Arama

Astronomi (Uzay) Haberleri - Sayfa 12

Güncelleme: 15 Ekim 2018 Gösterim: 186.896 Cevap: 523
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
16 Eylül 2010       Mesaj #111
Avatarı yok
Yasaklı
Yamyam Yıldız Komşusunu Yuttu

Sponsorlu Bağlantılar
NASA, bir yıldızın, komşusu bir başka yıldızı yuttuğunu belgeledi; yutulan yıldıza ait bazı kalıntılar hala görülebiliyor. Yıldızlarla gezengenlerin ilişkisinde karanlıkta kalan noktalar artık aydınlanabilir.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'ndeki (NASA) bilimadamları, bir yıldızın bir başka yıldız ya da gezegeni yuttuğunu ortaya çıkardı.

Bilimadamlarının gözlemleri, yıldızlarla gezegenlerin ilişkisine dair karanlıkta kalan noktaların aydınlanmasını sağlayabilir.

Gözlemlerini Astrophysical Journal Letters adlı dergide yayımlayan NASA uzmanları, Pisces takım yıldızları arasındaki BP Piscium adlı yıldızın yanıbaşındaki bir başka yıldızı yuttuğunu açıkladı.

Göründüğü kadar genç olmayan BP Piscium'un, bir milyar yaşında olduğu ve yuttuğu komşusuna ait bazı kalıntıların hâlâ görülebildiği belirtiliyor. Bilimadamları, BP Piscium'un Güneşin evrim geçirmiş bir hali olduğunu ve bin ışık yılı ötede bulunduğunu duyurdu.

Yıldızı 15 yıldır gözleyen bilimadamları, yıldızın olağanüstü görünümünün nedenini şimdiye kadar açıklayamamışlardı. Yıldızın, genellikle gezegen ve daha genç yıldızların oluşumunu sağlayan bir toz bulutuyla çevrili olduğu ve tipik bir dev yıldıza benzemediği biliniyordu.

New York'taki Rochester Teknoloji Enstitüsü'nden Joel Kastner, BBC'ye yaptığı açıklamada bu yıldızın etrafında genç yıldızların oluşmasını sağlamasının beklediğini ancak çevresinde genç bir yıldız bulunmayışının soru işaretleri oluşturmuş olduğunu söyledi.


Kaynak: BBC Türkçe(16 Eylül 2010 Perşembe/TSİ:00:26)
Son düzenleyen nötrino; 15 Şubat 2016 20:10
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
17 Eylül 2010       Mesaj #112
Avatarı yok
Yasaklı
Virgin'e ait SpaceShipTwo'dan sonra, Space Adventures adlı firma da Boeing'in geliştirdiği CST-100 uzay aracıyla uzaya 'turist' taşıyacak

Sponsorlu Bağlantılar
Boeing havacılık firması, dünya yörüngesinin alt kademelerinde seyahat edilmesini sağlayacak CST-100 adlı aracıyla uzaya yolcu taşımayı planlıyor.

NASA için geliştirilmekte olan "CST-100" adlı uzay aracının 7 kişiyi taşıyacağı ve 2015’te sefere hazır olacağı bildirildi.

Boeing firması tarafından yapılan açıklamaya göre, Virginia’daki Space Adventures adlı firmayla, uzay aracının ticari seferleri için yolculara koltuk satılması anlaşması yapıldı.

Firma, potansiyel yolcularının bireyler, firma temsilcileri, hükümet dışı örgütler ve ABD hükümet kuruluşları olabileceğini kaydetti.

İngiliz işadamı Richard Branson'a ait Virgin Galactic adlı firma da 2012 yılından itibaren uzaya turistik turlar başlatacak. Firmanın SpaceShipTwo adlı aracı, geçen yıl sonundaki test uçuşunu başarıyla tamamlamıştı.


Kaynak: Ntvmsnbc-Ajanslar(17 Eylül 2010 Cuma/TSİ:09:42)
Son düzenleyen nötrino; 15 Şubat 2016 20:10
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
20 Eylül 2010       Mesaj #113
Avatarı yok
Yasaklı
Jüpiter’e El Sallayın

Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni Jüpiter Dünya'ya en yakın mesafeden geçecek ve çıplak gözle izlenebilecek.Güneş Sistemi’mizin en büyük gezegeni Jüpiter, bu hafta Dünya’ya en yakın mesafeden geçecek. En son 1963’te gezegenimize bu denli yaklaşan Jüpiter'in, özellikle Salı gecesi çıplak gözle bile görülebileceği belirtildi.

Gün batımı saatlerinde doğu yönünde belirecek olan Jüpiter, gece yarısında tepede olacak. İzleyen iki gün Dünya, Jüpiter ile Güneş arasından geçecek ve bu sırada Jüpiter Ay’dan sonra gökyüzündeki en parlak cisim olacak.

Dünya’ya 592 milyon kilometre kadar yakınlaşacak olan Jüpiter, gün batımından itibaren dürbün ve teleskoplarla, hatta açık bir havada çıplak gözle görülebilecek. En son 1963’te bu kadar yakından geçen Jüpiter’in bundan sonraki ziyareti 2022’de.

Jüpiter her 12 yılda bir Dünya’nın yakınından geçiyor. Bu seferki geçişi özel kılan, Güneş Sistemi’nin bir başka üyesi olan Uranüs’ün de aynı günlerde Dünya’ya en yakın mesafeden geçiyor olması. Uranüs bu gece Dünya’ya 2.7 milyar kilometre uzakta olacak.


Kaynak: Ntvmsnbc(20 Eylül 2010 Pazartesi/TSİ:10:00)
Son düzenleyen nötrino; 15 Şubat 2016 20:11
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
20 Eylül 2010       Mesaj #114
Avatarı yok
Yasaklı
''Öbür Dünya'' 2011'de Bulunacak!

Bugüne dek keşfedilen Güneş-dışı gezegen verilerini derleyen bilimciler, Dünya'ya çok benzeyen ve üzerinde yaşanabilir ikinci bir gezegenin her an bulunabileceği kanısında. ABD’li iki bilimci, Dünya’ya çok benzeyen ve üzerinde yaşanabilir ilk Güneş-dışı gezegenin Mayıs 2011’de bulunacağı kanısında. Profesörler, tespitlerini çok karmaşık matematiksel olasılık hesaplarına dayandırıyor.

Harvard ve California üniversitelerinde araştırmalar yapan Samuel Arbesmans ile Gregory Laughlins, son yıllarda Dünya ile benzerlikler taşıyan gezegen keşiflerinin hızla arttığını, elde edilen verilerle matematiksel olasılık hesaplarını bir arada kullanarak, ‘Dünya-gibi’ bir gezegen keşfinin sanıldığından çok daha yakın olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

İkili çalışmalarında ağırlıklı olarak Kepler Uzay Teleskobu’ndan elde edilen görüntü ve verileri kullandı. Verilerden bir ‘yaşanabilirlik oranı’ oluşturan ikili, bilinen tüm Güneş-dışı ve Dünya benzeri cisimleri bununla sınıflandırmaya başladı.

Olasılık hesapları da çıkaran ikiliye göre ‘yaşanabilirlik oranı’ 1’de 1’e yakın olan bir gezegenin Güneş Sistemi dışında bulunma olasılığı 2013’e kadar yüzde 66, 2020’ye kadarsa yüzde 75 düzeyinde. Ancak medyan (ortanca) değerin çok daha yakın bir tarihe işaret ettiğini söyleyen bilimciler, bunun Mayıs 2011 civarında olabileceği sonucuna vardı.

Elbette Dünya'ya benzer nitelikler taşıyan ve yaşanabilir bir gezegenin keşfi, insanoğlunun oraya ulaşabileceği anlamı taşımıyor. Zira bu gezegenlerin çoğu Dünya'dan yüzlerce ışık yılı uzakta bulunuyor.



Kaynak: Ntvmsnbc-Popular Science(20 Eylül 2010 Pazartesi/TSİ:12:09)
Son düzenleyen nötrino; 15 Şubat 2016 20:13
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
22 Eylül 2010       Mesaj #115
Avatarı yok
Yasaklı
Dijital Kıyamet Tartışılıyor

Güneş'te yüzyılda bir meydana gelen şiddetli patlamaların 2013'te yineleneceğini söyleyen uzmanlar, olası bir dijital kıyametten kaçınmak için önlem alınmasını istedi. İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen bir konferansta, güneşte meydana gelebilecek büyük ölçekli bir patlamanın olası sonuçları ve alınabilecek önlemler değerlendirildi. Bilimadamları böyle bir patlamanın 2013'te gerçekleşebileceğini söylüyor.

Patlamanın oluşturacağı elektromanyetik etkiyle enerji ve iletişim sistemlerinin büyük zarar görebileceği söyleniyor. Bazıları buna "Dijital kıyamet" diyor.

Bilimadamları uyarılarında ısrarlı. Güneşin, doğal döngüsündeki en enerjik aşamaya yaklaşırken tehlikenin de yaklaştığını söylüyorlar. 'Büyük bir güneş patlaması, dijital çağı sona erdirebilir' diyorlar.

Güneşin 11 yıllık bir aktivite döngüsü var. Bu; çok sıcak, manyetik bir plazma olmasından kaynaklanıyordur. Bu manyetik alandaki hareketlilik artınca, enerji yoğunluğu da artıyor.

Solar Stormwatch adlı kuruluştan gökbilimci Chris Davis, "Şu anda aktivitenin düşük olduğu bir dönemdeyiz. Ama güneşin üzerinde yine lekeler belirmeye başladı. Bu lekeler, manyetik alanının güneşin yüzeyine çıkmaya başladığının göstergesi. Bu hareketliliğin 2012-2013'te en üst seviyeye çıkmasını bekliyoruz." diyor.

Bazı bilimadamları, bu zirve noktasında çok büyük ve tehlikeli bir enerjinin açığa çıkabileceğini, uzaya yüksek miktarda radyasyon yayılacağını söylüyor. Patlama sırasında çıkan ışınlar dünyaya ulaştığında, tüm elektronik cihazları kullanılmaz hale getirebileceği, elektrik şebekesinin çökebileceği, radyo, televizyon, telsiz ve internet ileşiminin sekteye uğrayabileceği belirtiliyor.

Bu tehditler Londra'da düzenlenen Afet ve Tehditler karşısında Elektrik Şebekelerinin Durumu konulu bir konferansta tartışılıyor. Konferansın katılımcıları sadece güneş patlamasını değil, türlü afetin şebekelere etkisini ele alıyor. Örneğin İngiltere Savunma Bakanı Liam Fox, Kuzey Kore ya da İran gibi devletlerin nükleer yeteneklerini sıradışı bir şekilde kullanabileceği uyarısında bulundu. Fox'a göre, atmosferin üst tabakalarında bir nükleer patlama bir elektromanyetik darbe oluşturarak, kilit sistemleri devre dışı bırakabilir.

Türlü doğal afetin olası etkilerini konuşan uzmanları en çok endişelendiren unsurların başında ise, yine güneş patlamaları geliyor.

Yüzyılda Bir Görülüyor

BBC'nin aktardığına göre uzmanlar bu tür patlamaların yüzyılda bir görüldüğünü ve yenisinin kapıda olduğunu söylüyor. Sonuncu büyük patlama 150 yıl önce 1859'da olmuş, telgraf haberleşmesi büyük ölçüde çökmüştü.

Londra'daki konferansı düzenleyen bilimadamları teknolojinin gelişmesiyle, bu tür doğal olaylar karşısındaki zaafın da arttığını vurguluyor. Elektrik Altyapısı Guvenlik Konseyi adlı kuruluştan Avi Schnurr'a göre elektrik şebekesi bu tür elektromanyetik radyasyona karşı daha hassas hale geldi."

"Daha fazla miktarda enerjiyi daha hızlı iletebilmesi için bu sistemi geliştirdikçe, bu hassasiyet de artıyor. NASA'yla birlikte çalışan Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi yeni bir rapor yayımladı. Raporda çok şaşırtıcı birşeyden söz ediliyor. Büyük güneş patlamasının, elektrik sistemine, modern çağda görülmemiş ölçüde zarar verebileceğine dikkat çekiliyor."

İngiltere Hükümeti bu tehlikeyi ciddiye alıyor. Konferansa katılan savunma bakanının, bilimadamları ve sektör temsilcileriyle yeni toplantılar yapacağı belirtiliyor.

Bilimadamları büyük güneş patlamasının tam zamanını bilemiyor. Uzmanlara göre bu konuda tedbir almak için bir an önce harekete geçmeli.

"Kemer sıkma dönemlerinde bile bu tehdit görmezden gelinemez." diyen The Sun Kings kitabının yazarı Sturat Clark, "Şimdiden önlem almazsak, hiçbir elektronik mali işlem yapamayız." diye ekliyor. Ancak en azından uydu sektörünün temsilcileri rahat. İnmarsat temsilcilsi Ruy Pinto, uyduların bu gibi olasılıklar düşünülerek geliştirildiğini kaydediyor.

Pinto "Uydular, 36 bin kilometre uzaklıkta. Oraya gidip tamir edemeyeceğimiz, kimseyi oraya gönderemeyeceğimiz için, uzayda tarih içindeki radyasyon oranına bakıp her tasarıma yeni eklemeler yapıyoruz. Uydular, bu tür olaylarla başa çıkabilecek şekilde tasarlanıyor. Bu olaylara karşı, bu tür hayati ve pahalı bir altyapıyı korumak ekonomik açıdan da gerekli." diyor.

Ancak yeryüzündeki altyapının tehlikelere daha açık olduğunu söyleyen bilimadamları, güneşin yüzeyindeki hareketlilikten erken uyarı işaretleri bulmaya çalışıyor. Amaç önlem için en azından birkaç gün kazanabilmek. Halihazırdaki sistemlerse, bu tür bir felaket karşısında ancak yarım saat önceden uyarı gönderebiliyordur.


Kaynak: Ntvmsnbc-Ajanslar/BBC(22 Eylül 2010 Çarşamba/TSİ:09:54)
Son düzenleyen nötrino; 15 Şubat 2016 20:14
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
24 Eylül 2010       Mesaj #116
Avatarı yok
Yasaklı
Turksat-1C Artık Emekli

Türkiye'nin ilk gözağrılarından Turksat-1C iletişim uydusu, 14 yıllık hizmetini tamamladı. Uydu, bir üst yörünge dilimindeki 'uzay çöplüğü'ne gönderilecek

Fransız firması tarafından üretilerek, 10 Temmuz 1996'da uzaya fırlatılan TÜRKSAT-1C uydusu, emekliye ayrıldı. Uydu 14 yıllık hizmetinin ardından bundan sonraki yeri olan uzay çöplüğüne gönderilecek.

TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdürü Özkan Dalbay, uydunun emekliye ayrılması nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Dalbay, uydunun Fransız Aerospatiale firması tarafından üretildiğini ve 1996 yılında Fransız Guyanası'ndan uzaya fırlatıldığını anımsattı.

Bu uydunun, o dönemde 31 derece Doğu boylamındaki geçici yörüngesine yerleştirildiğini anlatan Dalbay, uydunun tasarım ömrünün de 10 yıl olduğunu ifade etti. Bununla birlikte uydunun üretim ve fırlatma performansı bakımından iyi olduğunu ve böylece ömrünün de 12 yıla uzadığını aktaran Dalbay, daha sonra yapılan çalışmalarla bu sürenin 14 yıla ulaştığını ve bugün itibariyle uydunun ömrünü tamamladığını kaydetti.

Uyduların yörüngelerinin bozucu dış etkenler nedeniyle sürekli olarak manevralarla kontrol altında tutulduğuna işaret eden Dalbay, ''Bu sebeple uydu ömürleri manevralar için gerekli olan yakıt miktarıyla orantılıdır'' dedi. TÜRKSAT-1C uydusunun üzerinde bulunan yakıt miktarının her manevra sonrasında yeniden hesaplandığını dile getiren Dalbay, ömür sonu hesabının da hem TÜRKSAT AŞ hem de üretici firma uzmanlarınca düzenli olarak yapıldığını söyledi.

TÜRKSAT-1C uydusunun yerine 13 Haziran 2008'de TÜRKSAT-3A uydusunun fırlatıldığını da anımsatan Dalbay, toplam 14 yıllık ömrünü tamamlayan uydunun, verdiği hizmetlerle çok büyük bir katkısının bulunduğunu belirtti.

''Uzay Çöplüğüne'' Gidiyor

TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdürü Özkan Dalbay, hali hazırda salınımlı yörüngede işletilen TÜRKSAT-1C uydusunun, ömür sonuna gelmesi nedeniyle üretici firmayla koordinasyon ve Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin belirlediği standartlara uygun olarak ''uzay çöplüğüne'' gönderileceğini bildirdi.

''Uzay çöplüğü'' diye tabir edilen alanın, mevcut yörüngeden daha üst bir yörüngeye çıkarılmayı ifade ettiğini anlatan Dalbay, ''Yani kontrol dışına bırakılmak anlamına geliyor. Burası da haberleşme uydularının filler mezarlığı'' dedi.

Uydunun, yakıt hesaplamalarından sonra ''uzay çöplüğüne'' gönderilmesi için yapılan değerlendirmelerin, temmuz ayında başladığını ve daha sonra yönetim kurulunca alınan kararla uygun bulunduğunu kaydeden Dalbay, ''Uydumuz, uzay çöplüğünde hak ettiği yeri alacaktır. Peki bu uydumuza bir şey olacak mı? Hayır bir şey olmaz. Belki bin sene uzay çöplüğünde dönmeye devam edecektir'' diye konuştu.

Türksat-4A ve Türksat-4B Uyduları

Uluslararası Telekomünikasyon Birliğinin, Türkiye'ye 3 yörünge tahsis ettiğini, 2019 yılında bu 3 yörüngenin 5'e çıkartılmasını istediklerini belirten Dalbay, bu 5 yörüngenin Türkiye'nin kontrol edebileceği ve uydu kanalıyla ulaşabileceği alanı artıracağını vurguladı.

Böylece dünyanın yüzde 91'ine ulaşabilecek bir ağa sahip olunacağını dile getiren Özkan Dalbay, bundan sonra 2 önemli projenin bulunduğunu yaklaşık 1 hafta içerisinde de TÜRKSAT-4A ve TÜRKSAT-4B uydularının tedarik edileceğini bildirdi.

Dalbay, 2015 yılının ilk aylarında TÜRKSAT-5A, 2017-2019 periyodunda ise Türkiye'de üretilmiş diğer uyduları yörüngelere yerleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdürü Dalbay, 1989 yılında başlatılan uydu çalışmalarının 30 yıl içerisinde çok önemli bir noktaya geldiğine işaret ederek, TÜRKSAT-1C'nin 400 milyon dolarlık bir katkısının olduğunu belirtti.

Uydunun, bu katkısının yanı sıra bir de dolaylı katkılarının bulunduğunu anlatan Dalbay, ''Türkiye, kendi haberleşme uydularını işletmemiş olsaydı, bu 400 milyon doların çok daha fazlası yabancı uydu operatörlerine hem Türk televizyonları hem de internet ve data iletimini yapanlar tarafından verilecekti'' dedi.

Dalbay, bir gazetecinin TÜRKSAT-4A ve TÜRKSAT-4B uydularının tedarik sürecine ilişkin kaç teklifin bulunduğunu sorması üzerine, 3 teklifin olduğunu, bunların da Amerika, Avrupa ve Asya'dan birer ülke olduklarını bildirdi.

Değerlendirme sürecinin 6 aydır devam ettiğini dile getiren Dalbay, yaklaşık 1 hafta veya 10 gün içerisinde hangi firma ile çalışacaklarının da belli olacağını, sözleşmenin de ekim ayı ortalarında imzalanabileceğini sözlerine ekledi.

Daha sonra TÜRKSAT-1C uydusunun emeklilik plaketi, TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdürü Özkan Dalbay tarafından TÜRKSAT A.Ş. Gölbaşı Yerleşkesi'ndeki Eurasiasat binasının alt katındaki yerine çakıldı.


Kaynak: Ntvmsnbc-Ajanslar(23 Eylül 2010 Perşembe/TSİ:16:17)
Son düzenleyen nötrino; 15 Şubat 2016 20:15
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
27 Eylül 2010       Mesaj #117
Avatarı yok
Yasaklı
İki Rus ve bir Amerikalı Uzay İstasyonu görevlisi, Soyuz uzay aracıyla Kazakistan'a iniş yaptı


Rus kozmonotlar Aleksandr Skovortsov ve Mihail Korniyenko ile NASA'da görevli astronot Tracy Caldwell-Dyson'ı taşıyan Soyuz TMA-18, Kazakistan'a iniş yaptı.

Yaklaşık 6 aydır Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) bulunan kozmonotlar ve astronotu taşıyan Soyuz'un görevini tamamlayarak, Kazakistan steplerine başarıyla indiği bildirildi.

UUİ'deki kenetlenme kapısındaki kıskaçların açılmaması nedeniyle aracın dönüş programı bir gün ertelenmişti.





Kaynak:Ntvmsnbc-Ajanslar( 27 Eylül 2010 Pazartesi/TSİ:09:59)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
27 Eylül 2010       Mesaj #118
Avatarı yok
Yasaklı
Dünyayı ziyaret etmeleri halinde uzaylıları karşılayacak kişi Malezyalı astrofizikçi Mazlan Otman olacak

Birleşmiş Milletler, Dünya'yı ziyaret etmeleri durumunda uzaylılarla ilk teması sağlayacak özel bir elçi atayacak.

BM çevrelerinden sızan bilgiye göre, BM'nin pek az bilinen Dış Uzay İşleri ofisinin Başkanı Malezyalı astrofizikçi Mazlan Otman'ın gelecek hafta düzenlenecek bir bilimsel konferansta bu göreve getirildiğinin açıklanması bekleniyor.

Otman'ın bu konferansta, başka yıldızların etrafında dönen yüzlerce yeni yıldızın keşfinin, dünyadışı yaşam tespit edilmesi olasılığını eskisine göre çok arttırdığı yönünde bir konuşma yapacağı belirtiliyor.

Malezya Uzay Ajansının başında bulunan ve bu ülkenin uzay programını idare eden Otman, bu ülkenin ilk astronotu olarak uzaya gitmişti.


Kaynak: Ntvmsnbc-Ajanslar(27 Eylül 2010 Pazartesi/TSİ:10:05)
Son düzenleyen nötrino; 15 Şubat 2016 20:16
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
28 Eylül 2010       Mesaj #119
Avatarı yok
Yasaklı
Turistik Uzay Seferleri 1,5 Yıla Başlıyor

İngiliz işadamı Branson, uzaya turistik seferlerde kullanılacak "SpaceShipTwo" mekiğinin 1,5 yıl içinde ilk uçuşlarına başlayacağını bildirdi

Virgin Havayolları'nın sahibi İngiliz milyarder Richard Branson, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da yatırımcıların katıldığı bir toplantıda yaptığı açıklamada, "SpaceShipTwo'nun inşasını yeni bitirdik. 18 aya insanları uzaya götürürüz" dedi.

İsmi Virgin Space Ship (VSS) Enterprise olacak bu mekiğin yolcularının uzay seyahati için 200 bin dolar civarında bir ödeme yapacaklarını belirten Branson, uzaya turistik sefer yapacak ilk ticari şirket olan Virgin Galactic'in şimdiden 6 koltuklu mekikte seyahat için 330 müşteriden 45 milyon dolar topladığını da söyledi.

Mühendis Burt Rutan tarafından geliştirilen kompozit malzemeden üretilmiş mekik, ana gemi "Beyaz Şövalye"nin kanatları altındaki ilk deneme uçuşunu mart ayında California çölü üzerinde yapmıştı. Mekik, ana gemiden 16 kilometre irtifada ayrılarak uzaya doğru yol alacak.

Turistler uzaya çıktıklarında Dünya'yı mekiğin lombozlarından bakarak gözleyebilecekler.

Ünlü milyarder, basın toplantısında yaptığı açıklamada, bundan sonraki aşamada, Ay'a yolculuk gibi uzun seyahatlerde kullanılmak üzere uzayda lüks oteller açmayı planladıklarını bildirdi.

"Uzayda oteller açmayı planlıyoruz. Ay'ı seviyoruz" diyen Branson, ayrıca okullar ve üniversitelerin kullanımına yönelik küçük uydular fırlatmakla da ilgilendiğini anlattı.


Kaynak: Ntvmsnbc-Ajanslar(27 Eylül 2010 Pazartesi/TSİ:15:20)
Son düzenleyen nötrino; 15 Şubat 2016 20:17
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
29 Eylül 2010       Mesaj #120
Avatarı yok
Yasaklı
Dünya'yı ziyaret etmesi durumunda uzaylılara 'merhaba' diyecek bir BM elçisi atanacağı haberi örgüt tarafından yalanlandı

Birleşmiş Milletler, Dünya'yı ziyaret etmeleri durumunda uzaylılarla ilk teması sağlayacak özel bir elçi atayacağına dair haberleri "saçmalık" olarak nitelendirdi.

Merkezi Viyana'da bulunan BM Uzay İşleri Ofisi (Unoosa) yayımladığı bildiride, "Sunday Times'in haberinin saçmalık olduğunu" belirtti.

Unoosa, "görevlerinin BM Genel Kurulu tarafından tanımlandığını ve şu anki görevlerinde değişikliğe gitme gibi bir projenin olmadığını" kaydetti.

Unoosa, Başkanı Malezyalı astrofizikçi Mazlan Otman'ın gelecek hafta düzenlenecek bir bilimsel konferansa katılacağını doğruladı, ancak Otman'ın bu konferansta göktaşları ve uzay çöplerinin azaltılması gibi konuları ele alacağını açıkladı.

Önceki gün, BM'nin, Dünya'yı ziyaret etmeleri durumunda uzaylılarla ilk teması sağlayacak özel bir elçi atayacağı açıklanmıştı. BM'nin Uzay İşleri Ofisi'nin Başkanı Malezyalı astrofizikçi Mazlan Otman'ın gelecek hafta düzenlenecek bir bilimsel konferansta bu göreve getirildiğinin açıklanmasının beklendiği belirtilmişti.

Otman'ın bu konferansta, başka yıldızların etrafında dönen yüzlerce yeni yıldızın keşfinin, dünya dışı yaşam tespit edilmesi olasılığını eskisine göre çok arttırdığı yönünde bir konuşma yapacağı açıklanmıştı.

Malezya Uzay Ajansının başında bulunan ve bu ülkenin uzay programını idare eden Otman, bu ülkenin ilk astronotu olarak uzaya gitmişti.


Kaynak: Ntvmsnbc-Ajanslar(28 Eylül 2010 Salı/TSİ:17:34)
Son düzenleyen nötrino; 15 Şubat 2016 20:18

Benzer Konular

5 Ağustos 2018 / nötrino Uzay Bilimleri
15 Eylül 2011 / nünü Uzay Bilimleri
2 Haziran 2015 / nötrino Uzay Bilimleri
1 Mart 2018 / Misafir Cevaplanmış