Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 53

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 961.356 Cevap: 2.932
jaws - avatarı
jaws
Ziyaretçi
22 Mart 2006       Mesaj #521
jaws - avatarı
Ziyaretçi
Bir teknik yardım isteğide benden olsun:

Sponsorlu Bağlantılar
İşte 10 puanlık soru geliyor. Msn Grin

Evimde 2 bilgisayar var bu bilgisayaralar tek bir modem üzerinden (minton dsl 210 4 port) internete bağlanıyor.Bu bilgisyarlardan 1.sine bir süre önce format atılıyor be 2.bilgisyara bu formattan sonra ağ üzerinden diğerine erişemiyor.Basit dosya payşlaşımı ve benzeri ayarlar yapılıyor ama nafile.Bilgisayara ping atılıyor ama ondanda ses yok.Fakat format atılan pc diğer 2 nolu pc ye rahatca girebiliyor.

Bir zaman sonra 2. pc ye format atılıyor bu formattan sonrada 1. pc de 2.yi göremiyor.Artık 2 pc de tamamen kör olmuştur Msn Grin

Artık son çağre olarak Local ip sabitlenip alt ağ maskesi ayarlanıyor 2 pc için de fakat bu seferde alt ağ maskesi değiştiği için modemle dolayısı ile internetle olan bağlantımız gidiyor.İp ve dns otomatiğe alınıyor internet sorunu düzeliyor fakat hala 2 pc birbirini göremiyor.

Sınav süreniz 15 dk.BaşarılarMsn Grin
lady34 - avatarı
lady34
Ziyaretçi
22 Mart 2006       Mesaj #522
lady34 - avatarı
Ziyaretçi
masaüstü internet explorer simgesi kayboldu. Ancak baslat menüsünden
girebiliyorum. Açılıs sayfasını sadece masaüstüne kopyalabildim.
Sponsorlu Bağlantılar
yardım edermisiniz?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Mart 2006       Mesaj #523
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
jaws adlı kullanıcıdan alıntı

Bir teknik yardım isteğide benden olsun:

İşte 10 puanlık soru geliyor. Msn Grin

Evimde 2 bilgisayar var bu bilgisayaralar tek bir modem üzerinden (minton dsl 210 4 port) internete bağlanıyor.Bu bilgisyarlardan 1.sine bir süre önce format atılıyor be 2.bilgisyara bu formattan sonra ağ üzerinden diğerine erişemiyor.Basit dosya payşlaşımı ve benzeri ayarlar yapılıyor ama nafile.Bilgisayara ping atılıyor ama ondanda ses yok.Fakat format atılan pc diğer 2 nolu pc ye rahatca girebiliyor.

Bir zaman sonra 2. pc ye format atılıyor bu formattan sonrada 1. pc de 2.yi göremiyor.Artık 2 pc de tamamen kör olmuştur Msn Grin

Artık son çağre olarak Local ip sabitlenip alt ağ maskesi ayarlanıyor 2 pc için de fakat bu seferde alt ağ maskesi değiştiği için modemle dolayısı ile internetle olan bağlantımız gidiyor.İp ve dns otomatiğe alınıyor internet sorunu düzeliyor fakat hala 2 pc birbirini göremiyor.

Sınav süreniz 15 dk.BaşarılarMsn Grin

Hıııııııımmmm zor soru.....Roflhayatım hayatla sınavla geçti...bu tip sorular beni yıldıramaz ...Smiley9...şaka bir tarafa...işletim sistemini belirtmemişsiniz....bağlantı nasıl belirtmemişsiniz....:::...sistemin xp oldunu varsayarak....ağ bağlantısının cros bir kablo vasıtası ile lan giriş çıkışlarını kullandığını varsayarak ...tavsiyem "ağ kurulum" sihirbazı vasıtası ile gerekli ağ kurulumu yapmanızdır ...format öncesi bu ağ kurulumu yapıldığı için sorun yoktu ...fakat bir makina format yiyince diğerini görmez....diğeri de format görünce birbirlerini hiç tanımazlar....ağ kurulum sihirbazını çalıştırın gelen sekmelerden birinde örnek linkleri inceliyerek kurulumu tamamlayın...son sekmede sizden bu kurulumu floopy diskete almanız talep eder disketi takın ve kayıdı alın...diğer makinaya da aynı işlemi yapın bu sefer aynı sekmede floopy disketi sürücüye takıp ordaki bilgileri aktarın...o zaman birbirlerini tanıyacaklardır...dikkat edilecek husus sihirbazın başlangıcında ve devamında her iki makinanın WORk GROUP tipinde olmasıdır bu önemlidir birbirlerini tanıması açısından...sistemleri yeniden başlatıp...ağ bağlantılarında birbirlerini gördüklerine dair belirti varsa ve gördüğünüz ikonları tıklasanız diğer makinadaki "paylaşılan" dosyaya ulaşıyorsanız olayı atlatınız demektir....hiç bir şekilde modem port ve benzeri ile örnek ip ayarları, alt maske ayarları ile oynamayın tümü otomatik seçilsin...şayet sistemin birinde dos altında çalışan bir program varsa ancak o zaman ip atayın...yoksa gereksiz ayarlarla oynamayın ...tün oynadığınız ayarları geri alın ilk sistem kurulum ayarlarına dönün....internette her iki sistem de zaten otomatik girer fakat birbirlerini tanımazlar...daha fazla bilgi işletim sistemi "yardım" konusundan alabilirsiniz....şimdi sıra sizde ...."ağ kurulum" sinir bir olaydır ufak bir yanlış kafa bulandırır....kolay gelsin Rofl

Alıntı
lady34 adlı kullanıcıdan alıntı

masaüstü internet explorer simgesi kayboldu. Ancak baslat menüsünden
girebiliyorum. Açılıs sayfasını sadece masaüstüne kopyalabildim.
yardım edermisiniz?

İki yöntemle olur..aslında önemli değil çok yöntemi var ...."başlat" kısmında varsa sürükle bırak yapın..veya ordan çalıştırın....sistem alt barına sağ tıklayın hızlı başlatı açın .....zaten burda tarifleri gerkesizdir baştan dedim ya başlat kısmından tıklayın tarayıcı çalışacaktır ...ilakiii masa üstü derseniz ..başlat > ara > tarayıcı ismini yazın çıkan tarayıcı ismini kopyalayın masa üstüne yapıştırın...kolay gelsin
Son düzenleyen Blue Blood; 22 Mart 2006 10:23 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
necati1 - avatarı
necati1
Ziyaretçi
24 Mart 2006       Mesaj #524
necati1 - avatarı
Ziyaretçi
merhaba nokia 6670 telefon ile çekillen görüntüleri windows movie maker da kullana mıyorum hangi yazılım ile bu video görütülerini dönüştürmemi önerirsiniz
(tv de bir reklam var ihtimal izlemişsinizdir adamın biri bağırıyor işlerini iyi yapan insanlar hala var biliyorum diyor evet enderde olsa var bende biliyorum ve sizler onlardan sınız sadece biriniz değil başta admin olmak üzere herkes hepimizin soru ve sorunlarına öylesine sabır ve nezaketle yaklaşıyorsunuzki kuru teşekkürler biraz hafif kalıyor ama en azından şahsım canıgönülden gerçekten tümyardımlarınız ve kaliteli site içeriği için defalarca teşekkür ediyorum) saygılarımla...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Mart 2006       Mesaj #525
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
necati1 adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba nokia 6670 telefon ile çekillen görüntüleri windows movie maker da kullana mıyorum hangi yazılım ile bu video görütülerini dönüştürmemi önerirsiniz saygılarımla...

Sözü geçen telefondan çıkan video uzantısı diğer player programlar zaten normalde çalıştırmıyor ...örnek sadece bildiğim kadar Real Playerle çalışırlar....muhtemelen movi maker bu dosyayı tanımadığından işlev yapamıyorsunuz..gene bilindiği üzere Real player ile açılan dosyallar gene kendisine ait programllarla çalışırlar ....googlede bu tip convektör bulamıyacaksınız ama geniş bir arama ile bu tip dosyaları çalışabileceğiniz programa ulaşabilirsiniz...bilginize
evsiz1 - avatarı
evsiz1
Ziyaretçi
26 Mart 2006       Mesaj #526
evsiz1 - avatarı
Ziyaretçi
slm yardimci olursaniz sevinirim. Yaklasik 2 hafta once pc ye windos cd yukledim simdi durmadan windosu guncelle diyor geriye 14 gunun kaldi diyor cd yi arkadasdan aldim yani odunc almistim.PC 14 gun sonra kapanacak sanirim.windos kilidini durdurma imkanim varmi yani durmadan geri sayan guncelle yazisindan ve kilidi gormekden kurtulma sansim varmi? Yardimci olursaniz sevinirim tesekurler.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Mart 2006       Mesaj #527
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
evsiz1 adlı kullanıcıdan alıntı

slm yardimci olursaniz sevinirim. Yaklasik 2 hafta once pc ye windos cd yukledim simdi durmadan windosu guncelle diyor geriye 14 gunun kaldi diyor cd yi arkadasdan aldim yani odunc almistim.PC 14 gun sonra kapanacak sanirim.windos kilidini durdurma imkanim varmi yani durmadan geri sayan guncelle yazisindan ve kilidi gormekden kurtulma sansim varmi? Yardimci olursaniz sevinirim tesekurler.

Hayır durduramasınız bu geri sayımı...muhtemelen kayıt verdiğiniz sistem cd'si lisanslıdır ve tek makinada hizmet verir ( key değiştirseniz dahi çalıştıramasınız bkz. lisans sözleşmesi ) tavsiyem varsa önemli belge ve programlarınızın yedeğini almak....format atmak ve lisanslı cd ile yeni düzgün sistem kayıdı vermektir...zira süre bitiminde hiç bir şekilde sistem devreye girmeyecek, program kilitlenecek ve sizden aktive etmeniz istenecektir.( sistem geri almak, tarih saat değiştirmek geri sayımı durdurmaz ) ..bilginize...kolay gelsin
jamoka - avatarı
jamoka
Ziyaretçi
3 Nisan 2006       Mesaj #528
jamoka - avatarı
Ziyaretçi
.. slmmlar

ben bişi anlamdımm... bilgisayarım klasörünün içindeki D: yok oldu.... yani cd rom... cd açmiyo doğal olarak.... Msn Thinking Msn Disappointed
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
3 Nisan 2006       Mesaj #529
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
11 puanlık soru:

Sistem daha evvel böyle bişi ile karşılaşmama ragmen hdd led surekli yanıyor?

Hadi buyrun bakalım kıl bir soruMsn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Nisan 2006       Mesaj #530
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
jamoka adlı kullanıcıdan alıntı

.. slmmlar

ben bişi anlamdımm... bilgisayarım klasörünün içindeki D: yok oldu.... yani cd rom... cd açmiyo doğal olarak.... Msn Thinking Msn Disappointed

Birşey kayıp olmamıştır...muhtemelen bozuk, kırık, çızık, bir cd kullandınız....ve muhtemelen kullandığınız işletim sistemi lisanslı değildir...bu tipteki cd ler kullanılsa sistem içini araştırır...tabiii karışık kodlara rastlasa cd içini göremesiniz ( daha evvelce aynı cd yi çalıştırmanız sonucu etkilemez ) göremiyeceğiniz gibi geçici olarak d:'yi göremesiniz...makinayı normal olarak kapayıp açmanız yeterlidir...d:'nin geri geldiğini görürsünüz...aynı cd yi deneyin sonuç gene aynı olacaktır yani sürücü gözükmeyecektir....bilginize...saygılar

Alıntı
kompetankedi adlı kullanıcıdan alıntı

11 puanlık soru:

Sistem daha evvel böyle bişi ile karşılaşmama ragmen hdd led surekli yanıyor?

Hadi buyrun bakalım kıl bir soruMsn Happy

Evet kedim....ya fişlerini yanlış yerlere monte ettin ( fiş uçlarını değiştir + - gibi düzelmezse ilk yaptığın yanlış yüzünden led bozuldu ( unutma ki led açılmı şöyledir lighting emitoin diod yanii sonuçta bir diod dur ve her diod gibi yanlış polarizasyon diodu bozar )...yada anakartında o bölümde bir arıza söz konusudur...sevgiler senle olsun
Son düzenleyen Blue Blood; 3 Nisan 2006 12:37 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi