Arama

PC Teknik Destek (Soru - Cevap) - Sayfa 141

Güncelleme: 2 Aralık 2013 Gösterim: 976.977 Cevap: 2.932
zaman3x - avatarı
zaman3x
Ziyaretçi
7 Nisan 2007       Mesaj #1401
zaman3x - avatarı
Ziyaretçi
SLM ARKADASLAR BİLGİSAYARIM DURUP DURURKEN RESET ATIYOR FORMAT ATTIM AMA HİÇ BİR DEĞİŞİKLİK OLMADI SORUNU NE OLABİLİR
Sponsorlu Bağlantılar
nakz - avatarı
nakz
Ziyaretçi
7 Nisan 2007       Mesaj #1402
nakz - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
sutgirl adlı kullanıcıdan alıntı

ekranım ara ara karaıyor ekran kartımla alakalı olabilir ama bu karatıdan kurtulmak için ne yapmam gerekir?tekrardan drivermi yukuylcem ekran kartım nividia gforce

Kararma derken kontrast mı azalıyor yoksa görüntü tamamen mi gidiyor ? Ayrıca her şartta driverını güncel tutmanda fayda var.

Sponsorlu Bağlantılar
NVIDIA Drivers

Alıntı
zaman3x adlı kullanıcıdan alıntı

SLM ARKADASLAR BİLGİSAYARIM DURUP DURURKEN RESET ATIYOR FORMAT ATTIM AMA HİÇ BİR DEĞİŞİKLİK OLMADI SORUNU NE OLABİLİR

Eğer kalabalık ve fazla güç harcayan bi donanıma sahipsen güç kaynağın yetersiz kalıyor olabilir.Bu durumda sık sık resetleme görülür. Gereksiz veya seyrek kullandığın donanımları kaldırarak (örneğin usb portlarında o an kullanmadığın bi donanım takılı olmasın) veya farklı bir güç kaynağı kullanarak deneyebilirsin. Tabi bu ihtimallerden sadece biri. sorun başka bi yerde de olabilir.
I3uz_KaLpLi - avatarı
I3uz_KaLpLi
Ziyaretçi
7 Nisan 2007       Mesaj #1403
I3uz_KaLpLi - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

ben buhttp://dimka.ee/foo/cursor.html linkteki olayın neyde yapıldıgını merak ediyorum nasıl yapılıyor secme işlemi ilemi hangi porgram kullanılıyor teşekkürler
birde swishteki problemimi cevaplamamışsınız buldum iyice araştırınca yinde sağolun ekranım ara ara karaıyor ekran kartımla alakalı olabilir ama bu karatıdan kurtulmak için ne yapmam gerekir?tekrardan drivermi yukuylcem ekran kartım nividia gforce

Verdiğin linkteki çalışma flash ile yapılmış. Swish konusuna gelince yanlış başlık altında cevap arıyosun cevap almaman normal.

imkanın varsa başka bir ekran kartı ile bir süre test et sorun nüksediyorsa monitörü teknik servisine yolla.

Alıntı

Reset atma problemleri genellikle ram yada işlemcinin aşırı ısınmasında kaynaklanır. Değişip deneyebiliyosan deneme yanılma ile imkanın yoksa teknik servise götürmekle çözüm bulabilirsin.
vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
7 Nisan 2007       Mesaj #1404
vain - avatarı
Ziyaretçi
tabiki kontrast deil görüntü bir dakka gidip gelioyr
nakz - avatarı
nakz
Ziyaretçi
7 Nisan 2007       Mesaj #1405
nakz - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

tabiki kontrast deil görüntü bir dakka gidip gelioyr

Sorunun monitorde olma olasılığı daha yüksek . Ekran kartının driver ını hiç kurmasan dahi windows standart olarak tanır ve böyle bi sorunla karşılaşmaman gerekir.
vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
7 Nisan 2007       Mesaj #1406
vain - avatarı
Ziyaretçi
yok sanmıyorum ama denemem lazım teşekürler saol
Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
7 Nisan 2007       Mesaj #1407
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
arslanmt adlı kullanıcıdan alıntı

hayır etkilemez sen msnde dosya gönderirken upload yapıyorsun. kota download içindir. en azından bildiğim kdarıyla

Bu arada benim de bir sorunum var. Sistemim; Microsoft Vista Home Premium, Pentium Dual core D945PLRN 3.4 Ghz CPU. 1 Gb 533 mhz Ram. ASUS NVIDIA EN7300GS 256 MB Ekran kartı.(256 da Ram dan kullanıyor zannedersem. 512 gözüküyor directx tanı aracında.) hard disk 7200 rpm 250 gb.

Sorun şu; bazı oyunlarda ekran donukluk yapıyor. Şöyle ki oyunu açıyorum, devam ederken bir anda ekran duruyor.ama oyun devam ediyor. sesler geliyor falan. Alt+Tab konfigurasyonu ile windows a dönüp tekrar oyuna dönüyorum, düzeliyor. 1 dk geçmeden tekrar ekran donuyor. Ve bunu bir kaç oyunda yapıyor(Medal of honor Pacific assault, F1 Challenge 99-02 vs.)

Şimdiden teşekkürler

Arka sayfada sorunuza cevap bulaya çalışmıştık bugün aynı sorunlu bir makine ile karşılaştım. Bana gelen makinada oyun oynarken birden kararıyor ve görüntü gelmiyordu. Alt + Tab yapıp windowsa dönsem dahi görüntü yine gelmiyor ama makinayı kapatmaya çalıştığımda görüntü geliyordu. Sorun ekran kartınızdan aşırı ısınıyor (özellikle oyun oynadığınıda daha fazla çalıştığı için) ve monitöre görüntüyü aktaramıyor. Sorunu şu şekilde giderebilirsiniz. Ekran kartınızın garantisi varsa değiştirin garantisi yoksa eğer üzerindeki soğutucuyu temizleyip ilave bir fan koyun... Bu şekilde önüne geçebilirsiniz ama ilerde de sorun yaşatabilir...

Alıntı

ben buhttp://dimka.ee/foo/cursor.html linkteki olayın neyde yapıldıgını merak ediyorum nasıl yapılıyor secme işlemi ilemi hangi porgram kullanılıyor teşekkürler
birde swishteki problemimi cevaplamamışsınız buldum iyice araştırınca yinde sağolun ekranım ara ara karaıyor ekran kartımla alakalı olabilir ama bu karatıdan kurtulmak için ne yapmam gerekir?tekrardan drivermi yukuylcem ekran kartım nividia gforce

Linkteki olayda Swish yada Flashta yapılmış olabilir. 640x480 Pano içine resim oturtulmuş ve SWF olarak kaydedilmiş htm içine kodlanıp atılmış basit bir uygulama.

Görüntünüzün yüksek ihtimal gidip gelmesi Monitörünüzle alakalı büyük ihtimal tüpü ile ilgili bir problem; Elektronikçilere götürürseniz 20-25 YTL civarında bir parça değişimi ile sorununuzu ortadan kaldırabilirsiniz (Bir hafta önce bir müşterimin aynı sorununu vardı...). Kolay gelsin.

Alıntı

Aşağıdaki linke bir göz atın...
Başlıca Reset Sebepleri
Son düzenleyen Teknixs; 7 Nisan 2007 23:42 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
cihanalp44 - avatarı
cihanalp44
Ziyaretçi
8 Nisan 2007       Mesaj #1408
cihanalp44 - avatarı
Ziyaretçi
SELAM PDF UZANTILI DOSYALARI CORELE NASI ATABİLİRİM
vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
8 Nisan 2007       Mesaj #1409
vain - avatarı
Ziyaretçi
yanlış hatırlamıyorsam çünkü (pcmde suan yuklu değil) corelde open de ozman karşına open drawing diye bir pencerere çıkar aşşagıda iki secenek var files of type de pdf uzantıını sec acarsın seçili tutrsan atmıs olursun sonrada kayderdersin
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
9 Nisan 2007       Mesaj #1410
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Alıntı
cihanalp44 adlı kullanıcıdan alıntı

SELAM PDF UZANTILI DOSYALARI CORELE NASI ATABİLİRİM

Adobe Reader Acabilirsin Resmı Sıtesı Tıkla
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....