Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 265

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 959.752 Cevap: 2.932
efsaneerol - avatarı
efsaneerol
Ziyaretçi
29 Haziran 2008       Mesaj #2641
efsaneerol - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
tekinfsm adlı kullanıcıdan alıntı

denetim masasındaki güç seçenkelerinden bilgisayarın güç düğmesine bastığımda bilgisayarı kapatı seç

güc seceneklerinde bilgisayarın
güç düğmesine bastığımda bilgisayarı kapatı seç diye bir komut yok biraz daha acık anlatabilirmisin ....
Sponsorlu Bağlantılar
bu arada xp sp2 kullanıyorum.
pasaefendi - avatarı
pasaefendi
Ziyaretçi
29 Haziran 2008       Mesaj #2642
pasaefendi - avatarı
Ziyaretçi
soru biraz tuhaf gelebilir arkadaslar gecen kafama takıldı hız bir pc için arastırma yapıyorum genelde anakart özelliklerine baktığımda fsb değeriyle ram lerin hızlerı bir birini tutmuyor.bunların arasında nasıl bi ilişki vardır ?anakart fsb ile ramdeki mhz değerini yakın veya aynı tutmaya kalkarsak nasıl bir sonuc alırız bu konuda beni aydınlatırsanız cok seviniiiirim . tşk ler..
Sponsorlu Bağlantılar
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
30 Haziran 2008       Mesaj #2643
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
pasaefendi adlı kullanıcıdan alıntı

soru biraz tuhaf gelebilir arkadaslar gecen kafama takıldı hız bir pc için arastırma yapıyorum genelde anakart özelliklerine baktığımda fsb değeriyle ram lerin hızlerı bir birini tutmuyor.bunların arasında nasıl bi ilişki vardır ?anakart fsb ile ramdeki mhz değerini yakın veya aynı tutmaya kalkarsak nasıl bir sonuc alırız bu konuda beni aydınlatırsanız cok seviniiiirim . tşk ler..

Anakartın özelliklerinde gördüğünüz FSB değeri, tamamen işlemciyle birebir ilişki içinde bulunan bir değerdir. Yani bunu RAM le veya başka bir donanımla birebir tutamazsınız.

Açılım olarak Front Side Bus demektir. Şu şekilde daha iyi anlaşılabilir kendi işlemcim P4 3200 MHz değerdedir, bu değerin çarpanı 16x200=3200, burada 200 işlemcimin normal FSB değeridir (800 değil).

İşte işlemci over clock'u da bu FSB değeri olan 200 rakamını yukarı çekerek (tabi burada işlemcinin verdiği rakam aralığına göre yükseltilme şansı var)

Unutulmasın ki; OverClock (Hız aşırtma) = Daha fazla elektrik sarfiyatı + daha fazla ısınma

RAM'leri anakartın FSB değerine göre değil, izin verdiği MHz aralığına bakılmalıdır, başka bir deyişle anakartın FSB değerinin 800 olması RAM inde MHz'inin 800 olması demek değildir.

Artık 1333 MHz'lik RAM kullanımına izin veren anakartlar piyasada bulunmaktadır.

RAM'lerin MB değerleri kadar MHz değerlerinin yüksek olması da hız açısından gerekli ve önemli bir durumdur. Diğer bir biçimde; MB değerinin yüksek olması sistemin hızlı açılmasını sağlarken ve programların daha hızlı olmasını sağlarken MHz değeri de o işlemlerini yerine getirme veya diske yazma durumlarında hızın fazla olmasını sağlar.
tekinfsm - avatarı
tekinfsm
Ziyaretçi
30 Haziran 2008       Mesaj #2644
tekinfsm - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
efsaneerol adlı kullanıcıdan alıntı

güç düğmesine bastığımda bilgisayarı kapatı seç diye bir komut yok biraz daha acık anlatabilirmisin ....

denetim masası>güçseçenekleri

üst sekmeden
gelişmiş

bilgisayaramın güç düğmesine bastığımda bilgisayarı kapat

adszog2
PiSiK0PATR - avatarı
PiSiK0PATR
Ziyaretçi
30 Haziran 2008       Mesaj #2645
PiSiK0PATR - avatarı
Ziyaretçi
Bir Vürüs Sanırım Daha Öncede Olmuştu Biraz Araştırma Yaptım Ve Bazı Sonuçlar Elde Ettim Virüs Flash Bellekten Bulaştı Ve Masa Üstünde Başlat Ve Hiçbir Simge Görünmüyor Ctrl + alt + delete le burayı açtım diğer siteleride öyle bunun nedenini bi forumda şöyle açıklamışlar kasperskynin virüs nedeniyle iexplore klasörünü silmesi gibi birşey sanırım anlatabildim bilinen bi virüstür pcyi ilk aldığım yıllardada girmişti fakat farklı farklı cevaplar var ne yapmam gerekiyor birde buraya danışıyım dedim çoğu kişi çaresiz kalıp format atmış ben formatla uğraşmak istemiyorum vericeğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler Msn Bat
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
30 Haziran 2008       Mesaj #2646
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
PiSiK0PATR adlı kullanıcıdan alıntı

Bir Vürüs Sanırım Daha Öncede Olmuştu Biraz Araştırma Yaptım Ve Bazı Sonuçlar Elde Ettim Virüs Flash Bellekten Bulaştı Ve Masa Üstünde Başlat Ve Hiçbir Simge Görünmüyor Ctrl + alt + delete le burayı açtım diğer siteleride öyle bunun nedenini bi forumda şöyle açıklamışlar kasperskynin virüs nedeniyle iexplore klasörünü silmesi gibi birşey sanırım anlatabildim bilinen bi virüstür pcyi ilk aldığım yıllardada girmişti fakat farklı farklı cevaplar var ne yapmam gerekiyor birde buraya danışıyım dedim çoğu kişi çaresiz kalıp format atmış ben formatla uğraşmak istemiyorum vericeğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler Msn Bat

Kaspersky nin Bootable (daha çok format atma CD lerinde geçerli olan ve orada duyulan bir terimdir, Boot ekranı gelmeden önce devreye girerek bilgisayarda işlem yapılmasıdır; yani boot'u kendi gerçekleştirir) olarak çalışan yani oturum gelmeden ve bilgisayarda kullanacağınız herhangi bir program, hizmet veya driver yüklenmeden önce devreye girerek bilgisayarda güvenlik taraması gerçekleştirir (DOS ortamında). Bu programla taratırsanız sorun kalmaz. Ancak dosyalarda büyük bir bozulma olacağını ön görerek sonrasında Windows'u onarmanız sizin açınızdan iyi bir adım olur.

Kaspersky 8.0.0.357 sürümünün bootable olan programı var, ISO formatındadır bu. Nero veya herhangi bir yakma programıyla CD ye yakabilirsiniz.

Not: Kaspersky Bootable CD'yi kullanmak için bilgisayarda illa Kaspersky'nin Anti-virüs veya Internet Security'sini kullanmak gerekmiyor, daha önce dediğim gibi bu Windows'dan bağımsız çalışıyor.
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
30 Haziran 2008       Mesaj #2647
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı

Sanırım bu yöntem, sizin sorununuzu çözmeyecek. O yüzden başka bir çözüm bilen varsa paylaşırsa seviniriz. Bana, sanki bilgisayarınızın güç sisteminde bir arıza oluşmuş gibi gelyor.
efsaneerol - avatarı
efsaneerol
Ziyaretçi
1 Temmuz 2008       Mesaj #2648
efsaneerol - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
tekinfsm adlı kullanıcıdan alıntı

denetim masası>güçseçenekleri

üst sekmeden
gelişmiş

bilgisayaramın güç düğmesine bastığımda bilgisayarı kapat

adszog2

ne yazıkki benim bilgisayar senin gosterdigin resimdeki gibi degil bendeki gelişmişte sadece secenek bolumu var sende olan guc dugmeleri diye bir sey yok....
baska arkadaslardan da tavsiyeler bekliyorum
serkaut - avatarı
serkaut
Ziyaretçi
1 Temmuz 2008       Mesaj #2649
serkaut - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

arkadaşım masaüstünde boş bir yerinde farenin sağ tıklatını tıkla ve özelikler de sonrada ekran koruyucu tıkla ve sağ alta güç sçeneyini tıkla > gelişmiş tıkla bulursun.

20080701162504gm7

20080701162858ir9

SON
tesubeyi - avatarı
tesubeyi
Ziyaretçi
1 Temmuz 2008       Mesaj #2650
tesubeyi - avatarı
Ziyaretçi
merhaba. acer aspire 5570z model laptop um var. vista yüklü. sağlamken yedekleme yapmadım. bilgisayarımı kapattım ve birdaha açılmadı. format için cd de vermediler. müşteri hizmetlerinden alt f10 yaparak format atabilirsiniz dediler. dediklerini yaptım ama yedekleme yapmadığım için ya fabrika ayarlarına geri dönmeyi yada cd-dvd ile kurulum yapmam gerekiyor. fabrika ayarlarına geri dönemiyorum d de çok önemli kayıtlarım war, elimde vista cd si olmadığı için diğer şıkta gidiyor Msn Happy . şimdi ben laptopuma xp yüklesem d yi kurtara bilirmiyim?