Arama

Aşık oldum, ne yapmalıyım? - Sayfa 8

Güncelleme: 5 Aralık 2016 Gösterim: 53.877 Cevap: 139
hürrem sultan - avatarı
hürrem sultan
Ziyaretçi
23 Kasım 2012       Mesaj #71
hürrem sultan - avatarı
Ziyaretçi
Uzun ömürlü ve mutlu bir ilişki herkesin hayalidir. Ancak yapılan ufak tefek hatalar mutluluğunuza gölge düşürüp, ilişkinizi krize sokabilir. İşte mutlu ve sağlıklı bir birlikteliğin temellerini atmanızı sağlayacak 9 öneri.

Sponsorlu Bağlantılar
1 Sırlarınızı ilişkinin başında paylaşmayın

Kadınlar sırlarını hoşlandıkları erkekle paylaşarak partnerlerine kendi hayatlarını, sorunlarını ilk zamanlarda açarak yakınlıklarını mevcut durumdan daha ileri boyuta taşımak isterler ve eğer beni olduğum gibi kabul ediyorsa o doğru erkektir sonucuna varırlar. Ancak hiçbir erkek ilk zamanlarda kurulan bu yakınlığa ve bilgi yüklemesine hazır değildir.

Öneri:
Konuşmadan önce birkaç kez düşünmek hata yapmamızın önüne geçer. Psikologların konuyla ilgili önerisi ise karşı tarafın duymak isteyeceği şeyleri söylememiz.

2 İlişkide patron olmayın

İlişkide her şeye karar vermek karşı tarafın işini kolaylaştırmaktan ziyade partnerinizin kendisini zayıf hissetmesini sağlar.

Öneri:
Kadın veya erkek kimse bir ilişkide sürekli emir altında olmayı kabul edemez zira bu durum insan doğasın aykırıdır. Bu nedenle karşı tarafa güvenmek ve saygı duymak bir hayatı paylaşmanın en önemli koşuludur.

3 Dürüst olun

İlişkilerde kadınlar bir süre sonra "artık beni eskisi gibi sevmiyorsun, beni artık önemsemiyorsun "şeklinde söylenmeye başlar. Erkeklerin böyle durumlarda partnerlerini geçici olarak sakinleştirmeleri ile ilişkide sular durulurken aslında işlerin yolunda gitmediğinin 2 tarafta farkında değildir. Erkekler sorunu çözmek yerine anı kurtarmanın peşindedir. Kadınlar ise, asıl söylemek istedikleri "bu ilişkide kendimi güvende hissetmiyorum, senin için vazgeçilmez olduğumu düşünmüyorum" demek ve her şeyi dürüstçe ifade etmek yerine olayı trajedi bir boyuta taşımayı tercih ediyorlar.

Öneri:
Karşılıklı olarak sergilenen samimiyetsiz tavırlar ilişkinin bitişini hazırlar ve duygusal bir krizin aslında haberciliğini yapar. Partnerimize karşı dürüst olmak ve onunda duygularını açıkça belli edebilmesini sağlamak 2 tarafında ne istediğini bilmesini sağlar.

4 İlişkinize cinsel cazibenizle yön vermeye çalışmayın

Fiziksel şartlar göz önüne alındığında her ne kadar kadınlar erkekler kadar güçlü olmasa da, cinsellik söz konusu olduğunda daha kuvvetli bir konuma kavuşurlar. Bu pozisyonlarını isteklerini elde etmek için kullanırlar. Her ne kadar bu durumun ahlaki boyutu yıllarca konuşulabilecek bir konu olsa da unutulmaması gereken bir erkeğin duygusal bağlarla kurulmamış bir ilişkide partnerine saygı duyması son derece zordur.

Öneri:
Erkek arkadaşınızla yaşamak istediğiniz cinselliğin asıl nedeni onu istemek mi yoksa ele geçirmek mi olduğunu bir kez daha düşünün. Eğer kafanızda soru işaretleri varsa geri adım atmanızda ve ne istediğiniz ona dürüstçe dile getirmekte fayda var.

5 İlişkinizin başında sevgilinize güvenmek için bekleyin

İlişkinin başında sevgilinizle e-posta şifrelerinizi, kredi kartlarınızı paylaşmak sizin açınızdan bakıldığında ona ne kadar güvendiğinizin göstergesi olsa da bu durum sizi mağdur edebilir.

Öneri:
Duygusal hiçbir ilişkide güven verilmez, kazanılır kuralını hayatınız boyunca unutmayın. İlişkinizle ilgili evinizin anahtarını vb özel hayatınızla ilgili ayrıntıları ne zaman paylaşmanız gerektiğini gösteren bir çizelge hazırlamak işiniz kolaylaştırabilir.

6 Pahalı hediyelerle sorunlarınızı maskelemeyin

Erkek arkadaşınıza pahalı hediyeler almak veya maddi sıkışıklığına çözüm yolu olarak kendi maddi birikiminizi kullanmanız sizin cömert olduğunuzu göstermez. Kadınlar anaç yapılarından kaynaklı olarak bu tarz tavırlar sergilemekte ve bu tavırlarını sevgilerinin ifadesi olarak sıfatlandırmaktadır. Unutmayın, pahalı hediyeler ilişkide ki sorunların örtülmesinden başka bir şey değildir, kendinizi kandırmayın.

Öneri:
Pahalı hediyeler almadan önce bir kere daha düşünün ve bunu yapmaya sizi hangi sebeplerin ittiğini anlamaya çalışın.

7 İlişkinizin başında gelecek planları kurmayın

Kadınlar bazen sadece haftaya yapılması gerekenlerin ötesinde planlar yaparak anı yaşamanın keyfini kaçırırlar. İlerde yaşamak istediğiniz ev, çocuğumuz kız olursa ismi bu olsun şeklindeki planlar, aslında istedikleri hayata kavuşamayacakları korkusundan kaynaklanır. Unutulmaması gereken şey kimse planlara uymak zorunda değil, haftaya ve sonraki haftalara ait olması ve yapılması gereken planlar oluşturmak ilişkiyi boğmaktan öteye gitmez.

Öneri:
Hayatı stresten uzak ve anı anına yaşamaya çalışın. Planlar yapmaktan değil erkek arkadaşınızla keyifli anlar yaşamaktan zevk almaya çalışın. Eğer bunu yapamıyorsanız ilişkinizi, ne istediğinizi ve ne yaptığınızı gözden geçirin.

8 Partnerinizin kahramanı olmaya çalışmayın

Kadınlar partnerleri için vazgeçilmez olma yolunun onların sorunlarını çözebilen tek insan olmaktan geçtiğini zanneder.

Öneri:
Sevgilinizin sorunlarını çözmek istemek tabiiki iyi niyetli bir davranıştır ama eğer buna direniyorsa ona yapabileceğiniz en iyi şey kendisini bir terapiste yönlendirmektir.

9 Partnerinizle ilgili gerçekçi hayaller kurun

Kadınlar bir ilişkiye başladıklarında partnerlerinin her konuda kendilerinin destekçisi olacağı gibi boş ümitlere kapılabilmektedir.

Öneri:
Partnerinizle ilişkiden ve ondan ne beklediğiniz gerçekçi bir şekilde konuşun, kendi hayatınıza sahip çıkın, onsuz da mutlu olduğunuz alanlar oluşturun.
jasmin_yasemin - avatarı
jasmin_yasemin
Ziyaretçi
23 Kasım 2012       Mesaj #72
jasmin_yasemin - avatarı
Ziyaretçi
bence o kişi ye direk açık konuş yani emin ol oda seni sevio olcak (n tesadüf)))
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Aralık 2012       Mesaj #73
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar ben bi erkekten hoşlanıyorum...arada bi bana bakıp dalıyo..sizce beni seviyomudur ne olur cevap verin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Aralık 2012       Mesaj #74
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar bir kızdan hoşlanıyorsanız bence onu sıkmayın .. hep yanına gitmeyin..belki o da seviyordur sizi fakat söylemeye utanıyordur rezil olmaktan korkuyordur..mesela onu güldürün. .dikkatini kendinize çektirin ..sabırlı olun..kızlar sevmediği erkeklerin kendilerine yapışık kalmasını sevmez sıkılır.ancak sevdiği kişiyse sıkılmaz mutlu olur..dolayısıyla ilk önce kendinize aşık ettirin, özlettirin,,sonra sevin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Aralık 2012       Mesaj #75
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya lütfen yardım edin hoşlandığım bi çocuk var geçen senede ondan hşlanıyodum sonra nefret etmeye bşladım ama bu sene tekrar hoşlanmaaya başladım.zaten gözlerine baka baka ona aık oldum çok fenayım.her gördüğümde ona sarılmak istiyorum ama yapamıyorum.çocuk bana çok iyi davranıyodu ama şuan fazla konuşmuyoz.benden hoşlandığını söylüyo arkadaşım ama bilmiom zannetmiyom.çok istiyorum onla çıkmayı ona sarılmayı ama yapamıyorum.ne yapmalıyım ona yakınlaşmak için?ltfn bikaç tanede öneri yazınnn.:Msn Sad(Msn SadMsn SadMsn SadMsn Sad
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Ocak 2013       Mesaj #76
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba.... ben arkadaşıma aşık oldum. onu her an düşünüyorum ve onun yanında kendimi çooooooooooooooooooooooooooooooooooook mutlu hissediyorum. ona açılmak istiyorum ama korkuyorum .ya şimdiki arkadaşlığımızıda kaybedersem.ayrıca o çok yakışıklı bu yüzden daha çok korkuyorum beni beğenmez diye.lütfen acil tavsiye
Aygül Toprak - avatarı
Aygül Toprak
Ziyaretçi
31 Ocak 2013       Mesaj #77
Aygül Toprak - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar bende sınıfta birinden hoşlanıyorum . Ama her kızla samimi ama benle daha fazla yaptığı şeyleri anlatıcam lütfen okuyun ve aşıkmı değilmi söyleyin

Biz bu sene tanıştık ilk onun arkasındayım derste okadar çok konuşuyoduk gülüyoduk ki bilemezsiniz ! Birbirimizi çok seviyoduk sonra öğretmen en iyi arkadaşlarınızı sayın dedi birsiürü kız saydı ( 4 tane) ve aralında ben de varım ben ise soğuk durdum onu demedim Sonra sıralarımız ayrıldı o kadar üzüldüm ki ve o yine arkasına geçen kızla konuşuyordu . Bense önümdeki erekekle konuşamıyodum sonra onla benim sıramın arasında 1 kişi vardı o yine erkek ben onla çok konuşuyodum sonra tek konuşacağım kişinin o olmadığını farkettim ve onu kıskandırdım o hep diyordiki tek dileğim aygülün önünde oturmak diyordu hep o kadar çok dedi ki ama ben ona çok soğuk davrandım sonra öğretmen 1 dersliğine beni arkasına aldı sonra benle konuşmadı ağlıycaktım beni farketmedi diye sonra sırama bir kağıt uzattı ve mesajlaşmaya başladık yanındaki çocuk aygülle kaan el ele dedi ben çok utandım ama bir tepki vermedik ben arkadaşlarımla giderken bana bakıyordu ve o günden sonra hep derste bana baktı tüm derslerde ve usanmadı bakarken sonra ikimizde birden birşeye güldük ve birbirimize baktık. Ama önümüüzde bir engel vardı çünkü en iyi arkadaşım ona aşıktı ve kaan onu hep arıyomuşbiz onla küstük artık düşmanım ama şimdi onunla samimi deil daha yeni face açmış ben ona sen kaanmısın bizim sınıftan yazdım oda kekeleyerek evet evet aayyggüll ben kkan yazdı sonra mesajlaştık uzun uzun ve ben arkadaşlarım anlamısın diye onun hakkında arkadaşlarıma çok kötü şeyler diyordum ve ona lakap takmıştım arkadaşlarım arasında öküz veled diye ama ben ona çok aşşığım bütün bu yaptıkları bana aşık gibime geliyor
sizce ?
Misafir bir aşk - avatarı
Misafir bir aşk
Ziyaretçi
25 Şubat 2013       Mesaj #78
Misafir bir aşk - avatarı
Ziyaretçi
eğer o seni seviyorsa ozaman kolay o seni sevmiyorsa işte o zor birde o başka birini seviyorsa onu örendiginde maf olursun işte zor birşey yataklara vurursun kendini hiç bir yere gitmesin çok zor olur çok acı çekersin bir gün itirf etmeni beklersin bencene ilk aşık oldugunda olna itiraf et oda seni sever.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Mart 2013       Mesaj #79
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ARKADAŞLAR BEN Bİ ÇOCUĞA AŞIK OLDUM ODA BENİ SEVİYOR DERSTESN SNRA SÖYLEDİ AMA SORUN ŞU BAŞKA KIZLARDA ONDAN HOŞLANIYOR VE BEN TAŞINACAĞIM YANİ HERŞEY ÜST ÜSTE GELİYOR NE YAPMALIYIM.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Nisan 2013       Mesaj #80
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
hiçte öyle değil ben bi üç sene önce kıza aşık oldum ama hala aşkımda bir gıdım eksilme yok !
KENDİ ADINA KONUŞ