Bir arkadaşımın Tahoma.ttf yazı tipi dosyası bozukmuş onun için metinleri okuyamıyor falanmış. Benden o dil dosyasını istedi. Ben de Widows XP'nin yazı tipleri klasörünü açtım, Messenger konuşma penceresine Tahoma.ttf dosyasını sürükleyip bıraktım ve arkadaşa gönderdim. Ancak sonra bazı pencerelerdeki yazı tipimin değiştiğini farkettim.
Diğer bilgisayarımdan aynı Tahoma.ttf dosyasını flash belleğin penceresine sürükleyip bıraktım ki bu bilgisayara getirip Yazı Tipleri klasörüne koyacaktım. Bu sefer o bilgisayarında aynı pencerelerinde yazı tipi değişikliği oldu. Sonra internetten buldum Tahoma.ttf'yi, koydum klasöre ama birşey değişmiyor artık.
Sırf bu yüzden bilgisayarların birine yükseltme şeklinde Windows'u kurdum, yine düzelmedi, ben de sıfırdan kurulum yaptım, ancak bu sefer düzeldi. Ama diğer bilgisayarımı daha kolay bir şekilde kurtarmama yardımcı olursanız sevinirim.
Çok büyük bi rmesele değil ama kafama takılıyor işte ya, yazı tipi dosyasını Windows'un klasöründen kopyalamak bu soruna nasıl sebep olur, aklım almıyor. Teşekkür ederim yardımlarınız için.