Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 67

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 961.215 Cevap: 2.932
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
2 Temmuz 2006       Mesaj #661
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Fantastic 4 adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba.
Benim küçük bir sorunum var. Hatta buna sorun pek sorun denemez ama yinede açıklıyım.

Sponsorlu Bağlantılar
Benim bilgisayarımda iki tane windows kurulu durumda. Biri türkçe biri ingilizce.
Normalde ben ingilizceyi kullanıyordum ama 2 ay önce ingilizcede bir sorun çıktı. Masaüstü üstündeki simgeler ve araç çubuğu gözükmüyordu. Bir tek Windows Görev Yöneticisi açılıyordu. Görev Yöneticisinde Yeni Görev'e tıklayıp Çalıştır'ı açıyordum ve çalıştırdanda Gözat diyerek isteğim şeyi yapıyordum ama buda çok zor oluyordu. Bu yüzden bende Türkçe windows'a geçtim.
Asıl sorun şu: Ben türkçe windowu kullanmadığım için sık kullandığım şeyleri buraya yüklemedim. E haliylede buraya geçince bu programlara ihtiyacım oldu. Bu tür programların Setuplarını ingilizce windows da bir klasörün içinde depoluyordum.
Ama türkçe windows da iken o klasöre bakmaya çalıştığımda hata veriyor.
Ben türkçe windowda yükliyeceğim program, oyun vb. şeyleri E sürücüsüne ingilizce windows da ise C sürücüsüne yüklüyorum.
Benim bahsettiğim klasör de ingilizce windowsun Belgelerim'indeydi.
Bu dosya C:\Documents and Settings\Rubap klasörünün içinde ama ben oraya giremiyorum. Aşağıdaki Hatayı veriyor.
asdf7fi
İşte buraya girmeye çalışınca yukarıdaki hatayı veriyor.
Ama sadece bu dosyada böyle bir hata mesajı veriyor. Başka dosyalara girebiliyorum. Onlarda bu tür bisorunla karşılaşmıyorum.

Güvenli kipte pcyi açıp dosyanın varolup olmadığını kontrol et. Anladığım kadarı ile sistem varolmayan bir kalsörü varmış gibi görüyor. Varolamayan bir klasöre girememen kadar normal bişeyde yok. Güvenli kipten çözebileceğin bir sorun.

Alıntı
es2626es adlı kullanıcıdan alıntı

merhabalar ben msnmi bi türli acamıyorum 3 msnm war ama bana lazım olan acılmıo diğerleri gayet hemen acılıo 81000314 hatası werio benim tahminim msnmi engelledi ama bişi yapamıyorum mnsmi nasıl kullnacam şimdiden tsk ederim

Şifren doğrumu çalınmış flan olmasın bi kontrol et istersen gizli sorudan flan değiş. Hepsi açılıyor o açılmıyorsa sorun şifrede olmalı.

Alıntı
serkan_06 adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar windows movie maker programında birkaç gün önce resimlerimi slayt haline getirip, slayt geçişleri ve üzerine müzik filan eklemiştim. ilk kullanımımdı. çok da güzel oldu. yalnız şimdi aynı yolu takip ettiğim halde resim eklerken "C:\Documents and Settings\CAS-COS\Desktop\..... 028.jpg alınamadı. Belirtilmemiş hata" hata iletisini veriyor. sebebini anlayabilmiş değilim. birkaç gün önceki çalışmamda yanlışlıkla ayarlarında herhangi bir değişiklik mi yaptım bilmiyorum ama araçlar menüsünden tüm varsayılanları geri yüklediğim halde çözüm olmadı. s20 yardımcı olabilecek bir arkadaşım varsa lütfen YARDIM. şimdiden teşekkür ediyorum

Yapmaya çalıştığın değişiklik eski bir çalışma üzerindemi yoksa yeni birşeylermi yapmaya çalışıyorsun ? Sorunu birazdaha açarsan net cevap vermeye çalışırız.
First_Class - avatarı
First_Class
Ziyaretçi
2 Temmuz 2006       Mesaj #662
First_Class - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Fantastic 4 adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba.
Benim küçük bir sorunum var. Hatta buna sorun pek sorun denemez ama yinede açıklıyım.

Sponsorlu Bağlantılar
Benim bilgisayarımda iki tane windows kurulu durumda. Biri türkçe biri ingilizce.
Normalde ben ingilizceyi kullanıyordum ama 2 ay önce ingilizcede bir sorun çıktı. Masaüstü üstündeki simgeler ve araç çubuğu gözükmüyordu. Bir tek Windows Görev Yöneticisi açılıyordu. Görev Yöneticisinde Yeni Görev'e tıklayıp Çalıştır'ı açıyordum ve çalıştırdanda Gözat diyerek isteğim şeyi yapıyordum ama buda çok zor oluyordu. Bu yüzden bende Türkçe windows'a geçtim.
Asıl sorun şu: Ben türkçe windowu kullanmadığım için sık kullandığım şeyleri buraya yüklemedim. E haliylede buraya geçince bu programlara ihtiyacım oldu. Bu tür programların Setuplarını ingilizce windows da bir klasörün içinde depoluyordum.
Ama türkçe windows da iken o klasöre bakmaya çalıştığımda hata veriyor.
Ben türkçe windowda yükliyeceğim program, oyun vb. şeyleri E sürücüsüne ingilizce windows da ise C sürücüsüne yüklüyorum.
Benim bahsettiğim klasör de ingilizce windowsun Belgelerim'indeydi.
Bu dosya C:\Documents and Settings\Rubap klasörünün içinde ama ben oraya giremiyorum. Aşağıdaki Hatayı veriyor.
asdf7fi
İşte buraya girmeye çalışınca yukarıdaki hatayı veriyor.
Ama sadece bu dosyada böyle bir hata mesajı veriyor. Başka dosyalara girebiliyorum. Onlarda bu tür bisorunla karşılaşmıyorum.

Arkadaşım senin sorunun güvenli kipte filan giderelecek cinsten değil sorun açmaya çalıştığın dizinin erişim hakkına sahip olmaman windows Xq Pro'da çoğunun bilmediği bir özellik var oda her dizin veya dosyayı açmasını istediğin kulanıcıları seçebiliyor olmamız. sorununun çözümü var ve korkma dosyaların silinmemiş hala o dizinin altında duruyor yapman gereken kendi kullanıcı hesabına izin vermen tabi bilgisayar yöneticisi olarak giriyorsan bilgisayara veya o klasör için sana yetki değişim hakkı verildi ise öncellikle yapman gereken şey araçlar/klasör seçenekleri/görünüm/basit dosya paylaşımı kullan yanındaki onay işaretini kaldır ve tamam ile çık. şimdi girmeye çalıştığın klasör üzerinde sağ tıkla sağ menüde güvenlik diye bir yazının gelmiş olması gerekiyor veya özelliklerden güvenlik tabına da girebilirsin burda kendi kullanıcı hesabını girip ona yetki vermen gerekiyor. şuan 98 kurulu bir pcdeyim onun için detaylı anlatamıyorum. anlamadı isen yaz kendi pcme geçtiğimde daha detaylı anlatayım...

Alıntı
es2626es adlı kullanıcıdan alıntı

merhabalar ben msnmi bi türli acamıyorum 3 msnm war ama bana lazım olan acılmıo diğerleri gayet hemen acılıo 81000314 hatası werio benim tahminim msnmi engelledi ama bişi yapamıyorum mnsmi nasıl kullnacam şimdiden tsk ederim

msn açmak için kullandığınız mail hesabının uzantısı nedir? örn: hotmail.com, mynet.com bildiğiniz gibi hotmail artık başka uzantıları msn kayıt ettirmiyor. ve kullanılmayan bazı hesaplarında kayıtlarını sildiği söyleniyor böyle birşey olmuş olabilir. başka uzantılı bir mailden msne bağlanıyorsan https://accountservices.passport.net şu adresten hesabının ne durumda olduğunu öğrenebilirsin. yok başka uzantı değilde hotmail uzantılı mail adresin bunu yapıyor ise onun için söyleyeceğim birşey yok microsoft türkiyeden bu konu hakkında yardım alabilirsin. cins bir numarası vardı ama şimdi aklımda değil 33 66 999 gibi birşeydi galiba en iyisi 118den sor
Alıntı
serkan_06 adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar windows movie maker programında birkaç gün önce resimlerimi slayt haline getirip, slayt geçişleri ve üzerine müzik filan eklemiştim. ilk kullanımımdı. çok da güzel oldu. yalnız şimdi aynı yolu takip ettiğim halde resim eklerken "C:\Documents and Settings\CAS-COS\Desktop\..... 028.jpg alınamadı. Belirtilmemiş hata" hata iletisini veriyor. sebebini anlayabilmiş değilim. birkaç gün önceki çalışmamda yanlışlıkla ayarlarında herhangi bir değişiklik mi yaptım bilmiyorum ama araçlar menüsünden tüm varsayılanları geri yüklediğim halde çözüm olmadı. s20 yardımcı olabilecek bir arkadaşım varsa lütfen YARDIM. şimdiden teşekkür ediyorum

sadece bu resimde mi sorun oluyor yoksa diğer resimlerde de aynı hatayı veriyormu? sadece bu resimde varsa resimde bir sorun olabilir onuda bir image edit programı ile açıp tekrar kayıt ederek düzeltebilirsin. diğer tüm resimlerde de aynı sorunu veriyorsa programı internetten tekrar indir üzerine kur. programı microsoftun sitesinden bulabilirsin..
Fantastic 4 - avatarı
Fantastic 4
Ziyaretçi
2 Temmuz 2006       Mesaj #663
Fantastic 4 - avatarı
Ziyaretçi
Sağol First_Class. Senin anlattığın bilgilerden yola çıkarak Windows'un Yardım ve Destek bölümünde bir kaç arama yaptım ve tamda bu sorun ile ilgili bir açıklama buldum.
Ve sorunumuda çözdüm.
Tekrar teşekkürler..
SagittariuS - avatarı
SagittariuS
Ziyaretçi
2 Temmuz 2006       Mesaj #664
SagittariuS - avatarı
Ziyaretçi
Benim de ßi Sorum Olucak , Benim PC'm P4 2.66 1GB Ram Ama İşlemcinin Fanı Aşırı Derecede Ses Çıkarıyo Acaba 1 GB Ram İşlemiciyi Cok mu Kasıyo ??
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
3 Temmuz 2006       Mesaj #665
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
SagittariuS adlı kullanıcıdan alıntı

Benim de ßi Sorum Olucak , Benim PC'm P4 2.66 1GB Ram Ama İşlemcinin Fanı Aşırı Derecede Ses Çıkarıyo Acaba 1 GB Ram İşlemiciyi Cok mu Kasıyo ??

Fanı temizleyip yağla çözüm olmazsa fanı değiştir.
zlayer_ - avatarı
zlayer_
Ziyaretçi
4 Temmuz 2006       Mesaj #666
zlayer_ - avatarı
Ziyaretçi
öncelikle herkeze selamlar kolay gelsin benim sorunum pc mi açmaya çalıştığımda ISAS.EXE SİSTEM HATASI diye bir hata geliyor ve APİYİ TAMAMLAMAK İÇİN YETERLİ SİSTEM KAYNAĞI YOK yazıyor bu bilgisayar açılırken windows başlatılıyor yazısı geldiği zaman oluyor ne yapabilirim yardımcı olursanız memnun olurum teşekkürler....
First_Class - avatarı
First_Class
Ziyaretçi
4 Temmuz 2006       Mesaj #667
First_Class - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
SagittariuS adlı kullanıcıdan alıntı

Öncelikle şunu söyleyeyim 1gb ram işlemciyi kasmaz aksine rahatlatır. Fanın ses çıkarmasına gelince bir kaç olasılık olabilir arkadaşın dediği gibi tozlanmış olabilir eğer öyle ise fan temizlemek için spreyler var onlardan alıp fanı temizleyebilirsin. fanın kanatlarının bir(kaçının)'nin ahenginin bozulmasından dolayıda fan ses çıkarabilir. öyle ise fanı değiştirmen gerekecektir. zannetmem ama yine de söyleyeyim fan anakarttan değilde direk güç kaynağından alıyorsa elektriği sürekli tam performans çalışıyor demektir. buda ses çıkarmasına sebep olabilir.

Alıntı
zlayer_ adlı kullanıcıdan alıntı

öncelikle herkeze selamlar kolay gelsin benim sorunum pc mi açmaya çalıştığımda ISAS.EXE SİSTEM HATASI diye bir hata geliyor ve APİYİ TAMAMLAMAK İÇİN YETERLİ SİSTEM KAYNAĞI YOK yazıyor bu bilgisayar açılırken windows başlatılıyor yazısı geldiği zaman oluyor ne yapabilirim yardımcı olursanız memnun olurum teşekkürler....

LSAS.EXE windowsun güvenlik hizmetlerinin yürütüldüğü bir exe senin sorunun ise sistemine virüs bulaşması veya bu dosyanın zarar görmüş olması olabilir. yapabileceğin bir kaç şey var tabi herzaman olduğu gibi öncelikle sistemini taratmanı öneririm. sistemini taratı ve virüs buldu isen bu sorunun kesinlikle onunla alakalıdır. virüsleri temizledikten sonra başlat/çalıştır/sfc /scannow yaz (windows cdden takılı olsun) windows system dosyalarını denetleyecek ve zarar görmüş veya değiştirilmiş dosyaların yenisini yükleyecektir. eğer taramalarınız sonucunda virüs çıkmamış ise bu dosyayı kurduğunuz bir program değiştirmiş olabilir yukarda bahsettiğim komutu yazıp bu dosyayı tekrar yükletebilirsiniz. veya sistemin düzgün çalıştığı bir güne tekrar dönebilirsiniz. en son seçenek olarakta windows cd ile açılış yapıp Windows Repair (onar) komutu verebilirsiniz.
sekersey17 - avatarı
sekersey17
Ziyaretçi
5 Temmuz 2006       Mesaj #668
sekersey17 - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar benim bi sorunum var.AVG virüs programım var 2 tane trojan virüsü buldu pc de hiç bir değişiklik yapamıyorum ne bişey kaydediyor ne de siliyor hiç bi işlem yapamıyorum bu virüsü nasıl temizleyebilirim çünkü avg programı bunu temizlemiyor yardımcı olursanız sevinirim ...
ayjess - avatarı
ayjess
Ziyaretçi
7 Temmuz 2006       Mesaj #669
ayjess - avatarı
Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar;
laptopumda müzik dinlerken ve ayrıcada cd den dosyalarımı açtığım esnada pc kilitlendi ben de en son çare kapatıp tekrar açtım karşıma siyah ekranda windows başlamadı. bunun nedeni en son yaptığınız yazılım veya donanım değişikliği olabilir. ikazı çıktı ve altındada mod seçenekleri var. hepsini denedim ama tam açılacakken yine başa yani siyah ekran ve uyarıya dönüyor. bana bu konuda yardım edebilrmisiniz. laptopumu acil açmalıyım tekrar bu akşam 8 e kadar çünkü çinde dökümanlarım var. şimdiden teşekkürler.
First_Class - avatarı
First_Class
Ziyaretçi
7 Temmuz 2006       Mesaj #670
First_Class - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
sekersey17 adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar benim bi sorunum var.AVG virüs programım var 2 tane trojan virüsü buldu pc de hiç bir değişiklik yapamıyorum ne bişey kaydediyor ne de siliyor hiç bi işlem yapamıyorum bu virüsü nasıl temizleyebilirim çünkü avg programı bunu temizlemiyor yardımcı olursanız sevinirim ...

Öncelikle AVG nin bulduğu trojanların isimlerini yazsaydın daha iyi olurdu. ilk tavsiyem kullandığın virüs programını değiştir. kaspersky öneriyorum ben trial sürümünü Kaspersky Lab: Antivirus Software, Computer Virus Protection, Antivirus, Anti Spyware, Spam Filter, Computer Security dan bulabilirsin. daha sonra spyboot programını kur bunuda internetten bulabilirsin free bir program virüs programını ve spyboot'u güncelle taramalarını güvenli mod'da yaptır. (güvenli mod'a bilgisayarın açılırken F8 tuşana basıp gelen ekrandan güvenli mod'u seçerek girebilirsin) ve başlangıç dosyalarını kontrol et (bunu başlat/çalıştır/msconfing yazıp başlangınç tabından yapabilirsin) sorunun büyük ihtimal düzelecektir. Son olarak bir registry temizleme programı ile registry hatalarını ve atıklarını temizlersen sistemin daha hızlı çalışacaktır. Registry temizleme programı olarak Registry Mechanic öneriyorum.

Not: Microsoft virüsleri temizledikten sonra Sistem Geri Yükleme modunu kapatmanızı öneriyor.
(Bilgisayarım sağ tuş özellikler Sistem Geri Yükleme tabından Bütün sürücülerdeki sistey geri yüklemeyi kapat clik'ni tıklayarak yapabilirsin)