Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 91

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 960.583 Cevap: 2.932
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
3 Kasım 2006       Mesaj #901
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
alimert adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba arkadaşlar
benim sorunum win xp kurulumu yaparken hdd yi formatlıyorum xp dosyaları kopyalı ve pc yeniden başlıyo kuruluma devam edeceği yerde şöyle bir hata veriyo '' Disk okuma hatası '' bunu nasıl düzeltebilirim yada yeni bir hdd mi almam gerek?

Sponsorlu Bağlantılar
teşekkürler......

İmkanın varsa IDE kablosunu değişerek tekrar dene. HDD de badsector vs olma olasılığıda olabilir.
jaws - avatarı
jaws
Ziyaretçi
4 Kasım 2006       Mesaj #902
jaws - avatarı
Ziyaretçi
Merhabalar
Bundan uzun bir zaman önce yine benzer bir soru ile sizlerden yardım almıştım şimdi benzer bir problem ile yine yardımlarınızı bekliyorum.Msn Dunno
Sponsorlu Bağlantılar

===========================================================

Evimizde 4 portlu bir modem üzerinden internete bağlanan windows XP pro SP2 kurulu iki PC miz var.Bu pc ler herhangi bir driver kurulmaksızın internete modem üzerinden sorunsuz bağlanabilmekte.
1.pc ye bir zaman önce format atılıyor ve 2. pc ağdan 1. pc yi göremiyor.Fakat format atılan 1. pc 2.yi görüyor.Ardından 2. pc ye de format atılıyor.Bu seferde ikiside birbirini görmüyor.Burda yapılması gereken benim bilgilerime göre PC lerden herhangi birinde ağ bağlantılarımdan "Yeni bağlantı oluştur " seçeneğinden >>ev yada küçük işyeri ağı kur>> bu PC nete mesken ağ geçidi vs... >> çalışma grubu "workgroup" >>ağ disketi oluştur deyip .oluşan netsetup.exe yi diğer PC de çalıştırıyoruz.Aynı workgroup u yazıyoruz.Onda,sona geldiğimizde ise Ağ kurulum disketi oluşturmama gerek yok deyip bitiriyoruz.Ardından PC ler yeniden başlıyor ve ağımız kurulmuş olmalı.

Buraya kadar yanlış bişey varmı?
Ben olmadığını farz edip bende olanı anlatayım:
1-)Eğer netsetupı oluşturuken "yazıcı ve dosya paylaşımını aç" dersem kurulum sonunda çalıştırdan " \\diğer bilgisayar adı\c$ " yazıp administartor olarak tam denetimle bağlanmak isteyince bağlantı penceresinde kullanıcı adı değiştirilemeyecek şekilde "d.bilgisayar adı\quest" olarak çıkıyor ki bu misafir kullanıcı için erişim.Buda sınırlı olduğu için işime yaramıyor.Zaten quest hesabı kapalı olduğu için giremiyorumda.
2-)Eğer yazıcı ve dosya paylaşımını kapatırsam direk ağ yolu bulunamadı diyor.

1.Durumda ping (IP ve PC adı olarak atım) sonuç var.
2.Durumda pinge cevap yok.

Tam denetimle erişim için sizce ne yapmalıyım???

=========================================================
NOT: Yeni format atılan PC de windows güncellemeleri henüz diğeri kadar değil.Bunun bir alakası olabilirmi?
mohikan21 - avatarı
mohikan21
Ziyaretçi
5 Kasım 2006       Mesaj #903
mohikan21 - avatarı
Ziyaretçi
mohikan21: selam bilgili insan toplulugu bır soru soracam wireless baglantısı olan bır evde 4 tane bilgisayr var vaar ve bu bilgisayrlardan 3 ü bu baglantıya girebiliyor yani kullanabiliyor lakin bir bilgisayar giremiyor giremıyen bilgisayr bu baglantıyı goruyor ve ag anahtarı ıp numarası gıbı gereklı butun ıslemler yapıldı bu sınır durumdan kurtulmam ıcın ne yapmam lazım yardım
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
5 Kasım 2006       Mesaj #904
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
jaws adlı kullanıcıdan alıntı

Merhabalar
Bundan uzun bir zaman önce yine benzer bir soru ile sizlerden yardım almıştım şimdi benzer bir problem ile yine yardımlarınızı bekliyorum.Msn Dunno

===========================================================

Evimizde 4 portlu bir modem üzerinden internete bağlanan windows XP pro SP2 kurulu iki PC miz var.Bu pc ler herhangi bir driver kurulmaksızın internete modem üzerinden sorunsuz bağlanabilmekte.
1.pc ye bir zaman önce format atılıyor ve 2. pc ağdan 1. pc yi göremiyor.Fakat format atılan 1. pc 2.yi görüyor.Ardından 2. pc ye de format atılıyor.Bu seferde ikiside birbirini görmüyor.Burda yapılması gereken benim bilgilerime göre PC lerden herhangi birinde ağ bağlantılarımdan "Yeni bağlantı oluştur " seçeneğinden >>ev yada küçük işyeri ağı kur>> bu PC nete mesken ağ geçidi vs... >> çalışma grubu "workgroup" >>ağ disketi oluştur deyip .oluşan netsetup.exe yi diğer PC de çalıştırıyoruz.Aynı workgroup u yazıyoruz.Onda,sona geldiğimizde ise Ağ kurulum disketi oluşturmama gerek yok deyip bitiriyoruz.Ardından PC ler yeniden başlıyor ve ağımız kurulmuş olmalı.

Buraya kadar yanlış bişey varmı?
Ben olmadığını farz edip bende olanı anlatayım:
1-)Eğer netsetupı oluşturuken "yazıcı ve dosya paylaşımını aç" dersem kurulum sonunda çalıştırdan " \\diğer bilgisayar adı\c$ " yazıp administartor olarak tam denetimle bağlanmak isteyince bağlantı penceresinde kullanıcı adı değiştirilemeyecek şekilde "d.bilgisayar adı\quest" olarak çıkıyor ki bu misafir kullanıcı için erişim.Buda sınırlı olduğu için işime yaramıyor.Zaten quest hesabı kapalı olduğu için giremiyorumda.
2-)Eğer yazıcı ve dosya paylaşımını kapatırsam direk ağ yolu bulunamadı diyor.

1.Durumda ping (IP ve PC adı olarak atım) sonuç var.
2.Durumda pinge cevap yok.

Tam denetimle erişim için sizce ne yapmalıyım???

NOT: Yeni format atılan PC de windows güncellemeleri henüz diğeri kadar değil.Bunun bir alakası olabilirmi?

Eğer diğer pcde tam denetimi ele almak istiyosan Radmin 2.1 yada 2.2 yi indirebilirsin. Basit ve kullanışlı tr yamasıda mevcut.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Kasım 2006       Mesaj #905
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ReVoLuTioN adlı kullanıcıdan alıntı

O yüzden hata veriyor olamaz.Büyük ihtimalle ekran kartınız ile ilgili bir problem.Ekran kartı driver'larının doğru yüklenmiş olduğundan emin olun.Nasıl bir hata alıyorsunuz? Hata mesajı ile ilgili daha ayrıntılı bir bilgi verirseniz, net olarak bir çözüm üretebiliriz.

Bunları dene Sorun devam ederse Ekran kartının En son(gücel) driver'ını bulup kurabilirsin buda söronunu çözmezse eger Ram sorunuda yasıyo olabilirsin!..
keyfo72 - avatarı
keyfo72
Ziyaretçi
10 Kasım 2006       Mesaj #906
keyfo72 - avatarı
Ziyaretçi
Selam arkadaşlar 20 bilgisayarı olan bir internette ağ üzerinden bir bilgisayara paylaşım verilerek nasıl tüm bilgisayarlar paylaşım verilen bilgisayardan filim izleyebilir ve oyun oynayabilir . Filimleri ne şekilde pc ye yüklememiz gerekecek ve paylaşımı verilecek .10/100 lük ethernetlerde bu olay gerçekleşebilirmi yoksa Gigabit Ethernet 1000 Base mi olması lazım . teşekürler şimdiden
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
10 Kasım 2006       Mesaj #907
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Oyun oynatamazsın. Film için filmin içinde olduğu klasör yada sürücüye paylaşım verip herhangibir film video oynatıcısı ile ağ üzerinden izleyebilirsiniz.
lives5 - avatarı
lives5
Ziyaretçi
11 Kasım 2006       Mesaj #908
lives5 - avatarı
Ziyaretçi
arkadaslar virus sorunum var ve pc den silemiyorum virüsü.w32/Parite.B.1 diye bi virüs. bütün programları etkiliyor.format kesin çözüm ama format atmak istemiyorum.antivir PE yukledim az evvel virüsü buluyor ama silmiyor hep karşıma çıkıyor uyarı.ne yapmam gerekiyor ???Msn Sad
pscopat - avatarı
pscopat
Ziyaretçi
11 Kasım 2006       Mesaj #909
pscopat - avatarı
Ziyaretçi
ben bi dosya indirdim 81 MB. oyun aslında knight online tarzında bi oyun.. indirdim zip halini açtıgımda karşıma rtp uzantıl ıbi dosya çıktı bu dosyayı nasıl açabilirim? rtp uzantısı nedir? nasıl açarım 81 MB Kota boşa mı gitti Msn Sad

Yardım lütfen
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
12 Kasım 2006       Mesaj #910
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
lives5 adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaslar virus sorunum var ve pc den silemiyorum virüsü.w32/Parite.B.1 diye bi virüs. bütün programları etkiliyor.format kesin çözüm ama format atmak istemiyorum.antivir PE yukledim az evvel virüsü buluyor ama silmiyor hep karşıma çıkıyor uyarı.ne yapmam gerekiyor ???Msn Sad

Aşağıdaki antivirüsü indir ve kur. Kurulum sonrası tarama yaptır.

Kaspersky Antivirüs 2006

RapidShare: 1-Click Webhosting

Alıntı
pscopat adlı kullanıcıdan alıntı

ben bi dosya indirdim 81 MB. oyun aslında knight online tarzında bi oyun.. indirdim zip halini açtıgımda karşıma rtp uzantıl ıbi dosya çıktı bu dosyayı nasıl açabilirim? rtp uzantısı nedir? nasıl açarım 81 MB Kota boşa mı gitti Msn Sad

Yardım lütfen

Deamon Tools indir. Bununla açman mümkün.

- THE DAEMONS HOME