Arama

Android Dünyasından Haberler - Sayfa 2

Güncelleme: 7 Ekim 2016 Gösterim: 74.607 Cevap: 315
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
25 Temmuz 2013       Mesaj #11
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
‘Android saldırısı Türkiye’de yayılıyor’
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Google’ın kısa bir süre önce Android tabanlı cihazların yüzde 99’unu etkileme potansiyeli bulunan kötü amaçlı yazılıma karşı yama hazırlamasının ardından, Android’in yeni bir tehdit altında olduğu ortaya çıktı. Hacker’ların, uzaktan yönetim aracı (RAT) kullanarak Android uygulamalarına erişim sağladıkları belirtildi. Symantec, tehdidin en yüksek olduğu ülkeler olarak ABD ve Türkiye’yi gösterdi.

Uzaktan yönetim araçları, uzun bir zamandır hacker’ların siber dünyada kullandıkları en büyük silahlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.
Çinli hacker’ların 2013 başında New York Times gazetesine dört ay süren saldırılarında ve özellikle kadın bilgisayar kullanıcılarının web cam aracılığıyla gözetlendikleri olaylarda öne çıkan RAT’lar, şimdi de Android’i gözüne kestirmiş durumda.
ArsTechnica sitesinin haberine göre, kablosuz geniş bant iletişim teknolojilerinin gelişmesi ve mobil cihazların yaygınlaşması, hacker’ların faaliyet alanını masa üstü bilgisayarların çok ötesine taşımış durumda.
Küresel siber güvenlik şirketi Symantec’in kıdemli yazılım mühendisi Andrea Lelli, bu hafta içinde blog sayfasında paylaştığı yazıda, ‘Androrat’ tabanlı yeni bir gizli kötü amaçlı yazılım dalgasının ortaya çıktığı uyarısını yaptı.
Bir RAT olan Androrat, Android işletim sistemiyle çalışan tüm cihazların hacker tarafından tamamen ele geçirilmesinde araç olarak kullanılabiliyor.
Lelli, açıklamasında ‘hacker’ların RAT kodlarıyla en çok ABD ve Türkiye’de sızıntılar yapmaya çalıştığını’ belirterek, ‘tehdidin küresel alanda arttığı’ uyarısında bulundu.

TELEFONUN GÖZÜ-KULAĞI OLUYOR
Web tabanlı yazılım geliştirme platformu GitHub’da Kasım 2012’de yayımlanan Androrat, Android cihazlari çin hazırlanan açık kaynaklı bir RAT aracı. Android Uygulama Paketi (APK) kapsamında sunulan bir uygulama olan Androrat, bir uygulamanın SMS atarak veya spesifik bir telefon numarasıyla arama yaparak aktif edilmesini sağlıyor.
Uygulama, çağrı günlüğünü, bağlantı bilgilerini, tüm SMS mesajlarına erişim sağlayabiliyor. Dahası, konuşma esnasında gerçek zamanlı takip yapabiliyor, telefonun kamerasıyla fotoğraf çekebiliyor, telefonun mikrofonundan sunuculara ses (verisi) iletimi yapabiliyor.

Androrat’ın diğer özellikleri arasında ekrana uygulama mesajları yansıtma, arama yapma, SMS gönderme ve telefonun internet tarayıcısını açmak bulunuyor. Bir uygulama olarak aktif edildiğinde, kamerayla video kayıt yaparak sunuculara iletebilme özelliği bile bulunuyor.

KODU ELE GEÇİRİLDİ
ArsTechnica, hacker’ların Androrat kodunu ele geçirdiğini ve kötü amaçlı yazılımların döndüğü ‘yeraltı piyasalarında’ Androrat’ı yasal Android uygulamalarıyla birleştiren ‘kaynak’ araçları sunduklarını belirtti.
Böylece, Android kullanıcıları zararsız olduklarını düşündükleri bir uygulama indirdikleri zaman aslında ‘daha fazla kullanıcı alanı istemeden’ yüklenen truva virüsünü de indirmiş oluyor. Symantec, şu ana kadar 23 uygulamanın kod yazılarak truva atına dönüştürülmeye çalışıldığını tespit ettiklerini, bu uygulamalar arasında Adwind gibi çok amaçlı kullanılabilen RAT’ların bulunduğunu belirtti.
Android kullanıcıları uygulamalarını sadece Play Store’dan indirmeye dikkat etmeli ve bir mobil güvenlik yazılımı bulundurmalı. Ayrıca, Google ve güvenlik şirketleri tarafından yapılacak açıklamalar da yakından takip edilmeli.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 01:52
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013       Mesaj #12
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
GPU Performansında Snapdragon 800, Tegra 4′ten Daha İyi Bir Performans Sergiliyor
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

snapdragonvstegra

Kayda değer bir kullanıcı kitlesi mobil cihaz satın alırken, cihazın sahip olduğu donanıma göz önünde bulundurur. Özellikle oyun performansında etkin rol oynayan GPU’nun halihazırda en iyi grafiklere sahip oyunları, Full HD çözünürlükte dahi takılmadan oynatması şu an en çok arana performans.
Sponsorlu Bağlantılar
Yılın ilk yarısında üst sınıf telefonlarda yaygın şekilde kullanılan Adreno 320, her ne kadar güçlü bir performans ortaya koyuyor olsa da, Full HD çözünürlükler için yeterli seviyede bir performans ortaya koyamadı. Benzer performansı Galaxy S4 I9500 modelinde yer alan PowerVR SGX 544MP3’te sergileyemedi.
Yılın ikinci yarısına gelindiğinde ise üst sınıf cihazlarda yine Qualcomm cephesinden Snapdragon 800 işlemcisini ve beraberinde gelen Adreno 330 grafik birimini yaygın olarak görüyoruz. GPU birimi, ilerleyen süreçte yine birçok cihazda yer almaya devam edecek (Honami, LG G2, Galaxy Note 3, Oppo Find 7, One Max).
NVIDIA cephesinde Tegra 4, işlemcinin sahip olduğu yüksek fiyat sebebiyle üreticilerin uzak durduğu bir GPU olurken, birim henüz üst sınıf bir telefonda yer almış değil. Ayrıca grafik biriminin Android 4.3′ün yenilikleri arasında yer alan OpenGL ES 3.0 desteği sunmadığını da belirtelim.
Qualcomm cephesinde Snapdragon 800 ve Adreno 330 yaygın şekilde kullanılmasındaki en önemli etkenlerin başında ise kuşkusuz GPU’nun sergilemiş olduğu başarılı performans geliyor. GPU performansını ortaya koyan GFXBench testinden elde edilen puanlar da Adreno 330’nun halihazırda en iyi GPU olduğunu ortaya koyuyor.
Galaxy S4 LTE-A modelinde yer alan Adreno 330, saniyede 26.3 resim atlarken, Nvidia Shield ise saniyede 20.6 resim atlayarak rakibinin gerisinde kaldı. Bu sonuç Snapdragon 800 ve Adreno 330’un zaferini net şekilde ortaya koyuyor, ancak birimin yenilenen Exynos 5 octa’da yer alan 6 çekirdekli Mali-T628 karşısında nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu.

Kaynak: Andronova.net

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013       Mesaj #13
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
CyanogenMod, Focal Adında Yeni Bir Kamera Uygulaması Duyurdu, Çok Yakında ROM’larda Yer Alacak!
MsXLabs.org


cyanogenmod focal camera app 645x363

Android 4.3 ile beraber kamera uygulamasında da kimi yenilikler dikkat çekse de, söz konusu gelişmeler daha çok arayüz noktasında karşımıza çıktı. Google, daha önce bir çember etrafında konumlandırılan kısa yolları, daha basit bir kullanım sunsun diye yatay bir şerit üzerinde kullanıcılara sunuyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Ufaklı çaplı bu güncellemeye rağmen stok Android kamera uygulaması eleştirilerin odağında yer almaya devam ediyor. Kimilerine göre hala kullanışsız olan arayüz deneyimi, özelleştirilebilir noktasında seçeneklerin kısıtlı olması ve kameranın mat görüntüsü, Google’ın hala bu noktada diğer üreticilerden geri kaldığını gösteriyor.
Görünüşe bakılırsa bu durumdan rahatsız olan sadece kullanıcılar değil. Motorola da Droid serisine dahil ettiği yeni ürünlerin yanı sıra birkaç içerisinde resmiyete dökeceği Moto X modelinde stok Android’de yer alan kamera uygulamasından farklı olarak daha gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sunan yeni bir kamera uygulamasına yer verdi.
Benzer bir atılım şimdi CyanogenMod ekibi cephesinden geliyor. Geliştirici ekip geçtiğimiz günlerde gizemli bir video yayınlamış ve videoda bir sürpriz hazırlığı içerisinde olduklarını aktarmıştı. İşte videoda yer alan yeniliğin gizemi çözüldü ve ekip, hazırladıkları yazılımlar için stok Android’e nazaran çok daha gelişmiş kamera uygulaması hazırlıyor.

focal 8

Focal adı verilen kamera uygulaması kısa süre içerisinde ROM’lar yer alacak. Projeyle ilgili bir video da yayınlanırken, Focal adlı kamera uygulamasının oldukça gelişmiş seçenekler sunduğunu görüyoruz.
Kamera uygulaması başlatıldığında, deklanşör butonu dışa doğru sürüklendiğinde beş ana mod karşımıza çıkıyor. Normal çekimler için Foto, henüz gizemini koruyan panorama çekim, video çekim modu, ön kamera ve Android 4.2 ile hayatımıza giren PhotoSphere ile aynı özellikte 360 derece çekimler sunan PicSphere modu.
Kamera arayüzünde alt bölümden yukarı doğru kaydırma hareketinde ise burada çekim esnasında birçok özelleştirmeye olanak sağlayan alt menüleri görüyoruz. Bunlar; Flaş modu, Beyaz dengesi, Sahne modu, HDR, Renk efektleri (filtreler), Pozlama değeri, Renk düzenlemeleri, ISO hassasiyeti, Seri çekim modu, Zaman modu ve Ayarlar.

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013       Mesaj #14
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
LG G2′nin Yeni Sızıntıları Büyük Bir Batarya Ortaya Koyuyor.
MsXLabs.org

lgg2

Optimus G serisini yenileceğini aylar öncesinden duyuran LG, aynı zamanda yeni telefonuyla Optimus markasına da veda edecek. G2 olarak isimlendirilecek telefona dair yayınladığı video ve görsellerle dikkat oluşturan LG, yeni nesil amiral gemisini 7 Ağustos’ta New York’ta düzenleyeceği etkinlik kapsamında görücüye çıkaracak. Şirket yayınladı son görsel ile arka bölümde konumlandıran ses butonlarını açıkça ortaya koyarken, PhoneArena sitesi tarafından servis edilen yeni görseller ise telefonda yer alan pil kapasitesini gözler önüne seriyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Çıkarılabilir bir pil yapısı sunması beklenen telefonda 2.610mAh kapasiteli bir pil yer alacak. Söz konusu kapasite Galaxy S4 modelinden 10mAh daha yüksek bir depolama sunuyor.
5.2-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü IPS tabanlı LCD ekranın yer alacağı telefonda, şirket ilk defa ekrana konumlandırılan sanal tuşlar kullanacak. 2.3GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, Adreno 330 grafik birimi, pazara bağlı olarak 2 ve 3GB RAM, 32GB dahili depolama, Android 4.2.2 işletim sistemi ve optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip 13MP çözünürlüklü arka kamera LG’nin yeni amiral gemisinde sunacağı diğer detaylar şeklinde sıralanıyor.

batt1

front

Güney Koreli üretici YouTube kanalıyla yayınladığı son tanıtım videosunda insan hayatı ile ilgili istatistikler ortaya koymanın yanı sıra, cihazın insanlardan ilham alınarak tasarlandığı aktarılıyor.

Kaynak: Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013       Mesaj #15
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Moto X’in Kamera Uygulaması İndirilebilir Durumda, Hemen Yükleyin!
MsXLabs.org

moto x render 630x3541

Moto X lansmanına artık sayılı günler kaldı. Telefonun final tasarımının yanı sıra teknik özellikler noktasında tüm detayları da kesinlik kazandı. Android 4.2.2 ile çalışacak telefonda kamera uygulamasının, stok Android’teki uygulamadan farklılık göstereceği geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ekran görüntülerinden anlaşılmıştı.
Sponsorlu Bağlantılar

Birkaç gün önce Motorola cephesinde Droid ailesine üç yeni telefon dahil edilirken, söz konusu kamera uygulamasının Droid markalı yeni modellerde de yer aldığı görülmüştü. Yeni kamera uygulaması, kullanım ve sunduğu daha fazla özelleştirilebilir kontrol sayesinde kullanıcı deneyimini daha iyi yansıtıyor.
Kamera ekranında sağa doğru parmak kaydrıma hareketi ile kamera kısa yollarına, sola kaydırmada ise galeriye erişim sağlanıyor. Aşağıdan yukarıya doğru yapılan kaydırma hareketinde ise zoom özelliğinin devreye girdiği görülüyor ve arka arkaya yapılan iki bilek bükme hareketi ile kamera uygulaması otomatik olarak başlatılıyor. Ekrana dokunuşla çekimler sağlanırken, uzun süreli dokunuşta ise seri çekim gerçekleşiyor.
Androidpolice sitesi Moto X lansmanı öncesi kamera uygulamasının APK dosyasını yüklenebilir hale getirdi. Yalnız kamera uygulamasında çalışmayan özellikler de yok değil. Çift bilek bükme hareketi ile kamera uygulamasının otomatik açılması, kilitlenen panorama modu, HDR modu ve ağır çekim modu çalışmayan başlıklar.
Çalışan özellikler ise şu şekilde: kamera, tek çekim, seri çekim, video kayıt, ön kamera modu, kaydırma hareketleri, flaş mod, deklanşör sesi ve coğrafi etikete geçiş.
Not: Kamera uygulaması paket ismi com.motorola.camera olarak geçiyor ve Motorola cihaz kullanmıyorsanız APK dosyası ayrı bir kamera uygulaması olarak yüklenir. Bu durumda muhtemelen eşleşmeyen imzalar yüklenmeyecektir. Eğer telefonunuz root’lu ise Titanium Backup ile mevcut kamera uygulamanızı yedekleyebilirsiniz.

Android Dünyasından HaberlerAndroid Dünyasından Haberler
Android Dünyasından HaberlerAndroid Dünyasından Haberler
Android Dünyasından Haberler
Android Dünyasından Haberler

Kaynak: Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013       Mesaj #16
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Yeni ve Eski Nexus 7 Tabletlerin Performans Karşılaştırması.
MsXLabs.org
nexus 7 karsilastirma 240713

Android platformundaki ilk tablet tecrübesine Nexus 7 ile başlayan Google, süreç içerisinde Samsung ile gerçekleştirdiği ortaklık neticesinde Nexus 10 modelini de tüketicilere sunsa da, Nexus 7’nin sağladığı başarıyı yakalayamadı.
Sponsorlu Bağlantılar

Arama motoru devi Nexus 7’de Asus ile başlattığı ortaklığı serinin ikinci tabletinde de devam ettirdi. Üstelik Google neredeyse her noktada teknik özellikleri geliştirme yoluna gitti. RAM seviyesini 2GB’a çıkaran Google, işlemci tarafında ise Tegra 3’ten daha üstün bir performans ortaya koyan dört çekirdekli Snapdragon S4 Pro işlemcisini tercih etti. Google’ın iddiasına göre CPU performansı 1.8 kat artırıldı.
Yine benzer bir performans artışı GPU tarafında da sağlandı. Snapdragon S4 Pro’ya geçiş yapan Google, haliyle Adreno 320 grafik birimini kullandı ve Google bu noktada da ciddi performans artışları olduğunu aktarıyor. Üstelik performans artışı artırılan ekran çözünürlüğüne rağmen sağlanıyor.
Yeni ve eski Nexus 7 karşılaştırmasına bakıldığında ise Google’ın sağlanan performans artışında haklı olduğu net bir şekilde ortada. İşlemci ve bellek performansını detaylı şekilde ortaya koyan GeekBench 2 kriterinde Nexus 7 2’nin iki kat daha yüksek bir performans ortaya koyduğunu görüyoruz.
Bunun yanı sıra eski Nexus 7’de hız açısında dahili depolamada bazı sorunlar vardı, ancak yeni nesil Nexus 7’de ise bu sorunun ortadan kalktığı görülüyor. Sıralı okuma, sıralı yazma, rastgele okuma ve SQlite performanslarında ciddi manada artışlar söz konusu.


gsmarena 0032

Ka

k: Andronova.net
Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 01:52
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013       Mesaj #17
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Android 4.3 ile Gelen İzin Yöneticisi Nedir ve Nasıl Çalışıyor?
MsXLabs.org
ku xlarge

Android 4.3’ün beraberinde getirdiği yenilikler doğrudan kullanıcı deneyimini ön planda tutmasa da, işin arka planında önemli geliştirmeler ve yeniliklerin yer aldığını görüyoruz. Bunlardan bir tanesi de yeni sürümle birlikte artık uygulamalar üzerindeki yetkileri kontrol edebiliyor olmamız geliyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Yenilik sayesinde uygulamanın en son ne zaman kullanıldığını öğrenebiliyoruz ve söz konusu uygulamayla ilgili izin yöneticisinde dilersek uygulamanın kimi erişimlerini kısıtlayabiliyoruz. Bir örnek vermek gerekirse; kullanıcı dilerse Facebook uygulamasında sürekli açık olan “konum bulma” seçeneğini kapatabilir.
İzin yöneticisine erişim sağlamak için öncelikle Play Store’dan “Permission Manager” uygulamasını cihazınıza yükleminiz gerekiyor. Türkçe dil desteği sunan uygulama “Uygulama çalışma ayarları” başlığı altında açılıyor ve aşağı kısımda “konum, kişisel, mesajlaşma ve cihaz” olmak üzere dört alt başlık sunuyor.
Alt başlıklarda herhangi bir uygulamayı seçerek açık ya da kapalı olan izinleri görebilirsiniz. Yine burada uygulamanın çalışma ayarlarını dilerseniz kısıtlayabiliyorsunuz. Örnek vermek gerekirse (alt videoda yer alıyor); Galeri uygulamasını seçtiğinizde burada galeride yer alan kamera uygulamasını kullanıma kapatabilirsiniz.
Ya da Google+ uygulamasında hem konum hem de kameraya erişimi kapatabilirsiniz. Bunun yanında mesajlar uygulamasında “telefon et” erişimini kapatarak mesajlardaki arama iznine kısıtlama getirebilirsiniz. Daha fazla detay için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.

Kaynak: Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013       Mesaj #18
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
IDC: Samsung Hala En Büyük Telefon Üreticisi, LG ve Lenovo ise Yükseliş İçerisinde
MsXLabs.org


Android Dünyasından Haberler

Akıllı telefon pazarı yükselişini çarpıcı bir şekilde sürdürürlen, endüstrinin önde gelen pazar araştırma şirketi IDC, 2013 yılı ikinci çeyrek satış raporunu kamuoyu ile paylaştı. Satışı gerçekleşen akıllı telefon sayısı bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında %52.3’lük bir büyüme gözlenirken, ilginçtir ki Samsung ve Apple’ın pazar paylarında düşüş gözlendi.
Sponsorlu Bağlantılar
Samsung akıllı telefon platformunda lider üretici olmayı sürdürürken, şirket 72.4 milyon telefon satışı gerçekleştirerek en yakın rakibi Apple’dan iki kat daha fazla satış sağladı. Ancak şirketin pazar payı %32.2’den %30.4 seviyesinde düştü.
Apple ise 31.2 milyon telefon satışı gerçekleştirirken, pazar payını %16.6’dan %13.1 seviyesine düşürdü ki, söz konusu rakam Apple cephesinde son üç yıldaki en düşük oranı temsil ediyor
.
Android Dünyasından Haberler

3 ve 4. sıradaki LG ve Lenovo’nun sağladığı yükseliş aslında Samsung ve Apple’ın Pazar paylarındaki bir miktar erimeyi daha iyi ortaya koymaktadır. LG 12.1 milyon satış ile şirket rekoru kırarken, %108.6’lık bir büyüme sağladı. Daha fazla bir büyüme ise Lenovo cephesinde kaydedildi. Çinli üretici PC satışlarında geçtiğimiz çeyrekte liderliği ele geçirirken, akıllı telefon pazarında da 11.3 milyonluk satışa ulaşarak %130.6’lık bir büyüme sağladı. şirket bu sayede sektörün birçok öncü markasını da geride bıraktı.
Bir diğer Çinli üretici ZTE ise bir önceki çeyrekten daha iyi bir performans ortaya koyarak 10.1 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi.
2013 yılı ikinci çeyrek raporunda genel anlamda telefon satışlarına göz attığımızda ise Samsung burada da 113.4 milyon telefon satışı ile liderliğini sürdürdüğünü görüyoruz. Windows Phone ailesine geçtikten sonra akıllı telefon platformuna daha fazla ağırlık veren Nokia, genel satışlarda ise düşüş yaşamaya devam ediyor. Şirketin bir önceki yıl 83.7 milyon alan satışları 61.1 milyon seviyesine geriledi. Apple, LG ve ZTE ise bu ikiliyi izleyen üreticiler oldu.

Android Dünyasından Haberler


Kaynak: Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013       Mesaj #19
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy Note III Cephesinden Bir Sızıntı Daha Gelirken, Telefonda Yer Alacak Ekran Paneli için Hala Karar Verilmiş Değil
MsXLabs.org

Samsung Galaxy Note 3 new

Galaxy Note ilk lanse edildiğinde ekran boyutu itibariyle birçok kesimin eleştirilerine maruz kalmış ve bu denli büyük bir ekranın pek de kullanıma uygun oladığı getirilmişti. Oysa telefon dünya genelinde 10 milyon satış rakamını geçerek önemli bir başarı sağlarken, Samsung’un serinin ikinci telefonuyla söz konusu başarıda çıtayı biraz daha yükseltti.
Sponsorlu Bağlantılar
Büyük ekran tutkunlarının merakla beklediği Galaxy Note III içinse artık sayılı haftalar kaldı. Eylül ayının ilk haftasında IFA Berlin öncesi düzenlenecek Unpacked etkinliğinde basın karşısına çıkan telefon, teknik özellikler noktasında 2013 yılında Güney Koreli üreticinin tepe modelini temsil edecek.
HTC cephesinde One Max adlı bir modelin hazırlanması, Sony’nin Xperia Z Ultra modelini lanse etmesi ve Nokia tarafında 6-inç boyutunda ve Snapdragon 800 işlemcisiyle donatıldığı iddia edilen bir modelin hazırlıkları süredursun, Galaxy Note III’ün karşısında bu defa oldukça dişli rakipler yer alacak.
Telefon cephesinde ortaya çıkan son görselde Samsung’un Galaxy S III ile sürdürdüğü tasarım anlayışını yeni nesil amiral gemisi modelinde de devam ettireceğini gösteriyor. Telefonda yer alacak ekran için bir dönem 5.99-inçlik bir boyut zikredilirken, lansman tarihine doğru teknoloji dünyasının önde gelen birçok kaynağı artık 5.7-inçlik bir ekran boyutunda hemfikir durumda.
Galaxy Note III lansmanına 2 aydan daha kısa bir süre kaldı ve Güney Kore’den gelen haberlere göre telefonda yer alacak ekran paneli noktasında henüz kesin bir karar verilmiş değil. Asya Ekonomi’de yer alan haberde Samsung’un Galaxy Note III’te esnek OLED teknolojisine yer verme konusunda istekli olduğu ve bu sebeple ağustos sonuna kadar üretim kapasitesindeki gelişmelerin takip edileceğini bildirdi.

Note

Esnek ekran üretimi noktasında LG ile sıkı bir rekabet içerisinde olan ve üretim hacmi açısında rakibinin ilerisinde olan Samsung, esnek OLED ekrana sahip bir cihaz duyurusu yaparak bu anlamda sektörde bir ilki gerçekleştirmek noktasında oldukça hevesli.
Mayıs başında yayınlanan bir raporda Samsung’un aylık esnek OLED üretim kapasitesinin 24 bin seviyesinde olduğu bildirilmişti. Aradan geçen birkaç aylık süreçte ne denli bir gelişme sağlandı bilinmez, ancak söz konusu rakam açıkçası milyonlar satacak bir telefon için oldukça yetersiz.
3GB RAM, Snpdragon 800 (LTE-A modelinde), uluslararası versiyonda ise yenilenen Exynos 5 octa ve Android 4.3 telefonda yer bulması muhtemel diğer teknik özellikler. Lansman tarihi yaklaştıkça telefona dair kimi detayların net bir şekilde açıklığa kavuşmasını bekliyoruz. Gelişmeler yaşandıkça aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013       Mesaj #20
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
HTC One’da Sense 5 ve Stok Android Deneyimini Bir Arada Sunan MoDaCo Switch, Beta Aşamasında Yayınlandı
MsXLabs.org

Stok Android ile çalışan One modelinin lansmanı sonrası HTC’nin Sense 5 ve Stok Android deneyimini tek bir ROM altında sunma noktasında çalışmalar başlattığına dair iddalar gündeme gelmişti. Kullanıcılar arasında heyecan yaratan proje popüler ROM geliştirici Paul O’Brien tarafından MoDaCo Switch adlı ROM ile hayata geçirildi.
Sponsorlu Bağlantılar
Temmuz ayı ortalarında konuya ilişkin bir açıklama yapan O’Brien aynı zamanda bir demo video yayınlamıştı.
Bünyesinde özelleştirilebilir anlamda daha fazla seçenek sunan Sense ve pürüzsüz yapısı ile daha hızlı geçişlere olanak sağlayan saf Android’i bulunduran MoDaCo Switch adlı özel ROM yaklaşık olarak 1.5GB büyüklüğünde.
Geliştirici, Galaxy S4 (I9505) modeli için de TouchWiz Nature ve Stok Android arasında geçişe olanak tanıyan bir yazılım geliştireceğini belirtirken, süreç için kullanıcılardan destek amaçlı yardım kampanyası başlattı. IndieGoGo üzerinden başlatılan proje için 1.500 dolarlık bir kaynak bekleniyor.
Kullanıcılara basit bir şekilde Sense 5 ve Stok Android arasında geçiş yapmalarına olanak tanıyan ROM’u HTC One telefonunuzda tecrübe etmek için Forum.andronova.net’te açılan konuyu ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Andronova.net
Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 01:53

Benzer Konular

2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
2 Haziran 2014 / tonbalik Oyunlar
19 Ocak 2013 / Misafir Bilgisayar