Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 14

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 959.279 Cevap: 2.932
stroom - avatarı
stroom
Ziyaretçi
26 Kasım 2005       Mesaj #131
stroom - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşım senin şöyle bir programa ihtiyacın var adı (ImTOO MPEG Encoder) bula bilirsen google den bul yoksa ben sana vereyim XXXXXXX adres alıp vermek yasaktır > bilgilerinize mail adresim den ulaşa bilirsin kücük bir dosya zaten ok
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen Blue Blood; 27 Kasım 2005 06:37
secret_door - avatarı
secret_door
Ziyaretçi
27 Kasım 2005       Mesaj #132
secret_door - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ssmyn1 adlı kullanıcıdan alıntı

Bir arkadaşınım başına gelen ve çözmekte zorlandığımız, hatta çözemedğmiz bir sorunumuz husunda sizden yardım talebim olacak mümkün ise.
Arkadaşımda 20 gb lık bir harddisc var. Bunun 9 gb xp kurulu 11 gb da d sürücüsü olarak kayıtlı. Fazla program yüklemeden dolayı c sürücüsü dolmuş ve yeterli alan olmadığına dair hata komutları almaya başlamış. Başka bir kişide bilinçsizce bir tavsiyede bulunmuş ve d sürücüsünü silersen pc den c sürücüsü yine 20 gb olur demiş. Arkadaşt keza d yi silmiş Msn Happy

Sponsorlu Bağlantılar
Şimdi c sürücüsü yine 9 gb ve d sürücüsünün nerede olduğunu bilmiyoruz, bulamıyoruzda. Formatta atmış ama sonuç yine nafile. Bize kapsamlı bir şekilde nasıl geri getieceğimiz hususun da yardımcı olabilirmisiniz

Teşekkürler

bios ayarlarında first boot device bölümünü cd rom ' a getir. haliyle bilgisayar cd romdan boot edecek kendini. windows xp cdsini bilgisayara tak ve önyükleme yapmasına müsade et. önyüklemeyi yaptıktan sonra karşına windows karşılama ve kullanıcı lisans anlaşması yazılarını karşına getirecek. buraya kadar herşey normal. F8 tuşuna basıp kullanıcı lisans koşullarını kabul ettikten sonra windows sana hangi bölüme işletim sistemi yükleyeceğini soracak. bu kısımdada muhtemelen senin 11 gb lık kayıp kısım da görünecek. burada yapman gereken sadece 11 gb bilinmeyen bölüm kısmının üzerine gelip "C" (bölüm oluştur) tuşuna basman. "C" tuşıuna bastıktan sonra sana oluşturmak istediğin bölümün boyutunu soracak. "enter" tuşuna basıp esgeçtiğinde sana harddiskte kayıp olan tüm bölümü yeni bir ham birim olarak verecek. buraya kadar herşey tamam. yeni bölümü oluşturduktan sonra hemen "F3" tuşu ile kurdan çıkıp makinayı yeniden başlatmamız gerekecek. başlatırken de bios tan first boot device bölümünü "hdd" yapmayı unutmayalım. evet tekrar windowsa döndük. windows açıkken normal şartlarda kur da oluşturduğumuz yeni bölümü sürücü d: olarak göreceğiz. ama yeni birim olduğu için bir dosya sistemine sahip olmayacak. yapmamız gereken üzerinde sağ klik ve biçimlendir. yeni sürücünüz hayırlı olsun. Msn Happy yardımcı olabildiysem ne mutlu bana Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Kasım 2005       Mesaj #133
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Güzel anlatımı için teşşekür ederim arkadaşımıza :... fakat bir hussus gözden kaçmış kısaca anlatalım > bu anlatılanlar sadece NTFS dosya kayıt türleri için geçerlidir FAT32 kayıt türünde biçimlendirme yapılamaz bu şekilde > bunu da anlamak için işlemlere başlamadan > Bilgisayarım > C: üstüne tıklayın veya hangi bölümün biçimlendirmesini öğrenmek istiyorsanız ya özeliklerine bakın yada sol barda alt sırada okuyun > kolay gelsin
SGP_K@JMER - avatarı
SGP_K@JMER
Ziyaretçi
28 Kasım 2005       Mesaj #134
SGP_K@JMER - avatarı
Ziyaretçi
biraz önce çok önemli bikaç klasörüm ve dosyalarım silindiMsn Cry Msn Sad Msn Sad

ve nasıl kurtarırım yardımcı olursanır sewinirim şu şekil sildim yanlışlıkla shft+delete

ve bazı programlar var harddiskten kurtarıyo ama be sadece misal komple hardiski değilde

C:\Documents and Settings\SGP_K@JMER\Belgelerim\örnek dosya içini aratmak istiyorum yardımcı olursanız sewinirim
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Kasım 2005       Mesaj #135
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
SGP_K@JMER adlı kullanıcıdan alıntı

biraz önce çok önemli bikaç klasörüm ve dosyalarım silindiMsn Cry Msn Sad Msn Sad

ve nasıl kurtarırım yardımcı olursanır sewinirim şu şekil sildim yanlışlıkla shft+delete

ve bazı programlar var harddiskten kurtarıyo ama be sadece misal komple hardiski değilde

C:\Documents and Settings\SGP_K@JMER\Belgelerim\örnek dosya içini aratmak istiyorum yardımcı olursanız sewinirim

Aşağıdaki linkteki program isteğinizi karşılar > kolay gelsin

https://www.msxlabs.org/forum/showthread.php?t=321&highlight=RecoverMyFiles-Setup
skaya - avatarı
skaya
Ziyaretçi
28 Kasım 2005       Mesaj #136
skaya - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
HerCahi adlı kullanıcıdan alıntı

Sorunuzu sormuşsunuz aynı anda cevaplamışsınız :...değerli kardeşim silin plus makinanızdan komple tüm bileşenleri ile ve tekrar kurunuz fakat bir farkla kurulum aşamasında gelen ikinci pencerede altaki iki seçenek var birincisi sponsor firmalarla kurulumu değil onun bir alt seçeneği ile sponsor firmasız kurulum sağlayın :... malüm her zaman dediğim gibi bedava bir yazılımın arkasında mutlaka bir bir bit yeniği vardır misali biraz kaçınsak bizim de sinirlerimiz yıpranmaz değil mi > sana kolay gelsin > saygılar

ben dediğini yaptım fakat hala exp.açılırken bu çıkıyor.napıcaz.

Alıntı
NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı

Internet'te gezinirken, girmiş olduğunuz sitelerde açılıyorsa bu popup'lar:

Internet Explorer > Araçlar > Internet Seçenekleri altından aşağıdaki resimde gösterilen ilgili kutucuğu işaretleyin.
Alıntıdaki Ek 2629

Ayrıca GoogleToolbar'ı da yüklerek popup'ların engellenmesine yardımcı olabilirsiniz. http://toolbar.google.com Resimde popup'lara izin verildiği gösteriliyor, siz toolbar'ı kurduğunuzda varsayılan olarak popup'lar siz izin verene kadar engellenmiş olacaklar.
Alıntıdaki Ek 2630

Eğer herhangi bir programı çalıştırdığınızda ya da masaüstünüzdeyken kendi kendine popup'lar çıkıyorsa, bir spyware-adware temizleme programı kullanabilirsiniz.
Aşağıdaki bağlantıdan Ad-Aware isimli programı indirip sisteminizi zararlı içeriklere karşı tarayıp temizleyebilirsiniz:
http://www.download.com/Ad-Aware-SE-Personal-Edition/3000-8022_4-10399602.html?tag=lst-0-2

bu açılan pencereler msn plusı yüklerken sponsorlu yükledğim için oldu sanırım anlattıklarınızı yapmam bunun için yeterli olurmu ben plusu silip yeniden sponsorsuz yükledim ama yinede açılıyo başka bi yolu varmıdır.
teşekkürler.
Son düzenleyen Blue Blood; 28 Kasım 2005 14:41
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Kasım 2005       Mesaj #137
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
skaya adlı kullanıcıdan alıntı

ben dediğini yaptım fakat hala exp.açılırken bu çıkıyor.napıcaz.
bu açılan pencereler msn plusı yüklerken sponsorlu yükledğim için oldu sanırım anlattıklarınızı yapmam bunun için yeterli olurmu ben plusu silip yeniden sponsorsuz yükledim ama yinede açılıyo başka bi yolu varmıdır.
teşekkürler.

Var tabii ki anladığım kadar sizdeki makinaya Spy girmiş ve yerleşmiş o yüzden Spy araçları ile taratmanız lazım tavsiye edeceğim araç SPY&BOT dur > indirin sitesinden veya bizim forumda da var eklenmiş linki ve taratın > ancak bu yolla düzelir olay > kolay gelsin
skaya - avatarı
skaya
Ziyaretçi
29 Kasım 2005       Mesaj #138
skaya - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
HerCahi adlı kullanıcıdan alıntı

Var tabii ki anladığım kadar sizdeki makinaya Spy girmiş ve yerleşmiş o yüzden Spy araçları ile taratmanız lazım tavsiye edeceğim araç SPY&BOT dur > indirin sitesinden veya bizim forumda da var eklenmiş linki ve taratın > ancak bu yolla düzelir olay > kolay gelsin

dediğinizi yaptım.programı yükleyip tarattım.ama yine çıkıyo başka nasıl taratabilirim.yada başka bi yolu varmıdır..teşekkürler.
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
29 Kasım 2005       Mesaj #139
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alternatif olarak bu programı da deneyebilirsiniz:

http://www.download.com/3405-2018-5150536.html?tag=vert_lpad

Yükleyin ve tarayın. Program Ekle/Kaldır listesine bir göz atın, sponsor yazılımlar listede bulunabiliyorlar, ordan da kaldırabilirsiniz.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
skaya - avatarı
skaya
Ziyaretçi
1 Aralık 2005       Mesaj #140
skaya - avatarı
Ziyaretçi
selam arkadaşlar
bilgisayarım son günlerde yavaşladı performansını arttırmam için ne yapmam gerekir.yardımcı olursanız sevinirim.