Arama

Android Dünyasından Haberler - Sayfa 5

Güncelleme: 7 Ekim 2016 Gösterim: 74.610 Cevap: 315
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2013       Mesaj #41
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Whatsapp’ın Özel Bilgileri Çaldığı idda Ediliyor
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Kanada ve Hollanda, çevirim içi mesajlaşma hizmeti sunan akıllı telefon uygulaması Whatsapp’ı özel hayatın gizliliğini ihlal etmekle suçladı.

MONTREAL – Kanada Özel Hayatı Koruma Komisyonu (OPC) ve Hollanda Veri Koruma Kurumu (CBP), Whatsapp’ın, kullanıcıların telefon rehberindeki tüm numaralara erişebildiği ve bilgileri elinde tuttuğu için, özel hayatın gizliliği kanununun ihlal edildiği gerekçesiyle başlattığı soruşturmada birtakım bulgulara ulaşıldığını açıkladı.
Telefon rehberindeki diğer Whatsapp kullanıcılarını belirlemek için kullanıcının kişi listesine ulaşan program, Whatsapp kullanmayan numaraları da kayıt altına alabiliyor.
Yalnızca IOS 6 işletim sisteminde, kişiler manuel eklenerek, tüm rehberin otomatik olarak kayıt altına alınması engellenebiliyor.
Ancak diğer akıllı telefon ve işletim sistemlerinde, program, Whatsapp uygulamasını kullanmayan diğer kişilerin bilgilerini silmek yerinde elinde tutabiliyor.
Öte yandan, OPC ve CBP soruşturmanın başında, şifresiz Wi-Fi bağlantısı üzerinde yollanan Whatsapp iletilerinin şifrelenmediğini ve şifrelenmeyen mesajların rahatlıkla ele geçirilebileceğini belirtmesi üzerine program Eylül ayından itibaren gönderilen mesajları şifrelemeye başlamıştı.
Aralık sonunda, programın bir günde 18 milyar mesaj barajına ulaştığı açıklanmıştı.

Kaynak: AndroidTekno.net

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 01:53
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
1 Ağustos 2013       Mesaj #42
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Samsung Galaxy S4 Mini testte!
Samsung'un yeni harikası S4'ün kardeşi Galaxy S4 Mini'yi sizin için test edildi!
Sponsorlu Bağlantılar
Galaxy S4 Mini test merkezimizde! Sizin için avantajlarını ve dezavantajlarını araştırdık ve ortaya çıktı.

Galaxy S4'ün bir benzeri olarak Galaxy S4 Miniyi sunabiliriz. Küçük kardeş aynı ağabeyi gibi yuvarlak köşelere, gri bir çerçeveye, alt tarafta ortada ise bir giriş düğmesine sahip. Samsung yine cihazların kasasında plastik kullanmayı tercih etmiş.

125x62x10mm boyutundaki mini ele tam oturuyor ve tek elle rahatça kullanılabiliyor. Tek sorunu arka kapakta ki tasarım hatası. microSIM ve microSD kart slotu, pilin altında yer alıyor. Yani microSD kartınızı cihazınızı kapatmadan değiştirmeniz mümkün değil.

Cihazınızda sadece size kalan boş alanın yaklaşık sadece 5GB olduğunu düşünürsek, bir microSD kartı kullanmanız kesinlikle şart. Bu arada uygulamaları SD karta taşıyabilme işlevinin cihazda etkin olarak geldiğini söylemeden geçmeyelim.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 01:54
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
1 Ağustos 2013       Mesaj #43
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Tegra 4′lü Tablet ve Telefonlar İçin Tarih Belli Oldu.
Akıllı telefonların ve tabletlerin bu sene kullanacağı işlemcilerden biri olan Tegra 4, Nvidia tarafından gelen açıklamaya göre bir hayli geç sunulmaya başlanacak.
Nvidia CEO’su Jen-Hsun, Temmuz ayı içerisinde Tegra 4′lerin gönderimlerinin başlayacağını belirtti.

Bu da demek oluyor ki, en erken tabletler veya telefonlar Ağustos ayı içerisinde satışa sunulabilecek. Tanıtımı gerçekleştirilen Shield konsolunun da, Eylül ayı içerisinde piyasaya çıkacağı söyleniyor.
Bu esnada Qualcomm, Snapdragon 600 işlemcilerini 2. çeyrekte piyasaya sürecek. Hemen ardından ise 2.3 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli işlemcisi Snapdragon 800, Adreno 330 GPU’su ile beraber sunulacak. Samsung‘un yeni Exynos’unun ise gelecek ay piyasada olması bekleniyor. Anlayacağınız, hareketli bir dönem bizi bekliyor.
Bakalım Nvidia’nın zamanlaması, herhangi bir zorluk çıkaracak mı…
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 01:54
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
1 Ağustos 2013       Mesaj #44
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Samsung, SIDESYNC ile devrim yaratacak!

Akıllı cep telefonları ve dizüstü bilgisayarlar ayrı ayrı hayatımızı çok fazla kolaylaştıran teknolojik cihazlar olsalar da özellikle iki ayrı işletim sistemine sahipseler bir arada kullanmaya çalışmak için aynı şeyi söylemek pek mümkün ol­muyordu. Ancak Samsung un devrim nite­liğindeki yeni uygulaması SideSync ile ar­tık bu sorun da ortadan kalkacak.

SIDESYNC: AKILLI CİHAZLARIN MUHTEŞEM UYUMU
SideSync uygulaması, Samsung un ATIV çatısı altında Temmuz ayı itibariyle satışa sunacağı tüm ürünlerde yer alacak. Bu sa­yede Windows İşletim Sistemli bilgisayarı­nızdaki çalışmaları, basit ve kolay bir şekil­de Ice Cream Sandwich ve üstü Android iş­lemcili Samsung akıllı telefonlarınıza san­ki ikincil bir ekran olarak kullanıyormuşcasına mouse ile sürükle bırak hareketi ile kolayca taşıyabiliyorsunuz. SideSync tek­nolojisi, hem verimlilik hem de eğlence için cep telefonu, tablet, masa ve dizüstü bilgisayar gibi birden çok cihazda, ortak kullanım deneyimi yaratıyor. Bu şekilde ci­hazlarınız arasında paylaşımı, bilgisayarın mouse ve klavyesi­nin akıllı cep telefonlarında kısa mesajlara ya da epostalara cevap vermek için kulla­nılması, cep telefonundaki bilgilerin bilgi­sayara otomatik olarak yedeklenmesi ve cep telefonunun bilgisayardan şarj edile­bilmesi mümkün oluyor.

PC’nin mouse ve klavyesini telefonda kullanın

SideSync uygulaması ile senkronizasyon işlemi de oldukça kolay ve otomatik olarak gerçekleştiriliyor. Bu sayede dizüstü ya da tablet bilgisayarlardaki çalışmalarınızı cep telefonuzda kolayca sürdürebiliyor ve minimum kesinti yaşıyorsunuz. Bilgisayar ekranındaki bir dosyayı mouse ile sürükleyip cep telefonu ekranına taşımayı ya da tersini kolayca gerçekleştirebiliyorsunuz.

Telefon ekranına PC masaüstünden erişin

SideSync, ayrıca kullanıcı deneyimini harita, fotoğraf ve diğer multimedya içerik­lerini düzenlemek için daha geniş görün­tüleme özelliği sunarak zenginleştiriyor; oyunların ve öğretici videoların kaydedil­miş ekran görüntülerini göndererek içe­rik paylaşım seçeneklerini artırıyor. İster­seniz telefon ekran paylaşımı özelliği ile telefon ekranındaki görüntülere masaüs­tünden ulaşıp çalışma alanınızı tek bir ekran üzerinde toplayabiliyorsunuz. Si­deSync farklı görevler için farklı cihazlar kullanmanın beraberinde getirdiği zor­lukları ve karmaşıklığı önemli ölçüde azaltıyor.

SideSync uygulamasına sahip olmak için...

Samsung'un Ice Cream Sandwich ve üstü Android işletim sistemli cep telefonlarını desteklemekte olan SideSync uygulaması, ATIV dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve Windows 8 işletim sistemli (32/64bit) One PC ile uyumlu çalışıyor. SideSync tüm Windows 8 işletim sistemli ATIV modelle­rinde masaüstü uygulama olarak önceden yüklenmiş şekilde sunuluyor. SideSync, ATIV olmayan modellere yüklenmek is­tendiğinde 29,99 $'a satın alınabiliyor. Cep telefonları için ise, SideSync uygulaması ATIV çatısı altında yer alan ürünlere bağlanıldığı anda otomatik olarak yükleniyor, Bu uygulama yakın zamanda kablosuz g bağlantı ile de mümkün olacak.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 01:54
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
1 Ağustos 2013       Mesaj #45
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Gigabyte Gsmart Maya M1 İncelemesi - Çifte Kavrulmuş

Çifte Kavrulmuş

Bilgisayar donanımında uzman Gigabyte, artık telefonlarıyla da Türkiye’de: Çift SİM kart destekli, Android Jelly Bean'li cihazı mekanımızda ağırladık.

*IP5 ekrana sahip olmasıyla beğenimizi kazandı, Fakat ekran 4,5 inç büyüklükte olmasına rağmen, sadece 540 x 960 çözünürlükte. En azından 720p olabilirdi, Film ve dizi izlerken sorun olmuyor gerçi, tam 90 derece karşıdan bakmak zorunda değilsin. Muhteşem görüntüleme açıları var.

*Kısa süre içinde Android 4.3 çıkacakken üreticilerin 4,1 inatlarını anlamak zor. Android 4.Tİİ cihaz ne zaman güncelleme alır bilemiyoruz. Android 4,2 ile telefon ekranını TV'ye yansıtabileceğin MiraCast gibi özellikler, güzellikler geliyor.

*Kamerası 8 MP çözünürlükte olan telefon fiyatına göre iyi fotoğraflar çekebiliyor. Aynı şeyi keşke video kalitesi için de söyleyebilseydik... VGA çözünürlük geçen yılda kaldı sanıyorduk, yine karşımıza çıktı. HD 720p video kaydı yapamaması günümüzde bir akıllı telefona yakışmıyor.

*Çift çekirdekli 1 GHz işlemcisi arayüzde, HD video oynatırken ya da web’de problem yaratmıyor ama 3D oyunlardan pek bir şey bekleme. Ekran çözünürlüğü böyle bir işlemciye göre yüksek olduğu için oyunlar pek akıcı değil.

Diğer Özellikleri

Çift SİM yuvası...
İş ve günlük hayat için hatları ayrı olanlar yaşadı, Ne zamandır böyle bir telefon beklediklerine eminiz, Yalnız hem kızı vermeyip hem dünürü darıltmamak yok; 150,5 g ağırlığı fazla bulabilirsin, Çift hat takılıyken bile 1700 mAh pilinin iyi iş çıkardığını ekleyelim.

...ve klavyesi
Mükemmel. Tahmin özelliğini tek sürüklemeyle açıp kapatabiliyorsun. Özellikle yazım yanlışı yapınca deli gibi ihtiyacın olacak aşağı, yukarı, sağ ve sol ok da klavyede mevcut. Tuşlar büyük ve kolayca yazılabiliyor.

Teknik; 4,5 inç 540 x 960 * Çift çekirdekli 1 GHz * 1 GB bellek * 4 GB + 32 GB microSD * 8 MP arka, 2 MP ön kamera* 3G, WiFi, GPS

Kaynak: Androidkardes.com
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 01:54
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
1 Ağustos 2013       Mesaj #46
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Samsung, Galaxy S4 Active’i de Snapdragon 800 ile Güçlendirecek!

Samsung mart ayında lanse ettiği amiral gemisi modelini adeta bir marka haline getirdi desek yeridir. Galaxy S4 isminde o kadar çok çeşitte telefon tüketicilere sunuldu ki, Samsung’un bunlarla yetinmeyip yılın ilk yarısında resmiyete kavuşturduğu ve suya karşı dayanıklı bir yapı ile donattığı Galaxy S4 Active modelinde de işlemci güçlendirmesi yapacağı ortaya çıktı.

Samsung Galaxy S4 Active

Galaxy S4 Active işlemci noktasında Galaxy S4’ün LTE (I9505) modelinde olduğu gibi Snapdragon 600 işlemcisine sahipti. GFXbench kriterinde ortaya çıkan sonuç ise Güney Koreli üreticinin yakın zamanda söz konusu cihazını Snapdragon 800 işlemcisi ile güçlendireceğini gösteriyor.
Test raporunda SHV-E470S model numarasına (Güney Kore versiyonu) sahip olduğu görülen telefonun, bu noktada LTE-A bağlantısı ile donatılarak Güney Koreli taşıyıcı SK Telecom tarafından satışa sunulması bekleniyor. Yükseltmenin sadece işlemci ile sınırlı kalması bekleniyor. Ekran boyutu, RAM ve pil gibi detaylarda herhangi bir yükseltme beklenmiyor.
2.3GHz frekans hızında çalışan Snapdragon 800 işlemcisi ile donatılacak telefonun tıpkı Galaxy S4 LTE-A modelinde olduğu gibi ilk olarak Güney Kore’de hemen akabinde ise LTE destekli ülkelerde satışa sunulması bekleniyor.
Galaxy S4 Active’in teknik özelliklerini kısaca özetlemek gerekirse; 5-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü TFT LCD ekran, IP67 sertifikası ile su ve toza karşı dayanıklı yapı, 8MP çözünürlüklü arka ve 2MP ön kamera, 1.9GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 600, Adreno 320 grafik birimi, 2GB RAM, 16GB dahili depolama birimi, microSD kart yuvası ve 2.600mAh kapasiteli batarya.

galaxy s4 active snapdragon 800
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
1 Ağustos 2013       Mesaj #47
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Galaxy S4′te Stok Android ve TouchWiz Deneyimini Bir Arada Sunacak Modoco Switch ROM için Bağış Kampanyasında Hedefe Ulaşıldı!

HTC One ve Galaxy S4’ün Google versiyonlarının tanıtımları sonrası, stok Android ve ilgili üreticinin sunmuş olduğu arayüzü aynı anda kullanma olanağı sunmak için yola çıkan ünlü geliştirici Paul O’Brien, geçtiğimiz günlerde One modeli için hazırlamış olduğu MoDaCo Switch yazılımını beta aşamasında yayınlamıştı.

S4 GPe 590x330

Bünyesinde özelleştirilebilir anlamda daha fazla seçenek sunan TouchWiz ve pürüzsüz yapısı ile daha hızlı geçişlere olanak sağlayan saf Android’i bulunduran MoDaCo Switch’ten sonra geliştirici benzer bir çalışmayı Galaxy S4 için de başlatacağını bildirmişti.
Galaxy S4 için oluşturulacak yazılımın yapım aşamasında kullanıcılardan maddi destek isteyen Paul O’Brien, bu anlamda Indiegogo üzerinden 30 gün sürecek bir bağış kampanyası başlattı. Bağış için gerekli olan para 1.000 sterlin olarak belirlenirken, kısa süre içerisinde yaklaşıl 1.400 sterlin bağış toplandı.
Geliştirici, Galaxy S4 için kısa sürede stok Android ve TouchWiz arabirimlerinin yer aldığı yazılımın çalışmalarına başlayacak. Projenin başarıya ulaşması neticesinde farklı telefonlar için de ROM’ların hazırlanması gündemde.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
1 Ağustos 2013       Mesaj #48
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Android 4.2.2 Güncellemesi HTC One'a Ne Getirecek?

HTC, amiral gemisi telefonu HTC One için Android 4.2.2 güncellemesinin dağıtımına başladı. Elbette tüm HTC One sahiplerinin bu güncellemeye kavuşması biraz zaman alacaktır, bu bakımdan biz AndroidPIT ekibi olarak güncellemeyi herkesten önce yükleyip, HTC One kullanıcılarını bekleyen yeniliklerden sizleri haberdar etmek istedik.

HTC One'a gelen 2.24.401.1 numaralı bu yazılım güncellemesi sadece uzun zamandır beklenen Android 4.2.2'yi değil başka yenilikleri de beraberinde getiriyor. Güncellemeden sonra HTC One hem olduğundan daha hızlı görünüyor, hem de birçok yeni işleviyle dikkat çekiyor. İşte güncellemenin getirdiği en önemli değişiklikler:

Launcher'lar İçin Artırılmış Uyum

Dock üzerindeki uygulamaları basitçe çekip sürükleyerek kaldırmak ya da buraya yenilerini eklemek mümkün. Herhangi bir uygulamayı Dock'a taşıdığınızda, bu uygulama Ana Ekran'dan siliniyor, ama uygulama çekmecesinde yer almaya devam ediyor. Ayrıca bu düzenlemede klasörlerinizi düzenlemek de çok kolaylaşıyor.

Ekran Kilidinde Yeni Widgetlar

Android 4.2.2, ekran kilidi üzerindeki widgetları destekleyen bir sistem. Gerçi HTC One'da bu özellik daha önce de vardı, ama güncellemeden sonra kilitli ekrana daha fazla widget yerleştirmeniz mümkün. Ama ne yazık ki sadece bir adet widgetla idare etmek zorundasınız, aynı anda birden fazla widget arasında gezinmek mümkün değil.

Geliştirilmiş Ana Ekran Butonu

htc one android 4 2 2 3

Güncellemenin ardından HTC One'ın ana ekran butonunu da bir çeşit Menü şeklinde kullanabileceksiniz. Parmağınızı yukarıya kaydırdığınızda doğrudan Google Now açılırken, butona uzun süre basılı tutunca direk Menü'ye geçiyorsunuz. Bu vesileyle, Facebook gibi ekstra uygulamaların da bulunduğu ve ekranda değerli bir yer işgal eden siyah menü çubuğu ortadan kalkmış oluyor.

Konum Çubuğunda Pil Kapasitesi ve Bildirimler Ekranından Hızlı Ayar

İşte faydalı bir yenilik daha: Artık telefonunuzun şarj durumunu konum çubuğunda görmeniz mümkün. Ayrıca aşağıdaki bildirim ekranından, tek dokunmayla hızlıca ayarlar menüsüne gitmeniz de mümkün.

Kamera: Işık ve Odaklama Kolaylığı

Vizöre basılı tutarak ışık ve otomatik odaklamayı sabitleyebilirsiniz. Bu özellikle çekmek istediğiniz manzaranın çok parlak ya da çok karanlık olduğu durumlarda ve fotoğraf çekerken ön planda yer alan bir objeye odaklanmak istediğinizde oldukça işe yarayan bir seçenek. Ama iki ayarı aynı anda yapmanız gerekiyor.

Zoe İçin Yeni Data Formatı

Güncellemenin ardından Zoe'de fotoğraflar ve videoların kaydedilme şekli de değişmiş durumda. Eskiden olduğu gibi 20 fotoğraf ve bir video yerine şimdi sadece bir fotoğraf ve bir video datası kaydediliyor. Ama videodan ekstra fotoğrafları da kaydetmek her zaman için mümkün. Bunun için ekstra bellek alanı ise sunulmuyor. Fotoğraflar artık daha az yer kpladığı için, video dosyalarının büyüklüğü eskisinden daha fazla.

7 Yeni Video Teması
htc one android 4 2 2 tema
HTC One'ın Video-Highlights seçeneğinde de artık yedi yeni tema/efekt kullanabileceksiniz. Her yeni efekt için temsili bir ikon da gösteriliyor.

Hafif Uyku
Android 4.2'nin getirdiği yeniliklerden bir başkası da Hafif uyku adı verilen ve telefonunuz şarj platformunda (dock) ya da kablosuyla şarj olurken açabileceğiniz bir çeşit ekran koruyucu. Play Store üzerinden işlevselliği uyumlu uygulamalarla artırmak da mümkün.

Arka Plan Resmi: Bilgisayardan ya da Dosya Yöneticisinden Seçme Şansı

htc one android 4 2 2 6
Güncellmenin ardından telefonunuzun arka planında kullanmak istediğiniz resmi direk bilgisayarınızdan ya da dosya yöneticisi aracılığıyla seçmeniz mümkün.

Sonuç
HTC One sahiplerinin almaya başladığı 2.24.401.1 kod numaralı güncellemenin önümüzdeki hafta içinde tüm HTC One telefonlara gelmesi bekleniyor. Güncellemenin büyüklüğü 416,46 MB olacak ve yüklemeyi yaparken, stabil ve hızlı bir kablosuz ağ bağlantısına sahip olmanız öneriliyor. İşte güncellemenin yapıldığı anda alınmış iki ekran görüntüsü:
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 01:55
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2013       Mesaj #49
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy S III ve Galaxy Note II Müşteri Memnuniyetinde Zirvede Yer Alıyor
MsXLabs.org

galaxy note 2 vs sgs3 0 1

Mobil dünyasında yapılan müşteri memnuniyete anketleri, bir telefon satın almamızda ne kadar etkin bir rol oynar tartışılır, ancak tüketicilerin genel anlamda hangi üründen memnun kaldığını ortaya koymak için kayda değer çalışmalar olarak değerlendirilebilir.
Sponsorlu Bağlantılar
Amerikan Müşteri Memnuniyeti Endeksi (ACSI) tarafından geçtiğimiz mart ayında Amerikalı tüketiciler arasında yapılan anket çalışmasının sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Ankette yer alan telefonlar daha çok geçtiğimiz yılın en çok satan modellerinden oluşurken, bu sebeple son dönemin üst seviye akıllı telefonlarını göremiyoruz.
Anket sonuçlarına göre müşterilerin en çok memnun olduğu iki telefon Galaxy Note II ve Galaxy S III oldu. 0-100 puan arasında yapılan değerlendirmede her iki telefon 84 puan alarak iPhone 5’i geride bırakmayı başardı. Her iki modelde kullanıcıların en çok memnun eden gelişmelerin başında büyük ekranları ve sahip oldukları fiyat geliyor.
Galaxy S III 4.8-inç ve Galaxy Note II ise 5.5-inçlik ekranları ile bu noktada tüketicilerin büyük bölümünden tam not almış. Bunun yanı sıra Galaxy Note II’nin uzun pil ömrü ve sunduğu S-Pen deneyim de listeye dahil edilebilir.

ACSI Benchmarks for Smartphone Brands 2013 American Customer Satisfaction Inde 39 000647 645x429

Apple cephesinde baktığımızda ise iPhone 5 ve iPhone 4S elde ettikleri 82 puan ile Samsung modellerinin gerisinden geliyor. iPhone 4’te önemli bir puan elde ederek sıralamada beşinci sırada yer alıyor.
Listenin devamına baktığımızda ise iPhone modellerden sonra Motorola cephesinden Droid Razr Maxx HD modelini görüyoruz. 80 puan elde eden telefonu 78 puan ile Galaxy S II izliyor.
Apple, iPhone modelleri ile her ne kadar Samsung’un gerisinde kalsa da, genel anlamda yapılan müşteri memnuniyeti anketinde ise Samsung’u geride bırakmayı başarıyor. Şirket bu anlamda 81 puan elde ederken, Güney Koreli üretici ise 76 puan ile üçüncü sırada yer aldı. Motorola ise 77 puan ile ikinci sırada yer almayı başardı. Şirket bazında puanları aktarmaya devam edecek olursak; Nokia 76, HTC 72 ve LG ise 71 puanın sahibi oldu.
Amerika’da Android ve iOS’un pazar dağılımlarına göz attığımızda ise Android %51.5, iOS ise %42.5’lik bir dilimi elinde bulunduruyor.

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
2 Ağustos 2013       Mesaj #50
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Sony, Xperia Z ve Xperia ZL için Performans Artışı Sağlayan Bir Güncelleme Yayınladı

Geçtiğimiz günlerde Android 4.3’ün lanse edilmesiyle birlikte kimi cihazları için yol haritası belirleyen Japon üretici, Xperia Z ve Xperia ZL modellerinde ise Android 4.2.2 güncellemesi sonrası hatalara sebep olan yazılım sorunlarının tümünü ortadan kaldıracak kapsamlı bir güncelleme yayınladı.

sony xperia z zl 010113

Haziran ayı içerisinde sunulan güncelleme sonrası birçok kullanıcı telefonlarında oluşan hatalar ve performans sorunlarını çeşitli forumlarda dile getirince Sony de yeni bir güncelleme yayınlayarak telefonda düzeltme ve iyileştirmelerin yanı sıra performans artışı da sağladı.
Güncelleme kapsamında sunulan yeniliklere değinecek olursak; daha pürüzsüz bir boot animasyonu, verimli RAM yönetimi, arayüzde daha yumuşak ve pürüzsüz hale getirilerek olası gecikmelerin önüne geçildi, Güncelleme Merkezi (Update Center) için yeni bir kullanıcı arayüzü, geliştirilen 3G sinyal gücü, dokunmatik tepkisi artırıldı, daha hızlı açılış ve uyku modu, düşük ışık görüntü kalitesinin artırılması, HDR kaydı dışında oluşturan videolarda yüksek çözünürlüklü desteği, ekran görüntüsünde oluşan titremelerin giderilmesi, araba modu uygulamalarında değişiklikler, pil optimizasyonu ve sorunların giderilmesi.
OTA ve Sony PC companion üzerinden dağıtımı gerçekleşen güncellemenin kullanıcılara ulaştığı rapor edilirken, söz konusu yeniliklerin kısa süre içerisinde tüm Xperia Z ve Xperia ZL sahiplerine ulaşması bekleniyor.

Xperia Z 244 update 315x560

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _EKSELANS_; 3 Ağustos 2013 10:11 Sebep: kaynak eklendi
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.

Benzer Konular

2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
2 Haziran 2014 / tonbalik Oyunlar
19 Ocak 2013 / Misafir Bilgisayar