Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 153

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 959.279 Cevap: 2.932
glsm - avatarı
glsm
Ziyaretçi
2 Mayıs 2007       Mesaj #1521
glsm - avatarı
Ziyaretçi
MRB BNDE pc ye format attıktan sonra e yani cd yi görmemeye başladı bu yüzdende kartları tanıtamıyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
2 Mayıs 2007       Mesaj #1522
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
vain adlı kullanıcıdan alıntı

tabiki ilk soyledigine katılıyorum.şimdi birara tutukluk oldu hem firefoxta adres gircegim yere bişiy yazamadım artı herhangi masaustundeki porgrama gircem 15 dakika giremedim artı acmak istedigim hiç bişey acılmadı kısacası ....

Bilgisayarınız kasılmıştır. Ram şişmiştir işlemci zorlanmıştır v.s. Bilgisayarınızı kapatın 5-10 sn bekleyin ve yeniden açın düzelir.

Sponsorlu Bağlantılar
Alıntı
glsm adlı kullanıcıdan alıntı

MRB BNDE pc ye format attıktan sonra e yani cd yi görmemeye başladı bu yüzdende kartları tanıtamıyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Xp kullanıyorsanız ilk formattan sonra bu tarz sorunlar meydana gelmekte aslında bu bir donanım hatası. Şöyleki; Harddiskinizi ve CD-Rom'unuzu taktığınız IDE kablolarıyla alakalı bir sorun ...kontrol edin ve Jumper ayarlarına bakın. Slave Jumper ayarlı bir CD-Rom eğer IDE kablosunda Master yazan yere takılıysa ilk oturum açışta Windows CD-Romunuzu görmesine rağmen 10-15 sn sonra görmeyebiliyor.

Slave takıcağınız drive Ide kablosunun sonuna Master Drive ortaya gelicek şekilde ayarlayın...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Mayıs 2007       Mesaj #1523
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bılgısayarım cok acık kalıca ekran sıyah oluyor bazen mavı bazende kırlı beyaz olyor neden??
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
3 Mayıs 2007       Mesaj #1524
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
The_CuRSe adlı kullanıcıdan alıntı

bılgısayarım cok acık kalıca ekran sıyah oluyor bazen mavı bazende kırlı beyaz olyor neden??

Ekran karrtı girişlerindeki pinleride kontrol edin kopuk yada yamuk pin varmı diye; büyük ihtimal fazla ısınmadan devrelerin bazıları zarar görmüş tür veya tüpünde problem vardır renk değiştirdiğine göre... Elektronikçilere baktırabilirsiniz...
vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
3 Mayıs 2007       Mesaj #1525
vain - avatarı
Ziyaretçi
Bilgisayarınız kasılmıştır. Ram şişmiştir işlemci zorlanmıştır v.s. Bilgisayarınızı kapatın 5-10 sn bekleyin ve yeniden açın düzelir.
5 -10 saniyede düzelmedi bir yarım saatimi aldı texniks
teşekkürlerMsn Happy
chesterfield - avatarı
chesterfield
Ziyaretçi
3 Mayıs 2007       Mesaj #1526
chesterfield - avatarı
Ziyaretçi
merhabalar. ben intel işlemci kullanıyorum. aslında donanım bilgilerimi vermeme sanırım gerek yok çünkü pc de virüs var ve format gerek. Msn Happy sorunum şuki pc yi açınca belli bi süreden sonra ekran kitleniyor ama mouse hareket edebiliyor. fakat kesinlikle hiç bir yere tıklama yada başka bişi yaptırmıyor. sadece klavyedeki power ve kasadaki reset tuşu çalışıyor. acaba sorunun sebebi ne olabilir ve formatsız giderilebilirmi?
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
4 Mayıs 2007       Mesaj #1527
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
chesterfield adlı kullanıcıdan alıntı

merhabalar. ben intel işlemci kullanıyorum. aslında donanım bilgilerimi vermeme sanırım gerek yok çünkü pc de virüs var ve format gerek. Msn Happy sorunum şuki pc yi açınca belli bi süreden sonra ekran kitleniyor ama mouse hareket edebiliyor. fakat kesinlikle hiç bir yere tıklama yada başka bişi yaptırmıyor. sadece klavyedeki power ve kasadaki reset tuşu çalışıyor. acaba sorunun sebebi ne olabilir ve formatsız giderilebilirmi?

Öncelikle format herzaman son çare olmalıdır. Herhangi bir program çalışmıyor veya bilgisayarınız gereksiz hatalar veriyor yada donanım tanımıyor diye format atılmamalıdır...

Neticede bilgisayarın kitlenmesinin birde fazla nedeni vardır. Yüklediğiniz veya kaldırdığınız programlar donanımdaki çakışmalar veya arızalar v.s.

Sizin söylediklerinizden yola çıkarsak ve gerçekten bilgisayarınızda virüs olduğunu kabul edersek yapmanız gereken şey; anti-virüs kullanmıyorsanız anti-virüs yükleyin, kullanıyorsanızda full update yaptıktan sonra bilgisayarınızı komple taratın... Anti-Virüs yazılımı olrak Kaspersky öneririm. Google yada herhangi bir arama motorundan aratarak yada Kaspersky'nin kendi sitesinden bu yazılıma ulaşabilirsiniz.
chesterfield - avatarı
chesterfield
Ziyaretçi
4 Mayıs 2007       Mesaj #1528
chesterfield - avatarı
Ziyaretçi
teknixs teşekkür ederim yardımın için.
virüs konusunda emin değilim ama dediklerini yapıcam. bana da şimdi yazdıklarını okuyunca silip yükleme ile ilgili bi problemden doğan bi sorunmuş gibi geldi. peki bunu telafi etmek için bi çözüm yolu gösterebilirmisin rica etsem?

teknixs bu arada yazmayı unuttum. pc' yi açıp bişi yapmassan bu olay gerçekleşmiyor kendi kendine. yani mutlaka ben pc ile bi işlem yaparken ne biliim sitelerde gezerken yada msn de iken belli bi süre sonra oluyor. bu süre de genelde hep 10 dakika civarı.
Son düzenleyen chesterfield; 4 Mayıs 2007 00:42 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
emar81 - avatarı
emar81
Ziyaretçi
4 Mayıs 2007       Mesaj #1529
emar81 - avatarı
Ziyaretçi
1 tusa basiyorum 2 harf yaziyor ama her tusda ayni sorun yok mavi olan fonksiyon tuslarinin bir kisminda su sorun var
mesela i basiyom im yaziyor yada m basiyorum im yaziyor
2 ye basiyorum 28 yaziyor 8 e basiyorum 28 yaziyor
g ye basyorum gn yaziyor n basiyorum gn yaziyor
ö basiyorum öb yaziyor b basiyorum öb yaziyor

LAPTOP vestel f klavye

tuhaf bir sorun anlamadim ve duzeltemedim...

yardimlarinniz icin simdiden tesekkurler..
Son düzenleyen Blue Blood; 4 Mayıs 2007 09:07
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Mayıs 2007       Mesaj #1530
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
emar81 adlı kullanıcıdan alıntı

1 tusa basiyorum 2 harf yaziyor ama her tusda ayni sorun yok mavi olan fonksiyon tuslarinin bir kisminda su sorun var
mesela i basiyom im yaziyor yada m basiyorum im yaziyor
2 ye basiyorum 28 yaziyor 8 e basiyorum 28 yaziyor
g ye basyorum gn yaziyor n basiyorum gn yaziyor
ö basiyorum öb yaziyor b basiyorum öb yaziyor

LAPTOP vestel f klavye

tuhaf bir sorun anlamadim ve duzeltemedim...

yardimlarinniz icin simdiden tesekkurler..

Msn üzerinden uzaktan yardım aldınızmı genelde msn uzerınde uzak yardım alınırken ortayaa cıkan bır sorun yada f klavyenızın yapışkan tuşları devrede ola bılır o ozellıgı devre dısı bırakıp deneyınız ..