Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 57

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 961.266 Cevap: 2.932
ebruyigit85 - avatarı
ebruyigit85
Ziyaretçi
23 Nisan 2006       Mesaj #561
ebruyigit85 - avatarı
Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar masaüstü dersinden bilgisayarla ilgili bir ödev konum var ancak yeterli bilgi bulamadım. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum, bana yardımcı olursanız çok sevinrim. Şimdiden teşekkürler. Aradığım ödev konum "CSS konusundan Filtreler/Yazı Filtreleri"
Sponsorlu Bağlantılar
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
23 Nisan 2006       Mesaj #562
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ebruyigit85 adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba arkadaşlar masaüstü dersinden bilgisayarla ilgili bir ödev konum var ancak yeterli bilgi bulamadım. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum, bana yardımcı olursanız çok sevinrim. Şimdiden teşekkürler. Aradığım ödev konum "CSS konusundan Filtreler/Yazı Filtreleri"

İyide bunları siz bulun diye ödev olarak veriyolar başkası bulunca bi manası kalmıyoki. Yinede baktım bilgi var ama bulduklarından daha az olduğunu düşündüğüm için koymadım.
Sponsorlu Bağlantılar
asikurt5 - avatarı
asikurt5
Ziyaretçi
23 Nisan 2006       Mesaj #563
asikurt5 - avatarı
Ziyaretçi
ya beyler benim başım mouse le belada bana yardımcı olur musunuz??
benim mouse herhalde görev yapmak istemiyor artık ya da virüs var.. mouse la bir klasöre çift tıkladığımda normalde o klasörü açmasıl lazımken o klasörde ara yapıyor. ama bi önemli nokta da kısayolları olan programlar normal işlem yapıyor yani aç diyor ama diğer klasörlerde ara diyor çıldırmak üzereyim yaw Msn Cry
ebruyigit85 - avatarı
ebruyigit85
Ziyaretçi
23 Nisan 2006       Mesaj #564
ebruyigit85 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
I3uz_KaLpLi adlı kullanıcıdan alıntı

İyide bunları siz bulun diye ödev olarak veriyolar başkası bulunca bi manası kalmıyoki. Yinede baktım bilgi var ama bulduklarından daha az olduğunu düşündüğüm için koymadım.

tabiki ödevleri bize veriyorlar ama ne yapalım bulamayınca her türlü çareyi arıyoruz. Az çok farketmez ne bulduysan hangi siteyse söyle birde ben bakayım please... Sağol şimdiden
sadi_yenice - avatarı
sadi_yenice
Ziyaretçi
23 Nisan 2006       Mesaj #565
sadi_yenice - avatarı
Ziyaretçi
İyi akşamlar arkadaşlar,
benim klasörlerle ilgili bir sorunum var müzikcd'sinden kopyaladığım klasörü bir türlü silemiyorum içindekiler silinde klasör boyutu 0 ama yinede hata msj veriyor. ayrıca özelliklerine baktığım da sürekli salt okunur gözüküyor düzelttikten sonra yine otomatik salt okunur oluyor.

" surgun... silinemiyor. Belirtilen dosya bulunamıyor. Doğru yol ve dosya adı belirtilmesini sağlayın." hata uyarısını veriyor.

Bir başka sorunda geri dönüşüme gönderdiğim bir başka klasörde geridönüşümden silinemiyor.
yine aynı hatayı veriyor.

Şimdiden teşekkürler..

Tekrar merhaba herkese..
arkadaşlar günlerdir arıyorum neti alt üst ettim ama bir türlü yeterli bilgi elde edemedim. Web tasarımında kullanılan ASP yle ilgili Gecikme Bildirme Sayfası ve Form değerlerini yakalama konularında yardımcı olabilirseniz sevinirim.
tşkler..
Son düzenleyen sadi_yenice; 23 Nisan 2006 20:57 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Nisan 2006       Mesaj #566
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ebruyigit85 adlı kullanıcıdan alıntı

Cascading Style Sheets (Türkçede Stil şablonları) yani bilinen kısa adıyla CSS, HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir web teknolojisidir.

İnternet sayfaları için genelgeçer şablonlar hazırlama olanağı verdiği gibi, bağımsız olarak harflerin stilini; yani renk, yazı tipi, büyüklük gibi özelliklerini değiştirmek için de kullanılabilir. Bu tekniğin en önemli özelliği kullanımındaki esnekliktir.

Bir web sayfası içerisinde birbiriyle uyumlu birkaç renk ve birkaç yazı tip kullanılır ve bunları her sayfada ayrı ayrı tekrar belirtmek yerine CSS yardımıyla bir sefer tanımlayıp bütün web sayfalarında ortak olarak kullanılabilir. Bu şekilde, sayfaların hafızadaki boyutu epey küçüldüğü gibi, güncelleme yapmak da kolaylaşır.
CSS kodları HTML kodlarının içine yazılırlar. Türüne göre <BODY> veya <HEAD> bölümlerinde yer alabilirler. Bunların dışında harici CSS dosyaları oluşturulup bunlar gerektiğinde HTML belgesi içerisinde çağırılabilirler.

Bir CSS örneği

/* beyaz zemin üzerinde italik ve kırmızı paragraf metin. */
p {
font-style: italic;
color: red;
background-color: white;
}

Verebileceğim Kaynak Bu Kadar İle Sınırlı.!

Alıntı
asikurt5 adlı kullanıcıdan alıntı

ya beyler benim başım mouse le belada bana yardımcı olur musunuz??
benim mouse herhalde görev yapmak istemiyor artık ya da virüs var.. mouse la bir klasöre çift tıkladığımda normalde o klasörü açmasıl lazımken o klasörde ara yapıyor. ama bi önemli nokta da kısayolları olan programlar normal işlem yapıyor yani aç diyor ama diğer klasörlerde ara diyor çıldırmak üzereyim yaw Msn Cry

Mouse USB veya Kablosuzmu ? Bunlardan Kaynaklanabilir.! Sizin Fareniz Sorunlu Sanırım Anormal Tepkiler Veriyor, En Yakından Yeni Fare İle Değiştirip Deneyin Sorun Devam Ediyormu, Devam Etmezse Eski Farenizi Kediye Yem Yapabilirsiniz..
Son düzenleyen Blue Blood; 23 Nisan 2006 21:38 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
evsiz1 - avatarı
evsiz1
Ziyaretçi
23 Nisan 2006       Mesaj #567
evsiz1 - avatarı
Ziyaretçi
selam sorum baya uzmanlarin cevaplandirmasi gereken soru galiba cunku kac gundur gozum yollarda kaldi cevap yazacaklar bana yardimci olacaklar diye bekliyorum umarim yardimci olursaniz beni sevindirirsiniz. Leptopumda (Medion) ben uzun ara oyun oynamamisdim, ve iki gun once oyun oynamak icin oyun aldim, ama oyunu bes dakka oynadiktan sonra pc kendin kapaliyordu. Bu bir kac kez oldu, bende windows´u yeniden yuklemeye karar verdim. Windows´u yeklerden bir hata cikti. Birden kendini kapati computer ve bir kac deneme yaptim aynisini yapti. Son denememde kapanmadan once bir hata verdi ve diskdump.exe de hata var dedi, kendiliginde kapandi. Bu sorunumu nasil cozebilirim yardimci olurmusunuz. Su anda window´u da yukleyemiyorum.
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
24 Nisan 2006       Mesaj #568
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
sadi_yenice adlı kullanıcıdan alıntı

İyi akşamlar arkadaşlar,
benim klasörlerle ilgili bir sorunum var müzikcd'sinden kopyaladığım klasörü bir türlü silemiyorum içindekiler silinde klasör boyutu 0 ama yinede hata msj veriyor. ayrıca özelliklerine baktığım da sürekli salt okunur gözüküyor düzelttikten sonra yine otomatik salt okunur oluyor.

" surgun... silinemiyor. Belirtilen dosya bulunamıyor. Doğru yol ve dosya adı belirtilmesini sağlayın." hata uyarısını veriyor.

Bir başka sorunda geri dönüşüme gönderdiğim bir başka klasörde geridönüşümden silinemiyor.
yine aynı hatayı veriyor.

Şimdiden teşekkürler..

Tekrar merhaba herkese..
arkadaşlar günlerdir arıyorum neti alt üst ettim ama bir türlü yeterli bilgi elde edemedim. Web tasarımında kullanılan ASP yle ilgili Gecikme Bildirme Sayfası ve Form değerlerini yakalama konularında yardımcı olabilirseniz sevinirim.
tşkler..

Üst sorun için güvenli kipten pcyi başlatıp sorunu çözebilirsin.

Diğer soruda Asp ile ilgili destek veren onlarca site ve bu sitelerin forum sayfaları var bir kaç gez girmiştim kısa sürede sorularına kodlarla yardımcı oluyorlar.

Alıntı
evsiz1 adlı kullanıcıdan alıntı

selam sorum baya uzmanlarin cevaplandirmasi gereken soru galiba cunku kac gundur gozum yollarda kaldi cevap yazacaklar bana yardimci olacaklar diye bekliyorum umarim yardimci olursaniz beni sevindirirsiniz. Leptopumda (Medion) ben uzun ara oyun oynamamisdim, ve iki gun once oyun oynamak icin oyun aldim, ama oyunu bes dakka oynadiktan sonra pc kendin kapaliyordu. Bu bir kac kez oldu, bende windows´u yeniden yuklemeye karar verdim. Windows´u yeklerden bir hata cikti. Birden kendini kapati computer ve bir kac deneme yaptim aynisini yapti. Son denememde kapanmadan once bir hata verdi ve diskdump.exe de hata var dedi, kendiliginde kapandi. Bu sorunumu nasil cozebilirim yardimci olurmusunuz. Su anda window´u da yukleyemiyorum.

Laptopu alıyosun bi bilgisayar tamircisine götürüyosun(garantisi varsa garantiye yollayabilirsin) onlarda sorunu çözüp ücreti söylüyorlar. Bu senin için en güzeli.

Diğer seçeneğimizde işletim sistemi cdsini pcne takıp laptopu bilgisayar desteği ile başlatmanı ve bu şekilde çözüme ulaşabileceğini önerebilirim. Eğer sorunun sıkça nükseden birşeyse donanımsal hatada olabilir.

Kolay gelsin
Son düzenleyen I3uz_KaLpLi; 24 Nisan 2006 11:40 Sebep: ..
mehmet888 - avatarı
mehmet888
Ziyaretçi
25 Nisan 2006       Mesaj #569
mehmet888 - avatarı
Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar
benim pc her açtığımda cmicnfg.cpl yükleme hatası diyor bu neyden kaynaklanıyor. nasıl giderebilirim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
hanife_72 - avatarı
hanife_72
Ziyaretçi
25 Nisan 2006       Mesaj #570
hanife_72 - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar! benim pc de birçok arkadaşım msn kullanıyor. ama mail bölümüne girerken sorun yaşıyorum bana bu adresmi deyerek diğer kullanıcıları gösteren pencere açılıyor. kullanıcı adımı ve şifremi yapıp girmel zorunda kalıyorum kısacası zor giriyorum. benden başkası girdiğinde yine aynı pencere açılıp son msn kullanan bölüm çıkıyor yani kısacası kötü bilmem anlatabildimmi ben yeniyim pc konusunda. yardım ederseniz minnettar kalırım. teşekkürler