| | #1941 (mesaj-linki) | |
| Cvp: PC Teknik Destek (Soru - Cevap) | |
|
| | #1942 (mesaj-linki) | |
| Cvp: PC Teknik Destek (Soru - Cevap)
selam böyle bir forum arıyordum sonunda buldum selam herkese sorularım ve sorunlarım oldukça fazla buyrun; 1)çift çekirdeli bir pc ye sahibim bu çift çekirdek ne işe yarıyor?(ben tekini kullanıyorumda )2)Mutlaka iki çekirdeğede aynı işletim sistemimi yükleniyor?(ben vista home premium kullanıyorum diğer çekirdeğe xp yükleyemiyor muyum?) 3)Ram ve GHz ikiye bölünüyor çift çekirdek olduğundan dolayı ben ben ramin hepsini tek çekirdek üzerinde kullanamıyor muyum? 4)Dediğim gibi pc de Vista Home Premium yüklü bazı oyunve çoğu program çalışmıyor bunun bir çaresi yok mu? 5)pc yi daha yeni almama rağmen dvd leri yavaş yazıyor nedeni nedir?(Ayarları maxiumumda) 6)bilgisayara yazıcıyı tanıtıyorum fakat tanımıyor? yardımcı olursanız sevinirim... | |
|
| | #1943 (mesaj-linki) | |
| Cvp: PC Teknik Destek (Soru - Cevap) What dedin gulüm ![]() Bi çekirdege bir işletim sistemi, iki cekirdege iki işletim sistemi mi kardes ya sen bilgisayardan hiç anlamıyorsun ya da ben | |
|
| | #1944 (mesaj-linki) | |
| windows arızaları
arkadaşlar merhabalar sorunların çözümlerini ben bulamadım umarım sizler yardımcı olursunuz işletim sistemini yükledim fakat media player yüklenmemiş gözüküyor media plyr 10 yükledim herneyse media plyr in açtığı belkide aşina olduğu dat dosyalarını açmıyor yeni codecs leri yükledim yine olmadı bi yerde eksiklik yapıyom biliyom da sinirden göremiyom birde sistem kapanışta a disket sürüsünü istiyor bi program mı kullanıyor başka bir şeymi var bulamadım iptal yoksay gibi seçenekler çıkıyor hadi kolay gele.. | |
|
| | #1945 (mesaj-linki) | |
| Cvp: PC Teknik Destek (Soru - Cevap)Selam. Sorularınızı tek tek cevaplayalım 1) Çekirdek sayısının çokluğu size daha performanslı bir şekilde çalışmanızı sağlar. Başka bir deyişle, bir işlemci çekirdeği anti-virüsle uğraşırken, diğeri de sizin kullanacağınız (MSN Messenger, Internet Explorer vb.) programlarla ilgilenir. Böylece daha iyi verim sağlarsınız. Ayrıca siz tekini veya çiftini kullanma gibi bir şansınız yok. İşlemci özelliği ne gösteriyorsa o şekilde kullanmakta zorunlusunuz. Siz birini kapatıp diğerini çalıştırayım gibi birşey söz konusu değil. 2) Hayır. İşlemci çekirdeğine sizin müdahaleniz söz konusu değil. Bilgisayarda tek bi işletim sistemi varsa birini kullanmak zorundasınız. Yani kuracağınız işletim sisteminde işlemci zaten çalışmak zorundadır. 3) RAM ve İşlemci iki ayrı bileşendir. Bunların birimi de RAM ' in MB veya şimdilerde GB olarak, İşlemcininki de GHz olarak adlandırılır. Mesela RAM değeri böyle olabilir: 1 GB 667 MHz, İşlemci değeri de böyle olabilir: 1.6 GHz 1033 MHz. Sizin dediğiniz şekilde GHz ve RAM terimleri birbirinden ayrıdır. İşlemci aynı insandaki gibi beyin görevi görüp işlemleri yönetmekle görevlidir. RAM ise söylenenleri aklında tutup onları başka bir yere aktarma görevi vardır. 4) Bununla ilgili bilgiyi Microsoft daha önceden vermişti. Kullanacağınız oyunların Vistayı da desteklemesi söylenmişti ancak kimi Windows XP oyunlarının da Vista çalıştığı aşikar. Ancak tümü değil tabiki. 5) DVD leri yavaş yazmasının sebebi, boyutlarının büyük olması ve DVD-RW ın yazma hızının düşük olmasıdır (Boyut 4.7 GB, Yazma Hızı 18x tir). CD lerdeki gibi 700 MB'ı 3 dakikada yazma özelliği olamaz 6) Yazıcınızın driverını her zaman CD den yüklemelisiniz. Ancak yine de sorun yapıyorsa, kurulumu kaldırıp yeniden yükleme yaparken yazıcınızla bilgisayar bağlantısını çıkartın. Yüklemeyi yapmaya başlayın ve sizden istediği anda Yazıcınızı USB arabirimiyle bağlayın (Bunları yaparken de driverların Vista uyumlu olması gerekir. Eğer değilse Yazıcınızın resmi internet sitesinden Vista uyumlu driverı indirmelisiniz). | |
|
| | #1946 (mesaj-linki) | |
| nero
nero 7 kuruldu note book a ama nası bi program bir türlü kaldırılamıyor üstüne yeni sürüm yüklenemiyor başım belada
| |
|
| | #1947 (mesaj-linki) | |
Merhaba,benim internet sayfamda adres çubuğum gözükmüyor,araç çubuğundan adres çubuğu işaretli ama yinede adres çubuğum gözükmüyor,power point programını kullanırken bilgisayar kitlendi bende açıp kapadım ve sonunda adres çubuğum yok oldu,yardım ederseniz sevinirim lüften cevap yazarmısınız ,çaresiz kaldım ![]() bilgisayarım windows xp,adsl kullanıyorum | |
|
| | #1948 (mesaj-linki) | |
| Cvp: PC Teknik Destek (Soru - Cevap)Bu cevabı tamamen bir takım varsayımlara dayanarak yazdım. Eğer "ben adres çubuklarının orada Adres diye bir yazı görmüyorum" diyorsanız, o zaman bu anlattıklarım bir çözüm olmayacaktır. Tarayıcı modelinizi ve sürüm numarasını söylerseniz başkaları yardımcı olabilir.
| |
|
| | #1949 (mesaj-linki) | |
BÜYÜK YAZDIĞIM İÇİN PARDON NETCAFEDEN GİRDİM VE CAPS LOOK YOK ![]() BELKİ İŞİNİZ ÇOK OYĞUN AMA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.FORUMA YAZIYORUM SİLİYORLAR.SİZİN VERDİĞİNİZ WİNDOWS CLEANUP UTTULİTY FLN ONLAR İŞİME YARAMADI ÇÜNKÜ İNTERNETTEN İNDİRDİĞİM msicuu2.EXE DOSYASI DA KURULMUYOR.VE AŞAĞIDAKİ İLETİ ÇIKIYOR SORUNUMU AŞAĞIDADA BELİRTTİM. bir program kurarken veya kaldırırken bu hatayı alıyorum.lütfen yardımcı olun sistemide windows installer 3.1 vardı.ve bu hata çıktı... windows installer 3.1v2 yükledim sorunum hala devam ediyor...microsoft un sitesindeki çözümleri yaptım olmadı.lütfen yardımcı olun hiç bir şe kuramıyorum... http://img528.imageshack.us/my.php?image=hataye5.jpg | |
|
| | #1950 (mesaj-linki) | |
| cd-rom
merhaba ben siteye yeni oldum günlerdir kafayı yiyorum bilgisayardan anlamadığımı anladım ![]() benim cd-rom'um sadece dvd açıyor.Vcd,müzik cd'sini okumuyor,cd-writer da çalışmıyor... acaba neden olabilir teknik bi arıza mı lütfen biri bana yardım etsin. | |
|
![]() |
PC Teknik Destek (Soru - Cevap) Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Eski Türk medeniyetleri hakkında soruların cevabı nedir? | Ziyaretçi | Soru-Cevap | 4 | 5 Gün Önce 21:48 |
| İslami Bilgiler - Soru ve Cevap | KENCISii | Müslümanlık/İslamiyet | 113 | 1 Hafta Önce 14:20 |
| ADSL Teknik Destek | karamgozlu | PC/Internet Teknik Destek | 91 | 2 Hafta Önce 23:54 |
| Bu soruların cevapları nedir? | Ziyaretçi | Soru-Cevap | 18 | 30-12-2008 22:51 |
| Msn Teknik Destek İstiyorum | yquai | Arşive Kaldırılan Konular | 2 | 11-04-2008 09:53 |