Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 130

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 959.880 Cevap: 2.932
tturuncu - avatarı
tturuncu
Ziyaretçi
16 Mart 2007       Mesaj #1291
tturuncu - avatarı
Ziyaretçi
selam arkadaşlar yeni gelipte hemen böyle sorun çıkardığım için özürdilerim ama sormmak istediğim bazı şeyler var umarım cevap veririsiniz. Bilgisayar konusunda biraz acemiyim ama yine de pc me format attım ve tekrardan yükledim, ama sorun şuki sadece xp yi yüklemek ile bitmiyor elimde bir kaçtane daha program cd si var. Bunlar ile ne yapıcam bi sürü karışık seçenek karşıma geliyor ne yapacağımı bilmiyorum. sistem şuan sorunsuz çalışıyor ama ileride bi sorun olurmu bilmiyorum. Yani söylemek istediğim sistemi olduğu gibi bıraksam yani sadece xp yüklü bir şekilde kalsa başka bi sürücü yüklemesem sorun olurmu yani anakart ekran kartı vs. biri bana kolay bi şekilde açıklarsa sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum iyi çalışmalar herkeze kolay gelsin.....
Sponsorlu Bağlantılar
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
16 Mart 2007       Mesaj #1292
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Alıntı
tturuncu adlı kullanıcıdan alıntı

selam arkadaşlar yeni gelipte hemen böyle sorun çıkardığım için özürdilerim ama sormmak istediğim bazı şeyler var umarım cevap veririsiniz. Bilgisayar konusunda biraz acemiyim ama yine de pc me format attım ve tekrardan yükledim, ama sorun şuki sadece xp yi yüklemek ile bitmiyor elimde bir kaçtane daha program cd si var. Bunlar ile ne yapıcam bi sürü karışık seçenek karşıma geliyor ne yapacağımı bilmiyorum. sistem şuan sorunsuz çalışıyor ama ileride bi sorun olurmu bilmiyorum. Yani söylemek istediğim sistemi olduğu gibi bıraksam yani sadece xp yüklü bir şekilde kalsa başka bi sürücü yüklemesem sorun olurmu yani anakart ekran kartı vs. biri bana kolay bi şekilde açıklarsa sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum iyi çalışmalar herkeze kolay gelsin.....

Donanım sürücülerinin çalışmaması bazı sistem hatalarına yol açabilir. Mesela Ekran Kartını yüklemezseniz bazı oyunları oynayamazsınız. Bunun gibi işte Msn Happy
Sponsorlu Bağlantılar

Masa Üstünde "Blgisayarım" klasörüne sağ tıklayın ve özellikler deyin.. NOT: Masa üstündeki Bilgisayarım klasörü kısayol ise Denetim Masası > Performans ve Bakım > Sistem sekmelerini sırasıyla takip edin. Aşağıdaki pencere çıkacaktır.

82933869as4

37166763lm2

Saygılarımla...
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
16 Mart 2007       Mesaj #1293
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

İşletim sistemi kurulumu sonrası yapmamız gereken bir kaç işlemimiz vardır. Bunların arasında en önceliklileri. Ankartın, ekran kartının varsa ses kartı gibi parçaların cdlerininden kurulum yapmamız.

Başlangıç olarak anakart ve ekran kartını sırayla takmalısınız. Hiç bir zorluğu yoktur çünkü driver kısmında makinanıza yüklenmesi gerekenler bir liste halinede auto olarak karşınıza gelir. Peki bu driverların tamamnı yüklediğimizi nerden bileceğiz. Bilgisayarıma sağ tıklıyoruz özellikler dediğimizde aşağıdaki gibi bir resim gelcek. Donanım sekmesini seçip aygıt yöneticisini seçiyoruz. Açılan pencerede Sarı ünlem işareti içeren yerleri görüyorsanız bunalrın driverlerı yüklenmemiş demektir.

yakalama1gt8

Bu resimde sorunsuz tüm donanım aygıtları sorunsuz yüklenmiş.

İşletim sistemi kurulumundan sonra yapmanız gerekenler arasında bence kesinlikle SP2 yi makinanıza kurmanız.
tturuncu - avatarı
tturuncu
Ziyaretçi
16 Mart 2007       Mesaj #1294
tturuncu - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim çok yardımı oldu ama ben sadece ekran kartını yüklediğim halde aygıt yöneticisinde hepsinin sorunsuz çalıştığını görüyorum öğrenmek istediğim ise anakart cd sini bulamadım haliylede yükleyemedim ama yinede sistemin normal çalıştığını görüyorum. anakartı yüklemeden sistem bunu otomatik tanımışmıdır yoksa biyerlerde bi aksaklık mı vardır varsa bunu nasıl anlarım veya aygıt yöneticisinde herşeyi normal göstermesi yeterlimi başka bi kontrol etmem gereken yer varmı? cevaplar için bir kez daha teşekkür ederim
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
16 Mart 2007       Mesaj #1295
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim çok yardımı oldu ama ben sadece ekran kartını yüklediğim halde aygıt yöneticisinde hepsinin sorunsuz çalıştığını görüyorum öğrenmek istediğim ise anakart cd sini bulamadım haliylede yükleyemedim ama yinede sistemin normal çalıştığını görüyorum. anakartı yüklemeden sistem bunu otomatik tanımışmıdır yoksa biyerlerde bi aksaklık mı vardır varsa bunu nasıl anlarım veya aygıt yöneticisinde herşeyi normal göstermesi yeterlimi başka bi kontrol etmem gereken yer varmı? cevaplar için bir kez daha teşekkür ederim

Bunun cevabı birazda sizde. Donanımsal özelliklerinizi bilmeden bişey söylemek doğru olmaz. Windowsun algıladığı bazı driverlar mevcuttur. Fakat sizin sistem kurulumunu ne şekilde yaptığınızda önemlidir.
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
16 Mart 2007       Mesaj #1296
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

Anakartınızın sürücülerini yükleniz gerçekten önem taşır. Ama şuda var eski sistemlerde pekte önemli değildir. PCI yuvalarını AGP/PCI Express köprü sürücüleri ekran kartınızın düzgün çalışmasını sağlar ve performansını arttırır. Yüklü değilse sorun çıkartır. USB leriniz IDE slotlarınız SCSI ve RAID sürücüleriniz ve diğer bağlantı noktalarınız (LPT, COM v.b) hepsi anakartınızın doğru sürücüsü yüklü olduğunda çalışan parçalardır. Ama ne varki dediğim gibi Windows Xp işletim sistemi kurulu ise zaten otomatik olarak standart driverlarını yüklemiş olursunuz. Elinizde Motherboard (Anakart) CD'si varsa yükleyin, yoksada internetten aramamotorları yardımıyla yada anakartınızın kendi sitesine girerek Anakartınızın modelini yazıp arama yaptırabilir ve uygun sürücüleri yüklüyebilirsiniz. Chipset yada 4 in 1 driver olarak geçerler...
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
17 Mart 2007       Mesaj #1297
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Dün Media Playerin Yenı Surumunu Yuklemem Icın Uyarı Geldı.Bnde Yükledim..
Fakat Yukledıgımde Şu Aşağıdakı Uyarıyla Karşılaştım..

mediakc5

Doğrula Dediğimde İse;

mediq2jb5

Tekrar Eski Sürümünü Yukleyim Dedim. Bu Kez de Böyle Bir Uyarıyla Karşılaştım.

uyardw7

YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM..

NOT: Ayrıca Müzik Winaptan Bile Dinlenemıyor..
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
17 Mart 2007       Mesaj #1298
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Mystic@L adlı kullanıcıdan alıntı

Doğrula Dediğimde İse;

Bu kullandığınız Windows versiyonunun orjinal olmamasından kaynaklanıyor. Internet Explorer 7 ve Media Player 11 güncellemelerini yaptığınızda bir patch iniyor ve eğer Windows'unuz orjinal değilse etkinleştirme uyarısı alıyorsunuz. Şidi yapmanız gereken şey satın almak yada bilgisayarınızı formatlayıp yeniden windows kurmak olacak ama güncellemeleri yaptığınız taktirde yine aynı sorunla karşılaşacaksınız. Bununla ilgili olarak bir konu açmıştım...

Buyrun Okuyun...
https://www.msxlabs.org/forum/pc-internet-teknik-destek/20785-kopya-windows-kullananlar-icin-20-subat-son-gun-wga.html
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
17 Mart 2007       Mesaj #1299
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Mystic@L adlı kullanıcıdan alıntı

Doğrula Dediğimde İse;

İşletim sistemi lisanssız(yasal olmayan) olan kişilere karşı Microsoftun 20 Şubat itibariyle çıkardığı bir önlem bu. Bu tür duruma düşenler artık Windows güncellemelerinden faydalanamazlar.

Çözüm nedir ?

Bunun için 2 çözüm mevcut.

İlk olarak bilgisayarınıza format atmayı deneyebilirsiniz ki tavsiye etmem. Yada gidip lisans satın alabilirsiniz.

Diğer seçeneğimiz ise yasal olmayan fakat bu sorundan kurtulabileceğimiz bişey. Küçük bir yazılım ile işletim sistemimizi bu sorundan kurtarabilir ve esk kaldığınız yerden hayatınıza devam edebilirsiniz. internet Explorer 7.0 Windows Media Player 11 gibi lisans kontrolü gerektiren tüm updateleri sorunsuz yapar ve kullanabilirsiniz.

Fakat site içeriğine uygun olmadığı için sanırım koymam uygun olmaz.

Yinede bu programcığa ihtiyaç duyan arkadaşlar Ö.M ile bana ulaşırlarsa yardımcı olabilirim.

Keyifli sörfler.
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
17 Mart 2007       Mesaj #1300
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
I3uz_KaLpLi adlı kullanıcıdan alıntı

İşletim sistemi lisanssız(yasal olmayan) olan kişilere karşı Microsoftun 20 Şubat itibariyle çıkardığı bir önlem bu. Bu tür duruma düşenler artık Windows güncellemelerinden faydalanamazlar.

Çözüm nedir ?

Bunun için 2 çözüm mevcut.

İlk olarak bilgisayarınıza format atmayı deneyebilirsiniz ki tavsiye etmem. Yada gidip lisans satın alabilirsiniz.

Diğer seçeneğimiz ise yasal olmayan fakat bu sorundan kurtulabileceğimiz bişey. Küçük bir yazılım ile işletim sistemimizi bu sorundan kurtarabilir ve esk kaldığınız yerden hayatınıza devam edebilirsiniz. internet Explorer 7.0 Windows Media Player 11 gibi lisans kontrolü gerektiren tüm updateleri sorunsuz yapar ve kullanabilirsiniz.

Fakat site içeriğine uygun olmadığı için sanırım koymam uygun olmaz.

Yinede bu programcığa ihtiyaç duyan arkadaşlar Ö.M ile bana ulaşırlarsa yardımcı olabilirim.

Keyifli sörfler.

Lisansı iptal edilmiş yani mystical'ın durumundaki arkadaşlar için Legal Xp dediğiniz programcıklar ne kadar başarılı olur denemek lazım. Sistemin içerisindeki bazı sistem dosyaları değiştirildiğinden etki etmeyebilir. Patch edilmeden önce yapılması gerekiyor... Yinede deneyin...

Lisanslı yazılım kullanalım arkadaşlar en azından Lisanslı Windows kullanalım!