Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 241

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 961.008 Cevap: 2.932
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
11 Nisan 2008       Mesaj #2401
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
screamforce adlı kullanıcıdan alıntı

Güvenli moddo acmayı denedim olmadı sp2 li bir cd ile yapıyorum. Başka nasıl bir bilgi istiyorsun ??

Örneğin sata HDD mi kullanıyosun Ramin ne kadar ve daha önce hiç format attınmı gibi bilgiler..

Sponsorlu Bağlantılar
Şimdi.. Söylediğin hataya neden olarak genellikle.. Bozuk cd-rom(bi okuyan bi okumayan cd seçen vs.) yada bozuk cd lerde rastadım. Bu nedenle imkanın varsa bunları değiş.

(HDD sata ise); Diğer bir çözüm ise yeni configrasyonlarda SATA driver tanıtman gerekir. Bu yüzden kurulum yaptığın cd içersine bunların entegre edilmiş olmaları gerek yada harici olarak tanıtman gerekir.

Format(işletim sistemi kurlumu) eğer yeni bir sistem çıkmadıysa ms-dos ortamında başlar ve kurulum yaptığın cdnin içerik yönlendirmesi ile devam eder.

Yani format atarken güvenli kip gibi yerlere girmek bize bişey kazandırmaz. Çünkü güvenli kip yada normal sistem içerisindeysek format atmıyoruz başka bir işlem yapıyoruzdur..
KRALL - avatarı
KRALL
Ziyaretçi
12 Nisan 2008       Mesaj #2402
KRALL - avatarı
Ziyaretçi
İyi günler msxlabs ailesi Msn Happy

Sponsorlu Bağlantılar
Benim Sorunum Realtek HD Ses kartı ile ilgili Sorunuma gelince çok garip bi sorun

Ses kartı sürücüsü yüklü olduğu halde bilgisayardan ses
Winampı açtığım zaman ses kartının olmadığına dair bi hata veriyor Diectsound ve hata kodları ama işin tuhafı realtek programında ses geliyor (Arı vızıldıtısı ses efekti gibi)
internette genel olarak araştırdım bu sorunu sadece bi sitede yazmışlar ama çözüm olarak bişey belirtmemişler

Hatayı düzeltmek için yaptıklarımı anlatayım Msn Grin
Microsoft HD güncellemesi yüklü üzerinde (!) işaretide yok
Realtek Sürücüsüde yüklü onun üzerindede (!) işareti yok
Anakartın orjinal cdsinden yüklediğim halde ses sorunum hala devam etti
Biostan Ses kartımda enable durumda
Realtekin son versiyonu olan 1.90 sürücüsünüde yükledim sorunum çözülmedi

Yapmadıklarım ise bi bios güncellemesi kaldı bios güncellediğim zaman sorunumun kalkacağı söylendi ama önceden böle bi problemim olmamıştı hatta ses kartı çalışıyordu kendiliğinden çalışmamaya başladı
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
12 Nisan 2008       Mesaj #2403
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
KRALL adlı kullanıcıdan alıntı

Benim Sorunum Realtek HD Ses kartı ile ilgili Sorunuma gelince çok garip bi sorun

Winampı açtığım zaman ses kartının olmadığına dair bi hata veriyor Diectsound ve hata kodları ama işin tuhafı realtek programında ses geliyor (Arı vızıldıtısı ses efekti gibi)
internette genel olarak araştırdım bu sorunu sadece bi sitede yazmışlar ama çözüm olarak bişey belirtmemişler

Yapmadıklarım ise bi bios güncellemesi kaldı bios güncellediğim zaman sorunumun kalkacağı söylendi ama önceden böle bi problemim olmamıştı hatta ses kartı çalışıyordu kendiliğinden çalışmamaya başladı

Denetim Masası > Ses Efekti ve Ses Aygıtları > Ses menüsü altındaki ayarları değiştirmeyi ve "Başlat > Çalıştır > dxdiag" ses testlerini yaptınız mı?
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
screamforce - avatarı
screamforce
Ziyaretçi
12 Nisan 2008       Mesaj #2404
screamforce - avatarı
Ziyaretçi
capture2yb5

selam arkadaşlar bendeki sorun bu şekilde format atamıyorum.Bu şekilde bir hata veriyor.dosyaları onarma işleminide yaptım tekrarar denedim olmadı. Sistem geri yükleme yapılmıyor sistem geri yükleme noktası yok yani. C de silinmeyen dosyalar var yani Pc nin baya bi kafası karışık.Açılşta da sorun yaşıyor zaten Windows kur diye bi secenek cıkıyor.Diger secenegi seciyorum ama olmuyor ilkinde ekran donuyor acıldıktan sonra Tekrar resetliyorum pc yi disk gözden gecirme işlemi yapıyor eger onu iptal edersem ekran yine donuyor etmessem normal acılışını yapıyor ama Format atmak istiyorum fakat yukradaki hatayı veriyor o dosyanın icine istedigi dosya ismini yazıp attım bu sefer başka bir dosya ismi verdi kandırmadık yaniMsn Embarrassed
KRALL - avatarı
KRALL
Ziyaretçi
12 Nisan 2008       Mesaj #2405
KRALL - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

Alıntı
NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı

Denetim Masası > Ses Efekti ve Ses Aygıtları > Ses menüsü altındaki ayarları değiştirmeyi ve "Başlat > Çalıştır > dxdiag" ses testlerini yaptınız mı?

Dediğiniz işlemleride yaptım Denetim Masası > Ses Efekti ve Ses Aygıtları > girdiğimde ayarların hiç biri etkin değil

DirectX programında ses sürücüsü olmadıdğına dair bi hata veriyor
Sadece Realtek programındaki Ses testinde başarılı oluyor diğer windowsun Testlerinde başarılı olmuyor Msn Confused
cLewra - avatarı
cLewra
Ziyaretçi
13 Nisan 2008       Mesaj #2406
cLewra - avatarı
Ziyaretçi
LüTFen aciL YArdIm_!!!!!!!!Msn Cry

2+1 Ses sistemi yankılı (ekolu) çalıyor sistem normal ayrLarı fln resimle anlatana tsk edcem lütfen acil yardımMsn LipssealedMsn Confused
LuTFen_!_!_!_!_!_!_!_!
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
14 Nisan 2008       Mesaj #2407
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı

Dediğiniz işlemleride yaptım Denetim Masası > Ses Efekti ve Ses Aygıtları > girdiğimde ayarların hiç biri etkin değil

DirectX programında ses sürücüsü olmadıdğına dair bi hata veriyor
Sadece Realtek programındaki Ses testinde başarılı oluyor diğer windowsun Testlerinde başarılı olmuyor Msn Confused

Donanımsal ya da Windows'un kendisinden kaynaklanan bir problem yoksa, ses kartı sürücüsünün birkaç farklı sürümünü indirip kurmayı deneyebilirsiniz. Bu sorun ne gibi bir değişiklikten sonra ortaya çıktı?
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
atalay1907 - avatarı
atalay1907
Ziyaretçi
14 Nisan 2008       Mesaj #2408
atalay1907 - avatarı
Ziyaretçi
Slm arkadaslar
Benim pc , herhangi bir siteden film izlerken donuyor. Hic bir fonksiyon calismiyo. Maus her sey bir anda donuyor. Ama normal internette gezerken donmuyor. Sadece film izlerken. Dizi siteleri yada youtubede donuyor.
Bana bu konu hakkinda yadimci olabilirseniz cok sevinirim.
benim pc amd64 3000+

tesekkürler.....
kuyumcu09 - avatarı
kuyumcu09
Ziyaretçi
15 Nisan 2008       Mesaj #2409
kuyumcu09 - avatarı
Ziyaretçi
bilgisayarıma sağ tıkladıgımda resimdeki gibi üreten ve destekliyen degişmiş Windows um orjinal ama nasıl değişmiş olabilir ustalardan yardım lütfen.
bilgisayarmzc8
DeepFreeze - avatarı
DeepFreeze
Ziyaretçi
15 Nisan 2008       Mesaj #2410
DeepFreeze - avatarı
Ziyaretçi
Merhabalar.. Bu WindowsXP nin herhangibi bir şekilde orjinalliğine etki eden bir sorun değildir.. Sadece bazı dosyaların oluşturulması ile kişisel olarak değiştirilebilen bir bölümdür.. Eğer bu logo ve yazıyı görmek istemiyorsanız aşağıda yazdıklarımı yapmanız yeterlidir..

1 - C:\Windows\System32\oeminfo.ini dosyasını silin..
2 - C:\Windows\System32\oemlogo.bmp dosyasını silin..

Bu yukarıdaki işlemler neticesinde Bilgisayarım üzerinde tekrar sağ tıkladığınız az önceki logo'nun ve yazının artık olmadığını görebilirsiniz..

Ayrıca kişiseleştirmeyi tekrar kendiniz yapmak istiyorsanız oemlogo.bmp yi uzantısı ve dosya adı değiştirmeden yeni bir resim ile değiştirebilirsiniz.. Yine oeminfo.ini dosyasında (Manufacturer, Model) yazan yerlerin karşısındaki ibareleri değiştirerek istediğiniz tanımlamaları yapabilirsiniz.. Saygılarımla..