon gerektiren kaliteli oyunları kolayca ve akıcı şekilde çalıştırabilirler.

Donanım

Çoğu akıllı telefonda oyun, uygulama performansını yukarıya taşıyayacak ve diğerlerinden farklı, özgün uygulamaların geliştirilmesine ön ayak olacak donanımsal özellikler bulunmaktadır. Şu ana kadar yapılmış akıllı telefonların büyük bir çoğunluğunda, resim açma veya video oynatma gibi işlerin rahat yapılabilmesi için ekran çözünürlüğü 4:3 veya 16:9 (geniş ekran) şeklindedir. Aynı zamanda, ekranda gösterilen herhangi bir öğenin çok daha parlak ve kaliteli görüntülebilmesi için çözünürlükleri hızla yükseltilmekte, SUPER AMOLED ve AMOLED gibi yeni teknolojilere geçilmektedir.
Oyunların ve uygulamaların daha aktif çalıştırılabilmesi için çoğu akıllı telefonda ivme ölçer bulunmaktadır. Bu nedenle akıllı telefonlar, internette gezinmek veya sensör kullanarak oyun oynamak gibi birkaç avantaja sahiptirler. Aynı zamanda yeni akıllı telefonların bazılarında jiroskop yani dijital pusula da bulunur. Bu sayede ivme ölçerlerin yapamadığı şekilde her yöne ekran dönüşü özelliğini kullanıcıya sunabilirler.
Akıllı telefonlar, normal bir cep telefonunun yapacaklarından çok daha ilerisidir. Bunların başında da kaliteli oyunlar, bilgisayardakileri aratmayacak uygulamalar gelir. Ancak bunlar için cep telefonlarının sahip olduğundan çok daha yüksek işlemci performansı gerekir. Akıllı telefonların neredeyse hepsinde ARM tabanlı işlemciler kullanılır. Bu tür işlemcilerin kullanılmasının ana sebebi düşük güç tüketimi ve buna rağmen yüksek performans sağlamalarıdır. Aynı zamanda, yüksek oyun performansının sağlanması sağlanabilmesi için de grafik işlemciler de çoğu akıllı telefonda bulunmaktadır. Bu sayede yüksek sayıda poligon gerektiren 3D oyunlar akıcı şekilde oynanabilir. Aynı zamanda grafik işlemciler, akıllı telefonlarda kullanılan efektler ve de 33D oyunlarda kullanılan texturelerde de performansı üst düzeylere çeker.
Çoğu akıllı telefonun bağlantı özellikleri eksiksizdir. Yani, akıllı telefonlar ile kablosuz ağlara (Wi-Fi) bğlanabilir, Bluetooth ile dosya alışverişi yapabilir ve de yüksek anten performanslarıyla kaliteli sayılabilecek bir konuşma yapabilirsiniz. Aynı zamanda bu konuda büyük rol üstlenen birkaç firmadan biri olan Nokia'nın en son çıkan telefonlarda bulunan NFC (Yakın Alan İletişimi) sistemi ile bankacılık işlemleri kredi kartları yerine NFC sistemi içeren akıllı telefonlarından yapılabilecektir.
HTC'nin büyük rol üstlendiği bir konu da gözlüksüz üç boyutlu ekrana sahip telefonlardır. Bu telefonların hem ekran çözünürlükleri yüksektir, hem de bir tuşla herhangi bir gözlüğe veya ek aksesuara gerek kalmadan üç boyutlu bir ekrana geçilebilirdir. HTC Sense gibi 3D efektlerle birlikte dizayn edilmiş bir akıllı telefonda gözlüksüz üç boyut sistemi çok işe yaramaktadır.

Yazılım

Akıllı telefonların, normal telefonlara kıyasla en büyük özellikleri özel işletim sistemleridir. Günümüzde birçok akıllı telefonda Android işletim sistemi bulunmaktadır. Mobil İşletim Sistemleri, bir cep telefonunda bulunmayan esneklik, özellik ve de uygulama sayısını akıllı telefonlara verir.

Android

Dünyada, akıllı telefonlarda en fazla kullanılan mobil işletim sistemidir. Android, Google tarafından geliştirilmektedir ve akıllı telefonlar için resmi olarak sürülmüş en son sürüm 4.0 Ice-Cream Sandwich sürümüdür. Aynı zamanda Android, tablet bilgisayarlar içinde kullanılmaktadır.
Android yalnızca dokunmatik ekranlı telefonlar için kullanılabilir bir işletim sistemidir. Şu ana kadar Android'i en fazla kullanan ve en çok destek veren şirketler Samsung ve HTC olmuştur.
Android, uygulama mağazası olarak Android Marketi kullanır. Açık kaynaklı ve Linux tabanlı bir mobil işletim sistemidir. Ancak, herhangi bir Android akıllı telefonun yüksek donanım performansı ve yüksek güçlü bataryalara ihtiyacı bulunmaktadır.

iOS

Apple tarafından üretilmiş ve geliştirilmekte olan mobil işletim sistemidir. Yalnızca Apple markalı iPhone ve iPad gibi cihazlarda çalışmaktadır. Resmi oalrak duyurulmuş en son sürümü iOS 5'tir. Aynı zamanda iOS, bazı çevrelerce hafifletimiş bir Mac OS olarak da görülmektedir.
iOS, uygulama mağazası olarak dünyada en çok uygulama bulunan AppStore'u kullanır. Kaplı kaynaklıdır. Aynı zamanda da iPhone ve diğer Apple Mobil cihazlarla da yüksek dereceli stabilize durumundadır. Yüksek dereceli performansa ihtiyaç duyması ve de bilgisayar ile senkronize edilebilmesi için iTunes adlı yazılıma ihtiyaç duyulması, iOS'un kötü yanlarından biridir.

Symbian

Dünyada ikinci en fazla kullanılan mobil işletim sistemidir. Nokia tarafından geliştirilmektedir. En güncel resmi sürümü Symbian Anna'dır. (Symbian^3.2) Genellikle Nokia cihazlarda bulunmaktadır. Aynı zamanda Sony Erricson ve de Samsung'un da Symbian cihazları bulunmaktadır. Ancak son zamanlarda Symbian eski popülerliğini yitirmiştir.
Symbian, her türlü şekle uygun üretilmiştir. S40 Platformu ve S60v3 platformu her türlü kızaklı ve tuşlu telefonda kullanılabilir. S60v5 platformu ise dokunmatik ekranlı telefonlar içindir. Aynı zamanda yalnızca Nokia cihazlarda bulunan Symbian^3 de dokunmatik ekranlı ve de QWERTY tuş takımlı telefonlar içindir.
Symbian, uygulama mağazası olarak Nokia Ovi Mağazayı kullanır. Dünya sıralamasında en büyük 3. uygulama mağazasıdır. Düşük derece akıllı telefonlarda bile çalışabilir. Ancak fazla düşük dereceli donanıma sahip akıllı telefonlarda kullanılması yüzünden stabilite sorunları ortaya çıkmış ve popülerliğini yitirmiştir. Bu nedenle de uygulama sayısı Android ve iOSa kaymıştır.

Akıllı telefonların genel özellikleri

[HTML]Teknik özellikler Teknik detayları
GPS GPS-A
Bluetooth Version 2.0 ve üzeri
Qwerty klavye
Dokunmatik ekran Çoklu algılama
HD ekran Amoled 640x480 üzeri
Video kamera Megapixel
FM radio RDS
Karasal TV alıcısı DVB-T
Wifi b\g\n
3g 3g, 4g[/HTML]
Dünya Pazarında

2009 Dünya Cep Telefonu Fuarı'nda, şu bilgisayar üreticileri kendilerini akıllı telefon üretiminde de gösterdiler: Asus, Acer, Toshiba, HP, Lenovo, Dell.

Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
15 Haziran 2012       Mesaj #93
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
SpareOne
MsXLabs.org

Ad:  spareone-mobile-phone-running-15-years-on-battery-sides_1326322877.jpg
Gösterim: 508
Boyut:  43.2 KB

Cep telefonlarının işlevlerinin artması ile birlikte sarj sürelerinde sıkıntılar yaşanmaya başladı. Xpal Power tarafından geliştirilen SpareOne adlı telefon, tek bir AA pille tam 15 yıl çalışabiliyor. Bunu yapabilmesini sağlayan en önemli şey şüphesiz kullandığı Energizer Ultimate Lithium L91 pil. Telefonun tam orta yerine yerleştirilen pil, normalde ekran olması gereken yerdeki pencereden bakıldığında da görülebiliyor.
Telefonun ekranı ve pil kullanımını artıracak onun gibi hiçbir ekstra özelliği ve bağlantısı yok. Yanlızca telefon etmeye yarıyor.
Acil durumlarda kullanılması için tasarlandığı belirtilen ve 10 saat konuşma süresi sunan telefon, yapılan aramalarda telefon numarası bilgisinin yanında konum bilgisini de karşı tarafa gönderiyor. Bu sayede herhangi bir ihtiyaç anında yerinizin tespit edilmesi kolaylaşıyor. SpareOne üzerinde microSIM kart yuvası bulunuyor. SIM kart takılmamış olsa dahi telefonla acil aramalar yapılabiliyor.
Telefonun 50 dolar etiketle piyasaya sürülmesi bekleniyor.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
26 Haziran 2012       Mesaj #94
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Windows Phone
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Windows Phone 7
Ad:  200px-Windowsphonelogo.jpg
Gösterim: 361
Boyut:  7.4 KB
Ad:  hero_dl.png
Gösterim: 514
Boyut:  220.8 KB

Windows Phone (Windows Phone 7 ya da Windows Telefon), Microsoft tarafından geliştirilmiş ve Windows Mobile serilerinin devamı olan bir mobil işletim sistemidir. 2010 Şubat ayında Mobil Dünya Kongresi'nde ilk kez duyurulan sistem; Windows Mobile'daki kurumsal kullanıcı kitlesine nazaran Windows Phone'da hedef kitlesi Microsoft tarafından sadece son kullanıcılar olarak belirlemiştir.

2010 Nisan ayında geliştirici araçları Microsoft tarafından indirilebilir olarak uygulama geliştiricilerine sunulmuştur.
21 Ekim 2010'da Avrupa, Singapur, Avustralya ve Yeni Zelanda'da; 8 Kasım 2010'da Birleşik Devletler ve Kanada'da; 24 Kasım 2010'da Meksika'da; 3 Aralık 2010'da PAL bölgelerinde ve 2011'in ilk tarihlerinde Asya'da kullanıma sunuldu.

Sistem Gereksinimleri

Windows Phone'da Microsoft tarafından belirlenen bazı donanım gereksinimleri mevcuttur. Tango güncellemesi ile bu özelliklerin biraz daha aşağıya çekileceği ve fiyat & performans dengesinin sağlanacağı açıklanmıştır.
  • Kapasitif (Multi-touch destekli) ekran. Bu ekran tipleri sadece 480×800 WVGA ve 480×320 HVGA olarak 2 farklı çözünürlükte olabilecek.
  • A-GPS, Işık Sensörü, Hareket Sensörü, Dijital Pusula
  • Sadece ARMv7 Cortex/Scorpion ve üst model işlemci
  • Donanımsal klavye opsiyonel olarak üreticiler tarafından konulabilecek.
  • En az 256 Mb RAM bellek ve 8 GB’lık dahili depolama alanı
  • Her cihazın ön panelinde Menü, Arama ve Geri tuşu standartı
  • Sistemin çalışmasını sağlayan donanımın yanısıra kamera da 5 megapiksel olacak
  • DirectX 9 destekli görüntü birimi
Slogan
Son kullanıcı vurgusu yapmak için Microsoft tarafından seçilen Put People First (Önce insanlar) kullanılmaktadır. 19 Eylül 2011'de Microsoft Windows Phone 7 için kullandığı "Put People First" sloganı için patent başvurusunda bulunmuştur.

Kullanıcı Arayüzü

Windows Phone, Microsoft tarafından geliştirilen ve 3. parti yazılımları destekleyen Metro adından bir kullanıcı arayüzü kullanmaktadır. Mango güncellemesi ile hareketli kutucuklar halini alan arayüz ayrıca tabletler için geliştirilen Windows 8'de de kullanılmıştır.

Ortaklıklar

Microsoft CEO'su Steve Ballmer 21 Ekim'de gerçekleştirilen Windows Phone lansmanında HTC, Dell, Samsung ve LG tarafından geliştirilen 10 yeni Windows Telefonu'nunun 30 ülkede 60 farklı GSM operatörü ile satışa sunulacağını açıkladı.

Nokia ile Yapılan Stratejik Ortaklık

11 Şubat 2011 günü Nokia CEO'su Steven Elop ve Microsoft CEO'su Steve Ballmer yeni iki büyük marka arasında büyük bir stratejik ortaklığa imza attılar. Bu stratejik ortaklığın bazı şartları vardı. Bunlar;
  • Nokia akıllı telefonlarında Windows Phone 7′yi kullanacak.
  • Bing Arama Motoru reklam ve tanıtım hizmetleri AdCenter tarafından sağlanacak.
  • Xbox, Live ve Office uygulamaları için içerik geliştirecek ve bu hizmetlerden faydalanabilecek.
  • OviStore ve Windows Phone Marketplace içerikleri birleştirilecek.
  • Nokia, Windows Phone 7′nin gelişimi için donanım, tasarım ve dil desteği konusundaki tecrübesini Microsoft’a aktaracak.
  • Nokia Maps haritalama sisteminde Microsoft’un elinin altında olacak.
  • Nokia’nın operatör ve kullanım bazında aktif olduğu ülkelerde Windows Phone 7 için pazarlama stratejileri ve operatör anlaşmaları yapılacak.
Masaüstü ile Senkronizasyon
Windows Phone Zune uygulaması ile müzik, video ve resim gibi tüm içeriklerin yanısıra yazılım güncellemesini gerçekleştirebiliyor.

Yazılım Sürümleri

2011 Şubat ayında duyurulan Mango güncellemesi ile Microsoft sisteme 500'den fazla yeni özelliğin geleceğini açıkladı. Bu özellikler arasında en önemlileri kopyala-yapıştır desteği ve multi-tasking'dir.
Tango ve Apollo güncellemeleri 2012, 4. çeyreğinde çıkması planlanan diğer güncellemelerdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
26 Haziran 2012       Mesaj #95
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Samsung Galaxy S3


GT I9300MBATUR 46837 0

Akıllı bekleme
Yenilikçi Akıllı Bekleme özelliği sayesinde Samsung GALAXY S III, e-kitap okuduğunuzu veya internette gezindiğinizi otomatik olarak algılar . Ön kamera göz hareketlerinizi takip ederek ekranın kararmasını önler.

GT I9300MBATUR 60101 0

S Beam
Yakınınızdaki arkadaşlarınızla içerik paylaşmak artık daha kolay, hızlı ve eğlenceli. NFC ve Wi-Fi Direct teknolojilerini bir arada kullanan S Beam özelliği ile müzik, video, resim ve kişi profillerini paylaşabilirsiniz. Bunun için için tek yapmanız gereken telefonunuzu başka bir Galaxy S III’e yakınlaştırmak.

Transfer Zamanları (yaklaşık sürelerdir)
- 1 MP3 müzik dosyası (5 MB) : 1 sn
- 1 HD film (1 GB) : 3 dk

GT I9300MBATUR 67833 0
En iyi fotoğraf
Sıfır Deklanşör Gecikmesi özelliğine sahip Akıllı Kamerası sayesinde, anı kaçırmadan fotoğraf çekerken, En İyi Fotoğraf özelliği ile grup halinde çekilen 8 fotoğraf arasından en iyisini seçebilirsiniz

GT I9300MBATUR 55073 0

Direkt arama
Samsung GALAXY S III konuşmak istediğiniz zamanı bile bilir. Direkt Arama sayesinde biriyle mesajlaşırken onu aramak istediğinizde tek yapmanız gereken telefonu kulağınıza götürmek. Direkt Arama özelliği numarayı sizin için çevirir.

GT I9300MBATUR 48153 0

Akıllı uyarı
Telefonunuzu elinize aldığınızda, siz yokken olan bitenleri söylemesi nasıl olurdu? Samsung GALAXY S III ne zaman geri döndüğünüzü
bilir , cevapsız çağrılar veyeni mesajlarla ilgili sizi bilgilendirmek için kısa bir titreşimle uyarır.

GT I9300MBATUR 42188 0

Pop up play
Samsung GALAXY S III’ün 4,8 inçlik Super AMOLED ekranında eş zamanlı işler yapmak çok kolay ve eğlenceli. Pop Up Play özelliği ve güçlü Dört Çekirdekli İşlemci sayesinde, bir pencerede e-posta gönderirken ya da internette gezinirken, aynı anda, diğer pencerede HD video izleyebilirsiniz.

GT I9300MBATUR 83826 0

Arkadaş fotoğraf paylaşımı
Fotoğraflarınızı yönetmek ve paylaşmak bundan daha kolay olamazdı. Telefonunuz, yönlendirme amacıyla grup profillerinizi kullanarak, kişilerin yüzlerini tanır ve bunları sizin için birbiriyle ilişkilendirir. Artık, herkesle anında paylaşım bir dokunuş uzağınızda.

GT I9300MBATUR 56461 0

AllShare Cast
Telefonunuzun ekranındaki video veya diğer görüntüleri büyük bir ekrana yansıtmak mükemmel olmaz mıydı? Artık, bu mümkün. AllShare Cast ile telefonunuzdaki videoyu yakınınızdaki bir televizyonun geniş ekranında izleyebilir ve hatta oyun oynamak için telefonunuzu kumanda olarak kullanabilirsiniz. Kablo yok, karışıklık hiç yok!

Not: AllShare Cast özelliğini desteklemeyen TVlerde, AllShare Cast aksesuarı gerekebilir.

GT I9300MBATUR 63036 0

AllShare Play
Artık, Samsung Galaxy SIII, dizüstü bilgisayar, tablet ve TV’leriniz birbirine çok daha yakın. Evdeki bilgisayarınızda bulunan bir filmi akıllı telefonunuzdan mı izlemek istiyorsunuz? AllShare Play ile bilgisayarınıza kablosuz (uzaktan) bağlanarak film yada diğer içeriklerinize anında erişebilirsiniz.

GT I9300MBATUR 69759 0
Sosyal etiket
Fotoğraflarınızı yönetmek ve paylaşmak artık çok kolay. Telefonunuzun rehberini Facebook hesabınızla senkronize ederseniz veya arkadaşınızı telefonunuzda bir kez tanımlarsanız, fotoğraflarını çektiğinizde arkadaşlarınız otomatik olarak tanınır ve etiketlenir. Daha sonra, resim üzerinde etikete tıklayarak o kişiye e-posta veya mesaj gönderebilir ve Facebook üzerinden vakit kaybetmeden iletişime geçebilirsiniz.

GT I9300MBATUR 54382 0

Tasarım
Galaxy S III, sahip olabileceğiniz en iyi akıllı telefon. Doğal ve odak noktasına insanı koyan bir mobil deneyim sunarak, olağanüstü bir hayat yaşamanızı sağlayacak yeni ufuklar açıyor, hayatı kolaylaştırıyor. İnce ve yuvarlak tasarımıyla en iyi ergonomik formu sunuyor. Samsung GALAXY S III’ün minimal ve doğal tasarımı, cihazın yumuşak ve özgür çizgileriyle yansıtıldı. İnsan odaklı formu ve üstün ergonomisi sayesinde hem çok kullanışlı, hem de konforlu bir deneyim sunuyor.

GT I9300MBATUR 62794 0

4,8” HD Super AMOLED
Samsung Galaxy S III’ün 4,8 inç HD Super AMOLED ekranında şimdiye dek hiç tanık olmadığınız bir görüntü kalitesi ile karşılaşacaksınız.
16 : 9 oran ve 1 280 X 720 (HD) çözünürlüğe sahip ekranı sayesinde filmler, resimler ve internet sayfaları mobil ortamda hiç olmadığı kadar keyifli.
Samsung Galaxy S III, çizilmeye karşı dayanıklı ve enerji tasarrufu sağlayan yeni Corning® Gorilla® Glass 2 ekrana sahiptir. Corning® Gorilla® Glass 2 normal Gorilla® Glass ekranlara göre daha sağlam ve daha incedir.

GT I9300MBATUR 69180 0

S Voice
Telefonunuzun size cevap vermesine ne dersiniz? S Voice özelliği sayesinde Samsung GALAXY S III’ ünüzü sesinizle kumanda edin. Sadece bir komutla hava durumunu öğrenebilir, resim çekebilir, müzik dinleyebilir, rehberinizden numara bulabilir ya da isterseniz size en yakın pizzacının adresine ulaşabilirsiniz.

Dil Desteği: İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca,İspanyolca, Latin
İspanyolcası, Korece
Uyumlu ülkeler farklılık gösterebilir

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _EKSELANS_; 26 Haziran 2013 14:43 Sebep: düzenleme
Sen sadece aynasin...
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
12 Temmuz 2012       Mesaj #96
Avatarı yok
Yasaklı
Sony Xperia Sola

fileashx

Sony Mobile Communications’ın geliştirdiği, Xperia serisinin yeni modeli Xperia Sola, satışa sunuldu.

Sony Mobile Communications’ın geliştirdiği, gelecek nesil akıllı cep telefonu anlayışını temsil eden Xperia™ serisinin yeni üyesi Xperia™ sola, üstün Sony teknolojisini ve premium eğlence anlayışını bir araya getiriyor. Türkiye’de ilk kez ve sadece Avea bayilerinde satışa sunulan Xperia™ sola’nın tavsiye edilen satış fiyatı ise 899 TL.

Yenilikçi dokunmadan temas (floating touch) özelliği ile ekrana dokunmadan komut vermeye ve internet sayfalarında dolaşmaya imkân tanıyan Xperia™ sola, kullanıcılarına sihirli bir dünyanın kapılarını aralıyor. Kullanım kolaylığı, eğlence ve yeniliklere önem veren kullanıcılar için Xperia™ sola, mükemmel bir akıllı telefon deneyimi sunuyor.

NFC teknolojisine sahip olan Xperia™ sola, kullanıcıların günlük akıllı telefon deneyimlerini kolaylaştırabilmek için, iki adet NFC Xperia Akıllı Etiket ile birlikte sunuluyor. Xperia™ sola Akıllı Etiket’e dokundurulduğunda, telefon üzerinde önceden tanımlanmış ayarları ve uygulamaları aktif hale getiriyor. Her Akıllı Etiket’e onlarca komut tanımlanabiliyor ve komutlar istenildiği zaman kolayca değiştirilebiliyor.

NFC teknolojisi eşleşmesini de destekleyen Xperia™ sola, kullanıcılarına bu sayede akıllı telefonlarını birbirine hafifçe dokundurarak diğer NFC teknolojisine uyumlu akıllı telefonlar üzerindeki medya dosyalarını kendi telefonlarına aktarabilecek mükemmel bir bağlantı gücünün keyfini sunuyor. 3.7 inç Reality Display ekrana ve 1 Ghz çift çekirdekli işlemciye sahip Xperia™ sola; siyah ve beyaz renk seçenekleriyle Avea bayilerinde 899 TL’ye satışa sunuluyor.

Xperia™ Sola’nın Başlıca Özellikleri :

Web’te kolay gezinme deneyimi için floating touch (dokunmadan temas) özelliği

Kutu içerisinde yer alan NFC özellikli Xperia Akıllı Etiket (SmartTag) ile hızlı komutlar

3.7” Mobile BRAVIA Engine teknolojisine sahip Reality Display Ekran

Süper hızlı deneyim için, bir 1GHz çift çekirdekli işlemci

Hafif ve yüksek sesle dinlemek için xLOUD ve 3D surround ses teknolojisi

Android platform 2. 3 ile lanse edilmektedir, Android 4.0’a 2012’nin 2. yarısında yükseltilecektir.



Kaynak : CNN (10 Temmuz 2012,10:45)
ugurcicek - avatarı
ugurcicek
Ziyaretçi
18 Eylül 2012       Mesaj #97
ugurcicek - avatarı
Ziyaretçi
Samsung S3650 Corby

plfcm

infoMarka Samsung Model S3650 Corby Form faktör Candybar Renk Black/yellow, Orange, Pink, White Şebeke
infoGSM şebeke 3G, EDGE, GPRS, GSM, HSCSD, UMTS (3G) Servis 850, 900, 1800, 1900, 2100 Bağlantılar
infoBluetooth v2.1 with A2DP Kızılötesi Hayır Wi-Fi(WLAN) Hayır USB Evet2.0 Faks / Veri Evet Ekran
infoAna ekran Color TFT touchscreen Renkli ekran 256.000 renkler Boyutlar 71.12 mm. Çözünürlük 240 x 320 piksel Dış ekran Hayır Bellek
infoDahili bellek Evet Harici bellek 16GB Bellek Kartı yuvaları Evet Bellek kartı tipleri MicroSD, MicroSDHC Temel özellikler
infoPil Standard battery, Li-Ion Bekleme süresi 300 Saat Konuşma süresi 3 Saat Arama
infoTireşim Evet Foto ID Evet Melodiler MP3, Polyfone Kamera
infoKamera Evet Megapiksel 2.0 megapiksel Maks. fotoğraf çözünürlüğü 1600x1200 piksel Dijital zum Yesx Optik zum Hayır Otomatik netleme Hayır Flaş Hayır Video kayıt Evet İkinci (dahili) kamera Hayır Mesaj
infoSMS Evet MMS Evet T9 metin girişi Evet E-posta Evet HTML tarayıcı Evet Multimedya
infoFM radyo çalar Evet Java desteği Evet Ses çalar eAAC, MP3, WMA Video oynatma H263, H264, MPEG4 Özellikler
infoMelodi ekleme Evet Ajanda fonksiyonları Organiser, Voice memo Görüntülü görüşme Hayır Diğer özellikler Accelerometer sensor, Downloadable games, Speakerphone, Smart unlock Format
infoAğırlık 92 g. Boyutlar (Y x G x D) 103 x 57 x 13 mm.
Son düzenleyen _EKSELANS_; 26 Haziran 2013 00:41 Sebep: Düzenlendi
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013       Mesaj #98
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Sony Xperia Z

plfv0

Full HD ekran, 13.0 MP kamera, suya / toza dayanıklılık, 7.9 mm kalınlık ve daha birçok özellik...
Sony, Bond'la birlikte tanıtımına ağırlık verdiği Xperia ion'un ardından merakla beklenen ve ilk kez CES 2013 etkinliğinde tanıtımı gerçekleşen Xperia Z'yi geçtiğimiz günlerde satışa sundu. Sony Xperia Z'nin haberlerini sizlere aktardığımızda zaten piyasanın lideri olabilecek gücünden bahsediyorduk. Telefona baktığımızda sadece donanımın değil, tasarımın ve diğer özelliklerin de zengin olduğu ilk göze çarpanlar arasındaydı. Nihayet bizim de elimize bir test örneği ulaştı ve deneyimlerimizi vakit kaybetmeden sizlere aktarıyoruz. Telefonun siyah, beyaz ve mor renk seçenekleri var. Biraz daha dikkat çeken renklerden hoşlanıyor ve moda düşkünüyseniz bu yılın rengi olan moru mutlaka yakından incelemenizi tavsiye ediyoruz.
Öncelikle belirtmeliyiz ki Sony Xperia Z, firmanın amiral gemisi konumunda. Yani en güçlü ve doğal olarak en pahalı modeli. Telefonda 5.0 inç büyüklüğünde bir ekran var ve Sony'e özgü berraklık sağlayan OptiContrast ve görüntü motoru Mobile Bravia Engine 2 ile bambaşka bir deneyim yaşayabilirsiniz. Full HD (1920 x 1080) piksel çözünürlüğe sahip olan ekranda pikselleri görmek imkansız ve belki de şu ana kadar görebileceğiniz en kusursuz görüntülerle karşılaşacağınıza emin olabilirsiniz. Telefonun ağırlığı 140 gram seviyesinde ve 5.0 inç'lik diğer rakipleriyle kıyaslandığında daha hafif. Ayrıca kalınlık avantajı da var. Telefonun 5.0 inç'lik rakiplerinden hiçbiri 7.9 mm'lik bir kalınlığa sahip değil. 139 x 71 mm en ve boy ölçülerine sahip olan Sony Xperia Z'de ince yapıdan ötürü ele mükemmel bir oturuş sağlanıyor. Güç ve ses tuşlarının sağ yüzeyin ortasına yerleştirilmiş olması da oldukça ilgimizi çekti. Böylece telefonunuzu sol elinizde tutarken ayarları kolayca değiştirebilmeniz mümkün. Sony Xperia Z, gerçekten de son günlerde gördüğümüz en başarılı akıllı telefon.
Üst seviye telefonlarda artık pek rastlanmıyor ama Sony Xperia Z, suya ve toza karşı dayanıklı. Toza dayanıklılığı aslında çok da önemsememek lazım ancak sakar biriyseniz suya karşı olan dayanıklılık gerçekten takdire değer. Bir de şu nokta önemli: telefon ıslanmaya karşı değil suya karşı dayanıklı. Hatta söz konusu özellikler IP55 ve IP57 sertifikaları ile netleştirilmiş. Sony Xperia Z'yi banyoya atıp 30 dakika kadar bekleseniz bile hiçbir şey olmuyor. Yağmur altında rahat rahat konuşabilirsiniz ve denizin içinde fotoğraflar çekebilirsiniz. Sağlamlığın da ön planda olduğu telefonda ön ve arka yüzeyde temperlenmiş ve oldukça sert camlar bulunuyor. İsteyerek dahi çizmek mümkün görünmüyor ancak parmak izi konusunda biraz hoşumuza gitmedi.
Sony Xperia Z, elbette donanım olarak da liderliğe oynuyor. İşlemci olarak dört çekirdekli ve 1.5 GHz frekansta Qualcomm Snapdragon S4 Pro'nun tercih edildiği telefonda 2 GB sistem belleği var. Mevcut 16 GB'lık depolama alanını Micro SD kartlarla 32 GB kadar daha artırabilmek mümkün. Multimedya konusunda günümüzün en üst seviyesini sağlayan telefonda üç boyutlu oyun ve uygulamalarda mükemmel bir performans elde ediliyor. Yer verilen işletim sistemi Google Android 4.2. Doğal olarak işlemciyle beraber LTE / 4G desteği de sunuluyor ve böylece ülkemizde yürürlüğe girdiğinde 3G'ye göre on kat daha hızlı bir internet bağlantısı kurabilirsiniz. Telefon bağlantı özellikleri açısından da zengin. Son zamanların olmazsa olmazı NFC hali hazırda bulunuyor. Ek olarak DLNA ve aynı anda hem şarj, hem de görüntü aktarımı sağlayan MHL de dikkat çeken özelliklerden. Elbette Bluetooth 4.0 ve 802.11n destekli ağ kartı da unutulmamış. GLONASS ve A-GPS de olmazsa olmaz değil mi?
Telefonun Full HD ekranında mutlaka fotoğraf incelemeli veya video seyretmelisiniz. Arka kameranın 13.0 MP'lik çözünürlüğü gerçekten çok üstün. Elde edilen sonuçlar oldukça tatmin edici ve kompakt bir fotoğraf makinesini kesinlikle aratmıyor. Görüntülü görüşmeler için kullanabileceğiniz ön kamera da 2.0 MP gibi standartların üzerinde bir çözünürlüğe sahip. 2300 mAh kapasitedeki batarya, güçlü donanıma rağmen 550 saat bekleme ve 11 saat konuşma süresi sağlıyor. Uzun değerlerin ortaya çıkmasında Sony Xperia Z'nin içerdiği akıllı teknolojilerin etkisi bir hayli fazla.

Sonuç
Sony Xperia Z'nin en iyi akıllı telefon olduğu konusunda biz de hem fikiriz. Liderliği elinden almak isteyen rakiplerinin çok fazla bekleyeceğini sanmıyoruz ancak bize göre hem donanım, hem de tasarım olarak şu anda piyasadaki en iyi akıllı telefon. Kesinlikle benzersiz özellikleri var ve dayanıklı bir yapıya sahip olması da önemli avantajlardan biri. Zarafet yarışı olan üst seviyede dirençli bir model görmek gerçekten sevindirici.

Alternatif
Dediğimiz gibi bize göre Sony Xperia Z, şu andaki akıllı telefon piyasasının her yönden lideri. Yakın rakiplerine bakınca mutlaka bazı yönlerden geri kaldığını görüyoruz. Rakiplerinin cevabının nasıl olacağını merakla bekliyoruz.

Teknik Detaylar
  • İşlemci:Qualcomm Snapdragon S4 Pro (1.5 GHz)
  • Bellek:2 GB
  • Depolama:16 GB + Micro SD
  • Ekran:5.0 inç (1920 x 1080)
  • İşletim Sistemi:Google Android 4.2
  • Kamera:13.0 MP (Arka), 2.0 MP (Ön)
  • Boyutlar:139 x 71 x 7.9 mm
  • Ağırlık:140 gram
Son düzenleyen _EKSELANS_; 26 Haziran 2013 00:57 Sebep: Düzenlendi
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
28 Haziran 2013       Mesaj #99
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
SAMSUNG GALAXY S4
MsXLabs.org

pppu3

Hayatına eşlik eder.
Hayatınızı daha zengin, daha kolay ve daha eğlenceli hale getirin. Gerçek bir yaşam arkadaşı olarak yeni Samsung GALAXY S4 daha yakın olmamıza yardım eder ve birlikte olduğumuz bu eğlenceli anları yakalar. Her bir özellik günlük yaşamınızı kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Bunlar dışında, sağlığımızı ve yaşam durumumuzu izlemeye yeterince özen gösterir. Kısacası Samsung GALAXY S4 sizin için buradadır.

Çift Çekim
Hikayenin her iki tarafını görün
İki kamera, sıra dışı fotoğraf. Ön ve arka kameralarla eşzamanlı çekim yaparak yaşamınızın oradaydım anlarını yakalayın. Seçim yapabileceğiniz daha fazla tarz çeşitliliği ile istediğiniz çekimi elde edin. Çift Çekim özelliği ile ne kadar uzakta olurlarsa olsunlar arkadaşlarınız ve aileniz her şeyi sizinle birlikte yaşayabilir.

Ses ve Çekim
Fotoğraflarınızı dinleyin
Samsung GALAXY S4'de çektiğiniz her fotoğraf sesli olabilir. Böylece artık sadece nasıl göründüğünü değil ne söylendiğini, oynandığını ve işitildiğini hatırlayabilirsiniz. Bu durum olaya her bir fotoğrafın her anını çok daha canlı şekilde yeniden yaşamanıza ve paylaşmanıza yardım edecek başka bir heyecan katmanı ekler.

Drama Çekimi
Her eylemi bir fotoğrafta yakalayın
Tek bir fotoğrafın yapabildiğinden daha iyi bir hikaye anlatan kolaj oluşturmak için bir çerçevede fotoğraf serisi elde edin. Drama Çekimi, herhangi bir hareketli nesnenin bir seri fotoğrafını çekmenizi sağlar ve böylece
bir dinamik fotoğraf içerisinde sorunsuz şekilde birleştirilmiş ayrıntılı eylemi görebilmeniz için bir araya getirir.

Group Play- Müziği Paylaşın

Eğlenceyi arkadaşlarınızla paylaşın
Arkadaşlarınızla toplanın ve eşzamanlı olarak müziğinizin keyfine varmalarını sağlayın. Oyunlar oynamak,fotoğrafları ve belgeleri paylaşmak için birden fazla Samsung GALAXY S4 telefonu kablosuz olarak bağlayın. Tüm Samsung GALAXY S4 telefonları bir araya getirin ve ses kalitesini geliştiren güçlü bir ses sistemi oluşturun ve partiye devam edin.

Hikaye Albümü
Her olay için bir albüm
Samsung GALAXY S4'e fotoğraflarınızı düzenletin ve özel olaylara dayalı albümler oluşturun veya istediğiniz şekilde özelleştirin. Hatta temalar uygulayabilir ve çeşitli yerleşim düzenleri seçebilirsiniz. Sonra fotoğrafları bastırabilir ve anıları elinizde tutabilirsiniz.

Samsung Hub
İstediğiniz herhangi bir içerik için tek noktası
Samsung GALAXY S4 ile tek bir yerde her Samsung Hub'dan tarama yapabilir ve mevcut herhangi bir içerik alışverişi yapabilirsiniz. Oyunlar, öğrenme tümü tek bir entegre mağazada. Kullanımı kolay ve şık bir mağaza yerleşim düzeninde aradıklarınızı bulabilirsiniz.
- Hizmet ülkeye göre farklılık gösterebilir

S Translator
Artık dil engeli yok
Yeni Samsung GALAXY S4'e çevirmeniz gerekenleri söyleyin veya metin olarak yazın, okuyacak ve size çeviri metnini sağlayacaktır. Samsung GALAXY S4, yurtdışına seyahat ettiğinizde orada yaşayanlarla kolay iletişim kurmanızı, egzotik yabancı yiyecekleri keşfetmenizi ve dünyadaki gizli mekanları bulmanızı sağlayan becerikli bir arkadaştır.
Destek: İngilizce, Almanca, Fransızca, Çince, İspanyolca, İtalyanca, Japonca ve Korece.
- S Translator veri bağlantısına dayalıdır ve mevcut diller sınırlıdır. Ek koşullar ve/veya ücretler uygulanabilir. Sonuçlar duruma göre farklılık gösterecektir.

ChatON
İletişim kurmanın daha fazla yolu
İkiniz de tamamen farklı yerlerde olsanız bile bir arkadaşınızla ekranınızdakileri paylaşın. Şimdi ne yaptıklarını işitmek yerine Çift Kamera ile gerçekten arkadaşlarınızın ve ailenizin yaptığı her şeyi görün. Daha samimi bir şekilde arkadaşlarınızın ikisi veya ailenizle bağlantı kurun.

Air View
Alışılmış dokunuştan kolay ve yeni bir yaklaşıma
- Tüm içeriği açmadan hızlı bir önizleme gerçekleştirerek zamandan tasarruf sağlayın.
- Air View, içeriği ve fotoğrafları büyütmeyi, e-postalara önizleme yapmayı ve parmağınızı ekranda çok az gezdirerek hızlı arama gerçekleştirmeyi daha kolay ve son derece rahat hale getirir.
- Desteklenen özellikler : Bilgi Önizleme, İlerleme Önizleme, Hızlı arama Önizleme, Web Sayfası büyüteci.

Temassız Kontrol
Alışılmış dokunuştan kolay ve yeni bir yaklaşıma.
- Gerçekten ekrana dokunmadan elinizi ekran üzerinde sallayarak telefonunuzu kontrol edin.
- Hızlı bir göz atma için içeriklerde gezinmek üzere ekran üzerinde sadece elinizi sallayın. Temassız Kontrol ile yanıtlayarak çağrılarınıza daha hızlı yanıt verin

Samsung Akıllı Duraklatma
Her hareketinizi takip eden bir telefon
Galaxy S3'ün Akıllı Bekleme özelliğiyle oluşturulmuş olan Samsung GALAXY S4 ne yaptığınızı bilir ve sezgisel olarak sizinle birlikte hareket eder telefonu bir taraftan diğerine doğru eğdiğinizde otomatik olarak e-postaları veya Web sitelerini yukarı veya aşağı kaydırır. Her yüzünüzü yana çevirdiğinizde Samsung GALAXY S4 kesinlikle ne izliyor olursanız olun duraklatır, böylece hiçbir şeyi kaçırmazsınız. Akıl almaz Akıllı Duraklatma (Smart Pause), ekrana tekrar baktığınızda kaldığınız yerden devam eder.

Samsung Home Sync
Kişisel bulutunuzun keyfine varın
- Samsung HomeSync, aile eğlencesi için kişisel bulut cihazıdır. 1 TB depolama kapasitesiyle Samsung HomeSync binlerce fotoğrafı ve videoyu siz ve aile üyeleriniz nerede olursanız olun çekildikleri anda depolar.
- Android oyunları, filmleri, dizileri ve aktarılan içeriği büyük ve canlı bir televizyonda doğrudan oturma odanıza getirin. Samsung GALAXY S4'ün özel olarak üretilmiş gezinme özelliği olan Mirror Mouse, Samsung HomeSync'in tüm özelliklerinin keyfine varmanın çok daha kolay ve basit bir yoludur!

Samsung WatchON
Son teknoloji televizyon uzaktan kumandası
Samsung GALAXY S4'ünüzü ev eğlence sisteminizle bağlayın ve bırakın televizyon uzmanınız olsun. Tercihlerinize dayalı olarak farklı programlar önerir, program listeleri sağlar ve sizin yerinize kanallarda gezinir.
Samsung GALAXY S4, televizyon veya set üstü kutularının uzaktan kontrolünü bile sağlamaktadır. Bu yüzden arkanıza yaslanın ve bırakın Samsung GALAXY S4 sizin yerinize televizyonun işi ve yükünü üstlensin. (modelşere ve ülkelere gore kullanılabilir servisler farklılık gösterebilir)

S Health
Sağlığınız için daha fazlasını elde edin
Samsung GALAXY S4 ile aktif ve formda kalın. Antrenmanlarınızı, günlük beslenmenizi ve ağırlık seviyelerinizi izleyecektir. Samsung GALAXY S4'ün Konfor Seviyesiyle etkinlikleriniz için etrafınızdaki şu anki durumu öğrenin. Sıcaklık ve neme dayalı olarak konfor seviyenizi gösterir. Sağlık Tablosu ve çeşitli grafiklerle gelişiminizi izleyin. Samsung GALAXY S4 ile birlikte daha iyi bir şekilde sağlık için motive olmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Uyarlanabilir Görüntü
Size uygun optimize edilmiş ekran ayarları
Gözlerinizi dinlendirin ve bırakın Samsung GALAXY S4 görüntünüzü ayarlasın.
7 otomatik mod ve 4 manuel modla birlikte Samsung GALAXY S4 optimum görüntüleme deneyimi sunar. Muhteşem renk kalitesiyle favori videolarınızı, oyunlarınızı, kitaplarınızı ve e-postalarınızı görüntüleyin. Samsung GALAXY S4 ile mükemmel ve optimize görünümü elde edin.

Uyarlanabilir Ses
Duyulması gereken şekilde bir ses
Her şeyi sizin için özelleştirilmiş doğru balans ve mükemmel sesle duyun. Samsung GALAXY S4, duymanıza, ses kaynağına ve tercihlerinize bağlı olarak müziği açar kapatır ve sol ve sağ sesi dengeler. Samsung GALAXY S4, sizin için hazırlanmış optimum ses deneyimi sunar.
Sınırsız olasılıkların dünyasında yaşayın

Samsung GALAXY S4'ün tasarımı mümkün olana meydan okur.
İnanılmaz genişlikteki Full HD Super AMOLED ekran, şimdiye kadar yapılan bu en hafif ve en sofistike GALAXY'nin özel polikarbon gövdesinde bulunan sıra dışı incelikteki çerçeve içerisine mükemmel şekilde oturmaktadır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Son düzenleyen _EKSELANS_; 28 Haziran 2013 21:29 Sebep: düzenleme
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2013       Mesaj #100
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Dünyanın İlk 3 Sim Kartlı Telefonu: GooPhone X1+
MsXLabs.org

apy2

Rekabetin gün geçtikçe kızıştığı akıllı telefon pazarında, çift sim kart teknolojisine sahip telefonlar ayrıcalıklı sayılırken, bu özellik bir tık ileri taşıdı! İşte tüm detaylarıyla, dünyanın ilk 3 sim kartlı telefonu!

Teknoloji dünyasındaki en sıkı rekabetlerin yaşandığı akıllı telefon pazarında mücadele eden firmalar, her geçen gün kendi özellikleri arasında olmayanları ekleyerek rakiplerine karşı güçlü bir konum elde ediyor. İşletim sistemleriyle daha akıllı bir hal alan akıllı telefonlar, gelişimlerini donanımsal açıdan da güçlendirerek yeniliği kullanıcısına sunuyor.

orzj

Görseller arasında yer alan telefon, Çinli bir üretici olan GooPhone tarafından X1+ ismi ile teknoloji severler ile buluşuyor. Tüm bunların yanında bu telefonu diğerlerinden ayıran bir özellik daha var, üç adet sim kart desteği. Dünyanın ilk üç hatlı telefonu olarak tarihe geçen X1+, sadece 149.99 $’a sahip olabileceğiniz ve bünyesinde Android 4.1 işletim sistemi bulunduran bir telefon.

ikhm

Teknik Özellikleri:

*Çift çekirdekli 1.2 GHz MediaTech MT6572 işlemci

*854 x 480 çözünürlüklü 5 inçlik ekran

*1 GB RAM

*5 MP arka ve 2 MP ön kamera

*2100mAh batarya

*4GB dahili hafıza. MicroSD ile 32 GB'a kadar yükseltme

*Desteklenen frekanslar: 2G GSM: 850/900/1800/1900, 3G

*WCDMA: 850/2100MHz

*Wi-Fi 802.11a/b/g/n ve Bluetooth ile A2DP desteği ve

*Gri ve Beyaz renk seçenekleri

yvjd

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

11 Haziran 2008 / SaKLI Telefon
22 Haziran 2010 / Misafir Telefon
27 Temmuz 2013 / Misafir Soru-Cevap
22 Aralık 2012 / MutLu Prens Soru-Cevap