Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 155

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 959.257 Cevap: 2.932
vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
8 Mayıs 2007       Mesaj #1541
vain - avatarı
Ziyaretçi
bende program silden program sildim yanlız silinmedi aynı hatayı verip duyuor o yüzden regeditten siliyim dedim işte ismini yazdım buldum ama karsıdaki sol menüde interface yazıyor ve AS1244 filan gibi bişeyler yazıyordu ama bir ton ole adlı onları silcekmiyim burdaki interfacenin görevi nedir acaba teşekkür ederim yardımlarınız için....
Sponsorlu Bağlantılar
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
8 Mayıs 2007       Mesaj #1542
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
vain adlı kullanıcıdan alıntı

bende program silden program sildim yanlız silinmedi aynı hatayı verip duyuor o yüzden regeditten siliyim dedim işte ismini yazdım buldum ama karsıdaki sol menüde interface yazıyor ve AS1244 filan gibi bişeyler yazıyordu ama bir ton ole adlı onları silcekmiyim burdaki interfacenin görevi nedir acaba teşekkür ederim yardımlarınız için....

Bilgisayaradan uninstall ettiğiniz halde silinmeyen programlar yani ekle/kaldırda gözüken programları temizlemek için EasyClea'yı öneririm. Regeditte fazladan yer tutan gereksiz anahtarları temizlemenizden tutunda windows başlangıç dosyalarını editlemenize kadar bir çok özelliğe sahip...

Sponsorlu Bağlantılar
Download
http://personal.inet.fi/business/toniarts/files/EClea2_0.exe

Interface 'te arayüz demektir.
vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
8 Mayıs 2007       Mesaj #1543
vain - avatarı
Ziyaretçi
iterfacenin gorevi nedir burda...
xnikomediax - avatarı
xnikomediax
Ziyaretçi
10 Mayıs 2007       Mesaj #1544
xnikomediax - avatarı
Ziyaretçi
Slm arkadaşlar.Sistemimde 80 gb lık sata hard diskim var.ilave olarak 320 gb lık hard disk aldım bağladım ve sistemimde bu 320 verine 287 gb gördü..Sil baştan format atmak istedim yani xp yi yeni aldığım 320 gb lık hdd ye yüklemek istedim fakat hdd bölme ve biçimlendirme kısmına geldiğimde yeni aldığım 320 gb lık hdd 130 gb olarak gözüküyor.Bütün herşeyi denedim sata yerleri ni değiştirdim,kablolarını değiştirdim,jumper ayarladım.anakartım chip set li extra raid falan yükleme me de gerek yok.BIOS ta her 2 hdd 80 gb ve 320 gb normal bir şekilde görünüyor.Bütün herşeyi denedim bir türlü yeni aldığım 320 gb lık hdd yi format sırasın da hep 130 gb olarak görüyorum.Delirmek üzerim lütfen yardım edersiniz çok müteşekkir kalıcam..Saygılar..hdd lerin markası Seagate..Msn Sad
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
10 Mayıs 2007       Mesaj #1545
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
xnikomediax adlı kullanıcıdan alıntı

Slm arkadaşlar.Sistemimde 80 gb lık sata hard diskim var.ilave olarak 320 gb lık hard disk aldım bağladım ve sistemimde bu 320 verine 287 gb gördü..Sil baştan format atmak istedim yani xp yi yeni aldığım 320 gb lık hdd ye yüklemek istedim fakat hdd bölme ve biçimlendirme kısmına geldiğimde yeni aldığım 320 gb lık hdd 130 gb olarak gözüküyor.Bütün herşeyi denedim sata yerleri ni değiştirdim,kablolarını değiştirdim,jumper ayarladım.anakartım chip set li extra raid falan yükleme me de gerek yok.BIOS ta her 2 hdd 80 gb ve 320 gb normal bir şekilde görünüyor.Bütün herşeyi denedim bir türlü yeni aldığım 320 gb lık hdd yi format sırasın da hep 130 gb olarak görüyorum.Delirmek üzerim lütfen yardım edersiniz çok müteşekkir kalıcam..Saygılar..hdd lerin markası Seagate..Msn Sad

Kullandığınız Hdd örneğin 80 Gb ise bunun 80 Gb ını birebir kullanamazsınız. Yaklaşık olarak 76 gb ını kullanabilirsiniz. Bunu % olarak bir değeri vardır ama tam olarak hatırlamıyorum; bunun nedeni kullandığınız dosya sistemi (Fat32 yada NTFS dosya sistemleri) ile alakası vardır. Böldüğü küme çarpanı bir kümenin kaç byte'a denk geldiği v.s. Örneğin Fat 32 ile formatlarsanız 75 kullanırken NTFS de 76 sını kullanırsınız ve FAT32 dosya sistemi 30 gb üstünü desteklemez. Tavsiye edebileceğim program Partition Magic bu programı kurup Hardiskinizin bütün bölümlerini silin ve yeniden oluşturup NTFS dosya sistemi ile formatlayın.

Bu arada Jumper ayarlarından birisi Single Mod durumudur yani Hardiskinizin bir yüzünü size kullandırtır. Bu Hdd üzerindeki Jumper ayarlarınızın yazdığı bölümde geçer ve örneğin 120 gb lık bir hdd 35 gb lık ön yüzünü kullandırtır. Jumper ayarlarınıza bakın...

Download
Partition Magic - Windows Disk Yöneticisi
zaman3x - avatarı
zaman3x
Ziyaretçi
10 Mayıs 2007       Mesaj #1546
zaman3x - avatarı
Ziyaretçi
slm arkadaslar sizden bir konu hakkında yardım isteyeceğim.cameradan bilgisayara görüntü aktarmaya calışıyorum bütün programlar yüklü ve kullanma kılavuzundaki herseyi aynen yaptım fakat cameranın programını acarken şu hatayı weriyor "to run this application, you need to install macromedia flash player firt." sanırım macromediayı yüklemem gerektiğini söylüyor dedim we programı indirdim we yükledim ama hala aynı hatayı weriyor yani sorun dewam ediyor bu konuda yardımcı olursanız sewinirim teşekkürler
mustafaakca - avatarı
mustafaakca
Ziyaretçi
10 Mayıs 2007       Mesaj #1547
mustafaakca - avatarı
Ziyaretçi
slm arkadaşlar pcmi açtıktan 20-30 dk sonra yawaşlamaya başlıo oyunlarda acayip kasılıyo ilk 20-30 dk tıkır tıkır çalışıo ama sonra çok acayip şekilde yawaşlıo wirüs yok, remlerde sorun yok,hdd temiz, formatla düzelmiyo,cpu,psu yada anakart bozuk olabilir dediler hangisinin bozuk olduunu nasıl anlayabilirim?????????
mustafaakca - avatarı
mustafaakca
Ziyaretçi
10 Mayıs 2007       Mesaj #1548
mustafaakca - avatarı
Ziyaretçi
ramlerdede bi problem olabilir
YÜRÜYENADAM - avatarı
YÜRÜYENADAM
Ziyaretçi
11 Mayıs 2007       Mesaj #1549
YÜRÜYENADAM - avatarı
Ziyaretçi
MERHABA.
NERO'NUN KULLANDIĞIM HER SÜRÜMÜNDE ,AÇINCA UYARI VERİYOR." DONANIM HIZLANDIRICI AKTİFSİZLEŞTİRİLDİ.LÜTFEN DIRECTX DIAG KİTİNİ KULLANIN." OYSA DIAG I BULDUĞUMDA BU BİR SİSTEM DOSYASIYMIŞ.
BUNU NASIL AKTİF HALE GETİRECEĞİM ACABA?
ÇÜNKÜ HER BİR DVD YAKMAM 6-8,5 SAAT SÜRÜYOR.
NEROYU HIZLANDIRMANIN BİR YOLU YOK MU?
TEŞEKKÜR EDERİM.
NERO SON SÜRÜM,1,66 GHZ AMD İŞLEMCİ,256 RAM,PROFESYONEL XP,LG DVD YAZICI.
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
11 Mayıs 2007       Mesaj #1550
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
zaman3x adlı kullanıcıdan alıntı

slm arkadaslar sizden bir konu hakkında yardım isteyeceğim.cameradan bilgisayara görüntü aktarmaya calışıyorum bütün programlar yüklü ve kullanma kılavuzundaki herseyi aynen yaptım fakat cameranın programını acarken şu hatayı weriyor "to run this application, you need to install macromedia flash player firt." sanırım macromediayı yüklemem gerektiğini söylüyor dedim we programı indirdim we yükledim ama hala aynı hatayı weriyor yani sorun dewam ediyor bu konuda yardımcı olursanız sewinirim teşekkürler

Kurulum Cdsi içerisndeki programlara iyice göz atmanızı öneririm. Buı programla eşzamanlı çalışan ek bir program varsa mutlaka cd içerinde verilmiştir. Öte yandan windows installer ile bir sorun olabilir yüklü değilse aşağıdaki linkten yükşiyebilirsiniz...

Download
Windows Installer 3.1 v2 (3.1.4000.2435) is available

Alıntı
mustafaakca adlı kullanıcıdan alıntı

slm arkadaşlar pcmi açtıktan 20-30 dk sonra yawaşlamaya başlıo oyunlarda acayip kasılıyo ilk 20-30 dk tıkır tıkır çalışıo ama sonra çok acayip şekilde yawaşlıo wirüs yok, remlerde sorun yok,hdd temiz, formatla düzelmiyo,cpu,psu yada anakart bozuk olabilir dediler hangisinin bozuk olduunu nasıl anlayabilirim?????????

Büyük ihtimalle ısınma sorununuz var gibi gözüküyor. İşlemci yada anakartın chipset çok fazla ısınıyorsa bu neden olur. İşlemcinizin fanını temizleyin (basınçlı hava püskürtün) işlemci üstündeki gümüş nitrat (işlemci pastası) 'ı kontrol edin kurumuşsa tazeleyin. Anakartınızıda temizleyip Chipset üzerindeki Soğutucuyu temizleyin. İmkanınız varsa işlemcinin fanını daha kaliteli örneğin su soğutuculu yada tamamen bakır olanlarla değişin. Kasa içerisindeki kablo dağınıklığınıda düzenleyin. Hava sirkülasyonunu sağlayın... Ama çok aşırı bir ısınma varsa parçaları değiştirmenizde yarar var.

İşlemci yada CPU nun direk olarak arızalı olup olmadığını anlıyamazsınız. Ancak CPU yu değiştirirseniz deneme yaparsanız aynı hatayı vericeki vermiyecekmi diye bu şekilde anlarsınız. Elinizde başka bir işlemci varsa değiştirerek bir deneme yanılma yapabilirsiniz.

Profesyonel anlamdada bunların test cihazları var ama ev kullanıcılarına biraz tuzlu ve gereksiz gelir.

Alıntı
mustafaakca adlı kullanıcıdan alıntı

ramlerdede bi problem olabilir

Alıntı
YÜRÜYENADAM adlı kullanıcıdan alıntı

MERHABA.
NERO'NUN KULLANDIĞIM HER SÜRÜMÜNDE ,AÇINCA UYARI VERİYOR." DONANIM HIZLANDIRICI AKTİFSİZLEŞTİRİLDİ.LÜTFEN DIRECTX DIAG KİTİNİ KULLANIN." OYSA DIAG I BULDUĞUMDA BU BİR SİSTEM DOSYASIYMIŞ.
BUNU NASIL AKTİF HALE GETİRECEĞİM ACABA?
ÇÜNKÜ HER BİR DVD YAKMAM 6-8,5 SAAT SÜRÜYOR.
NEROYU HIZLANDIRMANIN BİR YOLU YOK MU?
TEŞEKKÜR EDERİM.
NERO SON SÜRÜM,1,66 GHZ AMD İŞLEMCİ,256 RAM,PROFESYONEL XP,LG DVD YAZICI.

Neroyu kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyin. Öte yandan DVD-RW'nızda bir sorun olabilir.
Ama directx ile ilgili yani yazılımsal bir sorunsa DirextX indirin...

Download
https://www.msxlabs.org/forum/ucretsiz-beta-yazilimlar/22625-directx-10-a.html