Arama

Android Dünyasından Haberler - Sayfa 4

Güncelleme: 7 Ekim 2016 Gösterim: 74.671 Cevap: 315
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2013       Mesaj #31
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy S II ve Galaxy Note, TouchWiz Arabirimindeki Uyumsuzluklar Nedeniyle Android 4.2 Güncellemesini Almayabilir!
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy S II and Galaxy Note 11

Bu yılın başlarında Samsung cephesinden elde edilen bir belgede, Güney Koreli üreticinin mevcut modellerine sunacağı güncelleme yol haritası ortaya çıkarılmıştı. Söz konusu listede daha önceki iki önemli güncelleme (Android 4.0 ve Android 4.1) sahibi olan Galaxy S II’nin yine beraberinde birçok yeniliği getiren Android 4.2 sürümüne yükseltilecek olması telefon sahiplerinde memnuniyetle karşılanmıştı.
Sponsorlu Bağlantılar
Şu ana dek telefon için Android 4.2 güncellemesine dair bir çalışma yapıldığı haberi gündeme yansımış değil. Aynı listede yer alan ve Android 4.2’nin yanı sıra Android 5.0 güncellemesi de alacağı görülen Galaxy S III ve Galaxy Note II modelleri içinse, sürdürülen çalışmalarda yeterli verimin alınamadığı ve bu sebeple Samsung’un söz konusu modeller için Android 4.2 güncellemesini askıya alıp direkt Android 4.3’ü sunacağı hakkında bazı iddialar gündemde yer aldı.
Avustralyalı taşıyıcı Telstra tarafından da onaylanan durumun kısa süre içerisinde Sasung tarafından resmi olarak teyit edilmesi bekleniyor.
Galaxy S III ve Galaxy Note II kullanıcıları kısa bir süre bu durumdan rahatsızlıklarını dile getirse de, netice itibariyle telefonlar yılsonunda ya da önümüzdeki yılın başlarında Android 4.3 güncellemesinden nasiplenecek. Peki bu durumda Android 4.2 ile güncelleme desteği son bulacak Galaxy S II ve Galaxy Note modellerinin akıbeti ne olacak?
Yeni nesil TouchWiz arabiriminde yaşanan uyumsuzluklar sebebiyle Samsung’un bir süre daha zamana ihtiyacı olacak. Belgelerden edinilen detaylarda ise Galaxy S II için Android 4.3 güncellemesi yer bulmuyor ve gelişme de Galaxy S II’nin Android 4.1.2 ile resmi güncelleme sürecini tamamladığı ihtimalini doğuruyor.
Samsung’a yakınlığı ile bilinen SamMobile’ın Alman connect.de sitesini kaynak göstererek sunduğu haberde, Güney Koreli üreticinin Galaxy S II için Android 4.2.2 güncellemesini yaşanan uyumsuzluklar sebebiyle askıya alabileceğini okuyucularına duyurdu. Benzer şekilde Galaxy Note modelinin de benzer kaderi yaşayacağı aktarılıyor.
Bu noktada Samsung’un nasıl bir güncelleme politikası izleyeceği merak edilirken, Galaxy S II ile benzer donanıma sahip olan ve CES 2013 etkinliğinde resmi duyurusu gerçekleşen Galaxy S II Plus modelinin ise Android 4.2.2 güncellemesine kavuşacağı SamMobile tarafından bildiriliyor.

Kaynak: Andronova.net

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2013       Mesaj #32
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Samsung, Galaxy S4′ün Yeni Reklam Filminde Yine iPhone’u Hedef Aldı!
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

galaxy s 4 airplane ad 630x354

Yeni nesil amiral gemisini nisan sonu itibariyle 60 ülkede satışa sunan Samsung, devam eden süreçte ülke ve taşıyıcı sayını artırırken, aynı zamanda rekor satış beklediği cihazı için de reklam ve pazarlama çalışmalarını sürdürdü. Temmuz başı itibariyle Samsung tarafından açıklanan rakamda 20 milyon Galaxy S4 sevkiyatının gerçekleştirildiği aktarılırken, TrendForce’un yayınladığı ikinci çeyrek raporunda ise, Samsung’un 71 milyon akıllı telefon sattığı ve söz konusu rakam içerisinde Galaxy S4’ün 23 milyonluk bir dilime sahip olduğuna yer verildi.
Sponsorlu Bağlantılar
Önümüzdeki çeyrekte telefon, ilk iki ay itibariyle sağladığı başarıyı yakalar mı bilinmez. Samsung özellikle Amerika’da yayınladığı reklam filmleriyle kullanıcılara Galaxy S4’ün yeteneklerini aktarmaya devam ederek satış rakamlarını yüksek tutmaya devam ediyor.
YouTube kanalıyla yayınlanan son videoda hedefte yine Apple’ın iPhone’u var. iPhone kullanıcı yan koltukta oturan seyahat arkadaşının elindeki telefonun Galaxy S4 mü olduğunu soruyor ve bu şekilde iki telefonun yüzeysel bir karşılaştırması yapılıyor.
Bu noktada Galaxy S4’ün yanı sıra birçok Samsung telefonda yer alan ve TouchWiz Nature arabimi kullanımını basit hale getiren “Kolay Mod”, ön kamera aracılığı ile ekrandaki video akışını kontrol eden “Akıllı Bekleme” ve eski telefonunuzdaki tüm verileri PC yoluyla kolayca yedeklemeyi sağlayan ve bu bilgileri Samsung Galaxy cihazına taşıyan “Smart Switch” uygulaması videoda bahsi geçen konular.

Kaynak: Andronova.net

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2013       Mesaj #33
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Google, Zararlı Yazılımlara Karşı ‘Güvenlik Doğrulama’ Özelliğinin Kapsama Alanını Android 2.3 ve Üzeri Seviyesine Yükseltti
MsXLabs.org

android1

Geride bıraktığımız haftalarda “Key Smart” adında kötü amaçlı bir yazılım ile karşı karşıya olduğu bildirilen Android işletim sistemi için Google, Android 4.3 ile birlikte bir güvenli yaması oluştururken, söz konusu yamayı diğer Android üreticilerine sağlayarak kısa süre içerisinde tüm ekosisteme yayılmasını sağladı.
Google’ın işletim sistemi için sağladığı güvenlik tedbiri sadece bununla sınırlı kalmadı. Arama motoru devi, 2012 Ekim’inde Nexus 4’ü ve Android 4.2’yi lanse ederken, işletim sisteminin yeni versiyonuyla birlikte “Uygulama Doğrulama” işlevini de devreye soktu.
Bu gelişme sayesinde Play Store ya da bilinmeyen kaynaklardan yüklenen uygulamalarda zararlı yazılımlara karşı güvenlik taramasına olanak sağlandı. Google’ın başlattığı hizmet sadece Android 4.2 ve üzerin sürümlerde yer bulurken (başka bir ifadeyle ekosisteminin yaklaşık olarak %5’inde), Google; Android 4.3 ile birlikte “Uygulama Doğrulama” işlevini direkt Google Play Servisine dahil ederek, Android 2.3 ve üzeri tüm kullanıcıların faydalanmasına olanak tanıdı. Bu sayede yaklaşık olarak %5’lik kullanım alanı da %95 seviyelerine yükseltildi.
Google aynı zamanda “Uygulama Doğrulama” özelliğine Ayarlar > Güvenlik sekmesi altında yer vererek, işlevin kullanıcıya bağlı olarak aktif ya da pasif edilmesine imkan sunuyor.

Kaynak: Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2013       Mesaj #34
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
LG, G2 Modelinde Aksesuar uyumlu QuickWindow Arayüzüne de Yer Verecek
MsXLabs.org

lg g2 quickwindow

Hakkındaki dedikodular yılın ilk çeyreğinden bu yana yapılan LG G2 için artık geri sayıma geçilirken, New York’ta gerçekleşecek etkinliğe bir haftalık süre kaldı. Amiral gemisi modeli için sürdürdüğü reklam çalışmalarında, diğer üreticilerden farklı bir strateji izleyen LG, telefonda yer alacak detayları aktarmaya devam ediyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Şirketin telefona dair ortaya çıkardığı son gelişme ise şık bir tasarım sunan kılıflar oldu. Genelde Samsung Galaxy ailesinde karşımıza çıkan kılıflar görüldüğü üzere yedi farklı renk seçeneği sunuyor. Telefonun lanse edileceği etkinlikte daha detaylı incelenecek olan kılıfların ön bölümünde dikdörtgen bir pencere yer alıyor.
Söz konusu pencere telefonda yer alan ekranın belirli bir kısmını kullanıcıya sunarken, burada birçok işlevin kontrol edilmesine de olanak sağlıyor. Pencere ekranına dokunulması ile QuickWindow arayüzü devreye giriyor ve bu bölümde saat, güncel hava durumu, alarm, müzik çalar, gelen çağrı detayları ve metin mesajlarını görmek mümkün hale geliyor.
Üst bölümde ise hoparlör ve sensör için gerekli boşluklar göze çarparken, fiyatlandırma hakkında ise açıklamada bulunulmadı.
LG, ağustos ve eylül ayları içerisinde dünyanın birçok noktasında 100’den fazla operatör tarafından satışa sunulacak telefon için 10 milyon satış hedefi ortaya koymakta. Amiral gemisi modellerini dünya genelinde satışa sunma noktasında oldukça ağır davranan LG’nin yeni amiral gemisinde ise sağlayacağı yeni pazarlama strateji ile bunu başarması muhtemel görünüyor.

Kaynak: Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2013       Mesaj #35
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Android 4.3 ile Çalışan Yeni Nexus 7 İlk Güncellemesine Kavuştu
MsXLabs.org

Android Dünyasından Haberler

Geçtiğimiz günlerde yeni nesil Nexus 7’yi kullanıcıların beğenisine sunan Google, aynı zamanla tabletle birlikte mevcut Android sürümünü de güncelleyerek, mobil işletim sistemine birçok yeniliği entegre etti. Söz konusu yenilikler, doğrudan kullanıcı deneyimini hedef almasa da, Android işletim sisteminin alt yapısını yakından ilgilendiren gelişmeler olarak kaydedildi.
Sponsorlu Bağlantılar
Yenilenen Nexus 7’ye baktığımızda ise Google-Asus işbirliği devam ederken, tabletin birçok noktada geliştirildiğini gördük. Ekran çözünürlüğünü artıran Google, yeni tabletinde daha net ve keskin görüntüler kullanıcılara vaat ediyor.
İşlemci tarafında ise Snapdragon S4 Pro işlemcisini tıpkı Snapdragon 600’de olduğu gibi Krait 300 mimarisi üzerine tekrar inşa eden Qualcomm’un Snapdragon S4 Pro APQ8064-1AA çözümüne yer veren Google, bu sayede performans noktasında son referans telefonu Nexus 4’ü de geride bırakıyor.
İlk olarak Play Store üzerinden satışa sunulan tablet, başta Amerika olmak üzere farklı ülkelerde kimi perakende şirketleri tarafından satışa sunuldu. Kutusundan çıkan tablet kurulum sihirbazı sonrası Android 4.3 temelli ve JWR66N yapı numarasına sahip ilk güncellemesini indirmeye başlıyor.

Android Dünyasından Haberler

Tamamlanan güncelleme sonrası tablet yeni bir yükseltme uyarısı alırken, söz konusu güncelleme geleneksel bir şekilde uyarı şeklinde karşımıza çıkıyor. Arka planda indirilen güncellemede yükleme işlemi tamamlandıktan sonra kullanıcı yeni yazılımı yükler ve yapı numarası JSS15J olarak değişir.
Güncellemenin detayları hakkında bilgi aktarılmıyor, ancak büyük olasılıkla sistemdeki bazı ince ayar ve onarımlara yönelik olduğu bildiriliyor.

Kaynak: Andronova.net
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
31 Temmuz 2013       Mesaj #36
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
CyanogenMod’un Focal Adlı Kamera Uygulaması CM 10.2 (Android 4.3) ile Birlikte Yazılımlarda Yer Alacak, APK Dosyasını Hemen Yükle!

Geçtiğimiz haftalarda Nemesis adlı bir video yayınlayarak geleceğe dair kimi projelerinden ipuçları sunan CyanogenMod, bunlar arasında ilki olan Focal adlı kamera uygulamasının detaylarını geçtiğimiz günlerde YouTube kanalıyla yayınladığı videoda ortaya çıkarmıştı.

nexusae0 Screenshot 2013 07 25 14 01 48

Stok Android’de yer alan kamera uygulamasına nazaran çok daha gelişmiş detaylar sunan Focal hakkında daha fazla detayı buradaki haberimizde bulabilirsiniz. Yine kısa bir özet geçecek olursak; Kamera uygulaması başlatıldığında, deklanşör butonu dışa doğru sürüklendiğinde beş ana mod karşımıza çıkıyor. Normal çekimler için Foto, henüz gizemini koruyan panorama çekim, video çekim modu, ön kamera ve Android 4.2 ile hayatımıza giren PhotoSphere ile aynı özellikte 360 derece çekimler sunan PicSphere modu.
Ünlü geliştirici ekip, Focal uygulamasına Android 4.3 tabanlı CM 10.2 yazılımlarda yer vereceğini aktarırken, XDA-Geliştiricileri ise APK dosyasını site üzerinden yayınlayarak, uygulamanın neler sunduğuna daha yakından bakmamıza olanak tanıdı.
CyanogenMod yazılıların yanı sıra kamera uygulamasının Android 4.2.2 tabanlı Nexus 4, HTC One ve Android 4.1.2 tabanlı Galaxy Note II üzerinde sorunsuz çalıştığı bildiriliyor.
Sizde APK dosyasını buradan indirip Android telefonunuza yükleyerek Focal kamera uygulamasını tecrübe edebilirsiniz. Ya da dilerseniz zip dosyasını buradan indirerek Recovery menüsünden flaşlayabilirsiniz. Detaylar için aşağıdaki videolara göz atabilirsiniz.







Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
31 Temmuz 2013       Mesaj #37
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
HTC’nin 3. Çeyrek Mali Beklentileri, Samsung’u Pahalı Malzeme Kullanımından Uzaklaştırabilir.

Samsung halihazırda mobil dünyasının bir numralı ismi ve son çeyrek itibariyle 71 milyon akıllı telefon satarak en yakın rakibi Apple’ı ikiye katlayarak önemli bir başarı gerçekleştirdi. Bu satışlarda kuşkusuz en önemli etken; kullanıcıların Galaxy S ve Galaxy Note serisini benimsemesi geliyor. Bunun yanı sıra şirketin mobil dünyasında her seviye ve bütçeye sunduğu geniş ürün portföyü sayesinde geniş bir kesime hitap etmesi de rekor satışlarda etkin rol oynuyor.

gsmarena 0014

Genel hatlarıyla ele alacak olursak, Samsung telefonları donanım anlamında mobil dünyasında sürekli üst sıralarda yer almıştır ve bu noktada kullanıcıları tatmin etmiştir. Ancak konu tasarım ve kullanılan malzemeye geldiğinde ise kullanıcılar uzun bir süredir hayal kırıklığı yaşıyor.
Yılın ilk yarısında HTC One gibi tamamı alüminyumdan oluşan şık bir telefon oluşturulması Samsung’un bu noktadaki zayıf yönünü bir kez daha ortaya çıkardı ve kullanıcılar, gerek forum sitelerinde ve sosyal medyada artık sesini daha fazla yükselterek Samsuung’un hem tasarım hem de kullanılan malzemede radikal değişikler yapmasını istedi.
Bu anlamda mayıs ayı içerisinde Güney Kore’de üst düzey yetkililerin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirilirken, toplantıda alınan en önemli karar ise Samsung’un “Design 2.0” tasarım anlayışını artık geride bırakacak olmasıydı. Yeni anlayışta “Design 3.0” benimsenecek ve projenin hayata geçmesi için 2014 yılı Galaxy S5 lansmanı beklenecek.
Önümüzdeki eylül ayında lansmanı gerçekleşecek Galaxy Note III modelinde tasarım ve kullanılan malzeme anlamında radikal bir değişiklik beklenmiyor.
2014 yılında tasarım anlamında bir farklılaşmaya gidilmesi bekleniyor. Peki ya kullanılacak malzemede Samsung cephesinden bir atılım beklenir mi? Konuya ilişkin farklı kesimlerden farklı yorumlar gelirken, SamMobile ise HTC’nin 3. çeyrek mali tablosunu gözler önüne sererek Samsung’un alüminyum ya da metal malzeme kullanımından uzaklaşabileceğinin altını çiziyor.
Tayvanlı üretici geçtiğimiz günlerde 3. çeyrek beklentilerini açıklarken, cihaz satışlarının arttığını ancak, elde edilecek kâr oranında ise zarar yaşanabileceğini belirtti. Bundaki temel etken ise maliyet giderlerinde görülen artış. Özellikle alüminyum kasa ve ultrapiksel sensörün kayda değer bir maliyete sahip olduğunu belirtiliyor.
Maliyet giderlerindeki ciddi artış Samsung’un alüminyum kullanımdan uzaklaştırabilir mi? Aslında evet uzaklaştırabilir. Şirketler her ne kadar kullanıcı memnuniyeti için var olsa da, öncelikli hedefleri her zaman daha fazla para kazanmaktır. Üstelik Samsung her çeyrekte bu geliri artırmayı sürdürüyor. Şirket son çeyrekte net kâr anlamında Apple’ı geride bırakmayı başarmıştı.
Bir diğer husus da şu ki; Samsung, HTC’den çok daha büyük bir şirket ve telefon için gerekli tedarikin büyük bölümünü kendi tesislerinden sağlayabiliyor. Bu da alüminyum kasanın şirkete çok fazla yük getirmeyeceği anlamını taşıyabilir.
Aslında Samsung’un karbon fiber üreticisi SGL Group’un %50’lik hissesini satın alması önümüzdeki dönem amiral gemilerinde kullanılacak malzeme hakkında net ipuçları veriyor. Yine de yaşanacak gelişmeleri bekleyip göreceği. Bu konuda sizin fikriniz ne?

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
31 Temmuz 2013       Mesaj #38
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Moto X’in Kamera Yetenekleri Detaylanıyor: 10MP Clear Piksel Çözünürlük, Full HD 60fps Video Kaydı

Resmi lansmanına artık saatler kala Moto X cephesinden sıcak haberler gelmeye devam ediyor. Merakla beklenen telefonun tasarımına dair tüm detaylar Evleaks sayesinde sızdırılan basın görselleri ile ortaya çıkarken, teknik özellikler ise ana hatlarıyla biliniyor.

moto x phone camera

Moto X’in kuşkusuz en çok dikkat çeken özelliklerinden biri “Moto Magic” ile aktif hale geçen sesli asistan hizmeti olacak. Kilit ekranda dahi komutları algılayan teknolojinin Google Now’dan daha kapsamlı çalıştığı aktarılıyor.
Google CEO’su Larry Page’in “heyecan duyuyorum” diyer ifade ettiği Moto X’in kamera noktasında da rakiplerinden sıyrılması bekleniyor. Telefonun kamerası, Windows Phone 8 tarafında Lumia 1020 kadar iddialı olmasa da, Moto X’in özellikle Android tarafındaki en iyi kameraya sahip telefonlardan biri olması bekleniyor.
10MP Clear Piksel teknolojisiyle donatılan telefonda bulanık çekimlerin önüne geçildiği ve Moto X’in bu noktada üst sınıf bir deneyim oluşturduğu belirtiliyor. Moto X projesi ile yakından alakadar olan ve konuya ilişkin gelişmeleri defalarca gündeme getiren AndroidandMe sitesinin eski editörlerinden Taylor Wimberly Google+ hesabı üzerinden kameranın kimi yeteneklerini aktardı.

Moto X’te yer alan sensörde piksel boyutu 1.4 mikron seviyesinde olacak. Bir karşılaştırma yapacak olursak, bu boyut Galaxy S4’te 1.1 mikron seviyesinde HTC One’da ise 2.0 mikron boyutunda.

Ayrıca bu kamera modülü 4 adet pikseli tek pikselde toplayarak hem zoom esnasında hem de düşük ışık ve karanlık çekimlerde daha net çekimlerin oluşturulmasına olanak sağlayacak.

Moto X’in kamera yeteneklerinden biri de Full HD (1080p) çekimlerde saniyede 60 kare yakalayabiliyor. Ses kayıt için 3 adet mikrofon bulunduran Moto X’in 3D ses kaydı da oluşturacağını belirtelim.

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
1 Ağustos 2013       Mesaj #39
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Microsoft Office, Android Telefonlar için Play Store’daki Yerini Aldı!

Yazılım devi Microsoft bünyesinde oluşturulan ve bilgisayarlarımızın vazgeçilmez uygulamalarından biri olan Office paketi nihayet Android için yayınlandı. Geçtiğimiz yıldan bu yana beklenen uygulama çeşitli aksaklıklar sebebiyle sürekli ertelenmişti.

Office Mobile for Office 365 Android Apps on Google Play 640x319

Android 4.0 ve üzeri cihazlar tarafından desteklenen uygulama halihazırda Amerikalı kullanıcılara sunulmuş durumda. Office Mobile kısa süre içerisinde 33 dil desteği ile 117 ülkede kullanıcılar tarafından indirilebilecek. Bir hatırlatma yapacak olursak; uygulama henüz tabletlere destek sunmuyor.
Word, Excel ve PowerPoint gibi Office uygulamaları, kullanıcıların mobil telefonlarında tecrübe etmesine olanak sağlayan uygulamada bazı temel düzenlemeler sağlanabiliyor. Telefonunuzda Word, Excel ya da PowerPoint belgeler oluşturabilecek ve bunlar üzerinde düzenlemeler yapılabilecek. Yine kullanıcılar bu düzenlemeleri çevrim dışı oldukları durumlarda da sağlayabilecek.
Uygulamada ne yazık ki bazı kısıtlamalar da yok değil. Uygulamadan yararlanabilmek için Office 365 abonelik işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor. (Kişisel abonelikler 10 dolardan başlıyor)

office for android





Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
1 Ağustos 2013       Mesaj #40
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Hazırlanan Rapora Göre Samsung, Galaxy S4′te Grafik Birimi Performansını Yükseltmek için Benchmark Testinde Oynama Yapmış.

Nisan sonu itibariyle 60 ülkede raflardaki yerini alan ve kısa süre içerisinde elde ettiği 10 milyonluk satış rakamı ile Android ekosisteminin en hızlı satılan telefonu olan Galaxy S4, lansman öncesi ve sonrası ortaya çıkan test raporlarından Exynos 5 octa ve PowerVR SGX 544MP3 grafik işlemcisi ile tüm rakiplerini geride bırakmayı başarmıştı.

Samsung Galaxy S4 benchmark 04

Mobil dünyasında tanıtımı gerçekleşecek cihazların büyük bölümünün lansman tarihleri öncesi sentetik testlerde ortaya çıkması bir gelenek halini aldı. Bu kriterler sayesinde cihazın performans değerleri elde edilir ve diğer üretici firmaların ürünleri ile bir kıyaslama yapılmasına olanak sağlanır.
Bu tür haberlerde ise genel olarak haber içeriğinde“Sentetik testlerin kolaylıkla manipüle edilebileceği ve bu sebeple sonuçların gerçeği yansıtmayabileceği” şeklinde bir ifade görürüz.
Gündemde bomba etkisi yaratan ve kısa süre içerisinde Samsung’un resmi site üzerinden açıklama yapmasını sağlayan gelişme AnandTech ekibinin yaptığı incelemeler neticesinde ortaya çıktı. Forum sitelerinde konunun tartışılması üzere bir rapor hazırlayan site, Samsung’un Exynos 5 octa işlemcisiyle birlikte Galaxy S4 modelinde yer verdiği PowerVR SGX 544MP3 grafik biriminin 480MHz olan saat hızını TwDVFSApp.apk isimli bir uygulama sayesinde 533MHz seviyesine yükselttiği ortaya çıktı.
Grafik biriminin performansında %11’lik bir artış sağlayan bu durumun GLBenchmark 2.5.1, Quadrant, ve AnTuTu test kriterlerinde de uygulandığı bildiriyor.
Konunun birçok sitede yer alması üzerene resmi bir açıklama yapan Samsung; tüm bu iddiaları reddederken, Galaxy S4’te kullanılan GPU’nun normal koşullar altında 533MHz saat hızına ulaştığını aktarıyor. Uzun süreli ve aşırı yük bindirmelerinde özellikle kamera, tarayıcı, video oynatıcı ve galeri uygulamalarında en yüksek seviye hıza (533MHz) ulaşılmaktadır. Bazı oyunlarda ise GPU’nun 480MHz’de çalışması yeterli görülmektedir.
Tam ekran uygulamalarda GPU’nun maksimum gücünü kullanması mantıklı, ancak yapılan incelemelerde GPU’u saat hızını artıran uygulamanın kodlarına ulaşılması kafalarda soru işareti oluşturmuyor değil.

Benchmark boosting app 640x219
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.

Benzer Konular

2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
2 Haziran 2014 / tonbalik Oyunlar
19 Ocak 2013 / Misafir Bilgisayar