Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 114

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 959.682 Cevap: 2.932
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
8 Şubat 2007       Mesaj #1131
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
BURDAYIM adlı kullanıcıdan alıntı

Ben dün bilgisayarımı kapatırken yanlışlıkla kapanmayı bitirmeden fişten çektim. Tekrar açtığımda hata verdi fakat ben önemsemedim . Bu sabah bilgisayarı bir türlü açmayı başaramadım windows/system32/config .. dosyası bulunamıyor bu nedenle kur ile onarma yapınız demiş ama ben pek başarılı bir onarma yaptığımı sanmıyorum yalnızca fixroot komutunu çalıştırdım. Bilgisayar açıldı ama genede sorunun çözüldüğünü düşünmüyorum ne önerirsiniz ne yapmalıyım sizce...

Bilgisayarınız kapanırken kendisini kaydeder; ayarlarınızı ve kendi sistemi ile ilgili dosyaları save ler. Kapanırken yarıda kalırsa (Elektrik kesintisi v.s ) Windows kaydı yarım burakır ve yazdığı sistem dosyalarını yarım olarak kapattığı için sizin windows başlarken verdiği hatayı verir. Bunun düzelmesi için bir kaç önerim olabilir ama işe yarıyacağını sanmıyorum. Sistem dosyaları zarar görmüş ve bunun tek ve düzgün çalışmasını sağlıyacak şey sistemi yeniden kurmak yani format atmaktır.

Sponsorlu Bağlantılar
Bir tek öneri veriyim. Sistemi çalışan son ayarlarıyla başlatmayı deneyin. Eğer olmazsa verilerinizi yedekleyin ve formatlayın...

Not: Sistemi çalışan en son ayarlarıyla başlatmak için. Bilgisayarı açtığınızda windows ekranına düşmeden F8 tuşuna basarsınız. Önünüze bir menü gelir siyah ekranda; en üsstte güvenli kip v.s olan yeri alta doğru takip edin görüceksiniz.
Son düzenleyen Teknixs; 8 Şubat 2007 17:06 Sebep: Kelime hatası
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
8 Şubat 2007       Mesaj #1132
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
sansli adlı kullanıcıdan alıntı

sorunumu doğru yeremi yazdım bilmiyorum internetten kopyaladığım veya email olarak aldığım dosyaları worlde kopyaladığımda türkçe karakter olarak çıkmıyor bunaları nasıl türkçe karakter olarak görüntülüye bilirim

Sponsorlu Bağlantılar
sorunumu doğru yeremi yazdım bilmiyorum internetten aldığım veya email olarak aldığım dosyaları worlde yapıştırdığımda türkçe karakter olarak çıkmıyor bu dosyaları türkçe karaktere nasıl çevirebilirim

Office uygulamalarının kendi içinde olan Kelime denetimi özelliğinden yararlanabilirsin. Bir diğer ve daha hızlı yöntemde örneğin "ğ" harfi yerine "[" diye bi karakter çıkıyorsa "[" bu karakteri seç ve kopyala düzen menüsünden değiştire tıkla (Ctrl+H) harfi değiştirilecek kelime yerine yani "aranan" bölümüne yapıştır. "Yerine değer " bölümünede bu karakter yerine hangi harfi yazmak istiyorsan onu yaz ve tümünü değiştir'e bas. Böylece "[" karakterinin yeraltığı bütün karakterler "ğ" olur.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Şubat 2007       Mesaj #1133
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
BURDAYIM adlı kullanıcıdan alıntı

Ben dün bilgisayarımı kapatırken yanlışlıkla kapanmayı bitirmeden fişten çektim. Tekrar açtığımda hata verdi fakat ben önemsemedim . Bu sabah bilgisayarı bir türlü açmayı başaramadım windows/system32/config .. dosyası bulunamıyor bu nedenle kur ile onarma yapınız demiş ama ben pek başarılı bir onarma yaptığımı sanmıyorum yalnızca fixroot komutunu çalıştırdım. Bilgisayar açıldı ama genede sorunun çözüldüğünü düşünmüyorum ne önerirsiniz ne yapmalıyım sizce...

bence acele etme arkaaşım oncelık sistemi geri yukle bu yol olmassa arkadaşların dediği gibi onemlı dosyalarını yedekle ve format at saygılarımla
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
9 Şubat 2007       Mesaj #1134
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ReD DeviL adlı kullanıcıdan alıntı

bence acele etme arkaaşım oncelık sistemi geri yukle bu yol olmassa arkadaşların dediği gibi onemlı dosyalarını yedekle ve format at saygılarımla

Cevap yazamakta biraz geçiktim. Sistemi geri yüklemek söz konusu olamaz Sistem dosyaları bozulduğu zman güvenli kipte bile Windows başlamıyacaktır. Siyah ekranda bir hata belirir ve kendisini kitler/kapatır/restart atar. Bu sorunu Format atmadan çözmenin bir yolu herzaman yoktur. Elinizde Xp CD'si var ise eğer (Windows Xp Prpfessional) Normal windows kuararmış gibi CD ile başlatın ve ilk seçeneklerdeki onar seçeneğini kullanın... Bununla halledemezseniz Tek yol formattır.

Not: Verilerinizi sık sık yedeklemenizi yada sistemi korumak için DeepFreeze yada go back gibi sistemi kitleyen ve yapılandırdığınızı en son ayarlar başlayan programlar kullanmanızı tavsiye edebilirim. Dezavantajlarıda vardır. İrtibat kurarsanız bilgi ve paylaşımda bulunabilirim.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Şubat 2007       Mesaj #1135
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bilgilerimi yedekleyip format atmak zorunda kaldım diğer çözümler geçici olarak işe yaradıysada gene aynı problemle karşılaştım. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekür ederim Msn Happy
murax_545 - avatarı
murax_545
Ziyaretçi
9 Şubat 2007       Mesaj #1136
murax_545 - avatarı
Ziyaretçi
bende bi fujitsu siemens laptop war. ben format atmaya çalışıorm işte cd yi takıorm fln sonra önyükleme başlıyor işte dosyaları yüklüyor mavi ekranda fakat önyükleme bitince bilgisayar kendiliğinden kapanıyor diğer adıma geçemedn. nasıl forma atacağım lütfen yardımdermisiniz
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
10 Şubat 2007       Mesaj #1137
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
murax_545 adlı kullanıcıdan alıntı

bende bi fujitsu siemens laptop war. ben format atmaya çalışıorm işte cd yi takıorm fln sonra önyükleme başlıyor işte dosyaları yüklüyor mavi ekranda fakat önyükleme bitince bilgisayar kendiliğinden kapanıyor diğer adıma geçemedn. nasıl forma atacağım lütfen yardımdermisiniz

Bilgisayarlarda Boot Device denilen olay Sistem açılışında kullanılması istenilen sürücüdür. Yani bilgisayarınızı CD-Rom yada Hdd veya Flopy (Disket sürücü) ile başlatmak yani bu sürücüyü birincil gösterip önyükleme yapmasını sağlamaktır.

Sizin sorununuz şu; Xp kurulum cdsi ile bilgisayarınızı başlattığınızda Xp bilgisayarınıza geçiçi bir dizin (Klasör) oluşturur sistemininiz hakkında bilgi toplar ve kurulum dosyalarını bu dizine kopyalar; ardından bilgisayara restart atmak için geri sayar hiçbir tuşa basmasanız dahi bilgisayar yeniden başlar bundan sonra hiçbir tuşa basmayınız! yani Xp cd si ile bilgisayarınızı başlatmayınız. Bundan sonra bilgisayar kendi hardiskine oluşturduğu dizinden okur açılışı ve cd den gerekli dosyaları çekerek windowsun kurulumunu tamamlar. Siz sanırım bilgisayarınız restart attığında her defasında "Cd önyükleme için bir tuşa basınız... " ibaresini görünce herhangi bir tuşa basıyorsunuz ve windows her dafasında kurulumda başa dönüyor.

Sorununuz bu değilse herhangi bir hata yada donanımsal hata veriyorsa bilgisayarınız verdiği hatayı gönderirseniz (resim olarak at.manız daha çok yardımcı olmamızı sağlar) size yapmanız gerekenleri açıklıyabilirim.
murax_545 - avatarı
murax_545
Ziyaretçi
10 Şubat 2007       Mesaj #1138
murax_545 - avatarı
Ziyaretçi
ya aslında sizin dediğinizi anşladım ama sorun o değil. sizin dediğinizide yaptım normal tektım bilgisaayr çalışırken önyükleme dosyaları kurulmadan önce işte dediğiniz gibi restatrt attoı kendine oraları biliorm zaten ama oradan sonra mavi ekranda nomal yüklemeye devam ederken hiç bi hata yazısı çıkmadan sannki gücü kesiliş gibi aniden kapanıyor yani yenidende başlamıyor sadece kapanıyor. ve herşeyi baştan yaptıımda yine bi yerlkere kadar yüklüyor ama hep aynı uyeredede kapanmıyorki bazen önce bazen sonra güçten çekilmiş gibi bir kapanma oluyor
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
10 Şubat 2007       Mesaj #1139
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
murax_545 adlı kullanıcıdan alıntı

ya aslında sizin dediğinizi anşladım ama sorun o değil. sizin dediğinizide yaptım normal tektım bilgisaayr çalışırken önyükleme dosyaları kurulmadan önce işte dediğiniz gibi restatrt attoı kendine oraları biliorm zaten ama oradan sonra mavi ekranda nomal yüklemeye devam ederken hiç bi hata yazısı çıkmadan sannki gücü kesiliş gibi aniden kapanıyor yani yenidende başlamıyor sadece kapanıyor. ve herşeyi baştan yaptıımda yine bi yerlkere kadar yüklüyor ama hep aynı uyeredede kapanmıyorki bazen önce bazen sonra güçten çekilmiş gibi bir kapanma oluyor

Eğer restart attıktan sonra normal kurulum devam ediyor ve belirli bir süre sonra tekrar restart atıyor ve aynı şeyler tekrarlanıyorsa donanımsan bir problem gibi gözüktü. İlk olarak şunu sorayım başka bir Xp cd si ile kurulumu deneyin eğer çözüme ulaşamazsanız donanımsal bir problem var demektir. Restart atmasının başka bir anlamı yoktur. Bilgisayarın üzerindeki fazladan kartlar varsa (TV kartı harici ses kartı yada ethernet kartı veya flash diskler -Laptoplarda bunlar yoktur normal pc ile başınıza böyle bişey gelirse aklınızda kalsın diye yazıyorum-.) bunları çıkartın ve yeniden deneyin. Eğer aynı problem devam ederse ramlerinizi değiştirin. Bana büyük ihtimal Ramlerinizde problem var gibi gözüktü... Deneme yanılma yoluyla bulucaksınız. Ramlerinizin sağlam olup olmadığını anlamak için bir program önerebilirim.

RapidShare: 1-Click Webhosting <--- Ram Test Programı

Kullanımı için bir adet sağlam boş diskete ihtiyacınız var. Install a bastığınızda bootable bir disket oluşturuluyor (Windows ortamında disketi açıp bakamazsınız bozuk disket diye hata verir) Disketi takıp floopy ile pc yi açın gerisini program yapıyor. Bu arada laptopunuzun modeli nedir acaba?

Çözüme ulaşmanız dileklerimle kolay gelsin...
murax_545 - avatarı
murax_545
Ziyaretçi
10 Şubat 2007       Mesaj #1140
murax_545 - avatarı
Ziyaretçi
hyr beni yanlışş anladınız kendi kendine restart atmıyor direkt kapatıyor.neyse artık bilgisatrcılarla işi halaladecem tüm uğraşlarınız için teşekkürler teknixs.