Merhabalar Bundan uzun bir zaman önce yine benzer bir soru ile sizlerden yardım almıştım şimdi benzer bir problem ile yine yardımlarınızı bekliyorum.
===========================================================
Evimizde 4 portlu bir modem üzerinden internete bağlanan windows XP pro SP2 kurulu iki PC miz var.Bu pc ler herhangi bir driver kurulmaksızın internete modem üzerinden sorunsuz bağlanabilmekte.
1.pc ye bir zaman önce format atılıyor ve 2. pc ağdan 1. pc yi göremiyor.Fakat format atılan 1. pc 2.yi görüyor.Ardından 2. pc ye de format atılıyor.Bu seferde ikiside birbirini görmüyor.Burda yapılması gereken benim bilgilerime göre PC lerden herhangi birinde ağ bağlantılarımdan "Yeni bağlantı oluştur " seçeneğinden >>ev yada küçük işyeri ağı kur>> bu PC nete mesken ağ geçidi vs... >> çalışma grubu "workgroup" >>ağ disketi oluştur deyip .oluşan netsetup.exe yi diğer PC de çalıştırıyoruz.Aynı workgroup u yazıyoruz.Onda,sona geldiğimizde ise Ağ kurulum disketi oluşturmama gerek yok deyip bitiriyoruz.Ardından PC ler yeniden başlıyor ve ağımız kurulmuş olmalı.
Buraya kadar yanlış bişey varmı?
Ben olmadığını farz edip bende olanı anlatayım:
1-)Eğer netsetupı oluşturuken "yazıcı ve dosya paylaşımını aç" dersem kurulum sonunda çalıştırdan "
\\diğer bilgisayar adı\c$ " yazıp administartor olarak tam denetimle bağlanmak isteyince bağlantı penceresinde kullanıcı adı değiştirilemeyecek şekilde "d.bilgisayar adı\quest" olarak çıkıyor ki bu misafir kullanıcı için erişim.Buda sınırlı olduğu için işime yaramıyor.Zaten quest hesabı kapalı olduğu için giremiyorumda.
2-)Eğer yazıcı ve dosya paylaşımını kapatırsam direk ağ yolu bulunamadı diyor.
1.Durumda ping (IP ve PC adı olarak atım) sonuç var.
2.Durumda pinge cevap yok.
Tam denetimle erişim için sizce ne yapmalıyım???
========================================================= NOT: Yeni format atılan PC de windows güncellemeleri henüz diğeri kadar değil.Bunun bir alakası olabilirmi? =========================================================