Alıntı
fatih_k adlı kullanıcıdan alıntı format atmak için CD yi takıyorum ve bilgisayar otomatik yeniden başliyor windows kuruluyor diyor ve biraz sonrada mavi ekranda bu uyarı geliyor:
bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar gormesini önlemek için kapatıldı.
bu durdur hatası ekranına ilk kez görünüyorsa bilgisayarınızı yeniden başlatın bu ekran yeniden karşınıza çıkarsa aşağıdaki adımları izleyin:
bilgisayarınızda virüs kontrolu yapın. yeni yuklenen sabit diskleri veya sabit disk denetleyicileri kaldırın sabit diskinizin düzgün şekilde yapılandırılmış ve sonlandırılmış olduğunu denetleyin.
CHKDSK /F komutunu çaliştirarak sabit diskte bozulma olup olmadığını denetleyin ve sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın...
CHKDSK /F komutunu çaliştirdiğimda ise:
birim başka bir işlem tarafından kullanıldığından,chkdsk çalıştirilamiyor.Sistemin sonraki başlatılmasında bu birimin gozden geçirilmesini zamanlamak ister misiniz(E/H)
E dediğimde de olumlu sonuç alamıyorum ne yapmam lazım yardım edin lütfen şimdiden sağolun...
Windows kurulum başladığında Hdd'niz üzerinde belirli bir kısım kendisine yer açar ve buraya geçisi yükleme dosyalarını kopyalar. Kendisi için ayırdığı bu alan ierisinde bozuk bir kümeye rastladığı için veri yazamış ve kendisini kapatmış. Tavsiye edeceğim şey Bu harddiskinizi Başka bir bilgisayara Slave olarak bağlayın ve Dos modunda
chkdsk /f /r komutuyla hdd'nizi taratın. Ama çok fazla performans alabileceğinizi sanmıyorum. Eğer Bad Sector varsa bu hardiskinizi değiştirmek ve kullanmamak daha mantıklı...
Alıntı
Moonlight13 adlı kullanıcıdan alıntı ben profil resmimi değiştiremiyorum. dosya yükleme başarısız diyor. neden ve ne yapmalıyım?
Msxlabs Profil Resim boyutu ve çözünürlüğü
Not: Maksimum kişisel resim boyutu 400 x 350 piksel ve 249,4 KB (hangisi küçükse)
Eğer resminiz 400x350 den büyükse başarısız hatası alırsınız. Yada 249.4 KB'tan büyükse...
Alıntı
one_touch adlı kullanıcıdan alıntı merhaba yardımcı olursanız sevinirim.format atmama rağmen b.sayarım özellikle açılışlarda sonrada belirli belirsiz zamanlarda kilitleniyor.ctrl+alt+delete tuşlarıda işlev görmüyor hatta hiç bir tuş çalışmıyor.bir çok şey denedik sorunu çözemedik acaba sürücülerin kablolarını gelişi güzel taktık ondan olabilirmi.kablo renkleri farkediyo dedi arkadaş ama hangi renk kablonun neye takılacağını bilmiyorum.şimdiden teşekkürler.
Yeni format attıysanız ve böyle kitlenmeler donmalar oluyorsa. Donanımsal bir sorun vardır. Ama burdan tam olarak nedir ne değildir kestirmek gerçekten güç. Bendede aynı sorun vardı sorun anakartta çıktı ama sizin sorununuz anakarttadır diyemem. Sistem özelliklerinizi yazarsanız (Marka ve model) Anakart, İşlemci, Ram, Ekran Kartınız, Hdd v.s uyumsuzluk olup olmadığını buradan söyliyebilirim ve tam olarak verdiğin hata varsa bu hatayı windows dışında ekxtra kurulu olan programlar v.b.
Yada bilgisayarınızı en yakın
Teknixservise götürüceksiniz