Arama

Sağlık Sektöründe Yeni Teknolojiler, Gelişmeler ve Son Haberler - Sayfa 6

Güncelleme: 28 Kasım 2016 Gösterim: 230.973 Cevap: 327
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
6 Ocak 2007       Mesaj #51
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Göz renginin şifresi çözüldü...

Sponsorlu Bağlantılar
Sağlık Sektöründe Yeni Teknolojiler, Gelişmeler ve Son Haberler


American Journal of Human Genetics tıp dergisinde de yayınlanan araştırma, 4 bin katılımcının genleri kullanılarak yapıldı. Queensland’daki uzmanların araştırmaları doğrultusunda, insanların göz renklerinin farklı oluşunun nedeni OCA2 adı verilen bir gene bağlı. Bu gen, bir protein üreterek, saça, tene ve göze rengini veriyor.
sehrazat2415 - avatarı
sehrazat2415
Ziyaretçi
21 Ocak 2007       Mesaj #52
sehrazat2415 - avatarı
Ziyaretçi
Yarayı yok eden sprey!
Yarayı yok eden sprey!
Sponsorlu Bağlantılar

Bugüne dek tedavi edilemeyen ya da büyük operasyon gerektiren cilt rahatsızları, yaralar bir spreyle tarihe karışıyor!

Mucizevi spreyi Avustralyalı bir plastik cerrah geliştirdi. Recell adlı hücre sprey teknolojisiyle sağlıklı bölgeden alınan deri hücreleri sıvı hale getirilip, sorunlu bölgeye naklediliyor.

20 dakika gibi kısa bir sürede operasyon tamamlanıyor. Hastaneye yatmaya dahi gerek kalmıyor.

Bilimkurgu gibi görünen bu tedavi yöntemi 2006'dan bu yana Avustralya ve Ab ülkelerindeki tıp merkezlerinde kullanılıyor. Türkiye'de de Doktor Tunç Tiryaki ile Dr. Osman Oymak'ın Levent'te kurdukları bir merkezde kullanılmaya başlandı. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde de bu yöntem uygulanıyor.

www.internethaber.com
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
25 Ocak 2007       Mesaj #53
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
HIV Virüsünü Esir Alan Bakteri Pazar, 22 Ocak 2006

Ağızda bulunan bir bakteri türü, HIV virüsünü kılıf içine alıyor.ABD'li bilim adamları, insan ağzında, HIV virüsünün diğer hücrelere yayılmasını engelleyebilecek yararlı bakteri buldular.
hiv2605h
HIV virüsü
Illionis Üniversitesi bilim adamlarının, ABD Mikrobiyoloji Derneği Toplantısı'nda sundukları yeni bulgulara göre, HIV virüsünü ele geçiren bakteri, virüsün diğer hücrelere yayılmasını engelliyor.
Bilim adamları, gelinen aşamanın, anne sütünden bebeğe HIV virüsü bulaşmasını engelleyecek yolun açılmasına olanak sağladığını söylediler.
Bağlayıcı bakteri
Dr. Lin Tao ile Diş Hekimliği Fakültesi'ndeki meslektaşlarının, sağlıklı gönüllülerin tükürüklerinden alınan yüzlerce bakteri üzerinde yaptıkları çalışma, protein üreten lactobacillus bakteri familyasının altı biçiminin, HIV virüsünün bir kısmını bağlayıcı olduğunu ortaya çıkardı.
HIV virüsünü sabit kılıyor...
HIV virüsüne karşı, sık sık değişim geçirmesi ve varlığını farklı şekillerde sürdürmesi nedeniyle aşı geliştirilemiyor. Bakteri, HIV virüsünün çoğunlukla aynı kalmasına olanak sağlıyor, HIV virüsünü örtüyor ve bir kılıf içine alarak yayılmasını engelliyor.
Gelinen aşamanın önemine değinen bilim adamları, kesin sonuç elde edilmesi için halen erken olduğunu söylüyorlar. HIV virüsünün anneden bebeğe bulaştığı yıllık vaka sayısının dünya genelinde 800 bin olduğu bildiriliyor.
vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
14 Şubat 2007       Mesaj #54
vain - avatarı
Ziyaretçi
Yarayı yok eden sprey!

Yarayı tamamen yok etme diye bişey söz konusu deil yaranın niteliğine bağlı, derin yaralar malesefki çözümsüzdür ...

Diş ağrısı
  • Ağrıyan diş üzerinde ve dişlerin arasında bulunan gıda birikintileri, diş fırçası ve diş ipi kullanılarak temizlenmeli ve yarım su bardağına yarım çay kaşığı tuz ilave edilerek elde edilen tuzlu su ile ağız iyice çalkalanmalıdır.
  • Kesinlikle ağrıyan diş üzerine ASPİRİN ya da herhangi bir ağrı kesici ilaç uygulanmamalıdır. Kimyasal yapıları nedeni ile bu gibi ilaçlar diş etinde ve çevre yumuşak dokularda tahrişlere neden olabilmektedir. Bu da diş ağrısının yanında ikinci bir ağrının oluşmasına neden olacaktır.
  • Eğer iltihap nedeni ile yüzde şişlik oluşmuşsa o bölgeye soğuk kompres yapılmalıdır.
  • Dişhekimine gitmeden önce bir ağrı kesici ilaç alınabilir.
  • Diş üzerinde çürük nedeni ile oyuk oluşmuşsa buraya çok az karanfil yağı (eugenol) emdirilmiş pamuk koyulabilir. Eugenol ağrının azalmasını sağlayacaktır. Ancak, bu işlemi yaparken eugenol fazla kullanılarak diş etine sızmasına neden olunmamalıdır. Çünkü karanfil yağı da yumuşak dokuları tahrip edici özelliğe sahiptir.
  • Bir an önce dişhekimine başvurulmalıdır.
Diş kırılması
  • Tedaviye yardımcı olabilir düşüncesi ile -mümkünse- kırılan diş parçası bulunarak koruma altına alınmalıdır.
  • 30 dakika içerisinde dişhekimine gidilmelidir.
  • Bu arada bölgede kanama meydana gelmişse temiz bir gazlı bez ile basınç uygulanmalıdır. Basınç uygulamasına rağmen kanama 15 dakika içerisinde durmazsa en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.
  • Diş kırılmaları, dişlerin yerlerinde oynaması ya da çıkması, ağız dokularında yaralanmalar ve beyin sarsıntısı sıklıkla da basketbol, futbol vs. gibi kontak sporları yaparken oluşan çarpma ve düşmeler ile trafik kazaları sonucunda oluşmaktadır. Özellikle kontakt spor yapan çocuklarda oluşabilecek ağız yaralanmalarını ve diş kırıklarını önlemek için uygulanacak en uygun yöntemagız koruyucu kullanmalarını sağlamaktır.
  • Diş darbe nedeni ile kendi yuvasında yer değiştirir ise hafif bir parmak basıncı ile diş eski pozisyonuna getirilmeye çalışılmalıdır.
  • Dişi yuvasına yerleştirirken kesinlikle zorlanmamalıdır.
  • En geç 30 dakika içerisinde dişhekimine başvurulmalıdır.
Dudak ve yanak yaralanmaları
  • Yaralı bölge ılık su ile temizlenmelidir.
  • Yara bölgesinde kanama varsa kanamanın durması için gazlı bezle basınç uygulanmalıdır.
  • Yanak ya da dudak dışından soğuk kompres uygulanmalıdır.
  • Eğer yara fazla büyükse ve kanama devam ediyorsa, dişhekimine ya da en yakın acil polikliniğine başvurulmalıdır.
Diş çekimi sonrasında oluşan kanamalar
  • Diş çekiminden sonra oluşan hafif kanamalar normaldir.
  • Şiddetli kanama varsa hemen diş hekiminize ya da en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.
  • Sızıntı şeklinde kanama varsa çekim yeri üzerine konulan gazlı bez basınç uygulayarak yarım saat tutulursa kanama duracaktır.
  • Eğer kanama hala devam ederse en uygun olanı dişhekiminize başvurmanızdır. Bu mümkün değil ise bir çay poşetini suda ıslattıktan sonra gazlı beze sarınız ve çekim yerine basınçla uygulayınız . Çay yaprağı içerisinde bulunan kanın pıhtılaşmasına yardımcı mineraller sayesinde yarım saat içerisinde kanama duracaktır.
  • Eğer sonuç alınmaz ise diş hekiminiz ya da en yakın sağlık merkezine başvurunuz.
Son düzenleyen vain; 14 Şubat 2007 22:53 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
5 Mart 2007       Mesaj #55
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
SSPE HASTALIĞI TEDAVİSİNDE UMUT VERİCİ GELİŞME

sspe hasta

TRABZON
- Osman Kurt
- Japonya'nın Kobe Üniversitesinden Profesör Haku Hotta ve ekibinin geliştirdiği ilacın, laboratuvar ortamında, SSPE (Subakut Sklerozan Panensefalit) virüsü bulaştırılmış beyin hücreleri üzerinde uygulandığı ve etkili olduğu bildirildi.
SSPE Hastaları Yardımlaşma Dayanışma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cengiz Kara, Japonya'nın Kobe Üniversitesinde görev yapan Profesör Haku Hotta'nın ekibiyle birlikte yaptığı çalışmalarla SSPE virüsüne karşı önemli bir gelişme kaydettiğini söyledi.
Kara, ''Bu ilacın geliştirilmesi yönünde çok önemli ve umut verici bir gelişme. Bugüne kadarki çalışmaların içinde en başarılı olanı'' dedi.
İlacın şu anda gerek etik gerekse kanuni olarak insan üzerinde uygulanamadığını ifade eden Kara, ''İlacın henüz insan üzerinde emniyetli olarak uygulanabilmesi için önce hayvanlar üzerinde denenmesi, akabinde insana uygun ilaç geliştirilmesi ve klinik deneyler yapılması için ilaç firmaları ile çalışmalar gerekiyor'' dedi.

a.a.
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
6 Mart 2007       Mesaj #56
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Boy uzatmak artık hayal değil
Sağlık Sektöründe Yeni Teknolojiler, Gelişmeler ve Son Haberler


Boy uzatmak artık hayal değil. İki Türk bilim adamı bunu gerçekleştirmeyi başardı. Peki boy nasıl uzatılacak?

Dokuz Eylül Üniversitesinden 4 bilim adamı, insan boyunu hem uzaktan kumanda ile hem de belirli bir ağırlık uygulayarak uzatmak için geliştirdikleri 2 farklı projenin patentini almak için Avrupa Patent Ofisine başvurdu.

İlk projede boy uzatmak isteyenler için kemik içerisine çakılan çiviler, uzaktan kumanda ile her gün 1 mm boy uzatacak. Bu projede hasta, yattığı yerden boyunu uzatabilecek. Diğer projede ise günde bir kez ayağını yere sertçe vuran kişinin boyu aynı oranda uzayabilecek. Projeyle birlikte bir kişinin boyu 3.5 ay gibi kısa bir sürede 10 santimetre uzatılabilecek.

Havıtçıoğlu, kendisiyle birlikte Doç. Dr. Önder Baran, araştırma görevlileri Bora Uzun ve Hakan Oflaz ile hem mekanik hem de şekil bellekli alaşımlardan yararlanılarak insan boyunu uzatmak için geliştirdikleri proje için Avrupa Patent Ofisine 18 Eylül 2006 tarihinde başvurduklarını, 3
ay sonra patentlerin gelmesini beklediklerini kaydetti.

Kaynak: İnternet haber.
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
10 Mart 2007       Mesaj #57
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
2 Santimlik Cerrah!

(9 Mart 2007 Cuma)

Japonlar bu kez de 2 santimlik cerrah robot, insan vücuduna girip ameliyat yapacak

Japon bilim adamları, geliştirdikleri ’robot doktor’un porototipini dün basına tanıttı. Kesik yoluyla vücuda girecek olan robot, insan bedeninin içinde operasyonlar yapabilecek.
Ritsumeikan Üniversitesi uzmanlarının üç yıl süren bir çalışma sonucu geliştirdiği 2 santimetre uzunluğundaki doktor robot, 1 santimetre genişliğinde ve sadece 5 gram ağırlığında. Küçük bir kamera, algılayıcılar ve ilaç enjektörüne sahip olan robot, gerektiğinde bazı sağlık sorunlarını ilaçlarla tedavi edebiliyor, böylece ameliyata gerek kalmıyor.



Sırada kalp robotu var
Robot, vücudun sorunlu bölgesinden aldığı verileri çok ince bir kabloyla bilgisayara iletiyor. Ancak uzmanlar daha etkili ve kolay iletişim için robota uyumlu telsiz verici geliştirmeye çalışıyor.
Daha önce geliştirilen minyatür sağlık robotları, yutma yoluyla vücuda girebiliyor ve yalnızca fotoğraflar çekebiliyordu. ABD’li bilim adamları, kalp sorunları konusunda uzman ve enjeksiyon yoluyla vücuda zerk edilecek yeni tip bir robot da geliştiriyor.
Son düzenleyen Pasakli_Prenses; 24 Aralık 2008 23:17
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
17 Mart 2007       Mesaj #58
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
TANSİYON İLAÇLARI KANSERE İYİ GELİYOR

ilac 8


WASHINGTON
- Tansiyon ilaçlarının, akciğer kanserinin tedavisinde kullanılabileceği belirlendi.
ABD'de yayınlanan "Cancer Research" adlı dergide çıkan makaleye göre, laboratuvarda hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde, kandaki "anjiotensin" hormonunu artıran tansiyon ilaçlarının, akciğer tümörlerini yüzde 30 oranında azalttığı belirlendi.
Wake Forest üniversitesinden Patricia Gallagher başkanlığındaki araştırma ekibinin çalışması, bu ilaçlarla tedavi edilmeyen farelerdeki tümörlerin, aynı zaman dilimi içinde iki kat arttığını gösterdi.
Araştırma ekibinden Ann Tallant, bunun, bu hormonun kanser tümörlerini azalttığına dair ilk çalışma olduğunu belirtti ve bu sonuçların, akciğer kanserinin tedavisi için yeni bir yöntem geliştirilebileceğini düşündürdüğünü vurguladı.
Tallant, "anjiotensin" hormonunun kanseri tedavi etme potansiyelini araştırma fikrinin, tansiyon tedavisi gören hastalar arasında akciğer kanserinin çok az görülmesinden doğduğunu belirtti.
a.a.
Dj_EmReM - avatarı
Dj_EmReM
Ziyaretçi
31 Mart 2007       Mesaj #59
Dj_EmReM - avatarı
Ziyaretçi
PAYLAŞIM İÇİN TSK
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
2 Nisan 2007       Mesaj #60
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Kan grubunda inanılmaz devrim!
Sağlık Sektöründe Yeni Teknolojiler, Gelişmeler ve Son Haberler
02 Nisan 2007 Pazartesi 16:47

Danimarkalı bilimadamları, bir kan grubunu diğer gruba dönüştürecek basit bir yöntem bulduklarını açıkladı. Böylece dünya genelinde kan bulma sıkıntısının ortadan kalkabileceği belirtiliyor.

Kopenhag Üniversitesi'nden Prof. Henrik Clausen başkanlığındaki uluslararası ekip, "0" grubu kan üretebilecek enzimleri belirlediğini duyurdu.
Sağlık Sektöründe Yeni Teknolojiler, Gelişmeler ve Son Haberler
Bilimadamları, dönüştürülmüş kanın hastanelerde kullanılabilmesi için hastalar üzerinde denemeler yapılması gerektiğini belirttiler.
"A", "B" ve "AB" grubu kan, diğer gruptaki kişilere nakledilmeleri halinde, ölümcül sonuçlara yol açabiliyor.

Yeni yöntemle, diğer gruplara nakledilen kanda, bağışıklık sisteminde reaksiyona yol açabilecek enzim ve antijene rastlanmadı.
Prof. Clausen'in ekibi, "A" ve "B" antijenlerini etkisiz hale getirebilecek 2500'den fazla bakteri ve mantar özü üzerinde çalıştı.

Yeni keşfedilen bakteriyel "B" enziminin kahve çekirdeğinden elde edilen enzimden yaklaşık bin kat daha güçlü olduğu belirtiliyor.

Son olarak "A" antijenlerini ortadan kaldıracak enzimin bulunmasıyla tüm kan gruplarının dönüştürülmesinin mümkün hale geldiği söyleniyor.


(Kaynak: BBC)

Benzer Konular

4 Aralık 2016 / gokhan404 Akademik
12 Ekim 2014 / Misafir Sanat
2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
27 Ekim 2015 / _EKSELANS_ Sosyal Ağlar
12 Haziran 2015 / _EKSELANS_ Arşive Kaldırılan Konular