Arama

Android Dünyasından Haberler - Sayfa 15

Güncelleme: 7 Ekim 2016 Gösterim: 74.675 Cevap: 315
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013       Mesaj #141
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Evleaks, Galaxy Note III’ün Ekran Görüntülerini Ortaya Çıkarırken, RAM Miktarı da Netlik Kazandı
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

samsung galaxy note III1

Xperia Z1’in yanı sıra heyecan uyandıran bir başka model Galaxy Note III’ün de resmi lansmanına artık sayılı saatler kaldı. Telefona dair son dakikaya kadar sızıntıların devam etmesi beklenirken, mobil dünyasının bir numaralı ve en güvenilir sızıntı kaynağı Evleaks, Galaxy Note III modelinin LTE versiyonlu modeline ait iki ekran görüntüsü paylaşırken, yine telefona ait önemli detayları gün yüzüne çıkardı.
Sponsorlu Bağlantılar
N9005 model numarasına sahip olduğu görülen telefon Android işletim sisteminin en güncel versiyonu olan ve halihazırda sadece Nexus cihazlarda yer alan Android 4.3 ile çalışacak. Bir diğer ekran görüntüsünde ise cihazın AnTuTu test skoruna yer veriliyor. Elde edilen 24.497 puanın Xperia Z Ultra ve LG G2 (Her iki telefon 30 bin ve üzeri puanlar elde etmişti) modellerinin gerisinde kaldığını belirtelim.
Tabi burada Galaxy Note III’ün final sürümünde elde edeceği puanı dikkate almak daha yerinde bir tespit olacaktır, zira üç modelde de Snapdragon 800 işlemcisine yer veriliyor.
Bir süre önce ekran boyutunun 5.68-inç olduğunu bildirilen Evleaks, ekran çözünürlüğünün ise Full HD seviyesinde (1920 x 1080p) olduğunu aktarıyor. Ekran tarafında en çok merak edilen detay ise kuşkusuz alt piksel dizilimin nasıl olacağıdır.

note 3 about screen 555x465

2.3GHz frekans hızında dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemcisinin güç vereceği telefonda merak edilen bir diğer önemli detayı da açıklığa kavuşturan popüler sızıntı kaynağı, Galaxy Note III’te yer alacak sistem belleğinin 2.5GB RAM olduğunu bildirdi. Şu ana kadar ki sızıntıların büyük bölümünde RAM miktarının 3GB olduğu ifade ediliyordu.
S-Pen destekli yeni özelliklerin yer alacağı bildirilen telefona dair gelişmeler yaşandıkça aktarmaya devam edeceğiz.


Sponsorlu Bağlantılar
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2013       Mesaj #142
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Sony Xperia Z1′in (Honami) Basın Görselleri Ortaya Çıktı!
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

tech sony xperia z1 l39h leak


Son dönemde yüksek çözünürlüklü fotoğraflar eşliğinde gün yüzüne çıkan Xperia Z1’in resmi tanıtımına artık sayılı saatler kaldığı şı dönemde telefonun basın görselleri sızdırıldı. Basın görsellerinin de ortaya çıkması ile artık tasarım konusundaki tüm detaylar da kesinlik kazanmış oldu.
Sponsorlu Bağlantılar
Telefonda yer alan güç düğmesi, ses tuşları, özel kamera tuşu, microSD kart girişi ve SIM kart yuvasının telefonun hangi bölgelerinde konumlandırıldığı gözler önüne serilirken, Xperia Z1’in oldukça zarif bir tasarım sergilediğini belirtmekte yarar var.
20.7MP çözünürlüklü, 1/2.3-inç gibi oldukça büyük bir sensöre ve su geçirmez özelliğe sahip olan Xperia Z1 tüm bu detaylara rağmen oldukça ince bir tasarım sergiliyor. Telefonun sahip olduğu teknik özellikleri liste halinde sunacak olursak;
*144mm x 73.9mm x 8.3mm boyutlar
*5-inç boyutunda Full HD X-Reality ve TRILUMINOS ekran
*1/2.3 inç sensör büyüklüğene sahip 20.7MP kamera
*Sony G-Lens ve BIONZ görüntü işlemcisi
*2.1MP ön kamera
*4K video kaydı
*Fiziksel deklanşör butonu
*2.2GHz frekans hızında dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, Adreno 330 grafik birimi
*2GB RAM, 16GB dahili depolama birimi, microSD kart desteği
*3.000mAh kapasiteli batarya
*Android 4.2.2 işletim sistemi

gsmarena 001

Kaynak: Andronova.net

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2013       Mesaj #143
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
HTC, IFA Berlin Öncesi Yeni Cihazlarını Duyurdu: Desire 300, Desire 601 ve HTC BoomBas Hoparlör
MsXLabs.org

htc desire 601 all colours


Oluşturduğu yüksek bütçeli reklam çalışmalarını aralıksız sürdüren HTC, One Max ile büyük ekranlı telefon kategorisine hazırlanırken, diğer taraftan giriş/orta seviye için de ürün tanıtımlarına devam ediyor. Tayvanlı üreticinin tüketicilere sunduğu son telefonlar Desire 300 ve Desire 601 adlı modeller oldu.
Sponsorlu Bağlantılar
Desire 300 ile giriş seviyesini hedef alan HTC, One modeli ile başlattığı Sense 5 kullanıcı arayüzünü giriş seviyesi modellerinde de yer vermeye başladı. Desire 300′ün teknik özelliklerini listeleyecek olursak;
-131.78 x 66.23 x 10.12mm boyut ve 120 gram ağırlık
-4.3 inçlik 480×800 piksel çözünürlüklü ekran
-1GHz çift çekirdekli Snapdragon 400
-Android Jelly Bean, Sense 5 ve BlinkFeed
-512MB RAM, 4GB dahili depolama ve microSD kart desteği
-F/2.8 diyafram aralığına sahip 5MP çözünürlüklü arka kamera, VGA ön kamera
-1.650mAh kapasiteli batarya
-Bluetooth 4.0, Beats Audio

Android Dünyasından Haberler

Zara kod adına sahip Desire 600 ise orta seviyede konumlandırılırken, Desire 300 modelinde olduğu gibi yine bu telefonda da One tasarımından esintiler görüyoruz. Teknik özellikler ise daha çok One mini modelini çağrıştırıyor. Desire 601’in sergilediği teknik özelliklere göz atacak olursak;
-134.5 x 66.7 x 9.88mm boyut ve 130 gram ağırlık
-4.5-inç boyutunda QHD (960×540) çözünürlüklü LCD ekran
-1.4GHz çift çekirdekli Snapdragon 400 işlemci
-Android Jelly Bean, Sense 5 ve BlinkFeed
-1GB RAM, 8GB dahili depolama ve microSD kart desteği
-4G LTE, Bluetooth 4.0, Beats Audio
-BoomSound hoparlörler (dahili amplifikatör ve çift ön stereo hoparlörler)
-F2.0 diyafram aralığına sahip 5MP arka kamera (akıllı flaş, 1080p video, ağır çekim)
-2.100mAh kapasiteli batarya


HTC’nin Desire 300 ve Desire 601 modellerini ekim ayı içerisinde Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da birçok ülkede satışa sunacak. Fiyat ise henüz açıklanmış değil.
Tayvanlı üretici söz konusu telefonların yanında küp şeklinde BoomBass adlı bir Bluetooth hoparlör de duyurdu. Beats Audio ile yapılan ortaklık neticesinde akıllı telefon modellerinde ses deneyimini üst seviyeye çıkaran HTC, BoomBass adlı hoparlör çözümünde müzik ve ses deneyimini bir adım daha ileri taşıma hedefinde.
1.200mAh kapasiteli bir bataryaya sahip BoomBass 9 saat süren bir müzik deneyimi yaşatıyor. MicroUSB ile şarj olan cihazın alt bölümünde yer alan kırmızı bölüm ileri doğru kaydırılarak telefon için raf görevi üstlenir. BoomBass ile akıllı telefonlar arasında eşleşme NFC bağlantısı sayesinde gerçekleşirken, müzik akışı ise Bluetooth bağlantısı ile gerçekleşiyor. Cihaz ve telefon arasında bağlantı 10 metreye kadar sağlıklı bir şekilde yürütülüyor. 64x64x64mm’lik boyutlarla rahat taşınabilir olan BoomBass ekim ayı içerisinde raflardaki yerini alacak. Fiyata dair bir açıklama yapılmadı.

Android Dünyasından Haberler
boombass1
Sponsorlu Bağlantılar

Kaynak: Andronova.net
Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 02:01
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2013       Mesaj #144
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Google Bir Sonraki Android Sürümünü Açıkladı: Android 4.4 KitKat
MsXLabs.org

KitKat

Google, mobil dünyasının bir numaralı işletim sistemi Android için geçtiğimiz haftalarda 4.3 numaralı versiyonu yine Jelly Bean adı altında resmiyete kavuşturmuştu. OpenGL ES 3.0 ve Bluetooth LE gibi önemli yeniliklere sahip olan Android 4.3’le birlikte gözler daha radikal değişimlerin beklendiği Android 5.0 (Key Lime Pie) sürümüne çevrilmişti.
Sponsorlu Bağlantılar
Android’in çiçeği burnunda takım lideri Sundar Pichai, Google+ hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Android işletim sistemi ile ilgili bazı değerlendirmeler yaparken bir sonraki Android versiyonu için de önemli detaylara açıklık getirdi.
Android’in çalıştığı cihaz sayısının halihazırda 1 milyar rakamını geride bıraktığı Pichai tarafından açıklanırken, bir sonraki Android sürümünün ise Android 4.4 KitKat olduğu resmi olarak açıklandı. Pichai ayrıca Android 4.4 KitKat’ın hangi maskotla temsil edileceğini de gösterdi.
Eğer çikolataya ilginiz varsa Kit Kat ismi size hiç de yabancı gelmeyecektir. Google’ın Android’in yeni isim ve logosunda dünyanın önde gelen yiyecek ve içecek markalarından Nestle’nin Kit Kat adlı çikolatasından esinlendiğini görüyoruz. Önceki tüm Android sürümlerinde tatlı isimleri tercih eden Google’ın Android 4.4 KitKat ile geleneği bozmadığını görüyoruz.
Android 4.3’ten 4.4’e geçiş ilk bakışta radikal anlamda değişikliklerin öngörülmeyeci anlamı taşıyabilir, ancak Android 4.4 KitKat ile herkesin inanılmaz bir Android deneyimi yaşatmak isteyen Google’ın belki de en önemli yeniliği yeni Android sürümünün düşük donanımlı cihazlarda dahi stabil olarak çalıştırmak olacaktır. Bu noktada hazırlıkları Motorola bünyesinde sürdürülen 200 dolarlık Nexus modeli kanıt olarak gösterilebilir.

Google ve Nestle arasında yapılan anlaşma gereği önümüzdeki süreçte Nestle, üzerinde Android logosuna yer vereceği Kit Kat çikolatalar da satışa sunacak. Ayrıca bu çikolatayı satın alanları Nexus 7 ve Google Play Hediye kartları gibi sürprizler de bekliyor.

Android sürümlerinin isim listesine aşağıdan göz atabilirsiniz.

Android 1.5: Cupcake
Android 1.6: Donut
Android 2.0: Eclair
Android 2.2: Froyo
Android 2.3: Gingerbread
Android 3.0: Honeycomb
Android 4.0: Ice Cream Sandwich
Android 4.1: Jelly Bean
Android 4.2: Jelly Bean
Android 4.3: Jelly Bean
Android 4.4: KitKat

Kaynak: Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2013       Mesaj #145
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Google, Yeni Nexus’u (Nexus 5) Android 4.4 KitKat Videosunda Gösterdi mi?
MsXLabs.org

2013 Nexus 4 Leak

Google-LG ortaklığı neticesinde oluşturulan Nexus 4, Nexus cihazlara olan ilgisizliği kırmış ve yapılan kayda değer satışlar neticesinde her iki üretici de yapılan ortaklıktan bir hayli memnun kalmıştı. Hatta bu memnuniyetin devamı birçok kaynağın dile getirdiği üzere bir sonraki Nexus telefonda da devam edecek.
Sponsorlu Bağlantılar
Ekim sonu ya da kasım başında Android’in yeni sürümü 4.4 KitKat ile resmiyet kazanması beklenen Nexus 5’e dair bazı teknik özellikler yazıldı çizildi ancak şu ana dek herhangi bir görsel sızdırılmadı. Google’ın Android 4.4 KitKat için yayınladığı video ise bu noktada bizlere bazı ipuçları verebilir.
Alt bölümde yer alan videoda Android 4.4 KitKat için hazırlanan maskotun açılışında bu anı yakalamak isteyen birçok Google çalışanı görüyoruz. Videonun 38. saniyesinde dikkat çeken bir Nexus cihazı ise hemen yanında yer alan Nexus 4’ten tasarım anlamında farklılıklar sunuyor.
İlk dikkat çeken detay Nexus logosunun Yeni Nexus 7’de olduğu gibi yatay konumda olması. Ayrıca yeni Nexus telefonun ekran boyutu itibariyle de Nexus 4’ten daha büyük olduğu net şekilde görülüyor. Nexus 4’ün arka bölümünde cam kullanan Google’ın Yeni Nexus 7 ile birlikte tasarım dilini de bir noktada birleştirmeyi hedefliyor olabilir, zira videoda beliren esrarengiz Nexus cihaz da tıpkı 2013 model Nexus 7’de olduğu gibi mat plastikten oluşuyor. Ayrıca kamera lensinin Nexus 4’ten daha büyük alan kapladığını da belirtelim.

Kaynak: Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2013       Mesaj #146
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Mobil Dünyasında Dengeler Değişebilir, Xperia Z1 Resmiyet Kazandı!
MsXLabs.org

Sony Xperia Z1

Xperia Z ile yeni yıla hızlı bir giriş yaparak dört çekirdekli ilk telefonunu tüketicilerin huzuruna çıkaran Sony, yılın ikinci yarısına gelindiğinde ise Xperi Z serisi adı altında tanıtımlarına devam etti. Japon üretici Snapdragon 800 işlemcisine sahip 6.44-inç ekrana sahip Xperia Z Ultra yeni bir platformun kapısını aralarken, özellikle ekran ve işlemci noktasında önemli gelişmeler sağladı.
Sponsorlu Bağlantılar
Yılın ilk yarısından bu yana hakkındaki dedikodular hiç azalmayan Honami ise bir süre önce Japon üretici tarafından onaylanmış ve telefonun Xperia Z1 adını alacağı açıklanmıştı. Sahip olduğu teknik özellikler itibariyle 5-inç kategorisinde en iddialı model olması beklenen Xperia Z1 kısa süre önce sone eren etkinlik kapsamında resmiyet kazandı. Lumia 1020’den sonra mobil dünyasındaki en iddialı kameraya sahip olduğu bildirilen Xperia Z1 için öncelikle teknik özellik tablosu sunacak olursak;
*144 x 74 x 8.5mmkasa ebatları ve 170 gram ağırılık
*5-inç boyutunda Full HD X-Reality ve TRILUMINOS ekran
*1/2.3 inç sensör büyüklüğene sahip 20.7MP kamera
*Sony G-Lens ve BIONZ görüntü işlemcisi
*2.1MP ön kamera (1080p video kaydı)
*Fiziksel deklanşör butonu
*2.2GHz frekans hızında dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, Adreno 330 grafik birimi
*2GB RAM, 16GB dahili depolama birimi, microSD kart desteği (64GB)
*3.000mAh kapasiteli batarya
*Android 4.2.2 işletim sistemi ve yeni nesil Xperia kullanıcı arayüzü

Android Dünyasından Haberler

İlk olarak tasarımı ele alacak olursak; Xperia Z1’in Xperia Z (OmniBalance ) tasarımını devam ettirdiğini rahatlıkla ifade edebiliriz. Xperia Z’den daha uzun bir yapı sergileyen (yekpare alüminyum kasa) telefon su geçirmez bir yapıda (IP55/58) ve bu defa telefondaki kulaklık girişinin kapatılmadığını görüyoruz. Alüminyumdan oluşan fiziksel tuş ses butonları, kamera için fiziksel deklanşör buton, microSD ve SIM kart girişleri, kulaklık girişi, hoparlör ve microUSB girişlerine telefonun kenar ve alt-üst bölümlerinde yer veriliyor.
5-inç boyutunda 1920 x 1080p çözünürlüklü ekran, X-Reality ve TRILUMINOS ekran teknolojilerini beraberinde getiriyor. X-Reality ile görüntüler daha net, akıcı ve vurgulu bir hale gelirken; TRILUMINOS sayesinde ise zengin renklerle dolu gerçeğe daha yakın görüntüler elde ediliyor. Sony ayrıca daha önce Xperia Z ve Z Ultra modellerinde olduğu gibi Xperia Z1’de de geri, ana ekran ve menü butonlarını ekrana yerleştirmiş.

Android Dünyasından Haberler

Sony, Xperia Z1’de halihazırda mobil dünyasında üst noktada yer alan telefonların büyük bölümünde kullanılan Snapdragon 800 MSM8974 işlemcisine yer veriyor. 2.2GHz frekans hızında çalışan işlemci Krait 400 mimarisine sahip. Telefonda yine mobil dünyasının en güçlü GPU çözümlerinden biri olan Adreno 330 yer alıyor. 2GB RAM’in de yer aldığı telefon sentetik testlerin yanı sıra günlük kullanımda da işlemcinin sunmuş olduğu gücü kullanıcıya yansıtacaktır.
Xperia Z1’de en dikkat çeken detay kuşkusuz kamera olacaktır. Sony G Lens (27 mm geniş açı ve F2.0 diyafram aralığı) ve BIONZ görüntü işlemci teknolojilerini beraberinde getiren kamera 20.7MP çözünürlük sunuyor. 1/2.3 inç sensör büyüklüğü ile Android işletim sistemiyle çalışan en iddialı kameraya sahip olduğu bildirilen telefonun, sensör büyüklüğü itibariyle sadece Lumia 1020 modelinin gerisinde kaldığı görülüyor.

Android Dünyasından Haberler

Sony Exmor RS sensörün yer verildiği model bulundurduğu büyük sensör özellikle ışığın azaldığı ortamlarda daha fazla ışık toplayarak çekim esnasında kaliteyi artıracaktır. Kamerann sahip olduğu diğer özellikleri sıralayacak olursak; 8x dijital zoom, otomatik odaklanma, HDR formatından fotoğraf ve video çekimi, seri çekim modu, konum etiketleme, optik görüntü sabitleyici, nesne takibi, görüntü efekti, hızlı başlatma, kırmızı göz düzeltme, üstün otomatik, gülümseme çekim modu, otomatik zamanlayıcı ve dokun-çek özelliği.
Telefonda 3.000mAh kapasiteli bir pil yer alırken, söz konusu pilin STAMINA modu sayesinde tam bir günü rahatlıkla çıkaracağını düşünüyoruz. Xperia Z1′de öne çıkan bir diğer özellik ise “Social live” uygulaması. Facebook üzerinden canlı yayına olanak sağlayan söz konusu uygulama birçok kesimin beğenisini kazanacaktır.
“Timeshift” uygulaması ise deklanşöre basmadan bir önceki saniyeden basılan ana kadar geçen 2 saniyeye 61 görüntü sığdırıyor ve kullanıcılara yakaladıkları andaki en mükemmel görüntüyü seçme şansı sunuyor. Sony’nin telefonda yer verdiği bir diğer uygulama “AR Effect” ile seçilen fotoğrafın üzerine telefonun kendi içerisinde yer alan eğlenceli animasyonları ekleyebilme şansı sunuluyor.
Xperia Z1 siyah, mor ve beyaz renk seçenekleri ile eylül ayı içerisinde birçok pazarda satışa sunulacak. Fiyatlandırma noktasında bir açıklama yapılmadı.

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2013       Mesaj #147
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Daha Büyük Ekran, Güçlü İşlemci ve Çok Daha Gelişmiş S-Pen Deneyimi ile Huzurlarınızda Galaxy Note 3!
MsXLabs.org

Galxy Note3 031 set2 600x335


5.5-inçlik Galaxy Note modelini iki yıl önce yine IFA Berlin’de düzenlenen bir basın etkinliğinde görücüye çıkaran Samsung, büyük ekranlı telefonların kapısını aralamakla kalmamış, Galaxy Note II modeliyle de pazarın mutlak hakimi olmuştu. Güney Koreli üretici serinin devam edeceğini haftalar öncesinden açıklamış ve merakla bir bekleyişin ardından Galaxy Note 3’ü yine Samsung Mobile Başkanı JK Shin’in başrolde olduğu bir basın etkinliğinde tüketicilerin beğenisine sundu.
Sponsorlu Bağlantılar
Detaylara geçmeden önce Galaxy Note 3’ün temel özelliklerini bir liste halinde sunacak olursak;
*8.3mm kalınlık, 169 gram ağırlık
*5.7-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü Super AMOLED ekran
*Snapdragon 800 (Adreno 330 GPU) ve Exynos 5420 (Mali-T628 GPU) işlemci
*3GB RAM (LPDDR3), 32/64GB depolama ve microSD kart desteği
*32/64GB dahili depolama birimi
*4K video kaydı ve 1080p 60fps video kaydı sunan 13MP çözünürlüklü arka kamera
*2MP çözünürlüklü ön kamera
*Hi-Fi (stüdyo kalitesinde ses deneyimi)
*Geliştirilmiş S-Pen deneyimi
*3.200mAh pil
*Android 4.3 işletim sistemi
* Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac , GPS / GLONASS, NFC, Bluetooth 4.0 (LE)
Galaxy Note 3′e geçişte ekranı boyutunu büyütmeye devam eden Samsung, yeni nesil phablet modelinde 5.7-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü Super AMOLED ekrana yer veriyor. Galaxy Note II’ye nazaran daha köşeli bir tasarım sergileyen telefonun arka bölümünde plastikten oluşan arka kapak yerine suni deri kullanılıyor.

vtw 0446

Galaxy Note 3 iki farklı işlemciye yer veren Samsung, LTE destekli ülkelerde 2.3GHz frekans hızında çalışan Krait 400 mimarisine sahip 4 çekirdekli Snapdragon 800 işlemcisine yer veriyor. Söz konusu işlemci gün içerisinde tanıtılan Xperia Z1’in yanı sıra LG G2, Xperia Z Ultra ve Galaxy S4 LTE-A modellerinde de yer aldı. İşlemciyle eşlik eden grafik birimi ise Adreno 330 olacak.
Ülkemizin de içerisinde yer aldığı LTE desteğinden yoksun ülkelerde ise Samsung’un geçtiğimiz haftalarda duyurduğu yeni nesil Exynos Octa 5420 işlemcisi yer alıyor. Bir önceki nesil Exynos Octa (5410) işlemcine oranla frekans hızı artırılan 4+4 çekirdek yapısına sahip birime bu defa ARM’ın 6 çekirdekli Mali-T628 grafik işlemcisi eşlik ediyor. Test sonuçları henüz bilinmiyor, ancak yapılan ilk değerlendirmeler Mali-T628’in Adreno 330’dan daha üstün bir performans sergileyeceği yönünde.

vtw 0449

ARM’ın big.LITTLE mimarisi sayesinde batarya noktasında verimlilik sağlaması beklenen Exynos Octa 5420’de Cortex-A15 mimarili 4 çekirdek 1.9GHz hıza, Cortex-A7 yapısına sahip 4 çekirdek ise 1.3GHz frekans hızına ulaşabilmektedir.
3GB RAM (LPDDR3) ile mobil dünyasında bir ilki temsil eden Galaxy Note 3, söz konusu RAM’in sunduğu katkıyı sunmuş olduğu çoklu uygulama çalıştırma esnasında kullanıcıya olumlu yönde yansıtacaktır. TouchWiz arayüzünde sunulan birçok özelliğe S-Pen destekli uygulamalar da eklendiğinde Galaxy Note 3’ün RAM miktarında yapılan yükseltme önem kazanmaktadır.
S-Pen yetenekleri geliştirilen telefonda kalemin işlev gördüğü bazı uygulamalar bizlere Pie kontrollerini anımsatan bir menüde ortaya çıkıyor ve bu sayede aynı uygulamayı iki farklı pencerede çalıştırma, açık uygulamalar arası veri alış-verişi ve çoklu görev yöneticisinde çalıştırılan uygulamanın istenilen boyuta çekilmesi gibi yeni özelliklerle Galaxy Note 3’te yer alıyor.
Telefon ilk aşamada siyah, beyaz ve pembe renk seçenekleri sunacak. Galaxy Note 3, 25 Eylül’de dünya genelinde 149 ülkede satışa sunulacak.

Galxy Note3 002 front with pen Blush Pink
Galxy Note3 030 set1
Galaxy Note3 FlipCover 005 Front set 630x343 600x326
Galaxy Note3 S view Cover 005 Front set 630x343 600x326

Sponsorlu Bağlantılar

Kaynak: Andronova.net
serhat_11 - avatarı
serhat_11
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2013       Mesaj #148
serhat_11 - avatarı
Kayıtlı Üye
Android'in Yeni Sürümü Android KitKat
MsXLabs.org

Android KitKat 2

Android KitKat Geliyor!

Son bir haftadır Almanya’da bugün gerçekleşecek olan IFA 2013 fuarı tartışılırken, Google bombayı patlattı ve bir sonraki Android sürümünün yani Android 4.4’ün KitKat adı ile geleceğini duyurdu.

Android’ın bir sonraki sürümünün 5.0 olmasını bekleyen teknoloji severleri şaşırtan 4.4 açıklamasının yanında KitKat ismi oldukça dikkat çekti.

Sundar Pichai’in Google+ üzerinden yaptığı açıklamada Android’in kullanım alanının bu kadar artmasının heyecan verici olduğunu, dünyanın en iyi telefonlarının Android desteği ile çalıştığını ve şimdiye kadar 1 milyar Android cihazın aktive edildiğini belirtirken, sözlerine “Şeker gibi bir platformda yeni Android sürümü Android KitKat için sabırsızlanıyorum” olarak devam etti.

Yani bir süredir duyduğumuz Android Key Lime Pie yeni sürümünde KitKat ismi ile karşımıza çıkacak. Çıkış tarihi konusunda net bir bilgi olmamakla birlikte görünen o ki Android severleri merak uyandırıcı ve heyecan verici günler bekliyor.
Son düzenleyen _VICTORY_; 5 Eylül 2013 17:16 Sebep: Kaynak bilgisi eklendi.
Olması Gereken Şeylerin Adını İyilik Yapmak KoymuşIar.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2013       Mesaj #149
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Karşınızda 2014 Model Galaxy Note 10.1 Edition
MsXLabs.org

Android Dünyasından Haberler


Akıllı telefonlarda rekor satışlar elde eden Note deneyimini tablet modellerine de getiren Samsung, S-Pen destekli ilk tabletini geçtiğimiz yıl gerçekleşen IFA Berlin etkinliğinde resmiyete kavuşturmuştu. Galaxy Note 10.1, çoklu ekran ve S-Pen destekli uygulamalar sayesinde tüketicilerin dikkatini çeken bir model olmayı başarırken, Samsung’un şu ana dek cihaz için gerçekleştirdiği en önemli yenilik sağlanan yazılımsal güncellemeler oldu.
Sponsorlu Bağlantılar
Gün geçtikçe daha rağbet gören tablet platformunda rakiplerin daha güçlü çözümlerle kullanıcıların karşısına çıktığı şu süreçte Güney Koreli üretici tam bir yıl sonra tablet modelini yenileyerek bir sürpriz gerçekleştirdi.
Galaxy Note 10.1 Edition, 10.1-inç boyutunda LCD tabanlı 2560 x 1600p gibi etkileyici bir çözünürlüğe sahip ekranla geliyor. Tabletin tasarım itibariyle Galaxy Note 3’e benzediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ön bölümde home butonu ve iki adet kapasitif tuş yer alırken, arka bölümde kullanılan suni deri ise daha önce Galaxy Note 3 modelinde karşımıza çıkmıştı.
Tabletin LTE versiyonunda 2.3GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemcisine yer verilirken, 3G ve Wi-Fi modellerinde ise yeni nesil Exynos Octa 5420 birimine yer verilmiş.
Ekran ve işlemcinin yanında RAM miktarında da ciddi manada bir artış sağlandı ve Samsung tablette 3GB RAM’e yer veriyor. 16/32/64GB depolama seçenekleri sunan yeni nesil Galaxy Note 10.1 aynı zamanda microSD kart desteği ile hafıza artırımına olanak sağlıyor.

Android Dünyasından Haberler

Android 4.3 işletim sistemi ile çalışan tabletin sunduğu pil kapasitesi 8.220mAh kapasiteye sahip ve tabletin arka bölümünde sıfır deklanşör gecikmesi sunan 8MP çözünürlüklü kamera yer alıyor. Ön bölümde ise 2MP’lik bir kamera konumlandırılmış.
Galaxy Note 3 ile aynı yazılım özelliklere sahip tablet stüdyo kalitesinde ses deneyimi (Hi-Fi)yaşatacak ve Knox güvenlik çözümüne sahip olacak.
Siyah ve beyaz renk seçenekleri sunan 2014 model Galaxy Note 10.1’in ekim ayında raflardaki yerini alması beklenirken, fiyatlandırmaya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Android Dünyasından Haberler
Android Dünyasından Haberler
Sponsorlu Bağlantılar

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2013       Mesaj #150
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Samsung’un ilk Akıllı Saat Çözümü Galaxy Gear Resmen Tanıtıldı!
MsXLabs.org

AdsC4B1z3

Google Glass ile birlikte giyilebilir teknolojinin günlük yaşamdaki etkisi daha fazla hissedilmeye başlamış olsa da, önümüzdeki birkaç yıl boyunca akıllı saat çözümlerin gözlüklerin önüne geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Dünya devi birçok üretici bu noktada Ar-Ge çalışmalarını aralıksız sürdürürken, söz konusu çalışmalar içerisinde uzun bir süredir yer alan Samsung, Galaxy Note 3 ile birlikte ilk akıllı saat tecrübesi olan Galaxy Gear modelini duyurdu.
Sponsorlu Bağlantılar
Galaxy Gear şu an için sadece Galaxy Note 3 ve Galaxy Note 10.1 Editon modellerine destek sunarken, cihazın kısa süre içerisinde sunulacak güncelleme kapsamında Galaxy S III, Galaxy S4 ve Galaxy Note II modellerine de destek vermesi bekleniyor.
1.63-inç büyüklüğünde 320 x 320p çözünürlüklü Super AMOLED ekranın yer aldığı akıllı saatte 1.9MP çözünürlüğe sahip otomatik odaklı, HD video kaydı gerçekleştiren ve makro mod çekimler sunan kamera yeteneklerine sahip. Bunlara ek olarak cihazda mikrofon ve hoparlör de yer almakta.
800MHz hızında çalışan Exynos işlemci (detayları henüz açıklanmadı) ve 512MB RAM’den güç alan Galaxy Gear’de 4GB dahili depolamaya yer veriliyor. Özel bir şarj girişine sahip cihazın batarya kapasitesi ise 315mAh. Samsung’un iddiasına göre söz konusu kapasite tüm gün için yeterli olacak.
Bluetooth 4.0 LE sayesinde bağlantı esnasında düşük güç tüketimi sağlayacak cihazın aynı zamanda bir aksesuar olduğunu da göz önünde bulunduran Samsung bu noktada kullanıcılara 6 farklı renk seçeneği sunuyor.

galaxy gear official 1 620x361

Akıllı saat, Bluetooth bağlantısı sayesinde destek sunan telefon ve tabletlerle senkronize halinde olacak ve kullanıcıların bu sayede gelen aramalar, metin mesajları, Facebook, Twitter, eposta, ajanda kayıtları, harita servisleri, fotoğraf çekme ve müzik çalar gibi akıllı telefonlarda yer alan birçok detayı eş zamanlı olarak yönetmesini sağlayacak.
Galaxy Gear’de İlk aşamada 70 adet uygulama (Evernote, Path, RunKeeper, MyFitnessPal, TripIt, Line, Vivino, eBay, Pocket, Banjo and Atooma.) ön yüklü olacak.
1.5 metrelik mesafeye kadar telefon ya da tabletin kontrolünü sağlayan akıllı saatin satış işlemine 25 Eylül 149 ülkede başlanacak. Belirlenen fiyat ise 299 dolar.

Kaynak: Andronova.net

Benzer Konular

2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
2 Haziran 2014 / tonbalik Oyunlar
19 Ocak 2013 / Misafir Bilgisayar