Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 266

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 959.846 Cevap: 2.932
MK845 - avatarı
MK845
Ziyaretçi
1 Temmuz 2008       Mesaj #2651
MK845 - avatarı
Ziyaretçi
msn sürekli kapanıp acılıyor 5 tane bilgisayarcı getirdim internet cafeme sorunu bulamadılar!!!! sizce neden olabilr acillllllllllll
Sponsorlu Bağlantılar
serkaut - avatarı
serkaut
Ziyaretçi
1 Temmuz 2008       Mesaj #2652
serkaut - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
MK845 adlı kullanıcıdan alıntı

msn sürekli kapanıp acılıyor 5 tane bilgisayarcı getirdim internet cafeme sorunu bulamadılar!!!! sizce neden olabilr acillllllllllll

Arkadaşım benim kişisel bilgisayarımda da oluyordu sorun giderden denedim ip sorun gösteriyordu bir baktım kablosuz balantılar kurcalamıştım msn yi bir daha kur olmadı format atın .
Sponsorlu Bağlantılar
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
2 Temmuz 2008       Mesaj #2653
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
tesubeyi adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba. acer aspire 5570z model laptop um var. vista yüklü. sağlamken yedekleme yapmadım. bilgisayarımı kapattım ve birdaha açılmadı. format için cd de vermediler. müşteri hizmetlerinden alt f10 yaparak format atabilirsiniz dediler. dediklerini yaptım ama yedekleme yapmadığım için ya fabrika ayarlarına geri dönmeyi yada cd-dvd ile kurulum yapmam gerekiyor. fabrika ayarlarına geri dönemiyorum d de çok önemli kayıtlarım war, elimde vista cd si olmadığı için diğer şıkta gidiyor Msn Happy . şimdi ben laptopuma xp yüklesem d yi kurtara bilirmiyim?

C ye yükleme yaparsanız D ye dokunulmaz, böylece kurtarma gibi bir seçeneği ortadan kaldırmış olursunuz.

Alıntı
MK845 adlı kullanıcıdan alıntı

Sadece şu küçük Messenger sorunu için koskoca bir problemmiş gibi görüp de format atılması gereksiz bir durum, her sorunun bir çözümü kesinlikle vardır. Bu anda gerekli olan şeyler, acele etmemek ve sabırlı olmaktır.

Büyük ihtimalle sizin DNS adreslerinden dolayı hata veriyor, Internet kafelerde TreeWalk adlı DNS sağlayıcı programın kullanılması çok iyidir (ben internet kafede çalıştığımda kurmuştum ve Messenger dahil internet ağı sorunsuz bir şekilde çalışıyordu). Ayrıca TreeWalk programını kurmak istemiyorsanız,
Host adresleri gerekiyor. Messenger Error Fixer programından da Generic Fix tuşuyla da .dll leri kaydetirirseniz hiçbir sorun çıkmayacaktır (Tabi messenger üzerine eklenti yapılmaz ise).

Not: TreeWalk programı internet çıkışlarında herhangi bir DNS de sorun veya yoğunluk olduğunda sizi başka bir DNS e yönlendirerek etkin bir erişim yapmanızı sağlar. Sadece internet kafelerde değil, ev kullanıcılarınında kurması gereken programlar arasındadır.

deathmoon - avatarı
deathmoon
Ziyaretçi
2 Temmuz 2008       Mesaj #2654
deathmoon - avatarı
Ziyaretçi
Search/Ara Sorunuyla İlgili :

Bu yöntem bende çalıştı ..

Başlat'a basın
Çalıştır'a tıklayın
Sonra teker teker aşağıdaki 3 maddeyi girip enter'a basın..

regsvr32 wshom.ocx
regsvr32 jscript.dll
regsvr32 urlmon.dll
Son düzenleyen deathmoon; 2 Temmuz 2008 17:37 Sebep: Konu Başlığı..
acemi_cadi - avatarı
acemi_cadi
Ziyaretçi
2 Temmuz 2008       Mesaj #2655
acemi_cadi - avatarı
Ziyaretçi
pc de uzun zamandır ses yok.. xp yı kurmak yeterli olmuyo

HP VEi8 Mainboard sounds driver ses kartını kullanıyorum yardımcı olursanız sevinirim tşk..
yeşilim - avatarı
yeşilim
Ziyaretçi
2 Temmuz 2008       Mesaj #2656
yeşilim - avatarı
Ziyaretçi
pc de müzik çaldığında sesde cızırtı oluyo.mesela herhangi bi işlem yaptıımda yada yeni bi pencere açtıımda ses bozuluo ve cızırtı olmaya başlıo.işlem yapmasamda ses de bozukluk oluyo.müzik dinleyemiorum.lütfen yardımcı olurmusunuz..çok teşekkür ederim...
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
3 Temmuz 2008       Mesaj #2657
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
acemi_cadi adlı kullanıcıdan alıntı

pc de uzun zamandır ses yok.. xp yı kurmak yeterli olmuyo

HP VEi8 Mainboard sounds driver ses kartını kullanıyorum yardımcı olursanız sevinirim tşk..

Bu sorunla ilgili ses kartına direk driver sunmuyor HP ancak ISO dosyası var, orada bilgisayar verildiğinde yanındaki CD nin bir örneği olduğunu tahmin ediyorum.

HP Driver & Destek Bölümü

Alıntı
yesil adlı kullanıcıdan alıntı

pc de müzik çaldığında sesde cızırtı oluyo.mesela herhangi bi işlem yaptıımda yada yeni bi pencere açtıımda ses bozuluo ve cızırtı olmaya başlıo.işlem yapmasamda ses de bozukluk oluyo.müzik dinleyemiorum.lütfen yardımcı olurmusunuz..çok teşekkür ederim...

Saatin yanından ses ikonunu iki kere tıklayın ve giriş başlığını bulun, bunun altında yer alan sessiz onay kutusunu doldurun ve pencereyi kapatın.

Bu sorun giderilmez ise ses driver ını kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatın ve oturum açıldığında driver ı yeniden kurun.
network - avatarı
network
Ziyaretçi
3 Temmuz 2008       Mesaj #2658
network - avatarı
Ziyaretçi
slm acer 5100 pc de vista yüklüydü foemat layıp xp kurdum kurulum sırasında bir hata algılandı windows açılışı engelledi die durdur hatası çıktı tekrar vista yı yükledim çalıştı sorun nedir sizce şimdiden tşkrler
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
3 Temmuz 2008       Mesaj #2659
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
network adlı kullanıcıdan alıntı

slm acer 5100 pc de vista yüklüydü foemat layıp xp kurdum kurulum sırasında bir hata algılandı windows açılışı engelledi die durdur hatası çıktı tekrar vista yı yükledim çalıştı sorun nedir sizce şimdiden tşkrler

XP üzerine sürüm yükseltmesi yapılabiliyor, yani sizdeki şekilde XP'yi formatlayıp Vista'yı kurabiliyorsunuz ancak geri dönüş (normal şartlarda) olanaksız. Bunun için 3. parti programlardan birisini kullanmalısınız.

Yukarıdaki demek istediğim şu; XP ile Vista'nın boot sektör dosyaları farklıdır. Vista yüklendiği zaman XP'nin bir üst sürümü olduğu için boot dosyalarını kaldırabiliyor, ancak XP eski sürüm olduğundan dolayı Vista dosyalarını kaldıramıyor.

Bunun için Vista Boot PRO veya google'da Vista Boot+Uninstall diye yazarsanız aradığınız sonucu bulursunuz.

Boot dosyalarını kaldırma işlemi yapmadan önce dikkatli olun ve format atmadan hemen önce yapın, çünkü bilgisayarın açılması gereken dosyaları kaldırdığı için Vista'yı bir daha açamayabilirsiniz.

Bütün yedeklemeleri yaptıktan sonra bu işlemi gerçekleştirin ve XP'yi kurmaya başlayın.

Not: Vista Boot PRO ücretsiz bir programdır. Linkini de vereyim bu arada;

jawes - avatarı
jawes
Ziyaretçi
4 Temmuz 2008       Mesaj #2660
jawes - avatarı
Ziyaretçi
Bilgisayar acılmıyana kadar klavye tuşundan yararlanamıyorum klavye pasif kalıyor buda bana sıkıntı veriyor biosa giremiyorum pc format atamıyorum bilgisayardaki klavye girişleri bozuldu usebeye takılan PS/2 uzantılı ara kablo aldım aLdıktan sonra herşey başladı bios ayarlarında klavye ayarlarını düzeltmek lazım tabi biosa giremiyorum yanii ila anakartımı değiştirmek lazım girişler anakarta yapışık olduğu için bozuk girişliride değiştirme olanığı olmadığından çaresiz bir bekleyiş içindeyim biosumu günceleştireyim zanediyorum bios güncelemesi disketlerle calışıyor ordada klavye lazım oluyor.. Bir fikri olan varsa yada bu sorunla daha önce karşı karşıya gelen varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim şimdiden tsk...