Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 150

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 960.646 Cevap: 2.932
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
24 Nisan 2007       Mesaj #1491
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
fatih_k adlı kullanıcıdan alıntı

format atmak için CD yi takıyorum ve bilgisayar otomatik yeniden başliyor windows kuruluyor diyor ve biraz sonrada mavi ekranda bu uyarı geliyor:

Sponsorlu Bağlantılar
bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar gormesini önlemek için kapatıldı.
bu durdur hatası ekranına ilk kez görünüyorsa bilgisayarınızı yeniden başlatın bu ekran yeniden karşınıza çıkarsa aşağıdaki adımları izleyin:
bilgisayarınızda virüs kontrolu yapın. yeni yuklenen sabit diskleri veya sabit disk denetleyicileri kaldırın sabit diskinizin düzgün şekilde yapılandırılmış ve sonlandırılmış olduğunu denetleyin.
CHKDSK /F komutunu çaliştirarak sabit diskte bozulma olup olmadığını denetleyin ve sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın...
CHKDSK /F komutunu çaliştirdiğimda ise:
birim başka bir işlem tarafından kullanıldığından,chkdsk çalıştirilamiyor.Sistemin sonraki başlatılmasında bu birimin gozden geçirilmesini zamanlamak ister misiniz(E/H)
E dediğimde de olumlu sonuç alamıyorum ne yapmam lazım yardım edin lütfen şimdiden sağolun...

Windows kurulum başladığında Hdd'niz üzerinde belirli bir kısım kendisine yer açar ve buraya geçisi yükleme dosyalarını kopyalar. Kendisi için ayırdığı bu alan ierisinde bozuk bir kümeye rastladığı için veri yazamış ve kendisini kapatmış. Tavsiye edeceğim şey Bu harddiskinizi Başka bir bilgisayara Slave olarak bağlayın ve Dos modunda chkdsk /f /r komutuyla hdd'nizi taratın. Ama çok fazla performans alabileceğinizi sanmıyorum. Eğer Bad Sector varsa bu hardiskinizi değiştirmek ve kullanmamak daha mantıklı...

Alıntı
Moonlight13 adlı kullanıcıdan alıntı

ben profil resmimi değiştiremiyorum. dosya yükleme başarısız diyor. neden ve ne yapmalıyım?

Msxlabs Profil Resim boyutu ve çözünürlüğü
Not: Maksimum kişisel resim boyutu 400 x 350 piksel ve 249,4 KB (hangisi küçükse)

Eğer resminiz 400x350 den büyükse başarısız hatası alırsınız. Yada 249.4 KB'tan büyükse...

Alıntı
one_touch adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba yardımcı olursanız sevinirim.format atmama rağmen b.sayarım özellikle açılışlarda sonrada belirli belirsiz zamanlarda kilitleniyor.ctrl+alt+delete tuşlarıda işlev görmüyor hatta hiç bir tuş çalışmıyor.bir çok şey denedik sorunu çözemedik acaba sürücülerin kablolarını gelişi güzel taktık ondan olabilirmi.kablo renkleri farkediyo dedi arkadaş ama hangi renk kablonun neye takılacağını bilmiyorum.şimdiden teşekkürler.

Yeni format attıysanız ve böyle kitlenmeler donmalar oluyorsa. Donanımsal bir sorun vardır. Ama burdan tam olarak nedir ne değildir kestirmek gerçekten güç. Bendede aynı sorun vardı sorun anakartta çıktı ama sizin sorununuz anakarttadır diyemem. Sistem özelliklerinizi yazarsanız (Marka ve model) Anakart, İşlemci, Ram, Ekran Kartınız, Hdd v.s uyumsuzluk olup olmadığını buradan söyliyebilirim ve tam olarak verdiğin hata varsa bu hatayı windows dışında ekxtra kurulu olan programlar v.b.

Yada bilgisayarınızı en yakın Teknixservise götürüceksiniz Msn Grin
one_touch - avatarı
one_touch
Ziyaretçi
24 Nisan 2007       Mesaj #1492
one_touch - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

merhaba yardımcı olursanız sevinirim.format atmama rağmen b.sayarım özellikle açılışlarda sonrada belirli belirsiz zamanlarda kilitleniyor.ctrl+alt+delete tuşlarıda işlev görmüyor hatta hiç bir tuş çalışmıyor.bir çok şey denedik sorunu çözemedik acaba sürücülerin kablolarını gelişi güzel taktık ondan olabilirmi.kablo renkleri farkediyo dedi arkadaş ama hangi renk kablonun neye takılacağını bilmiyorum.şimdiden teşekkürler.

haa tekrar açmam için resetlemek zorunda kalıyorum ve hiç bir uyarı almıyorum.

Sponsorlu Bağlantılar
Alıntı

haa tekrar açmam için resetlemek zorunda kalıyorum ve hiç bir uyarı almıyorum.

yaa benim pc toplama, işlemci ve anakartın mhz'i uyuşmuyomu acaba diye baktık aynı mhz ram taktık gene olmadı.kilitlenme sayısı azaldı ama bitmedi bir türlü.dvd righter'ın kablosunu eski bir pc'den alıp taktım afarkedermi acaba?biliyorum anlattıklarımdan sonuç çıkarmak zor ama yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler
Son düzenleyen one_touch; 24 Nisan 2007 12:46 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
hercules_86 - avatarı
hercules_86
Ziyaretçi
24 Nisan 2007       Mesaj #1493
hercules_86 - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar affedersiniz bende yeni bir üyenizim ancak bir problemim var laptopuma live messengerdan uzaktan yardım istedim ancak arkadaşım problemimi giderdikten sonra klavyemin bağzı tuşları rakamlar veriyor sağlıklı kullanamıyorum bu konu hakkında bilginiz varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler kolay gelsinMsn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Nisan 2007       Mesaj #1494
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
hercules_86 adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar affedersiniz bende yeni bir üyenizim ancak bir problemim var laptopuma live messengerdan uzaktan yardım istedim ancak arkadaşım problemimi giderdikten sonra klavyemin bağzı tuşları rakamlar veriyor sağlıklı kullanamıyorum bu konu hakkında bilginiz varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler kolay gelsinMsn Happy

Uzaktan bağlantıyı bende yapmıştım aynı şekılde uzerınde mavı olan yazılar rakama donus mustu ettım ettmedım duzeltemedım alt+shıft ı deneyın olursa olur olmassa bırazdaha bekleın yardımcı olacak arkadaslar da var ben forma atmıştım..
hercules_86 - avatarı
hercules_86
Ziyaretçi
24 Nisan 2007       Mesaj #1495
hercules_86 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
The_CuRSe adlı kullanıcıdan alıntı

Uzaktan bağlantıyı bende yapmıştım aynı şekılde uzerınde mavı olan yazılar rakama donus mustu ettım ettmedım duzeltemedım alt+shıft ı deneyın olursa olur olmassa bırazdaha bekleın yardımcı olacak arkadaslar da var ben forma atmıştım..

Msn Cry söyledipinizi denedim ama gene olmuyor format atmak yerine başka bi yolu varsa bildiiniz söylerseniz çok sevinirim ilginize teşekkürler
saygılar
vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
24 Nisan 2007       Mesaj #1496
vain - avatarı
Ziyaretçi
sanrım lisanssız o yüzden tanmyor olabilir...
hercules_86 - avatarı
hercules_86
Ziyaretçi
24 Nisan 2007       Mesaj #1497
hercules_86 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
sutgirl adlı kullanıcıdan alıntı

sanrım lisanssız o yüzden tanmyor olabilir...

sağolun ama lisanslı daa bi aylık laptop ondanda değil ben kendimde bizzat bilgisayarcıyım ama ben bilemedim yaniMsn Sad
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
25 Nisan 2007       Mesaj #1498
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
hercules_86 adlı kullanıcıdan alıntı

Msn Cry söyledipinizi denedim ama gene olmuyor format atmak yerine başka bi yolu varsa bildiiniz söylerseniz çok sevinirim ilginize teşekkürler
saygılar

Laptoplarda üzeri mavi olan tuşlar sayısal değerleri rahat kullanmak amacıyla yapılmışlardır ve normal klavye düzendeki Numlock tuş grubunu ifade ederler. Yanlış hatırlamıyorsam Fonsiyon tuşlarından F Lock adındaki Tuş bu tuş grubunu aktif yada pasif eder. Function tuşu basılıyken Flock tuşuna bastığınızda sorununuz çözülür.
ulvicen - avatarı
ulvicen
Ziyaretçi
25 Nisan 2007       Mesaj #1499
ulvicen - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ulvicen adlı kullanıcıdan alıntı

Mrb
Geçen gün bir süre hiç iş yapmadan açık kalmış ve uyuma moduna (galiba) geçmiş. döndüğümde geri geldi ama ondan sonra açılışta kullanıcı seçmemi ister oldu. bi tane kullanıcı var zaten seçenek olarak, kendiliğinden ordan girsin dedim ama beceremedim.
denetim masasındaki kullanıcı hesaplarına baktım;
1 ben, 2 asp bilmemne, 3 guest demiş.
oturum açma şeklini değiştir dedim, sadece "klasik oturum açma ekranı" diye bişey getirdi. oturum açma seçeneklerinde de zaten iki tane görülüyor sadece;
1. hoş geldiniz ekranı
2. klasik oturum açma ekranı
ben bunların ikisini de istemiyom, nasıl yaparım?
acaba o guest olanı mı silmem lazım, nasıl silinir ki?

Alıntı

registryden düzeldi. winlogon içinde AutoAdminLogon'a 1 verince düzeldi.

desem de düzelmemiş. şimdi durum şu:
autoadminlogon'a 1 verince diğer açılışta direk giriyor, ekran gelmiyor. ama o zaman ne oluyorsa tekrar kapatıp açtığımda yine hoş geldiniz ekranı geliyor ve ben her seferinde bu 1 değerinin 0 olduğunu görüyorum. yani nedense kendiliğinden 0'a çeviriyor bunu. ayrıca ben bu sorunu çözmek için ilk defa yazdım autoadminlogon'u, bi yerde gördüm ve yazdım, önceden böyle bir değer yoktu orda. ne dersiniz?
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
25 Nisan 2007       Mesaj #1500
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

desem de düzelmemiş. şimdi durum şu:
autoadminlogon'a 1 verince diğer açılışta direk giriyor, ekran gelmiyor. ama o zaman ne oluyorsa tekrar kapatıp açtığımda yine hoş geldiniz ekranı geliyor ve ben her seferinde bu 1 değerinin 0 olduğunu görüyorum. yani nedense kendiliğinden 0'a çeviriyor bunu. ayrıca ben bu sorunu çözmek için ilk defa yazdım autoadminlogon'u, bi yerde gördüm ve yazdım, önceden böyle bir değer yoktu orda. ne dersiniz?

Denetim Masasından Kullanıcı Hesaplarını seçin. Karşınıza gelen pencereden; Kullanıcıların oturum açma ve kapatma şeklini değiştiri tıklayın.

yakalama2rr1

Sonra Önünüze gelen yeni pencereden aşağıdaki seçili kutucukları işaretleyip Uygula Seçeneklerine basmanız yeterli...

yakalama3md1

Kolay gelsin...