Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 140

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 968.359 Cevap: 2.932
arslanmt - avatarı
arslanmt
Ziyaretçi
6 Nisan 2007       Mesaj #1391
arslanmt - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
YÜRÜYENADAM adlı kullanıcıdan alıntı

TEŞEKKÜR EDERİM AMA K-LITE KULLANDIĞIM HALDE SORUNUM DEVAM EDİYOR.

Sponsorlu Bağlantılar
DVD YE YÜKLEDİĞİM MPEG UZANTILI VİDEO LARIMI DVD PLAYER AÇMIYOR Msn Sad Msn Sad

bu filmleri dvd ye çevirmeyi denesene
Total Video Converter'ı kullanabilirsin.
nakz - avatarı
nakz
Ziyaretçi
6 Nisan 2007       Mesaj #1392
nakz - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
zaman3x adlı kullanıcıdan alıntı

slm arkadaslar bir sorum war limitli internet kullanıyorum msnden bir dosya göndermek kota aşmasına neden olailir mi?

Download yaparken upload , upload yaparken bir miktar download kaçınılmazdır ama yok denecek kadar azdır. Telekom 1 nisan 2007 itibariyle 1024 kbps kotasını 4 GB a yükseltti. Msn den dosya göndererek ve hatta dosya alarak bu kotayı doldurman neredeyse imkansız. Adsl kullanıcı adını ve şifreni kullanarak aşağıdaki bağlantıdan kota durumunu görebilirsin.Ayrıca arslanmt nin de dediği gibi upload miktarı bilgilendirme mahiyetinde olup , ücretlendirmeye tabi değildir.

Sponsorlu Bağlantılar
Türk Telekom ADSL Kullanım Bilgileri
arslanmt - avatarı
arslanmt
Ziyaretçi
6 Nisan 2007       Mesaj #1393
arslanmt - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
arslanmt adlı kullanıcıdan alıntı

Bu arada benim de bir sorunum var. Sistemim; Microsoft Vista Home Premium, Pentium Dual core D945PLRN 3.4 Ghz CPU. 1 Gb 533 mhz Ram. ASUS NVIDIA EN7300GS 256 MB EKRAN KARTI.(256 da Ram dan kullanıyor zannedersem. 512 gözüküyor directx tanı aracında.) hard disk 7200 rpm 250 gb.

Sorun şu; bazı oyunlarda ekran donukluk yapıyor. Şöyle ki oyunu açıyorum, devam ederken bir anda ekran duruyor.ama oyun devam ediyor. sesler geliyor falan. Alt+Tab konfigurasyonu ile windows a dönüp tekrar oyuna dönüyorum, düzeliyor. 1 dk geçmeden tekrar ekran donuyor. Ve bunu bir kaç oyunda yapıyor(Medal of honor Pacific assault, F1 Challenge 99-02 vs.)

Şimdiden teşekkürler

Yardım edebilecek kimse yok mu???
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
6 Nisan 2007       Mesaj #1394
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

Yardım edebilecek kimse yok mu???

Ekran kartının güncel driverlerini yüklemeni önerebilirim. Ekran kartı hakkında bilgim yok ama eğer paylaşımlı bi kartsa bu tür donmalar ramden yediği için sıkça olur.
arslanmt - avatarı
arslanmt
Ziyaretçi
6 Nisan 2007       Mesaj #1395
arslanmt - avatarı
Ziyaretçi
paylaşımlı değil ekran kartım ve driver ları da güncel. Aygıt yöneticisinden kontrol ettim. benim tahminim vistayla ilgili bişey. ama bilemiyorum. yine de sağol.
arslanmt - avatarı
arslanmt
Ziyaretçi
6 Nisan 2007       Mesaj #1396
arslanmt - avatarı
Ziyaretçi
bu konuda bilgisi olan başka biri varmı
zaman3x - avatarı
zaman3x
Ziyaretçi
6 Nisan 2007       Mesaj #1397
zaman3x - avatarı
Ziyaretçi
help help acil yardım istiyorum ya resim boyutunu büyütmek için ne yapa bilirim
nakz - avatarı
nakz
Ziyaretçi
6 Nisan 2007       Mesaj #1398
nakz - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
zaman3x adlı kullanıcıdan alıntı

help help acil yardım istiyorum ya resim boyutunu büyütmek için ne yapa bilirim

Microsoft un çıkarmış oldugu bu konuda çok başarılı bi eklenti var.

http://download.microsoft.com/download/whistler/Install/2/WXP/EN-US/ImageResizerPowertoySetup.exe

Eklentiyi kurup resime sağ tıkladığınızda çıkan menude "Resize Pictures" yazısını göreceksiniz.

adszrg1

Daha sonra resmi istediğiniz şekilde boyutlandırabilirsiniz. Advance butonuna tıklayıp seçenekleri görebilirsiniz.

adsz2ny8
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
7 Nisan 2007       Mesaj #1399
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
YÜRÜYENADAM adlı kullanıcıdan alıntı

SELAMÜN ALEYKÜM.ARKADAŞLAR BENİM MPEG FORMATINDAKİ BİR SÜRÜ VİDEOLARIMI NERO 7.5.1.1 KULLANARAK DVD YE AKTARDIM.ANCAK PC DE AÇTIĞI HALDE HİÇBİR DVD PLAYER DE AÇMIYOR.ACABA NERDE HATA YAPTIM?DÜNYA KADAR ÇEKİM YAPTIĞIM DVD LER BOŞA MI GİTTİ?TEŞEKKÜR EDERİM.

Sanırım sorununuz video doayalarınızı yanlış çevirmenizden kaynaklanıyor. DVD Player da izlemek istiyorsanız DVD-Video seçeneğini kullanıcaksınız. Nero önce bunları DVD Playerda izlenebilir hale getiricek (Convert edicek) sonra kendisi bunları DVD ye yazar. Eğer bu şekilde yapmamışsanız DVD Playerda çalıştıramazsınız... Ama Pcde izlersiniz. Keşke önce bir deneme yapıp sonra çekseydiniz DVD lerinizi....

Alıntı

hayır etkilemez sen msnde dosya gönderirken upload yapıyorsun. kota download içindir. en azından bildiğim kdarıyla

Bu arada benim de bir sorunum var. Sistemim; Microsoft Vista Home Premium, Pentium Dual core D945PLRN 3.4 Ghz CPU. 1 Gb 533 mhz Ram. ASUS NVIDIA EN7300GS 256 MB Ekran kartı.(256 da Ram dan kullanıyor zannedersem. 512 gözüküyor directx tanı aracında.) hard disk 7200 rpm 250 gb.

Sorun şu; bazı oyunlarda ekran donukluk yapıyor. Şöyle ki oyunu açıyorum, devam ederken bir anda ekran duruyor.ama oyun devam ediyor. sesler geliyor falan. Alt+Tab konfigurasyonu ile windows a dönüp tekrar oyuna dönüyorum, düzeliyor. 1 dk geçmeden tekrar ekran donuyor. Ve bunu bir kaç oyunda yapıyor(Medal of honor Pacific assault, F1 Challenge 99-02 vs.)

Şimdiden teşekkürler

Ekran kartınız eğer paylaşımlı (Onboard) değilse ramden kullanmaz. 256Mb ekran kartı kullanıyorsanız 256 MB olarak gözükür 512 olarak gözüküyorsa 512MB'tır yada bir sorun vardır. Ekran kartınızın driverları güncel olduğunuz söylemişsiniz bu durumda yazılımsal bir sorun söz konusu olamaz ancak donanımsal bir sorun vardır. Ama ne varki Monitörünüzün markası modeli nedir. Birde bu konu var bana bir uyumsuzluk varmışi gibi geldi tabi bu vistadanda kaynaklanabilir Hz ayarları uyuşmuyabilir Windows Vistada da bu yüzden belki sorun yaşayabilirsiniz. Eğer deneme için bir ekran kartı bulabiliyorsanız bir test edin. Monitörünüzün Hz ayarlarınıda uygun Frekansa ayarlayın....
Son düzenleyen Teknixs; 7 Nisan 2007 00:37 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
7 Nisan 2007       Mesaj #1400
vain - avatarı
Ziyaretçi
ben buhttp://dimka.ee/foo/cursor.html linkteki olayın neyde yapıldıgını merak ediyorum nasıl yapılıyor secme işlemi ilemi hangi porgram kullanılıyor teşekkürler
birde swishteki problemimi cevaplamamışsınız buldum iyice araştırınca yinde sağolun ekranım ara ara karaıyor ekran kartımla alakalı olabilir ama bu karatıdan kurtulmak için ne yapmam gerekir?tekrardan drivermi yukuylcem ekran kartım nividia gforce