PC Teknik Destek (Soru - Cevap) Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Protokol Bölümü :: > Arşive Kaldırılan Konular
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Konu Kapalı Yeni Konu Aç
Eski 19-08-2007   #1781 (mesaj-linki)
torchbearer - avatarı
Cvp: PC Teknik Destek (Soru - Cevap)

yagmurcu adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
çok sağolun.saatim düzeldi.ama (evet ne yazık ki tam olarak sorun bitmedi) masaüstü>bilgisayarım>sağ tık>özellikler>..... işte bu bölümde sistem geri yükleme butonu yok.benim pc'm de bulunanlar:

masaüstü>bilgisayarım>sağ tık>özellikler>GENEL>BİLGİSAYAR ADI>DONANIM>GELİŞMİŞ>OTOMATİK GÜNCELLEŞTİRMELER>UZAK

sadece bunlar var.sistem geri yükleme ile ilgili bi bölüm yok..bunu da çözersek artık başınıza bela olmıycamı düşünüyorum

tekrar teşekkürler...

Buradan bulabilirsiniz aradığınız yeri
başlat > tüm programlar > donatılar > Sistem Araçları > sistem geri yükleme

eğer bu da açılmıyorsa sistem geri yükleme hizmeti kapalı demektir. bunu da açmak için;
denetim masası > yönetimsel araçlar > hizmetler, açılan pencerede sistem geri yüklemeyi bulup iki kez tıklayın ve devre dışı veya elle olan bölümü otomatik yapın ve hemen alt tarafında yer alan başlat, durdur, duraklat bölümünden başlat butonuna basınız ve başlat bölümünden tekrar sistem geri yüklemeye basarak açabilirsiniz
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et
Eski 20-08-2007   #1782 (mesaj-linki)
ahmed - avatarı

Samixx18 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
arkadaslar pc me vista kurdum ama şimdi ( C de winxp var I da vista var ) pc yi actıgımda 2 tane secenek cıkıo xp mi vista mı dıe ........ xp yi komple kaldırmak ıstıorum pls yardım nasıl yapabılrm ...
-
Eski 20-08-2007   #1783 (mesaj-linki)
yagmurcu - avatarı

NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
DeepFreeze kullanmıyorum ama sorun denebilecekse eğer bahsettiğiniz ayı simgesi bir programla birlikte gelmiş olmalı. Son zamanlarda yüklenen programları gözden geçiriniz. Program Ekle veya Kaldır listesine göz atınız. Ayrıca \Program Files\ klasörlerine de tek tek bakıp söz konusu sembolün hangi programa ait olduğunu da araştırabilirsiniz.

Kullandığınız işletim sisteminin Windows XP Professional Service Pack 2 olduğunu varsayıyorum. Windows kullanıcı hesabınız yönetici olarak mı ayarlanmış? Denetim Masası > Kullanıcı Hesapları bölümünden yeni bir yönetici hesabı oluşturup bu hesabı kullanarak Windows oturumu açıktan sonra Sistem Geri Yükleme sekmesinin ilgili bölümde görünüp görünmediğini kontrol ediniz.
yeni bir hesap açtım.yönetici olarak.ama ilgili kısımda yine de sistem geri yükleme sekmesi yok.service 2 pack yüklü.hatta ben indirip yükledim eminim yani.ama yine de sorun çözülmedi.

sakın format gerekli demeyin bi çözümü var değil mi??
Eski 20-08-2007   #1784 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

yagmurcu adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
yeni bir hesap açtım.yönetici olarak.ama ilgili kısımda yine de sistem geri yükleme sekmesi yok.service 2 pack yüklü.hatta ben indirip yükledim eminim yani.ama yine de sorun çözülmedi.

sakın format gerekli demeyin bi çözümü var değil mi??
Bu mesajda da size bir çözüm önerisi getirilmiş. Denediniz mi?

PC Teknik Destek (Soru - Cevap)

Sistem Geri Yükleme'yi yeniden kurmak için:

- Başlat > Çalıştır > %Windir%\INF yazıp enter'layın.
- SR.INF dosyasını bulun. Bu dosya üstünde sağ tıklayın ve Yükle'yi seçin.
- Windows, Sistem Geri Yükleme özelliğini tekrar kurmaya çalışacak. Sizden Windows kurulum kaynak klasörünün konumunu belirtmeniz istenebilir. %Windir%\ServicePackFiles yolunu belirtin.
- Windows'u yeniden başlatmanız sorulduğunda onaylayın.
Eski 21-08-2007   #1785 (mesaj-linki)
yagmurcu - avatarı

NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Bu mesajda da size bir çözüm önerisi getirilmiş. Denediniz mi?

PC Teknik Destek (Soru - Cevap)

Sistem Geri Yükleme'yi yeniden kurmak için:

- Başlat > Çalıştır > %Windir%\INF yazıp enter'layın.
- SR.INF dosyasını bulun. Bu dosya üstünde sağ tıklayın ve Yükle'yi seçin.
- Windows, Sistem Geri Yükleme özelliğini tekrar kurmaya çalışacak. Sizden Windows kurulum kaynak klasörünün konumunu belirtmeniz istenebilir. %Windir%\ServicePackFiles yolunu belirtin.
- Windows'u yeniden başlatmanız sorulduğunda onaylayın.
evet bu çözüm önerisini de denedim ama işe yaramadı.ayrıca yazdığınız dosya benim pc.mde yok. sr ve sr.PNF dosyaları var.en yakın isimleriyle...bu dosyayı yükleyip sorunu çözebilir miyiz acaba?
Eski 22-08-2007   #1786 (mesaj-linki)
CORCİ16

slm arkadaslar bende de ayni soru var call of duty oyunu nu yükledim ve drectx hatası veriyor son sürüm yüklü olduğu halde zaten pc yi yeni aldım dell marka masa üstü windos da orjinel lütfaen yardım cı olurssan sevinirim tesekkürler
Eski 22-08-2007   #1787 (mesaj-linki)
poyraz_22

SLM ARKADAŞLAR SORUNLARA CEVAP BULDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER BENİM BİLGİSAYARIN Bİ SORUNU VAR BİLGİSAYARIMI 3 AY OLDI ALALI O ZAMAN DVD OYUNLARI AÇABİLİYORDUM ŞİMDİ OYUN TAKTIĞIMDA ŞU UYARIYI ALIYORUM "WİNDOS BU DİSKETTEN OKUYAMIYOR.DİSK BOZULMUŞ,VEYA YANLIŞ BİÇİMLENDİRİLMİŞ OLABİLİR" İLETİSİ ALIYORUM OYUNLARI AÇAMIYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
Eski 22-08-2007   #1788 (mesaj-linki)
hellboy726 - avatarı

poyraz_22 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
SLM ARKADAŞLAR SORUNLARA CEVAP BULDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER BENİM BİLGİSAYARIN Bİ SORUNU VAR BİLGİSAYARIMI 3 AY OLDI ALALI O ZAMAN DVD OYUNLARI AÇABİLİYORDUM ŞİMDİ OYUN TAKTIĞIMDA ŞU UYARIYI ALIYORUM "WİNDOS BU DİSKETTEN OKUYAMIYOR.DİSK BOZULMUŞ,VEYA YANLIŞ BİÇİMLENDİRİLMİŞ OLABİLİR" İLETİSİ ALIYORUM OYUNLARI AÇAMIYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

-- Öncelikle bunu aynı dvd'demi yapıyor? yoksa her oyundamı? Dvd rom'unuz Dvd+R ve Dvd-R Destekliyormu? yada Dvd+R ve Dvd-R 'den hangisini destekliyor? Takmış olduğunuz oyun Cd si bunlardan hangisi?

Samixx18 adlı kullanıcıdan alıntı
arkadaslar pc me vista kurdum ama şimdi ( C de winxp var I da vista var ) pc yi actıgımda 2 tane secenek cıkıo xp mi vista mı dıe ........ xp yi komple kaldırmak ıstıorum pls yardım nasıl yapabılrm ...

Bilgisayarınıza vistayı kurarken neden xp yi kaldırmadınız? install sırasında gerekli dosyalar arabelleğe alındıktan sonra, Karşınıza gelecek menüden eski işletim sisteminizin tutulup, tutulmayacağı yazıyor. Eğer buna eski işletim sistemime dokunulmasın, kalsın v.b. biR seçenek seçtiyseniz açılışta çıkması gayet normal. Windows izin veriyor ise vista altında Xp 'nin bulunduğu klasörü silmeyi deneyin. Eğer izin vermilyorsa birde bunu vistanın güvenlik kipinde deneyin. Eğer sonuç yine değişmediyse üstte yazdığım hataya düşmeden yeniden kurun.

Bu arada ahmed; neden mesajı quote yapıp boş geçtiğini anlıyamadım. Üyenin mesajı gözden kaçmış olabilir. Ancak bırakalımda bunu kendisi yinelesin.

Son Düzenleyen ahmetgns; 22-08-2007 @ 22:06. Sebep: Alıntı düzeltildi
Eski 22-08-2007   #1789 (mesaj-linki)
torchbearer - avatarı

CORCİ16 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
slm arkadaslar bende de ayni soru var call of duty oyunu nu yükledim ve drectx hatası veriyor son sürüm yüklü olduğu halde zaten pc yi yeni aldım dell marka masa üstü windos da orjinel lütfaen yardım cı olurssan sevinirim tesekkürler

selam. bu bahsettiğiniz hata bende de oluşmuştu. ekran kartından kaynaklanan bir hataydı. DirectX'in 9.0c sürümü kaldırın, 8.0b yani windows un standart olarak yüklediği 8.0b sürümü gelecek,. 9.0c yi tekrar yüklemeyi deneyin. yükleyemiyorsanız ekran kartından oluşan bi hata var. veya şöyle de yapabilirsiniz; ekran kartının driver larını güncelleyin yada tamamen kaldırıp en sonuncu driver ı yükleyin. sonrada DirectX 9.0c yi yüklemeyi deneyin. umarım sorununuz hallolur. ben bu yüzden iki ekran kartı yakmıştım
Eski 22-08-2007   #1790 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı

ahmed adlı kullanıcıdan alıntı
Samixx18 adlı kullanıcıdan alıntı
-
hellboy726 adlı kullanıcıdan alıntı
Bu arada ahmed; neden mesajı quote yapıp boş geçtiğini anlıyamadım. Üyenin mesajı gözden kaçmış olabilir. Ancak bırakalımda bunu kendisi yinelesin.

Bence ahmed aynı soruya cevap arıyor. Yani kendisi de cevabı almak istiyor. Ben de ilk gördüğümde şaşırmıştım ama sonradan buna yordum. Yine de belirtse iyi olurdu. Şayet dediğim gibiyse tabi.
Konu Kapalı Yeni Konu Aç

Etiketler
cevap, destek, soru, teknik
PC Teknik Destek (Soru - Cevap) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Eski Türk medeniyetleri hakkında soruların cevabı nedir? Ziyaretçi Soru-Cevap 5 18 Saat Önce 20:55
İslami Bilgiler - Soru ve Cevap KENCISii Müslümanlık/İslamiyet 113 2 Hafta Önce 14:20
ADSL Teknik Destek karamgozlu PC/Internet Teknik Destek 91 2 Hafta Önce 23:54
Bu soruların cevapları nedir? Ziyaretçi Soru-Cevap 18 30-12-2008 22:51
Msn Teknik Destek İstiyorum yquai Arşive Kaldırılan Konular 2 11-04-2008 09:53