Evimde 2 bilgisayar var bu bilgisayaralar tek bir modem üzerinden (minton dsl 210 4 port) internete bağlanıyor.Bu bilgisyarlardan 1.sine bir süre önce format atılıyor be 2.bilgisyara bu formattan sonra ağ üzerinden diğerine erişemiyor.Basit dosya payşlaşımı ve benzeri ayarlar yapılıyor ama nafile.Bilgisayara ping atılıyor ama ondanda ses yok.Fakat format atılan pc diğer 2 nolu pc ye rahatca girebiliyor.
Bir zaman sonra 2. pc ye format atılıyor bu formattan sonrada 1. pc de 2.yi göremiyor.Artık 2 pc de tamamen kör olmuştur
Artık son çağre olarak Local ip sabitlenip alt ağ maskesi ayarlanıyor 2 pc için de fakat bu seferde alt ağ maskesi değiştiği için modemle dolayısı ile internetle olan bağlantımız gidiyor.İp ve dns otomatiğe alınıyor internet sorunu düzeliyor fakat hala 2 pc birbirini göremiyor.
Sınav süreniz 15 dk.Başarılar

PC Teknik Destek (Soru - Cevap)
hayatım hayatla sınavla geçti...bu tip sorular beni yıldıramaz ...
...şaka bir tarafa...işletim sistemini belirtmemişsiniz....bağlantı nasıl belirtmemişsiniz....:::...sistemin xp oldunu varsayarak....ağ bağlantısının cros bir kablo vasıtası ile lan giriş çıkışlarını kullandığını varsayarak ...tavsiyem "ağ kurulum" sihirbazı vasıtası ile gerekli ağ kurulumu yapmanızdır ...format öncesi bu ağ kurulumu yapıldığı için sorun yoktu ...fakat bir makina format yiyince diğerini görmez....diğeri de format görünce birbirlerini hiç tanımazlar....ağ kurulum sihirbazını çalıştırın gelen sekmelerden birinde örnek linkleri inceliyerek kurulumu tamamlayın...son sekmede sizden bu kurulumu floopy diskete almanız talep eder disketi takın ve kayıdı alın...diğer makinaya da aynı işlemi yapın bu sefer aynı sekmede floopy disketi sürücüye takıp ordaki bilgileri aktarın...o zaman birbirlerini tanıyacaklardır...dikkat edilecek husus sihirbazın başlangıcında ve devamında her iki makinanın WORk GROUP tipinde olmasıdır bu önemlidir birbirlerini tanıması açısından...sistemleri yeniden başlatıp...ağ bağlantılarında birbirlerini gördüklerine dair belirti varsa ve gördüğünüz ikonları tıklasanız diğer makinadaki "paylaşılan" dosyaya ulaşıyorsanız olayı atlatınız demektir....hiç bir şekilde modem port ve benzeri ile örnek ip ayarları, alt maske ayarları ile oynamayın tümü otomatik seçilsin...şayet sistemin birinde dos altında çalışan bir program varsa ancak o zaman ip atayın...yoksa gereksiz ayarlarla oynamayın ...tün oynadığınız ayarları geri alın ilk sistem kurulum ayarlarına dönün....internette her iki sistem de zaten otomatik girer fakat birbirlerini tanımazlar...daha fazla bilgi işletim sistemi "yardım" konusundan alabilirsiniz....şimdi sıra sizde ...."ağ kurulum" sinir bir olaydır ufak bir yanlış kafa bulandırır....kolay gelsin