PC Teknik Destek (Soru - Cevap) Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Protokol Bölümü :: > Arşive Kaldırılan Konular
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Konu Kapalı Yeni Konu Aç
Eski 23-04-2007   #1491 (mesaj-linki)
one_touch
sürekli kilitleniyorum

merhaba yardımcı olursanız sevinirim.format atmama rağmen b.sayarım özellikle açılışlarda sonrada belirli belirsiz zamanlarda kilitleniyor.ctrl+alt+delete tuşlarıda işlev görmüyor hatta hiç bir tuş çalışmıyor.bir çok şey denedik sorunu çözemedik acaba sürücülerin kablolarını gelişi güzel taktık ondan olabilirmi.kablo renkleri farkediyo dedi arkadaş ama hangi renk kablonun neye takılacağını bilmiyorum.şimdiden teşekkürler.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et
Eski 24-04-2007   #1492 (mesaj-linki)
Teknixs - avatarı
Cvp: sürekli kilitleniyorum

fatih_k adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
format atmak için CD yi takıyorum ve bilgisayar otomatik yeniden başliyor windows kuruluyor diyor ve biraz sonrada mavi ekranda bu uyarı geliyor:

bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar gormesini önlemek için kapatıldı.
bu durdur hatası ekranına ilk kez görünüyorsa bilgisayarınızı yeniden başlatın bu ekran yeniden karşınıza çıkarsa aşağıdaki adımları izleyin:
bilgisayarınızda virüs kontrolu yapın. yeni yuklenen sabit diskleri veya sabit disk denetleyicileri kaldırın sabit diskinizin düzgün şekilde yapılandırılmış ve sonlandırılmış olduğunu denetleyin.
CHKDSK /F komutunu çaliştirarak sabit diskte bozulma olup olmadığını denetleyin ve sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın...
CHKDSK /F komutunu çaliştirdiğimda ise:
birim başka bir işlem tarafından kullanıldığından,chkdsk çalıştirilamiyor.Sistemin sonraki başlatılmasında bu birimin gozden geçirilmesini zamanlamak ister misiniz(E/H)
E dediğimde de olumlu sonuç alamıyorum ne yapmam lazım yardım edin lütfen şimdiden sağolun...
Windows kurulum başladığında Hdd'niz üzerinde belirli bir kısım kendisine yer açar ve buraya geçisi yükleme dosyalarını kopyalar. Kendisi için ayırdığı bu alan ierisinde bozuk bir kümeye rastladığı için veri yazamış ve kendisini kapatmış. Tavsiye edeceğim şey Bu harddiskinizi Başka bir bilgisayara Slave olarak bağlayın ve Dos modunda chkdsk /f /r komutuyla hdd'nizi taratın. Ama çok fazla performans alabileceğinizi sanmıyorum. Eğer Bad Sector varsa bu hardiskinizi değiştirmek ve kullanmamak daha mantıklı...

Moonlight13 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
ben profil resmimi değiştiremiyorum. dosya yükleme başarısız diyor. neden ve ne yapmalıyım?
Msxlabs Profil Resim boyutu ve çözünürlüğü
Not: Maksimum kişisel resim boyutu 400 x 350 piksel ve 249,4 KB (hangisi küçükse)

Eğer resminiz 400x350 den büyükse başarısız hatası alırsınız. Yada 249.4 KB'tan büyükse...

one_touch adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
merhaba yardımcı olursanız sevinirim.format atmama rağmen b.sayarım özellikle açılışlarda sonrada belirli belirsiz zamanlarda kilitleniyor.ctrl+alt+delete tuşlarıda işlev görmüyor hatta hiç bir tuş çalışmıyor.bir çok şey denedik sorunu çözemedik acaba sürücülerin kablolarını gelişi güzel taktık ondan olabilirmi.kablo renkleri farkediyo dedi arkadaş ama hangi renk kablonun neye takılacağını bilmiyorum.şimdiden teşekkürler.
Yeni format attıysanız ve böyle kitlenmeler donmalar oluyorsa. Donanımsal bir sorun vardır. Ama burdan tam olarak nedir ne değildir kestirmek gerçekten güç. Bendede aynı sorun vardı sorun anakartta çıktı ama sizin sorununuz anakarttadır diyemem. Sistem özelliklerinizi yazarsanız (Marka ve model) Anakart, İşlemci, Ram, Ekran Kartınız, Hdd v.s uyumsuzluk olup olmadığını buradan söyliyebilirim ve tam olarak verdiğin hata varsa bu hatayı windows dışında ekxtra kurulu olan programlar v.b.

Yada bilgisayarınızı en yakın Teknixservise götürüceksiniz
Eski 24-04-2007   #1493 (mesaj-linki)
one_touch
Cvp: sürekli kilitleniyorum

haa tekrar açmam için resetlemek zorunda kalıyorum ve hiç bir uyarı almıyorum.

haa tekrar açmam için resetlemek zorunda kalıyorum ve hiç bir uyarı almıyorum.
yaa benim pc toplama, işlemci ve anakartın mhz'i uyuşmuyomu acaba diye baktık aynı mhz ram taktık gene olmadı.kilitlenme sayısı azaldı ama bitmedi bir türlü.dvd righter'ın kablosunu eski bir pc'den alıp taktım afarkedermi acaba?biliyorum anlattıklarımdan sonuç çıkarmak zor ama yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler

Son Düzenleyen one_touch; 24-04-2007 @ 13:46. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Eski 24-04-2007   #1494 (mesaj-linki)
hercules_86
Cvp: PC Teknik Destek (Soru - Cevap)

Arkadaşlar affedersiniz bende yeni bir üyenizim ancak bir problemim var laptopuma live messengerdan uzaktan yardım istedim ancak arkadaşım problemimi giderdikten sonra klavyemin bağzı tuşları rakamlar veriyor sağlıklı kullanamıyorum bu konu hakkında bilginiz varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler kolay gelsin
Eski 24-04-2007   #1495 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı

hercules_86 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Arkadaşlar affedersiniz bende yeni bir üyenizim ancak bir problemim var laptopuma live messengerdan uzaktan yardım istedim ancak arkadaşım problemimi giderdikten sonra klavyemin bağzı tuşları rakamlar veriyor sağlıklı kullanamıyorum bu konu hakkında bilginiz varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler kolay gelsin
Uzaktan bağlantıyı bende yapmıştım aynı şekılde uzerınde mavı olan yazılar rakama donus mustu ettım ettmedım duzeltemedım alt+shıft ı deneyın olursa olur olmassa bırazdaha bekleın yardımcı olacak arkadaslar da var ben forma atmıştım..
Eski 24-04-2007   #1496 (mesaj-linki)
hercules_86

The_CuRSe adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Uzaktan bağlantıyı bende yapmıştım aynı şekılde uzerınde mavı olan yazılar rakama donus mustu ettım ettmedım duzeltemedım alt+shıft ı deneyın olursa olur olmassa bırazdaha bekleın yardımcı olacak arkadaslar da var ben forma atmıştım..
söyledipinizi denedim ama gene olmuyor format atmak yerine başka bi yolu varsa bildiiniz söylerseniz çok sevinirim ilginize teşekkürler
saygılar
Eski 24-04-2007   #1497 (mesaj-linki)
vain

sanrım lisanssız o yüzden tanmyor olabilir...
Eski 24-04-2007   #1498 (mesaj-linki)
hercules_86

sutgirl adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
sanrım lisanssız o yüzden tanmyor olabilir...
sağolun ama lisanslı daa bi aylık laptop ondanda değil ben kendimde bizzat bilgisayarcıyım ama ben bilemedim yani
Eski 25-04-2007   #1499 (mesaj-linki)
Teknixs - avatarı

hercules_86 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
söyledipinizi denedim ama gene olmuyor format atmak yerine başka bi yolu varsa bildiiniz söylerseniz çok sevinirim ilginize teşekkürler
saygılar
Laptoplarda üzeri mavi olan tuşlar sayısal değerleri rahat kullanmak amacıyla yapılmışlardır ve normal klavye düzendeki Numlock tuş grubunu ifade ederler. Yanlış hatırlamıyorsam Fonsiyon tuşlarından F Lock adındaki Tuş bu tuş grubunu aktif yada pasif eder. Function tuşu basılıyken Flock tuşuna bastığınızda sorununuz çözülür.
Eski 25-04-2007   #1500 (mesaj-linki)
ulvicen

ulvicen adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Mrb
Geçen gün bir süre hiç iş yapmadan açık kalmış ve uyuma moduna (galiba) geçmiş. döndüğümde geri geldi ama ondan sonra açılışta kullanıcı seçmemi ister oldu. bi tane kullanıcı var zaten seçenek olarak, kendiliğinden ordan girsin dedim ama beceremedim.
denetim masasındaki kullanıcı hesaplarına baktım;
1 ben, 2 asp bilmemne, 3 guest demiş.
oturum açma şeklini değiştir dedim, sadece "klasik oturum açma ekranı" diye bişey getirdi. oturum açma seçeneklerinde de zaten iki tane görülüyor sadece;
1. hoş geldiniz ekranı
2. klasik oturum açma ekranı
ben bunların ikisini de istemiyom, nasıl yaparım?
acaba o guest olanı mı silmem lazım, nasıl silinir ki?
ulvicen adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
registryden düzeldi. winlogon içinde AutoAdminLogon'a 1 verince düzeldi.
desem de düzelmemiş. şimdi durum şu:
autoadminlogon'a 1 verince diğer açılışta direk giriyor, ekran gelmiyor. ama o zaman ne oluyorsa tekrar kapatıp açtığımda yine hoş geldiniz ekranı geliyor ve ben her seferinde bu 1 değerinin 0 olduğunu görüyorum. yani nedense kendiliğinden 0'a çeviriyor bunu. ayrıca ben bu sorunu çözmek için ilk defa yazdım autoadminlogon'u, bi yerde gördüm ve yazdım, önceden böyle bir değer yoktu orda. ne dersiniz?
Konu Kapalı Yeni Konu Aç
PC Teknik Destek (Soru - Cevap) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Eski Türk medeniyetleri hakkında soruların cevabı nedir? Ziyaretçi Soru-Cevap 4 5 Gün Önce 21:48
İslami Bilgiler - Soru ve Cevap KENCISii Müslümanlık/İslamiyet 113 1 Hafta Önce 14:20
ADSL Teknik Destek karamgozlu PC/Internet Teknik Destek 91 2 Hafta Önce 23:54
Bu soruların cevapları nedir? Ziyaretçi Soru-Cevap 18 30-12-2008 22:51
Msn Teknik Destek İstiyorum yquai Arşive Kaldırılan Konular 2 11-04-2008 09:53