Arama

Android Dünyasından Haberler - Sayfa 13

Güncelleme: 7 Ekim 2016 Gösterim: 74.464 Cevap: 315
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2013       Mesaj #121
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Sony Honami mini sızdırıldı!
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

honami mini

Sony’nin 4 Eylül’de basın karşısına çıkaracağı Honami (Xperia Z1) için artık sayılı günler kaldı ve telefona dair basın görselleri de sızdırılmaya başlandı. Japon üretici 5-inç kategorisinde Honami ile rekabete hazırlanırken, 4 ve 4.3-inç seviyesinde ise Honami mini (Xperia Z1 mini) için kolları sıvamış görünüyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Geçtiğimiz günlerde teknik özellikleri gün yüzüne çıkan telefonun şimdiler de ise kendisi ortaya çıktı. XDA Geliştiriciler Forum’unda yer alan görselde Honami mini ve BlackBerry’nin Q10 adlı akıllı telefonuyla yan yana görüyoruz. Bu sayede telefonun sergilediği boyut hakkında daha fazla bilgi sahibi oluyoruz.
Xperia Z1 mini görüldüğü üzere tasarım anlamında abisi ile benzer detaylar sergiliyor. Her iki telefonda öne çıkan farklar ekran boyutu, ekran çözünürlüğü ve pil kapasitesi şeklinde sıralanırken, Honami mini’nin diğer detayları ise Honami ile paralellik gösteriyor.

honmini

Honami mini’de (Ray 3) 1280 x 720p çözünürlüğünde ve Triluminos ekran teknolojisini beraberinde getiren 4.3-inç boyutunda bir ekran yer alacak. Bu ekran seviyesinde en güçlü telefon olmaya hazırlanan Honami mini’de Qualcomm cephesinden 2.2GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemcisi ve Adreno 330 grafik birimi yer bulacak.
Honami mini, abisinde yer alan kamera yeteneklerini aynen sergileyecek. Telefonda 1/2.3 inç sensör boyutuna sahip 20.7MP çözünürlüğünde Sony G Lens ile desteklenen oldukça iddialı bir kamera yer alacak. 16GB dahili depolama birimi, 2GB RAM, microSD kart desteği ve 2.400mAh kapasiteli pil Honami mini’nin öne çıkan diğer teknik detayları olacak.
Alt bölümde yer alan görselde ise telefonun sahip olduğu boyutlara dair hesaplamalar yer almakta.

Android Dünyasından Haberler
Sponsorlu Bağlantılar


Kaynak: Andronova.net

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2013       Mesaj #122
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Cyanogen, Android’teki Bildirim Ekranı Hızlı Ayarlar Menüsünü Daha Basit Hale Getiriyor
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

1376516202 cyanogenmodandroidwallpaperbyexclusivied d3gx081

Android işletim sisteminde bildirim ekranında yer alan kısa yollar önemli bir işlev görürken, üreticilerin kendi geliştirdikleri arayüzlerde yaptıkları son güncellemelere baktığımızda, kullanıcılar telefondaki bir çok ayarı (parlaklık, Wi-Fi, Bluetooth, mobil veri, ses/titreşim, GPS vb) bildirim ekranı üzerinden hızlı ve basit bir şekilde gerçekleştirebiliyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Google’ın stok Android’te sunduğu bildirim ekranı hızlı ayarlar menüsü, TouchWiz ve Sense ile karşılaştırıldığında çok kısıtlı özellere sahipti ve bu noktada Android 4.2 ile işletim sistemine ikinci bir bildirim ekranı dahil edildi. Yeni bildirim ekranına erişim iki şekilde sağlanırken, bunlardan biri yukarıdan aşağıya yapılan iki parmak sürükleme hareketiydi; bir diğeri ise mevcut bildirim ekranına konumlandırılan sanal buton sayesinde gerçekleşiyor.
Android ekosistemi için uzun bir süredir yazılım geliştirme çalışmaları sergileyen Cyanogen ekibi ise bildirim ekranı hızlı ayarlar menüsüne CM7 yazılımlarından beri (Android 2.3 Gingerbread) yer verirken, Google’ın Android’e hızlı ayarlar panelini eklemesiyle CM ekibi tarafından hazırlanan kısa yollar bir nevi işlevini kaybetti.
Geliştirici ekip Google+ sayfası üzerinden yayımladığı duyuruda bildirim ekranında farklılıklar sunacağını açıklarken, konuya ilişkin bazı görseller de paylaştı. Ekip bundan sonraki ROM’larda kendi hazırladığı bildirim ekranını kullanacak ve bu sayede hızlı ayarlar için daha etkili bir çözüm sunmuş olacak.

Quick Settings Re write1

Yeni hızlı ayarlar menüsü bildirimlerin üzerinde yer alacak, menüye aşağı doğru yapılacak kaydırma hareketi ile erim sağlanacak ve kısa yolların yer aldığı panel yatay yönde kaydırma hareketiyle farklı kısa yolları da kullanıcıya sunacak. Söz konusu yeniliğin bir sonraki Nightly sürümlerde yer alması bekleniyor.

Kaynak: Andronova.net

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2013       Mesaj #123
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Samsung Optik Görüntü Sabitleme Teknolojine Sahip 16MP Sensör Üretimine Başlarken, Galaxy Note III Hayal Kırıklığı Yaratabilir!
MsXLabs.org

samsung galaxy ace 3 aa camera back 645x429

Hızla gelişen mobil dünyasında akıllı telefonlara konumlandırılan kamera sensörleri de artık kullanıcıların cihaz satın alımlarında önemli bir yere sahip. Üreticiler tarafında ekran, işlemci ve pil noktasında yaşanan rekabette kamera modülünün ne derece önemli olduğunu geçtiğimiz yıl Samsung ve LG arasında yaşanan 13MP sensörlerin tedarikinde net bir şekilde ortaya çıkmıştı. 13MP çözünürlüklü Exmor sensör için Sony’nin kapısını çalan Samsung, bu noktada Japon üreticiden yeterli tedariki sağlayamamıştı. Sony ise 13MP sensörlerin büyük bölümünü Optimus G modeli için LG’ye sağlamıştı.
Sponsorlu Bağlantılar
Galaxy S4 ile 13MP çözünürlükte CMOS sensörlü ve bünyesinde birçok yenilikçi çekim modu bulunduran oldukça iddialı bir sensör kullanan Samsung’un yeni nesil phablet modeli Galaxy Note III’te ise kamera yeteneklerini daha ilerilere taşıyarak optik görüntü sabitleme (OIS) teknolojisine yer vermesi bekleniyordu.
Güney Kore’den gelen raporlar ise resmi lansmanına sayılı günler kala Galaxy Note III’ü sabırsızlıkla bekleyen kullanıcıları hayal kırıklığına uğratacak cinsten. ETNews’in haberine göre Samsung, Optik Görüntü Sabitleme teknolojisine sahip 16MP çözünürlüklü kamera modülü üzerinde çalışıyor ve çok yakında seri üretime başlayacağı yer alırken, yeni sensörün ilk olarak Galaxy S ailesine mensup cihazda (Galaxy S5) kullanılması bekleniyor.
Raporda dikkat çeken bir diğer önemli detay ise; Samsung halihazırda optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip sensörleri tedarikçilerden yeterince karşılayamadığı ve Galaxy Note III’ün bu sebeple kamera özellikleri itibariyle OIS özelliğinden yoksun olacağına yer verildi.
Samsung’un mevcut modellerinden Galaxy S4 Zoom’da 10x optik yakınlaştırma ve optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip 16MP çözünürlüklü bir sensör kullanılmakta. Ancak söz konusu sensör daha makul boyutlara çekilmesi gerekir, zira Galaxy S4 Zoom bu noktada günümüz akıllı telefon standartlarından daha kalın bir yapı sergiliyor.
Galaxy Note III’ün kamera yeteneklerini resmi olarak birkaç gün içerisinde öğreneceğiz ve beklenti Galaxy S4’te kullanılan 13MP çözünürlüklü sensör ile aynı özellikleri sergilemesi yönünde.

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2013       Mesaj #124
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
LG G2′nin 13MP Çönürlüklü Kamerası ile Çekilen ilk Video ve Fotoğraf Örnekleri Yayınlandı
MsXLabs.org

Android Dünyasından Haberler

LG’nin ağustos başında New York’ta düzenlediği basın etkinliğinde ilk olarak görücüye çıkardığı LG G2, sahip olduğu donanım ve yazılım özelliklerinin yanında sıra dışı tasarımı ile dikkat çekti. İşlemci tarafından halihazırda üst sınırı belirleyen Snapdragon 800 işlemcisiyle donatılan telefonda dikkat çeken bir diğer teknik detay ise kamera tarafından karşımıza çıkıyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Bir önceki nesil G modelinde de 13MP çözünürlüklü bir kamera modülüne yer veren LG, G2 modelinde de her ne kadar 13MP çözünürlüklü bir sensör kullanıyor olsa da; daha güncel bir sensör, yazılımsal iyileştirmeler ve en önemlisi optik görüntü sabitleme teknolojisiyle G2′de kamera yetenekleri bir adım daha ileri taşıyor. Full HD 60fps video kaydı yine G2’nin kamera yetenekleri arasında yer alıyor.
Telefon halihazırda ön sipariş sürecinde ve kullanıcılara ulaşmış değil, ancak OptimusForum yöneticisi elde ettiği LG G2 ile bazı video ve fotoğraf çekimlerini forum sayfasında yayınlayarak telefonun kamerası hakkında bazı değerlendirmeler yapmamıza olanak sağladı.
LG G2, fotoğrafta gün ışığı ve yakın çekimlerde; videoda ise örnek çekimin yanı sıra 1080p 30fps ve 1080p 60fps çekimlerde yeteneklerini sergiledi.
Söz konusu çekimlere aşağıdan göz atabilirsiniz. Daha fazla görsel ve orijinal boyutlar için alt bölümde yer alan kaynak linki ziyaret edebilirsiniz.



Kaynak: Andronova.net
Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 02:00
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2013       Mesaj #125
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Honami’ye (Xperia Z1) Ait Video ve Yeni Görüntüler Telefona Yakından Bakmamızı Sağlıyor
MsXLabs.org

Sony i1 Honami1

Mobil dünyasında son dönemde yapılan haberlere bakıldığında büyük bölümünün kısa süre önce resmi adının Xperia Z1 olduğu anlaşılan Honami için yapıldığını görüyoruz. Sahip olduğu birçok teknik özellikle mobil dünyasında üst sınırı belirlemesi beklenen telefon, sızdırılan görsellerden anlaşıldığı üzere Sony’nin Xperia Z ile başlattığı tasarım anlayışını devam ettirecek ve bu yönde de birçok kesimin beğenisini kazanacaktır.
Sponsorlu Bağlantılar
Telefona dair sızdırılan son görseller tasarım noktasında birçok detayı gözler önüne seriyor. Android 4.2.2 işletim sistemi ile çalışacak Honami’de Sony’nin en güncel Xperia kullanıcı arayüzü yer alıyor. Telefonun arka bölümünde üst sol köşeye 20.7MP çözünürlüklü Sony G Lens’e sahip kamera yer alırken, orta bölümde Sony ve alt kısımda ise Xperia logoları dikkat çekiyor.
Xperia Z ile aynı ekran boyutuna rağmen Honami’nin bir miktar daha uzun olacağı daha önce sızdırılan görsellerden anlaşılmıştı. Su geçirmez bir yapı sergileyecek telefonda kulaklık girişinin bu defa kapatılmadığını görüyoruz.
Telefonun ön bölümünde herhangi bir fiziksel buton yer almazken, sanal butonların ekran üzerine konumlandırıldığı görülüyor. Ön bölümde ekranın alt ve üst kısmında çerçevenin kalın tutulması kullanıcılardan eleştiri alabilecek detayların başında geliyor.
Xperia Z1’in üst bölümünde sadece kulaklık girişine yer verilirken, alt bölümde ise geniş bir alana yayılan stereo hoparlör dikkat çekiyor. Telefonda yer alması beklenen teknik özellikleri liste halinde bir kez daha özetlemek gerekirse;
*144mm x 73.9mm x 8.3mm boyutlar
*5-inç boyutunda Full HD X-Reality ve TRILUMINOS ekran
*1/2.3 inç sensör büyüklüğene sahip 20.7MP kamera
*Kamerada Sony G-Lens ve BIONZ görüntü işlemcisi
*2.1MP ön kamera
*4K video kaydı
*Fiziksel deklanşör butonu
*2.2GHz frekans hızında dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, Adreno 330 grafik birimi
*2GB RAM, 16GB dahili depolama birimi, microSD kart desteği
*3.000mAh kapasiteli batarya
*Android 4.2.2 işletim sistemi
Japon üretici tarafından yayınlanan son video ise telefonun tasarım hatları net şekilde ortaya koyarken, Xperia Z1′in resmi tanıtım tarihi için 4 Eylül tarihi işaret edildi.

Telefonun sızdırılan fotoğraflarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

wpid 15089 480 0wpid 15088 480 0
wpid 15092 480 0wpid 15090 480 0
wpid 15091 480 0

Kaynak: Andronova.net
Sponsorlu Bağlantılar


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2013       Mesaj #126
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Güney Kore Basınında Çıkan Haberlere Göre Galaxy Note III, 4K Video Kaydına ve Yüsek Ses Kalitesine Sahip Olacak
MsXLabs.org


galaxy note 32

Samsung’un 4 Eylül’de düzenleyeceği “Unpacked: Bölüm 2” etkinliğine artık sayılı günler kaldı ve Galaxy Note III cephesinden daha özel bilgiler gelmeye başladı. İlk aşamada Snapdragon 800 işlemcisi ile LTE destekli ülkelerde satışa sunulacağı bildirilen telefon Güney Koreli The Korea Economic Daily tarafından yayınlanan bir rapora göre 4K (3840x2160p) çözünürlükte video kaydı gerçekleştirecek. Hem Snapdragon 800 hem de Exynos 5420 sahip oldukları alt yapı özellikleri ile 4K video kaydının yükünü kaldırabilecek güçte. 3GB RAM ile mobil dünyasında bir ilki gerçekleştirmesi beklenen Galaxy Note III, Ultra HD video kaydı ile yine bu anlamda bir ilki gerçekleştirebilir, ancak Sony’nin de Xperia Z1 (Honami) adlı modelini bir kenara koymakta yarar var.
Sponsorlu Bağlantılar
Son dönemdeki sızıntıların tümüne bakıldığında Honami’nin de 4K video kaydı gerçekleştireceği görülürken, her iki telefon da 4 Eylül’de tanıtılacak ve etkinlikler arasında sadece saat farkı var.
Yayınlanan raporda dikkat çeken bir diğer önemli detay ise Galaxy Note III’ün yüksek ses kalitesi sunacağıdır. Son yıllarda akıllı telefonlarda multimedya içeriklerin öneminin arttığı ve telefonların birer eğlence aracı olduğu dikkate alındığında cihazların sunacağı ses kalitesi de önem arz ediyor.
Daha önceki Galaxy S serisinde CD kalitesinde ses deneyimi yaşatan Samsung’un Galaxy Note III ile birlikte stüdyo kalitesinde (24-bit/192kHz) geçiş yapmaya hazırlandığı gelen bilgiler arasında. 24-bit/192kHz Hi-Fi özelliğine sahip ilk telefonun LG G2 olduğunu hatırlatmakta yarar var.
Akıllı telefonların teknik olarak 4K video çekimi gerçekleştirmesi elbette önemli bir gelişme ve önümüzdeki süreçte birçok telefonda aynı özelliğe yer verilmesi bekleniyor. Ultra HD videoların izlenmesi şu an için 4K desteği sunan TV’lerde sağlanıyor ve söz konusu TV’ler halihazırda yüksek fiyatlardan satışa sunuluyor. 4K televizyonların daha da yaygınlaşması ile mobil cihazlardaki 4K video kaydı daha da önemli bir noktaya gelecektir.

Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
29 Ağustos 2013       Mesaj #127
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
HTC One Max'in Teknik Özellikleri Netleşiyor!
MsXLabs.Org

Son dönemde Çin forumlarından gelen yeni bilgiler Galaxy Note III’ün yanı sıra yine önümüzdeki haftalarda tanıtılması beklenen HTC’nin One Max adlı phablet modeline dair önemli detaylar aktarıyor. Söz konusu bilgiler sayesinde HTC One’ın teknik özellik tablosunda eksik kalan yerler de tamamlanmış oldu.

Bir süredir tasarıma dair görsellerin sızdırıldığına şahit olmuştuk ve telefonun genel hatlarıyla One modelinden esinlendiğini gördük. Yeni sızıntılara göre Tayvanlı üretici, büyük ekranlı ilk telefon denemesi olan One Max’ta Android’in en güncel versiyonu olan 4.3 sürümüne ve kullanıcıların büyük beğenisini kazanan Sense kullanıcı arayüzünün 5.5 numaralı sürümüne yer verecek.One Max’ı yazılım tarafında mevcut sistemde en güncel halde kullanıcılara aktarmaya hazırlanan HTC, donanım tarafında da yine üst sınırı belirleyen detaylara yer verecek. Uzakdoğu’dan gelen bilgiler, telefonun arka bölümünde Ultrapixel kameranın, ön tarafta ise 2.1MP’lik kameranın varlığını (tedarikçi kaynaklar) doğruluyor. 4G LTE desteği de mevcut olan telefonun çift SIM kartlı versiyonu Asya’da yüksek talebin olduğu pazarlarda satışa sunulacak.HTC One Max’ın sahip olduğu diğer özellikler ise şu şekilde:

*2.3GHz’de çalışan Snapdragon 800 işlemci ve Adreno 330 grafik birimi
*5.9-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü Super LCD3 ekran
*2GB RAM, 16GB dahili depolama birimi ve microSD kart desteği
*3.200 ya da 3.300mAh kapasiteli pil ünitesi
*Arka bölüme konumlandırılan parmak izi tarayıcısı



KAYNAK: Andronova.net
Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 02:00
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2013       Mesaj #128
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy Note II ve Galaxy Note III Yan Yana Görüntülenirken (Güncelleme), Galaxy Gear (Akıllı Saat) 4 Eylül’de Tanıtılacak
MsXLabs.org


Samsung Galaxy Note 3 Concept1


4 Eylül’de düzenleyeceği etkinlik kapsamında Galaxy Note III’ü basın karşısına çıkarmaya hazırlanan Samsung’un aynı etkinlikteki diğer sürprizi de netleşti. Samsung Mobile’ın kıdemli yöneticilerinden Lee Young-hee, Güney Kore basınına verdiği demeçte Galaxy Gear akıllı saat çözümünün 4 Eylül’de düzenlenecek basın toplantısında gün yüzüne çıkacağını bildirdi.
Sponsorlu Bağlantılar
Galaxy Gear’in teknik özellikleri ve tasarımı gizemini hala korurken, Lee Young-hee’de akıllı saate dair yaptığı açıklamalarda bu noktada ipuçları vermedi. Yine bazı detaylar hakkında açıklama yapmadı değil.
Galaxy Gear iddia edildiği gibi esnek ekran teknolojisine sahip olmayacak. Young-hee, esnek ekran teknolojisinin hala konsept aşamasında olduğunu ve söz konusu teknoloji ilk olarak Galaxy Gear’de kullanılmayacağını bildirdi. Ayrıca Young-hee’ye göre Galaxy Gear “mevcut akıllı telefon deneyimini geliştirecek ve zenginleştirecek”. Son olarak akıllı saat ilk aşamada seçkin pazarlarda satışa sunulacak.
Akıllı saat, cep telefonu ile sağlayacağı bağlantı sayesinde birçok işlevi basit bir şekilde yapmamıza olanak sağlayacak ancak bu cihaz için de en önemli sorun muhtemelen pil süresinde karşımıza çıkacak.
Samsung’un 4 Eylül’deki etkinliğinde asıl beklenen cihaz ise kuşkusuz Galaxy Note III olacak. Etkinlik tarihi yaklaştıkça telefona dair detaylar da ortaya çıkmaya başlıyor. Son olarak kamera noktasında bazı detaylar Güney Kore medyasında yer almış ve iddiaya göre Galaxy Note III, optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip olmayacak ancak 4K video kaydı ile bu noktada sektörün öncü modellerinden biri olacak. Ayrıca telefon 24-bit/192kHz ile stüdyo kalitesinde ses deneyimi yaşatacak.
Yine Uzakdoğu ancak bu defa Çinli bir teknoloji sitesi Galaxy Note III’ün ön paneli olduğu öne sürülen bazı görselleri internete servis etti. Hatırlanacağı üzere Galaxy S4’e dair tüm detayları da yine Çinli forumlardan öğrenmiştik.
Sızdırılan görsel birçok kesimin beklediği tasarım hatlarını açıkça sergilemektedir. Beklenildiği üzere 5.68-inç boyutundaki ekran ve oldukça ince bir çerçeve (2.2mm) daha önceki iddiaların birçoğunda yer almıştı. Bunun yanı sıra Samsung’un Galaxy Note III’te Galaxy S4 ve Note II tasarım anlayışını devam ettireceği; fiziksel home butonu ve çıkarılabilir kapak yapısının da yine telefonda yer alacağı daha önceki birçok haberde yer almıştı.

Galaxy Note II ve Galaxy Note III Yan Yana

Galaxy Note’dan Galaxy Note II’ye geçişte ekran boyutunu 0.2-inç büyüten Samsung’un benzer bir hamleyi Galaxy Note III için de gerçekleştirdiğini görüyoruz. Daha önce Evleaks tarafından iddia edildiği gibi Galaxy Note III 5.7-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü Super AMOLED ekrana sahip olacak.
Alt bölümde yer alan görselde Galaxy Note II ve Galaxy Note III’ün panel karşılaştırmasını görüyoruz. Galaxy Note III’de ekran çerçevesini 2.2mm seviysine çeken Samsung’un Galaxy Note II’den 1mm daha ince bir çerçeveyi telefona konumlandırmış.

gsmarena 0015

Galaxy Note III daha büyük bir ekrana sahip olmasına rağmen telefon boyutlarının neredeyse aynı olduğu görüyoruz. Tabi bunda inceltilen ekran çerçevesi önemli bir rol oynuyor. Galaxy S III’ten Galaxy S4’e geçişte de kasa boyutları neredeyse aynı tutulmuş ancak buna rağmek ekran boyutu 0.2-inç seviyesinde büyütülmüştü.
Tasarıma değinecek olursak; Galaxy Note III’ün Galaxy S4, Galaxy S3 ve Note II’den farklı olarak daha köşeli hatlara sahip olduğunu görüyoruz. Bu anlamda tasarımın Galaxy Note’a daha fazla benzediğini ifade edebiliriz.
4 Eylül hızla yaklaşıyor ve Samsung, Galaxy Note III ile birlikte ilk akıllı saat çözümü olan Galaxy Gear’i de kullanıcıların beğenisine sunacak. 3GB RAM, 4K video kaydı, stüdyo kalitesinde ses deneyimi, Snapdragon 800 ve geliştirilmiş S-Pen deneyimi Galaxy Note III’ün diğer teknik detaylarını oluşturacak.
Lansman tarihine doğru telefon cephesinden yeni görüntülerin sızdırılması bekleniyor.

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
29 Ağustos 2013       Mesaj #129
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
LG, G2′nin Tüm Teknik Detaylarını Özetleyen Eğitici Bir Video Yayınladı
MsXLabs.Org

Android dünyasında son dönemlerin en dikkat çeken modellerinde biri olan LG G2, hem tasarımı hem de teknik özellikleri itibariyle etkileyici detaylar sergiliyor.

Android Dünyasından Haberler

5.2-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü True IPS ekran, Snapdragon 800 işlemci, 3.000mAh kapasiteli batarya, stüdyo kalitesinde ses, özelleştirilebilir kullanıcı arayüzü ve optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip 13MP çözünürlüklü kamera telefonun üst düzey donanımından sadece öne çıkanlar.
Kısa süre içerisinde birçok ülkede raflardaki yerini alması beklenen telefon için reklam ve pazarlama sürecini başlatan LG, YouTube kanalıyla G2 modeli için yaklaşık 4 dakika süren eğitici bir video yayınladı. Söz konusu videoda telefonda yer alan yazılım ve donanım özelliklerin tümüne değiniliyor.



Güney Koreli üretici ayrıca G2’nin kamera yeteneklerini telefonu bir balon yardımı ile uzaya göndererek bir video şeklinde yayınladı. Kullanılan metot G2’de yer alan kameranın çekim yeteneklerini göstermek için uygun bir yol olmayabilir ancak bu tür videolar telefon tanıtımlarında etkin rol oynamaktadır. LG G2’nin uzaya çıktığı videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.






KAYNAK: Andronova.net
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
29 Ağustos 2013       Mesaj #130
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Android Cephesinde Yaprak Dökümü Devam Ediyor!
MsXLabs.Org

Android cepehsinde hareketli bir dönemin yaşandığı şu süreçte Google ve Android’in tanıdık yüzlerinden Hugo Barra, Android’teki görevinden istifa ettiğini açıkladı. Halihazırda Android başkan yardımcısı ve ürün müdürü görevini yürüten Hugo Barra’nın istifa kararı birçok kesim tarafından sürpriz olarak değerlendirilirken, Google da yaptığı resmi açıklama ile Hugo Barra’nın ayrılmasını doğruladı ve eski yöneticisinin yine Android ekosistemi içerisinde yer alacak olmasını memnuniyetle karşıladı.

nex 02 941 705 resize

Evet Hugo Barra her ne kadar Google bünyesinde doğrudan Android çalışmalarında yer almayacak olsa da, Çin’nin yükselen değeri ve önümüzdeki yıllarda dünyanın önde gelen mobil üreticilerinden biri olmasına kesin gözüyle bakılan Xiaomi firmasında küresel başkan yardımcısı görevini yürütecek.
Barra, söz konusu gelişmeye Google+ hesabı üzerinden açıklık getirdi ve yaklaşık 5.5 yıl süren Google macerasına son verdiğini ve önümüzdeki birkaç hafta içerisinde ürün portföyü ve iş genişletme çalışmaları için Xiaomi ekibine katılacağını duyurdu. Barra hem yeni işi hem de Android ekosistemi içerisinde kalmaya devam edeceği için çok heyecanlı olduğunu da sözlerine ekledi.
Nuance (Swype klavyeyi oluşturan kuruluş) firmasından Google’a katılan Hugo Barra’yı Google ve Android cephesinde düzenlenen birçok etkinlik görmeye alıştık ve Barra şirketin tanıdık simalarından biri olmayı başarmıştı. Android’teki en radikal değişimlerin sergileneceği ifade edilen Android 5.0 öncesi yaşanan bu şok ayrılık, ayrıca geçtiğimiz aylarda Android’in babası unvanını alan Andy Rubin’in de Android’teki görevinden ayrılması, Android işletim sisteminde bir bölünmenin yaşandığını net şekilde ortaya koymaktadır.
Halihazırda Android takım liderliğini yürüten Sundar Pichai’yi ise önümüzdeki süreçte zor bir görevin beklediği aşikar.





KAYNAK: Andronova.net
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.

Benzer Konular

2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
2 Haziran 2014 / tonbalik Oyunlar
19 Ocak 2013 / Misafir Bilgisayar