Arama

Android Teknik Destek - Sayfa 2

Güncelleme: 29 Nisan 2018 Gösterim: 44.175 Cevap: 68
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013       Mesaj #11
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Moto X’te Yer Alan ActiveNotifications (Aktif Bildirim) Uygulaması Play Store’daki Yerini Aldı
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

moto x event 21 of 31

Moto X sunduğu teknik özellikler itibariyle her ne kadar birçok kesimi memnun etmese de, telefonda yer alan yenilikçi kimi gelişmeler ilerleyen dönemlerde diğer Andorid kullanıcılarının da dikkatini çekecek cinsten. Bunların başında ise, sensöre bağlı olarak telefona gelen iletileri sürekli ekranda aktif halde tutan ActiveNotifications özelliğidir.
Sponsorlu Bağlantılar
Söz konusu özellikte telefonunuz kilit ekranda dahi olsa Moto X, Aktif Ekran sayesinde bu iletileri görmemizi sağlıyor.Üstelik ekranı sürekli açık kalması pil konusundaki endişeleri boşa çıkarıyor. Uygulama pil tüketimini en aşağıda tutmak için sadece gerekli alt pikselleri harekete geçirir ve bu noktada batarya tüketiminde yaşanan olumsuzlukları en asgari seviyeye çekiyor.
Telefon ayrıca cebimizdeyken bildirim ekranı aktif hale geçmiyor, cebimizden çıkardığımız anda ise sensörün devreye girmesi ile bildirim ekranı da aktif hale geçiyor. Telefona gelen iletiler ActiveNotifications uygulaması sayesinde basit bir şekilde cevaplandırılıyor. Dilerseniz sağa ya da sola kaydırmalarla gelen iletileri ekran üzerinden silebilirsiniz.
Uygulamada yapacağınız özel ayarlamalarla, gece boyunca iletilerin aktif ekranda görünmemesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanında ekran parlaklığı da söz konusu özelleştirmeler arasında yer alıyor. Uygulama kullanıcılara ücretsiz olarak sunuluyor ancak, bahsi geçen tüm detaylardan faydalanmak için ücretli sürümü almanız gerekiyor.
ActiveNotifications uygulamasına buradan erişim sağlayabilirsiniz.

Kaynak: Andronova.net

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013       Mesaj #12
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
HTC One X için Android 4.2.2 ve Sense 5 Güncellemesi Ülkemiz Kullanıcılarına Ulaştı
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

One x


Geçtiğimiz günlerde One X+ için Android 4.2.2 ve Sense 5 güncellemesi başlatan HTC’nin One X modeli için de söz konusu güncellemenin dağıtımına başladığı rapor ediliyor. XDA Forum’undan elde edilen bilgilere göz atıldığında, yaklaşık 380MB boyutunda olan güncelleme dosyası halihazırda Avrupa’nın birçok ülkesinde kullanıcılara ulaşmış durumda. Güncelleme beraberinde getirdiği birçok yenilik ve özelleştirme ile telefonda ciddi manada performans artışı sağlıyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Bir çoğu ilk olarak One modelinde yer alan özellikler arasında canlı ana ekran olarak adlandırılan BlinkFeed ekran uygulaması, yeni kamera ve galeri uygulaması, widget desteği sunan yeni kilit ekran, özelleştirilebilir hızlı ayarlar paneli, durum çubuğunda yüzdeki pil, HTC Zoe, güç seçeneklerinde uyku modu ve kamera noktasında sağlanan optimizasyonlar güncelleme kapsamında yer alan şeklinde sıralanıyor.
OTA (şebeke üzerinden) dağıtımı sağlanan güncellemenin ülkemiz kullanıcılarına da ulaştığı rapor edilirken, dilerseniz “Ayarlar>Hakkında>Yazılım Güncellemesi>Şimdi kontrol et” sekmesinden güncelleme kontrolü yapabilirsiniz.
Söz konusu güncellemeyi yaparken pil seviyesinin yeterli seviyede olmasına dikkat edin.


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2013       Mesaj #13
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy Note II’deki Gizli Ayarları ‘Note 2 Hidden Settings! Uygulaması ile Kontrol Edin
MsXLabs.org

samsung galaxy note 2 hands on 31

Samsung telefonlarına Odin aracılığı ile ROM yükleyenler bilir; söz konusu yüklenen ROM’lar tek ya da 3 parçadan oluşur ve 3 parçalı ROM’larda CSC dosyası bulunur. CSC doyası, temelinde TouchWiz arayüzüne ait temel dosyaları bulundurur ve bunlar içerisinde telefondaki birçok değişkene ait dosyaya rastlayabiliriz.
Sponsorlu Bağlantılar
Normal bir kullanıcının CSC dosyalarına erişerek bu bölümde değişiklik yapması mümkün değildir, ancak cihazınızda yapacağınız kimi değişiklikler CSC dosyasında yer alan ayarlara erişerek bu bölümde dilediğiniz ayarlamaları yapmanın önünü açabilir.
Bunun için öncelikle Galaxy Note II telefonunuzun root yetkisine sahip olması gerekir ve ardından XDA Geliştiriciler Forumu üyelerinden Senior Member gardy9 adlı geliştiricinin hazırlamış olduğu “Note 2 Hidden Settings” uygulamasını Play Store’dan indirmeniz gerekiyor.
Yükleme işlemi sonrası yukarıdaki fotoğraflarda da görüldüğü üzere, uygulamayı açarak sadece TouchWiz kullanıcı arayüzüne özgü “çevirici, iletişim, tarayıcı, kamera, galeri ve sistem tercihlerinde kimi ayarları aktif hale getirebilirsiniz.

Hatırlatama: Uygulamanın Galaxy S4 için de çalıştığı bildiriliyor.
Kaynak: Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2013       Mesaj #14
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
HTC One için Android 4.3 Güncellemesi Sızdırılırken, ROM Yüklenebilir Durumda
MsXLabs.org

Logo


Geçtiğimiz haftalarda amiral gemisi modeli One için Android 4.2.2 güncellemesini başlatan HTC, Sense 5 kullanıcı arayüzünde yaptığı kimi yenilikleri de güncelleme kapsamına alarak kullanıcılara aktarmıştı. Dünyanın birçok noktasında dağıtımı sağlanan güncelleme başta Kuzey Amerika olmak üzere kimi ülkelere henüz ulaşmış değil ve HTC’den gelen açıklamaya göre söz konusu ülkelerde direkt Android 4.3 güncellemesine geçilecek.
Sponsorlu Bağlantılar
Önümüzdeki beş hafta içerisinde güncelleme dağıtımının gerçekleşmesi beklenirken, Avrupalı kullanıcılara ise ne zaman sunulacağı noktasında herhangi bir açıklama yapılmış değil.
Android ekosisteminde üst sınıf birçok modelde olduğu gibi HTC One için de Android 4.3 güncellemesi resmi dağıtım öncesi ortaya çıktı. HTC tarafında önde gelen geliştiricilerden biri olan ve güncelleme takvimine dair önemli bilgiler aktaran LlabTooFeR tarafından hazırlanan “Maximus HD 12.1.0″ adlı özel ROM, Android 4.3’te sunulacak yenilikleri bünyesinde barındırırken, söz konusu yazılım telefonlara yüklenebilir hale getirildi.
Hazırlanan özel ROM’da HTC’nin Android 4.3 ile birlikte One modeline sunacağı yeniliklerin tümü yer alıyor mu bilinmiyor. OpenGL ES 3.0, Bluetooth 4.0 LE, yeni bir görev yöneticisi, daha yumuşa geçişler, Galeri uygulamasında video oluşturma özelliklerinden sağlanan gelişmeler, performans artışı ve telefonun veri yöneticisi için uygulama çekmesine eklenen kısayol, ilk bakışta dikkat çeken yenilikler arasında yer alıyor.
Android 4.3 ve Sense 5 yazılım bilgilerine sahip yazılım içerisinde Root yetkisini barındırırken; hızlı, kararlı, inanılmaz pil ömrü ve OTA güncellemeleri gibi önemli detaylara da sahip.
Daha fazla detay ve yükleme talimatı için tıklayınız.

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2013       Mesaj #15
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Sony; Xperia S, Xperia SL ve Xperia Acro S için Yeni Bir Güncelleme Yayınladı
MsXLabs.org

Sony Xperia

Son birkaç ayda Xperia S/SL ve Acro S modelleri için Android 4.1.2 Jelly Bean güncellemesini dünya genelindeki tüm kullanıcılara ulaştıran Sony, resmi site üzerinden söz konusu telefonlar için bir düzeltme güncellemesine daha başlandığının müjdesini verdi.
Sponsorlu Bağlantılar
Android 4.1.2 güncellemesi sonrasında cihazlarda oluşan sorunların çözümü adına sunulan güncelleme, performans artışının yanı sıra telefonları daha kararlı bir hale getiriyor.
OTA (şebeke) ve Sony PC Companion üzerinden dağıtımı sağlanan güncelleme beraberinde birçok yenilik getiriyor. İlk olarak kamera noktasında yapılan iyileştirmeleri göz attığımızda; beyaz dengesindeki anormallik elden geçirildi, “Hızlı başlat” butonunun çalışma işlevselliği artırılırken, Full HD (1080p) video çekimde iyileştirme yapıldı ve gecikme süresi en aza indirildi.
2G şebeke verilerinde bağlantı istikrarı, pil tüketimi noktasında yapılan iyileştirmeler, azalan pilde seviyelerin bildirilmesinde yapılan düzenlemeler, Exchange Active Sync geliştirmeleri, Google Now uygulamasını başlatmak için home butonuna uzun basma ve son uygulamaları başlatmak için ise home butonuna çift basma güncelleme kapsamında yer alan diğer yenilikler.
Güncelleme her zaman olduğu gibi bölge ve taşıyıcıya bağlı olarak değişkenlik gösterecektir.

Kaynak: Andronova.net
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
30 Ağustos 2013       Mesaj #16
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
CyanogenMod 10.1.3 RC1 (Android 4.2.2),Yaklaşık 40 Cihaz için Yayınlandı!
MsXLabs.Org

Android ekosisteminin en popüler yazılım geliştirici ekibi olarak gösterilen Cyanogen, Android tarafındaki birçok cihaz için Android 4.2.2’ye dayalı CyanogenMod 10.1.3 RC1 (Release Candidate) sürümünü yayınladı. Söz konusu sürüm, Nightly versiyonlara göre daha stabil çalışmakta ve daha az hata içermektedir.

cyanogenmod

RC sürümler buna rağmen aday sürümlerdir ve bu sürümlerin final aşamasına kadar en az 3 veya 4 güncelleme daha alması bekleniyor. Bu sebeple ekibin yayınladığı RC1 sürümlerde ufak hata ya da arızalarla karşılaşabilirsiniz. Yayınlanan yazılımlarda dikkat çeken yenilikler ise kullanıcı ve cihaz güvenliği için Privacy Guard ve SELinux uygulamalarını görüyoruz.
Stok Android’e nazaran işletim sistemi üzerinden daha fazla özelleştirilebilir seçenek sunan Cyanogen ekibinin stabil sürümleri ise eylül ayı içerisinde sunması bekleniyor. Halihazırda RC1 sürümüne kavuşan bazı modellere değinecek olursak; Xperia Z, Xperia V, Xperia ZL, Galaxy Nexus, Nexus 7, Asus Transformer Pad Infinity, Galaxy Note II, Xperia Tablet Z (Wi-Fi), Optimus 4X HD, LG Optimus L9, Sony Xperia T, Nexus 4, Nexus 10 ve HTC One.
Cihazların tüm listesine ve indirme dosyalarına buradan ulaşabilirsiniz. ROM dosyası soransı gerekli olan Gapps dosyasına ise buradanerişebilirsiniz. Yükleme öncesi bir hatırlatma yapacak olursak; eğer cihazınızda Android 4.3 tabanlı CM10.2 yüklü ise CM 10.1.3 RC1′yi yüklemeden önce wipe data/cache ve dalvik cache işlemlerini mutlaka uygulayın.






Kaynak: Andronova.net
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
30 Ağustos 2013       Mesaj #17
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Google Klavye Güncellenerek Daha Kararlı Bir Yapıya Büründü [APK Dosyası]
MsXLabs.Org

Google, Nexus programına dahil ettiği cihazlarda yer verdiği Google Klavye’yi Play Store’da yayınlayarak Android 4.0 üzeri tüm kullanıcılara sunmuştu. Android dünyasında ikinci parti üreticiler halihazırda kendi cihazlarında farklı bir klavye kullanırken, Google’ın stok Android’te yer verdiği klavye çözümü yine bu noktada kullanıcılar için alternatif teşkil edecektir.

unnamed

Son dönemde birçok uygulama için güncelleme yayınlayan Google, haziran ayı içerisinde Play Store’daki yerini alan klavye için de bir dizi yeniliklerin yer aldığı güncelleme dosyasını kullanıcılara sunmaya başladı.
Daha önce akıllı telefonlarda olan üst satırdaki tuşlara uzun basınca rakamlara erişim, güncelleme neticesinde tabletler için artık kullanılabiliyor. Google’ın söz konusu desteği daha büyük ekranlara sahip tabletler için sunmamış olması garip karşılanmıştı.
Bunun yanı sıra bazı diller için klavye düzenleri özel olarak ayarlanırken, hata düzeltmeleri ve kararlık iyileştirmeleri ile klavye daha stabil bir hal aldı. APK dosyasını derinlemesine inceleyen Androidpolice sitesi ise önümüzdeki süreçte klavye için kapsamlı yeniliklerin yer alacağı bir güncellemenin hazırlandığını bildirdi. Site, Play Store’da yer alan ve en popüler uygulamalardan bir olan SwiftKey’in kimi özelliklerinin (otomatik boşluk bırakma, bulut sözlük, ek dil indirme) Google Klavye’de yer alacağını öne sürdü.

Google Klavye’ye ücretsiz olarak Play Storeüzerinden erişim sağlayabilirsiniz.



Kaynak: Andronova.net
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
30 Ağustos 2013       Mesaj #18
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Galaxy Note II için Ülkemiz Kullanıcılara Kararlılık ve Performans Güncellemesi Yayınlandı
MsXLabs.Org

Samsung, Android 4.2.2 güncellemesini iptal ederek direkt Android’in 4.3 numaralı sürümüne yükselteceği Galaxy Note II için yeni bir güncelleme yayınladı. Uzun bir aradan sonra telefon için yeni bir güncelleme paketi dosyası hazırlayan Samsung’un güncelleme kapsamında neler sunduğu henüz bilinmiyor. Telefonun işletim sistemi versiyonu 4.1.2’de kalırken, telefonun güncelleme neticesinde daha kararlı bir yapıya büründüğü tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra performans artışı ve pil iyileştirmelerinin de yapıldığı ön görülüyor.

completely back up your samsung galaxy note 2 using kies helium note 2 toolkitw654

Kies ve OTA üzerinde dağıtımı sağlanan güncellemeyi Odin aracılığı ile yüklemeyi tercih edecek kullanıcılar en güncel ROM dosyasına buradan erişim sağlayabilir.

Önümüzdeki birkaç gün içerisinde 3.nesil Galaxy Note modelini duyurmaya hazırlanan Samsung, telefonda Android’in halihazırda en güncel versiyonu olan 4.3’ye yer verecek. Telefonun eylül sonu itibariyle kullanıcılara ulaşması beklenirken; Samsung’un devam eden süreçte Android 4.3 güncellemesini başta Galaxy S4 olmak üzere Galaxy Note II ve Galaxy S III modellerine sunması bekleniyor. Bu noktada Samsung Hindistan Ar-Ge merkezinin yoğun çalışmalar sürdürdüğü birçok kaynak tarafından dile getiriliyor.




Kaynak: Andronova.net
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2013       Mesaj #19
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Android Tabletler için Optimize Edilmiş Twitter Uygulaması Galaxy Note 10.1 Edition’da Ortaya Çıktı.
MsXLabs.org

twitter logo

IFA Berlin 2013 öncesi düzenlediği “Unpacked: Bölüm 2″ etkinliğinde Galaxy Note 3 ve Galaxy Gear akıllı saat modelinin yanında geçtiğimiz yılın en çok satan Android tabletlerinden biri olan Galaxy Note 10.1 tablet modelinin güncel versiyonu da karşımıza çıktı. Samsung işlemci, ekran, S-Pen yetenekleri, pil ve tasarım anlamında daha iddialı bir çözümle sektöre oldukça iddialı bir ürün sundu.
Sponsorlu Bağlantılar
Resmi lansman sonrası Galaxy Note 10.1 Edition tablet modeli tüketicilerin beğenisine sunulurken, tablette dikkat çeken bir ayrıntıya rastlanıldı.
Android kullanıcıları tarafından uzun bir süredir beklenen Twitter tablet uygulaması nihayet Galaxy Note 10.1 Edition’da ortaya çıktı. Üstelik ortaya çıkmakla kalmadı bir Alman Android sitesi olan AndroidNext, uygulamanın APK dosyasını elde etmeyi başardı.
Twitter tablet uygulamasının sadece 10-inç ekrana sahip tabletler için optimize edildiği bildirilirken, 7 yada 8-inçlik modellerde ise arayüzün eski ile aynı olduğu görüldü.
Eğer Twitter tablet uygulamasını 10-inç ekrana sahip tabletinizde kullanmak istiyorsanız alt bölümde yer alan APK dosyasını indirerek cihazınıza kurabilirsiniz. Yükleme öncesi tabletinizde mevcut olan Twitter uygulamasını kaldırmayı unutmayın.

İndirme linki; Twitter tablet
Alternatif indirme : Twitter tablet


nexusae0 Screenshot 2013 09 08 09 09 29 thumb
nexusae0 Screenshot 2013 09 08 09 10 01
Sponsorlu Bağlantılar

Kaynak: Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2013       Mesaj #20
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
HTC One ve Galaxy S4′ün Google Play Edition Versiyonları için Android 4.3 JWR66Y Güncellemesi Başladı
MsXLabs.org

Galaxy S4 and HTC One Google Edition


2013 yılının ilk yarısına damga vuran modellerin başında gelen Galaxy S4 ve HTC One’ın stok Android versiyonlarını tüketicilere sunan Google’ın cihazlara sunacağı güncelleme politikası da aşağı yukarı netleşti.
Android 4.3′ü ilk olarak Nexus cihazlara sunan Google, birkaç hafta sonrasında ise Nexus programına dahil edilen HTC One ve Galaxy S4 için güncellemenin dağıtımına başlamıştı. Google söz konusu cihazlara, Nexus modelleri ile eş zamanlı güncelleme sunmasa da, aradaki zaman farkını pek de açmıyor.
21 Ağustos’ta Nexus telefon ve tablet modelleri için Android 4.3 üzerine yapı numarası JWR66Y olan bir güncelleme sunan Google, Galaxy S4 ve HTC One’ın Google sürümleri içinse güncelleme dağıtımının başladığını bildirdi.
OTA (şebeke üzerinde) kullanıcılara ulaştırılan güncelleme güvenlik iyileştirmeleri içeriyor. Ayarlar> Telefon Hakkında> Sistem Güncellemeleri kısmından güncelleme kontrolü yapabilirsiniz.

Kaynak: Andronova.net

Benzer Konular

23 Haziran 2018 / Misafir Bilgisayar
31 Aralık 2012 / karamgozlu Bilgisayar
9 Eylül 2008 / Misafir Sosyal Ağlar
7 Ocak 2013 / efsanemre Bilgisayar
10 Haziran 2015 / _EKSELANS_ Telefon