Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 195

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 959.321 Cevap: 2.932
Session13 - avatarı
Session13
Ziyaretçi
6 Ekim 2007       Mesaj #1941
Session13 - avatarı
Ziyaretçi
selam böyle bir forum arıyordum sonunda buldum selam herkese sorularım ve sorunlarım oldukça fazla buyrun;
1)çift çekirdeli bir pc ye sahibim bu çift çekirdek ne işe yarıyor?(ben tekini kullanıyorumdaMsn Grin)
Sponsorlu Bağlantılar
2)Mutlaka iki çekirdeğede aynı işletim sistemimi yükleniyor?(ben vista home premium kullanıyorum diğer çekirdeğe xp yükleyemiyor muyum?)
3)Ram ve GHz ikiye bölünüyor çift çekirdek olduğundan dolayı ben ben ramin hepsini tek çekirdek üzerinde kullanamıyor muyum?
4)Dediğim gibi pc de Vista Home Premium yüklü bazı oyunve çoğu program çalışmıyor bunun bir çaresi yok mu?
5)pc yi daha yeni almama rağmen dvd leri yavaş yazıyor nedeni nedir?(Ayarları maxiumumda)
6)bilgisayara yazıcıyı tanıtıyorum fakat tanımıyor?

yardımcı olursanız sevinirim...
gadget - avatarı
gadget
Ziyaretçi
7 Ekim 2007       Mesaj #1942
gadget - avatarı
Ziyaretçi
Msn Confused What dedin gulüm Msn Confused
Bi çekirdege bir işletim sistemi, iki cekirdege iki işletim sistemi mi
Sponsorlu Bağlantılar
kardes ya sen bilgisayardan hiç anlamıyorsun ya da ben

mavrantli - avatarı
mavrantli
Ziyaretçi
7 Ekim 2007       Mesaj #1943
mavrantli - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar merhabalar

sorunların çözümlerini ben bulamadım umarım sizler yardımcı olursunuz

işletim sistemini yükledim fakat media player yüklenmemiş gözüküyor media plyr 10 yükledim herneyse media plyr in açtığı belkide aşina olduğu dat dosyalarını açmıyor yeni codecs leri yükledim yine olmadı bi yerde eksiklik yapıyom biliyom da sinirden göremiyom

birde
sistem kapanışta a disket sürüsünü istiyor bi program mı kullanıyor başka bir şeymi var bulamadım iptal yoksay gibi seçenekler çıkıyor
hadi kolay gele..
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
7 Ekim 2007       Mesaj #1944
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Session13 adlı kullanıcıdan alıntı

selam böyle bir forum arıyordum sonunda buldum selam herkese sorularım ve sorunlarım oldukça fazla buyrun;
1)çift çekirdeli bir pc ye sahibim bu çift çekirdek ne işe yarıyor?(ben tekini kullanıyorumdaMsn Grin)
2)Mutlaka iki çekirdeğede aynı işletim sistemimi yükleniyor?(ben vista home premium kullanıyorum diğer çekirdeğe xp yükleyemiyor muyum?)
3)Ram ve GHz ikiye bölünüyor çift çekirdek olduğundan dolayı ben ben ramin hepsini tek çekirdek üzerinde kullanamıyor muyum?
4)Dediğim gibi pc de Vista Home Premium yüklü bazı oyunve çoğu program çalışmıyor bunun bir çaresi yok mu?
5)pc yi daha yeni almama rağmen dvd leri yavaş yazıyor nedeni nedir?(Ayarları maxiumumda)
6)bilgisayara yazıcıyı tanıtıyorum fakat tanımıyor?

yardımcı olursanız sevinirim...

Selam. Sorularınızı tek tek cevaplayalım

1) Çekirdek sayısının çokluğu size daha performanslı bir şekilde çalışmanızı sağlar. Başka bir deyişle, bir işlemci çekirdeği anti-virüsle uğraşırken, diğeri de sizin kullanacağınız (MSN Messenger, Internet Explorer vb.) programlarla ilgilenir. Böylece daha iyi verim sağlarsınız. Ayrıca siz tekini veya çiftini kullanma gibi bir şansınız yok. İşlemci özelliği ne gösteriyorsa o şekilde kullanmakta zorunlusunuz. Siz birini kapatıp diğerini çalıştırayım gibi birşey söz konusu değil.

2) Hayır. İşlemci çekirdeğine sizin müdahaleniz söz konusu değil. Bilgisayarda tek bi işletim sistemi varsa birini kullanmak zorundasınız. Yani kuracağınız işletim sisteminde işlemci zaten çalışmak zorundadır.

3) RAM ve İşlemci iki ayrı bileşendir. Bunların birimi de RAM ' in MB veya şimdilerde GB olarak, İşlemcininki de GHz olarak adlandırılır. Mesela RAM değeri böyle olabilir: 1 GB 667 MHz, İşlemci değeri de böyle olabilir: 1.6 GHz 1033 MHz. Sizin dediğiniz şekilde GHz ve RAM terimleri birbirinden ayrıdır. İşlemci aynı insandaki gibi beyin görevi görüp işlemleri yönetmekle görevlidir. RAM ise söylenenleri aklında tutup onları başka bir yere aktarma görevi vardır.

4) Bununla ilgili bilgiyi Microsoft daha önceden vermişti. Kullanacağınız oyunların Vistayı da desteklemesi söylenmişti ancak kimi Windows XP oyunlarının da Vista çalıştığı aşikar. Ancak tümü değil tabiki.

5) DVD leri yavaş yazmasının sebebi, boyutlarının büyük olması ve DVD-RW ın yazma hızının düşük olmasıdır (Boyut 4.7 GB, Yazma Hızı 18x tir). CD lerdeki gibi 700 MB'ı 3 dakikada yazma özelliği olamaz

6) Yazıcınızın driverını her zaman CD den yüklemelisiniz. Ancak yine de sorun yapıyorsa, kurulumu kaldırıp yeniden yükleme yaparken yazıcınızla bilgisayar bağlantısını çıkartın. Yüklemeyi yapmaya başlayın ve sizden istediği anda Yazıcınızı USB arabirimiyle bağlayın (Bunları yaparken de driverların Vista uyumlu olması gerekir. Eğer değilse Yazıcınızın resmi internet sitesinden Vista uyumlu driverı indirmelisiniz).
mavrantli - avatarı
mavrantli
Ziyaretçi
7 Ekim 2007       Mesaj #1945
mavrantli - avatarı
Ziyaretçi
nero 7 kuruldu note book a ama nası bi program bir türlü kaldırılamıyor üstüne yeni sürüm yüklenemiyor başım belada
zeynepce - avatarı
zeynepce
Ziyaretçi
8 Ekim 2007       Mesaj #1946
zeynepce - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba,benim internet sayfamda adres çubuğum gözükmüyor,araç çubuğundan adres çubuğu işaretli ama yinede adres çubuğum gözükmüyor,power point programını kullanırken bilgisayar kitlendi bende açıp kapadım ve sonunda adres çubuğum yok oldu,yardım ederseniz sevinirim lüften cevap yazarmısınız ,çaresiz kaldım Msn Sad

bilgisayarım windows xp,adsl kullanıyorum
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
8 Ekim 2007       Mesaj #1947
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
zeynepce adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba,benim internet sayfamda adres çubuğum gözükmüyor,araç çubuğundan adres çubuğu işaretli ama yinede adres çubuğum gözükmüyor,power point programını kullanırken bilgisayar kitlendi bende açıp kapadım ve sonunda adres çubuğum yok oldu,yardım ederseniz sevinirim lüften cevap yazarmısınız ,çaresiz kaldım Msn Sad

bilgisayarım windows xp,adsl kullanıyorum

Araç çubuklarınızın olduğu kısma dikkatlice bakın, Adres diye bir yazı görebilirsiniz. O adres çubuğuna çift tıklarsanız adres çubuğu açılır ama bu sefer de diğer düğmelerin üzerine gelir ve onları örter. Siz en iyisi o Adres yazan yeri tutun ve çubukların en alt tarafına çekin, sonra da Araç çubuklarının boş bir yerinde sağ tıklayın ve Araç çubuklarını kilitle 'yi seçin.

Bu cevabı tamamen bir takım varsayımlara dayanarak yazdım. Eğer "ben adres çubuklarının orada Adres diye bir yazı görmüyorum" diyorsanız, o zaman bu anlattıklarım bir çözüm olmayacaktır.Msn Tongue Tarayıcı modelinizi ve sürüm numarasını söylerseniz başkaları yardımcı olabilir.
burakkcbyk - avatarı
burakkcbyk
Ziyaretçi
9 Ekim 2007       Mesaj #1948
burakkcbyk - avatarı
Ziyaretçi
BÜYÜK YAZDIĞIM İÇİN PARDON NETCAFEDEN GİRDİM VE CAPS LOOK YOK msn grin

BELKİ İŞİNİZ ÇOK OYĞUN AMA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.FORUMA YAZIYORUM SİLİYORLAR.SİZİN VERDİĞİNİZ WİNDOWS CLEANUP UTTULİTY FLN ONLAR İŞİME YARAMADI ÇÜNKÜ İNTERNETTEN İNDİRDİĞİM msicuu2.EXE DOSYASI DA KURULMUYOR.VE AŞAĞIDAKİ İLETİ ÇIKIYOR SORUNUMU AŞAĞIDADA BELİRTTİM.

bir program kurarken veya kaldırırken bu hatayı alıyorum.lütfen yardımcı olun
sistemide windows installer 3.1 vardı.ve bu hata çıktı... windows installer 3.1v2 yükledim sorunum hala devam ediyor...microsoft un sitesindeki çözümleri yaptım olmadı.lütfen yardımcı olun hiç bir şe kuramıyorum...

http://img528.imageshack.us/my.php?image=hataye5.jpg
burrcuu - avatarı
burrcuu
Ziyaretçi
10 Ekim 2007       Mesaj #1949
burrcuu - avatarı
Ziyaretçi
merhaba ben siteye yeni oldum
günlerdir kafayı yiyorum bilgisayardan anlamadığımı anladım Msn Happy
benim cd-rom'um sadece dvd açıyor.Vcd,müzik cd'sini okumuyor,cd-writer da çalışmıyor... acaba neden olabilir teknik bi arıza mı lütfen biri bana yardım etsin.
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
10 Ekim 2007       Mesaj #1950
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
burrcuu adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba ben siteye yeni oldum
günlerdir kafayı yiyorum bilgisayardan anlamadığımı anladım Msn Happy
benim cd-rom'um sadece dvd açıyor.Vcd,müzik cd'sini okumuyor,cd-writer da çalışmıyor... acaba neden olabilir teknik bi arıza mı lütfen biri bana yardım etsin.

cd-dvd lerin +/- durumlarına bakın dvd romlar ayrım yapar okuma ve yazmada...