Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 260

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 960.503 Cevap: 2.932
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Haziran 2008       Mesaj #2591
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Benim Pc Aşırı Dencek Kadar Yavaş Bunu Hızlandırma İçin Ne Yapmalıyım
Sponsorlu Bağlantılar
BrookLyn - avatarı
BrookLyn
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2008       Mesaj #2592
BrookLyn - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
OnePieceCrew adlı kullanıcıdan alıntı

Benim Pc Aşırı Dencek Kadar Yavaş Bunu Hızlandırma İçin Ne Yapmalıyım

Advanced WindowsCare Personal Kullanmanı Tavsiye Ederim. Bir Çok Alternatif Üretilebilir Ayrıca.
Sponsorlu Bağlantılar

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Haziran 2008       Mesaj #2593
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Programlardan ziyade donanım sistemini yenilemeyi düşün özeliikle Cache(anakarta entegredir yani anakart değişimi) ve RAM
twetty_tt - avatarı
twetty_tt
Ziyaretçi
18 Haziran 2008       Mesaj #2594
twetty_tt - avatarı
Ziyaretçi
iyi günler.. bir sorum olacaktı:
geçenlerde bir antivirüs programı ile bilgisayarımı tarattım ve bulunan virüslü dosyaları sildim. Ancak sonraki bilgisayarı açışımda karşıma bu not geldi:
'scvhosts.exe' Windows tarafından bulunamıyor. İsmi doğru yazdığınızdan emin olup yeniden deneyin. Bir dosya aramak için Başlat düğmesini tıklayıp Ara'yı tıklayın.
( altında Tamam onay kutusu)
bilgisayarımı her açışımda hoşgeldiniz ekranında donuyor ve bir uyarı sesi geldikten 1-2 dakika sonra masaüstüm ekrana geliyor ve her seferinde yukarıdaki mesaj çıkıyor.. Ne yapmam gerekir? Şimdiden teşekkürler.
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
18 Haziran 2008       Mesaj #2595
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
twetty_tt adlı kullanıcıdan alıntı

geçenlerde bir antivirüs programı ile bilgisayarımı tarattım ve bulunan virüslü dosyaları sildim. Ancak sonraki bilgisayarı açışımda karşıma bu not geldi:
'scvhosts.exe' Windows tarafından bulunamıyor. İsmi doğru yazdığınızdan emin olup yeniden deneyin. Bir dosya aramak için Başlat düğmesini tıklayıp Ara'yı tıklayın.
bilgisayarımı her açışımda hoşgeldiniz ekranında donuyor ve bir uyarı sesi geldikten 1-2 dakika sonra masaüstüm ekrana geliyor ve her seferinde yukarıdaki mesaj çıkıyor.. Ne yapmam gerekir? Şimdiden teşekkürler.

Bulup sildiğiniz virüsler ana bölüm yani Windows klasörüne zarar vermiş. svchost.exe yi aynı sürümü (Örneğin; sizin kullandığınız sistem Windows XP PRO, dosyayı aldığınız kişi de XP PRO olmalı) kullanan bir arkadaşınızdan veya bulabilirseniz internet üzerinden indirin (ancak bunu tavsiye etmem, virüslü olma ihtimali yüksek).

Eğer bu işlem bi kazanç sağlamaz ise XP yi onarmanız gerekecektir (gerekli olan tek şey Windows XP cd si). Ancak bunu yapamazsanız format atılması en iyi çare.
ozek_42 - avatarı
ozek_42
Ziyaretçi
18 Haziran 2008       Mesaj #2596
ozek_42 - avatarı
Ziyaretçi
acorp 6via82 anakrtın kasa ile bağlantısını gerçekleştiremedim arkadaşlar. pw-sw-hdled gibi swıtchleri takıyorum olmuyor. anakarta elktrik veremedim. anakrtta herhangi bir problem yok eminim. yardımcı olursanz sevinirim tşkrkler
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
18 Haziran 2008       Mesaj #2597
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Alıntı
ozek_42 adlı kullanıcıdan alıntı

acorp 6via82 anakrtın kasa ile bağlantısını gerçekleştiremedim arkadaşlar. pw-sw-hdled gibi swıtchleri takıyorum olmuyor. anakarta elktrik veremedim. anakrtta herhangi bir problem yok eminim. yardımcı olursanz sevinirim tşkrkler

Bunun birden fazla cevabı olabilir:

* Uygun power suplly olduğuna emin olun
* power soketleri bazı (genelde artık hepsınde) 2 güç kablosu anakartı besler
1 .cisi klasık cok uçlu power soketi diğeride 4 delikli pwer soketi
Ana kartınızın üzerinde bulunan power soketlerini konrtol edin bilhassa 4 delikli power soketi işlemcinin genelde klevye mouse soketlerinin arkasında bulunur bunu kontrol edin

* Diğer bir neden power butonun doğru takılıp takılmadığına dikkat edin reset hdd led power led slotlarında takılması sıra jumperların durumu genelde anakart kitapçığında bulunur kontrol edin

* İşlemci yerine oturmuşmu kontrol edin

Gibi ana başlıklarda sıralanabilir. Power ın ve donanımın sağlam olduğunu varsayarak bir kaç bilgi verebiliyorum.

kolay gelsin..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Haziran 2008       Mesaj #2598
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
twetty_tt adlı kullanıcıdan alıntı

virüsünüzün kalıcı hatası diyelim biz buna çünkü o sistem dosyasının asıl ismi SVCHOST.EXE , SCVHOST.EXE değil bu şuan yaygın bir virüs . Sevgili virüsünüz svchost.exe yi silip sistem yapılandırmasınıda scvhost.exe ye göre yapınca şimdi sisteminiz antivirüs tarafından silinen scvhost.exe yi aramakta çözüm ya sistem geri yükleme ya format ya da onarma olacaktır.

Ayrıca bilgisayarınızda bu virüsten olabilir diyenler olursa ctrl+alt+delete yapıp işlemler kısmında scvhost.exe yi görürlerse bundan sizde de var demektir dikkat edin svchost.exe değil scvhost.exe ok hadi kolay gelsin
iyikivarsin - avatarı
iyikivarsin
Ziyaretçi
19 Haziran 2008       Mesaj #2599
iyikivarsin - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar ben FN F5 kombinasyonunu çalıştıramıyorum. Bilgisayar ayarlarımın antivirüs spyware, adware , registry vs. programlar yüzünden bozulmuş olabiliceğini düşünüyorum. Bu kombinasyonu çalışır hale getirmek için ne önerirsiniz. Öncesinde bir sorun yoktu. Diğer FN + tuşlar çalışıyor ama başka bir ekrandan görüntü alamıyorum.
bigaress - avatarı
bigaress
Ziyaretçi
19 Haziran 2008       Mesaj #2600
bigaress - avatarı
Ziyaretçi
meraba arkadaşlar ben msn de iken webcam açtığım zaman anında internet gidiyor evde 2 bilgisayar var hangsinde açarsak açalım gidiyor net
birde net 2 saat varsa 10 dakika yok sürekli gidi geliyor
yardımcı olursanız seviinirim imdiden teşekkür ederim
saygılar... mdem ZyXL