Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 263

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 960.659 Cevap: 2.932
CaNeR34 - avatarı
CaNeR34
Ziyaretçi
26 Haziran 2008       Mesaj #2621
CaNeR34 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
torchbearer adlı kullanıcıdan alıntı

Ekran kartının ekran kartına bağlanan ucu veya monitörün ekran kartına bağlanan ucunda sorun olması muhtemel. Öncelikle başka bir monitörde deneyin, sorun devam ederse onboard ekran kartını kullanın (eğer şu anda PCI arabirimli ekran kartı kullanıyorsanız).

Sponsorlu Bağlantılar
Böyle bir sorunda işlemciden de şüphelenilir ancak bu düşük bir ihtimal.

bu durumda ne yapmalıyım çünkü hemen şu anda açmam lazm pc yi + monitörü başka kasaya takınca hiçbir sorun yok?
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
26 Haziran 2008       Mesaj #2622
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
CaNeR34 adlı kullanıcıdan alıntı

bu durumda ne yapmalıyım çünkü hemen şu anda açmam lazm pc yi + monitörü başka kasaya takınca hiçbir sorun yok?

Dediğim gibi monitör, PCI ekran kartıyla bağlıysa onu onboard ekran kartına bağlayıp kullanmalısınız. Kasanın arka bölümünde iki tane benzer görünüşte giriş vardır. Biri üst tarafta (klavye ve farenin bağlanma yerinde) diğeri ses kartı girişlerinin altında yer alır.

Sponsorlu Bağlantılar
Monitör kablosu ses kartının altında takılıysa buradan çıkarıp üstteki bölüme takın.

BrookLyn - avatarı
BrookLyn
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2008       Mesaj #2623
BrookLyn - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
efsaneerol adlı kullanıcıdan alıntı

Dediginiz virüs temizleme programını indirdim İçindeki sil_22012008.bat dosyasını calıstırdım calıstırınca biraz tarama yapıyor tarama bitmeden hata veriyor ve bilgisayar kapanıyor
Bilgisayar tekrar acılınca
klasor_secenekleri_gizli_ozelligi_secilebilsin.reg isim'li dosya yı calıstırdım o da- kayıt defteri duzenleme, yoneticiniz tarafından devre dışı bırakılmıstır- diyor.ve acmıyor
Sonra gizlilikaktifolsun.bat dosyasını çalıştırdım.O calıstı bilgisayardaki tum gizli dosyaları gosteriyor.
Şimdi benim sorunum bilgisayarın en bastaki araclar menusundeki dosya gizleme gizli dosyaları gostern gorunum bolumu yok acaba benimm bunu eski hale getirmem için ne yapmam lazım
Ayrıca ilgi gosterdigin için sagolun.

Birde şöyle yapalım ;

Çalıştır penceresine gpedit.msc komutunu yazın ve tamam tuşuna basın.

Karşınıza gelen pencerede aşağıdaki resimde de gösterdiğim ayarları yapın. Kullanıcı yapılandırması > Yönetim Şablonları> Windows Bileşenleri > Windows gezgini bu adımları gerçekleştirdikten sonra hemen pencerenin sağ tarafında "Klasör seçenekleri öğesini araçlar menüsünden kaldırır" seçeneği gelecek.

ks11bk9

"Klasör seçeneklerini araçlar menüsünden kaldırır" seçeneğine çift tıkladığınızda karşınıza aşağıdaki pencere açılacaktır.

ks2zt6

Devre dışı butonunu seçip tamam dedikten sonra klasör seçeneklerinin yerine geldiğini göreceksiniz...

Aynı sorunu yaşayan bir makina'da denenmiştir ve olumlu sonuç alınmıştır.

Not: gpedit.msc komut'u Windows XP Home Edition'da Çalışmaz... Windows XP Professional İçin Geçerli Bir Komut...

Saygılar
CaNeR34 - avatarı
CaNeR34
Ziyaretçi
26 Haziran 2008       Mesaj #2624
CaNeR34 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

Dediğim gibi monitör, PCI ekran kartıyla bağlıysa onu onboard ekran kartına bağlayıp kullanmalısınız. Kasanın arka bölümünde iki tane benzer görünüşte giriş vardır. Biri üst tarafta (klavye ve farenin bağlanma yerinde) diğeri ses kartı girişlerinin altında yer alır.

Monitör kablosu ses kartının altında takılıysa buradan çıkarıp üstteki bölüme takın.

ikisinde de aynı sorun devam ediyor... ve de bu olay önceden olmuştu fakat bi açtım ve bilgisayar açıldı tam açıldı derken 15-20 dk. sonra kilitlendi. bi daa açtıımda bu sorun tekrar geldi...
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
26 Haziran 2008       Mesaj #2625
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

ikisinde de aynı sorun devam ediyor...

Monitör kablosunun ucunda sorun olabilir, bilgisayarı açtığında ucuyla sağa - sola oynama yap. Bu da olmazsa başka bir monitör denemelisin.
CaNeR34 - avatarı
CaNeR34
Ziyaretçi
26 Haziran 2008       Mesaj #2626
CaNeR34 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

Monitör kablosunun ucunda sorun olabilir, bilgisayarı açtığında ucuyla sağa - sola oynama yap. Bu da olmazsa başka bir monitör denemelisin.

sağol bunu da deniyeceğim yardımların için çok teşekkürler...
CaNeR34 - avatarı
CaNeR34
Ziyaretçi
26 Haziran 2008       Mesaj #2627
CaNeR34 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

başka bir monitöre taktım , kasa açık monitör değil, görüntü yine yok...
efsaneerol - avatarı
efsaneerol
Ziyaretçi
26 Haziran 2008       Mesaj #2628
efsaneerol - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
BrookLyn adlı kullanıcıdan alıntı

Birde şöyle yapalım ;

Çalıştır penceresine gpedit.msc komutunu yazın ve tamam tuşuna basın.

Karşınıza gelen pencerede aşağıdaki resimde de gösterdiğim ayarları yapın. Kullanıcı yapılandırması > Yönetim Şablonları> Windows Bileşenleri > Windows gezgini bu adımları gerçekleştirdikten sonra hemen pencerenin sağ tarafında "Klasör seçenekleri öğesini araçlar menüsünden kaldırır" seçeneği gelecek.

ks11bk9

"Klasör seçeneklerini araçlar menüsünden kaldırır" seçeneğine çift tıkladığınızda karşınıza aşağıdaki pencere açılacaktır.

ks2zt6

Devre dışı butonunu seçip tamam dedikten sonra klasör seçeneklerinin yerine geldiğini göreceksiniz...

Aynı sorunu yaşayan bir makina'da denenmiştir ve olumlu sonuç alınmıştır.

Not: gpedit.msc komut'u Windows XP Home Edition'da Çalışmaz... Windows XP Professional İçin Geçerli Bir Komut...

Saygılar

mukemmelsin ...bu sefer oldu.Tekrar eski haline dondü cok sagolasın

benim bide internet explorer calısmıyor...Tıklayınca proxy ayarları algılanıyor diyor belli bir sure bekliyor sonra normala donuyor onceden sorun yoktu acaba bu proxy ayarlarından nasıl kurtulabilirim bilen varsa bi yardımcı olsun....
Son düzenleyen efsaneerol; 26 Haziran 2008 20:35 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
26 Haziran 2008       Mesaj #2629
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

başka bir monitöre taktım , kasa açık monitör değil, görüntü yine yok...

Şu adımları deneyin; harddiski başka bir bilgisayara bağlayın ve bilgilerinizi kurtarın.

Kendi bilgisayarınızda ilk açılış ekranı (siyah ekranda bilgisayardaki ana donanımların gösterildiği bölüm) gelmiyorsa işlemciden kaynaklanıyor büyük ihtimalle. Parçaları değiştirme gibi bir durumunuz varsa (mesela işlemci, RAM ve ekran kartı gibi) değiştirip deneyin. Yoksa tahminimce bilgisayar tamircilerine götürdüğünüzde yüklü miktarda bi meblağ ile karşılaşabilirsiniz.
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
27 Haziran 2008       Mesaj #2630
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
efsaneerol adlı kullanıcıdan alıntı

mukemmelsin ...bu sefer oldu.Tekrar eski haline dondü cok sagolasın

benim bide internet explorer calısmıyor...Tıklayınca proxy ayarları algılanıyor diyor belli bir sure bekliyor sonra normala donuyor onceden sorun yoktu acaba bu proxy ayarlarından nasıl kurtulabilirim bilen varsa bi yardımcı olsun....

Internet Explorer menüsü>Araçlar>Internet Seçenekleri>Bağlantılar sekmesi>Yerel Ağ Ayarları düğmesi>Otomatik Yapılandırma kısmı>Ayarları otomatik olarak algıla kutusu'nun işaretini kaldır. Sanırım böyle düzeltebilirsin. Gidişatı Internet Explorer 7'ye göre yazdım.