Arama

Android Teknik Destek - Sayfa 4

Güncelleme: 29 Nisan 2018 Gösterim: 44.205 Cevap: 68
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013       Mesaj #31
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy Note 3′te Tek Elle Kullanım ve Ekranı Küçültme Nasıl Yapılır?
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Note3 SPen

Bazı telefonları tek elle kullanalabilirsiniz, çünkü kimi üreticiler küçük ekranın daha iyi olduğu söylüyor. Oysa önemli bir kesim daha iyi web gezinme deneyimi ve multimedya için büyük ekranları tercih eder. Android tarafına baktığımızda (hatta Windows Phone tarafında da bu çeyrekte 5.5 ya da 6-inç seviyesi yakalanacak) üreticilerin amiral gemi modellerinin her yeni versiyonunda ekranı bir miktar büyütüyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Galaxy Note serisi ile büyük ekranlı telefonlar kategorisinin mutlak hakimi olan Samsung, Galaxy Note 3′te kullanıcılara tek elle kullanım modunu da sunuyor. Tek elle kullanım modunda diğer üreticilerden farklı olarak Samsung’un ekran boyutunu da küçülttüğünü görüyoruz. Yapılan ayarlamalarla hesap makinesi, arama ekranı, klavye, kilit ekran ve tüm ekranlar için (kullanıcı arayüz) tek elle kullanılabiliyor. Özellikle tüm ekranlar için ekran boyutunun istenilen seviyeye çekilmesi dikkat çeken bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.
Ayarlar> Kontroller> Tek Elle Kullanım menüsünde tüm bu ayarlamaları detaylı şekilde görebilirsiniz.

Kaynak: andronova.net

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2013       Mesaj #32
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy Note 3′te (N9005) Bölge Kilidi Nasıl Kaldırılır?
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Galaxy Note 3 Region Locked Asia

Samsung’un Galaxy Note 3 ile başlattığı yeni bir eylem özellikle yurt dışından telefon getirecekleri tedirgin etmeye yetti. Özellikle Galaxy Note 3′ün Snapdragon 800 işlemcili versiyonunu satın almak isteyen kullanıcıların haberlere konu olan “bölge kilidi” sorunu ile karşılaşması olası görünüyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Samsung her ne kadar “Galaxy Note 3 satın aldıktan sonra ülkenizde faaliyet gösteren bir taşıyıcının SIM kartı ile aktif ettikten sonra telefonu dilediğiniz ülkede kullanabilirsiniz” şeklinde bir açıklama yapmış olsa da, önemli bir kullanıcı kitlesi farklı ülkelerde bölge kilidine takıldıklarını bildiriyor.
Kısa süre önce Galaxy Note 3 için CF-Root dosyalarını hazırlatan ve bu sayede telefona hem Root yetkisi kazandıran hem de Custom Recovery yüklenmesine olanak sağlayan XDA-Geliştiriciler Forumu‘nun kıdemli moderatörlerinden Chainfire, hazırladığı RegionLock adlı uygulama ile bölge kilidine çözüm getiriyor.
APK dosyası şeklinde hazırlanan uygulama halihazırda 2.70 dolarlık fiyatı ile Play Store’daki yerini almış durumda. Söz konusu uygulamayı kullanaran bölge kilidini pasif duruma getirmek içinse öncelikle kullandığınız Galaxy Note 3′ün Root yetkisine sahip olması gerekir. Ayrıca telefondaki firmware sürümünün MI7 olması gerekir (En azından şimdilik öyle, yeni güncellemelerde uygulamanın diğer sürümlerle uyumu görülecektir).
Yurt dışından satın aldığınız Snapdragon 800 işlemcili Galaxy Note 3′te bir şekilde bölge kilidi ile karşılaşırsanız yukarıda saydığımız gereksinimlerin yanında tek yapmanız gereken Play Store’dan RegionLock uygulamasını indirmek...

Kaynak: andronova.net

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2013       Mesaj #33
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Yenilenen Swiftkey Klavye, Tablet ve Telefon Düzenlerini Birleştiriyor ve Bazı Kullanım Modları Sunuyor [APK dosyası]
MsXLabs.org

175305 swiftkey flow beta is easily the best android keyboard yet cap

Google Play Store’daki en favori klavye olarak gösterilen Swiftkey’in 4.3 numaralı versiyonu beta aşamasında yayınlandı. Kullanıcıların test etmesi adına ücretsiz olarak yayınlanan yeni sürümde birçok radikal değişimin yer aldığını görüyoruz.
Sponsorlu Bağlantılar
Bunların başında ise uygulama artık telefon ve tablet ayrımını ortadan kaldırıyor. Her iki desteği birleştiren Swiftkey böylece kullanıcıların tablet ya da telefonlar için ayrı ücret ödemesinin önüne geçiyor.
Henüz beta aşamasında olan klavye uygulaması ayrıca farklı kullanım arayüzleriyle kullanıcının karşısına çıkacak. Bunlardan ilki Kompakt tasarım olacak. Bu mod telefonu tek elle kullananlar için tasarlanmış. Son dönemde phablet olarak isimlendirilen segmentte yer alan telefonların büyük bölümünde tek elle kullanım mevcut zaten. Burada klavyenin genişliği en aza indirilir ve tek elle kullanımın önü açılıyor.
Tam ekran modu ise iki elle yazma şeklinde tasarlanmış. Aslında bu modu normal klavye düzeni olarak da değerlendirebiliriz. Başparmak modu ise daha büyük ekranlı telefon ve tabletler için tasarlanmış. Daha hızlı ve rahat bir klavye kullanım deneyimi için klavye iki bölüme ayrılıyor.

Android Teknik Destek

Beta aşamasında yayınlanan klavyenin bir diğer özelliği ise klavye ekranda istenilen bölgeye taşınıp boyutlandırılabiliyor. Swiftkey 4.3 beta sürümünü ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz.

Kaynak: andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2013       Mesaj #34
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy Note 3′teki ‘Air Command’ S-Pen Uygulaması Galaxy Note 2′ye Uyarlandı!
MsXLabs.org

bgr samsung galaxy gear 12

Galaxy Note II teknik özellikleri ile hala mobil dünyasının dikkat çeken telefonları arasında yer alıyor. 2GB RAM , microSD kart desteği, güçlü bataryası, HD çözünürlüklü ekranı ve hala oldukça hızlı olan işlemcinin yanında S-Pen kalem ile büyük ekranlı telefonlar kategorisinin aranan telefonlarından biri konumunda.
Sponsorlu Bağlantılar
Ağustos sonunda tanıtılan Galaxy Note 3 ise Galaxy Note serisini bir adım daha ileri götürmüştür. Telefonun CPU-GPU biriminde, RAM değeri ve ekranında ciddi gelişmeler sağlanırken, Galaxy Note serisi ile özdeşleşen S-Pen kalem ise tam anlamıyla mükemmel bir kullanım deneyimi yaşatıyor.
Peki tüm bu gelişmeler dikkate alındığında Galaxy Note II’den Galaxy Note 3’e geçiş nasıl değerlendirilmeli? Uzun süredir Nexus 4 kullanıcısı olan ben daha büyük ekranlı bir telefon arayışı içerisindeyim ve tüm dikkatimi Galaxy Note II’ye vermiş durumdayım.
Ara ara tecrübe ettiğim telefonda sunulan donanım şu an için yeterli seviyede ve sunulacak güncellemelerle Galaxy Note 3’teki S-Pen işlevlerinin tümünün Galaxy Note II’ye sunulması bekleniyor. Söz konusu S-Pen uygulamaları Android 4.3 ya da Android 4.4 güncellemelerinden hangisi ile sunulur bilinmez ancak, XDA-Geliştiricileri konuyla ilgilenmeye başlamış bile.
Forumun önde gelen kıdemli üyeleri Galaxy Note II için sızdırılan Android 4.3 (MI6) yazılımı üzerine Galaxy Note 3’te yer alan S-Pen özelliklerinin büyük bölümünü uyarlamayı başardı. Hala ufak tefek sorunlarla karşılaşıldığı rapor edilse de, uyarlama kullanım açısında oldukça işlevsel görünüyor.
Siz de yeni özellikleri Galaxy Note II telefonunuzda tecrübe etmek istiyorsanız alt bölümde yer alan yükleme talimatına göz atabilirsiniz.

Yükleme Talimatı;

1. Öncelikle telefonunuzda Android 4.3 MI6 firmware sürümüne sahip olmalıdır. Ayrıca Galaxy Note II’nizde CWM ya da TWRP Recovery’nin yüklü olması gerekiyor.
2. Buradan Recoery menüsünden flaşlayacağınız V3 adlı dosyayı indirin. İndirdiğiniz dosyayı telefon hafıza kartına atın.
3. Telefonu kapatın, SES AÇMA + HOME + POWER (güç) tuşlarına aynı anda basarak Recovery menüsüne geçin. Wipe işlemlerini uygulamanıza gerek yok.
4.install zip from sdcard seçeneğine tıklıyoruz burada ise choose zip from sd card bölümüne geçiyoruz. Bu bölümde daha önce telefon hafızasına attığımız “Note_3_features_for_Note_2_v3.zip” isimli dosyayı seçerek flaşlıyoruz.
Not: Yükleme işleminin tamamlanması sonrası telefonu yeniden başlatıyoruz. “Ayarlar> Cihaz> S Pen>Air Command” bölümünü aktif hale getiriyoruz.

Kaynak: andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013       Mesaj #35
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Güncellenen Google Play, Yeni Bir Kullanıcı Arayüzüne Kavuştu [APK dosyası indir]
MsXLabs.org

google play logo1

Birkaç gün önce Google Play Store’un 4.4.21 numaralı sürümüne ait bazı görüntüler elde edilmiş ve yeni versiyonun Android 4.4 KitKat ile birlikte dağıtılacağı yönünde açıklamalar yapılıyor. Android 4.4’ün resmiyet kazanmasına sayılı günler kalırken, Google uygulama mağazasının yeni versiyonunu OTA (şebeke)yoluyla kullanıcılara ulaştırmaya başladı.
Sponsorlu Bağlantılar
Yenilenen Google Play, daha ilgi çekici bir arayüz ile karşımıza çıkıyor. Kullanıcılar yeni arayüzde tablet ya da telefonları için uygulama arayışını daha basit şekilde gerçekleştiriyor. Ekran üzerinde aşağı doğru yapılan kaydırma hareketi ile kızak çeklinde yeni bir sanal buton keşfediliyor ve söz konusu buton uygulama mağazasının alt başlıklarını gösteriyor.
Ekranın sağ üst bölümünde yer alan menü tuşu ise varlığını hala sürdürüyor. Buradan Ayarlar ve Yardım alt başlıklarına erişim sağlanıyor. Yenilenen Google Play Store’u alt bölümde yer alan APK dosyasını telefonunuza yükleyerek inceleyebilirsiniz. Yükleme öncesi Ayarlar-Geliştirici seçenekler-Bilinmeyen Kaynaklar bölümünü aktif hala getirmeyi unutmayın.

Google Play Store 4.4.21; Link 1
Google Play Store 4.4.21; Link 2
Google Play Store 4.4.21; Link 3

Kaynak: andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2013       Mesaj #36
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy Note II için Android 4.3 bir kez daha sızdırıldı! [Yükleme Talimatı]
MsXLabs.org

1382890389 samsung galaxy note 2cepantoloji

Resmi güncellemenin kasım-aralık döneminde başlaması bekleniyor.

Samsung Galaxy Note II için resmi güncellemenin dağıtımına artık kısa bir süre kaldı. Geçtiğimiz haftalarda XDA Geliştiriciler Forumu tarafından yayınlanan sızıntı ROM'un ardından, bu defa SamMobile, Samsung kaynaklarından test aşamasında yepyeni bir firmware elde etti.
Android 4.3 güncellemesi ile birlikte Galaxy Note II'ye sunulacak yenilikler ise şu şekilde sıralanıyor; Galaxy S4'te olduğu gibi sekmeli "Ayalar" menüsü, Samsung'un güvenlik uygulaması Knox, Samsung Wallet (cüzdan) uygulaması, ekran renk geliştirmeleri, kilit ekrana widget desteği, Daydream ekran koruyucu, ekranda daha kesin metinler, kamera-klavye ve arayüz geliştirmeleri.

1382891007 uploadfromtaptalk1382872428153Android Teknik Destek

Dilerseniz resmi güncellemesi öncesi tüm bu yenilikleri Galaxy Note II telefonunuzda tecrübe edebilirsiniz. Bunun için alt bölümde yer alan yükleme talimatına göz atabilirsiniz.
Not: Yükleme talimatına geçmeden önce, sızdırılan söz konusu ROM'un resmi güncelleme olmadığını ve bu sebeple yükleme sonrasında telefonunuzun garanti dışı kalacağını hatırlatalım. Tabi daha sonra ülkemize ait orijinal bir ROM yükleyerek garanti problemini tekrar çözüme kavuşturabilirsiniz.
Bir diğer önemli hatırlatmayı ise IMEI klonlu Galaxy Note 2 sahipleri için yapacağız. Yükleme öncesi EFS klasörünün yedeğin mutlaka alın, yükleme sonrası yüksek ihtimalle şebeke sorunu ile karşılaşacaksınız.
Yükleme Talimatı;
1- Buradan Android 4.3 N7100XXUEMJ5 test yazılım sürümünü indirin. Buradan ise Odin3 v3.09 uygulamasını indirin.
2- Dosyaları masaüstüne indirin ve zip dosyalarından çıkarın.
3- Odin uygulamasını çalıştırın ve telefonu kapatarak Download moduna alın. (Ses Kısma + Home + Güç butonlarına basılı tutun) Download moduna alırken karşınıza çıkan "Warning" uyarısını ses yükseltme butonu ile geçin.
4- Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın ve kısa süre içerisinde Odin uygulaması telefonu tanıyacaktır. (sol bölümde mavi bir işaret, telefonun Odin tarafından tanındığını gösterir.)
4- Odin uygulaması üzerinde yer alan AP bölüme sızıntı ROM klasöründe yer alan N7100XXUEMJ5_N7100OLBEMJ4_N7100XXUEMJ5_HOME.tar.md5 dosyasını ekleyin.
5- Odin üzerinde farklı herhangi bir işlem yapmayın. re-partition bölümü işaretli olmayacak.
6- Start butonuna tıklayın ve ROM’un yüklenmesini bekleyin. Yükleme işlemi sonrası telefonun açılış ekranda kalması durumunda ise Recovery menüsünden “wipe/factory reset” uygulayın.
İlk açılış normalden daha uzun sürmektedir.

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2013       Mesaj #37
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Samsung Galaxy Nexus’a Android 4.4 KitKat Nasıl Yüklenir?
MsXLabs.org

Samsung Confirms Galaxy Nexus Won t Come in India 21

Android ekosisteminde 18 ayını tamamladığı gerekçesiyle resmi güncelleme desteği kesilen Galaxy Nexus’un yazılım desteği bundan sonraki süreçte geliştiricilerin sunacağı desteğe göre şekillenecek. 1GB RAM’e sahip telefonun Android 4.4 akıcı bir şekilde çalıştıracağından kimsenin şüphesi yok ancak, daha güncel cihazlara ilginin artırılması adına birçok cihaz için resmi güncelleme desteğinin kesildiğine daha önce de şahit olmuştuk.
Sponsorlu Bağlantılar
Tam bir geliştirici telefonu olan Galaxy Nexus için resmi güncelleme desteği son bulmuş olsa da, geliştiriciler Android 4.4 çalışmalarına ilk günden itibaren başladı. Halihazırda test aşamasında olan yazılımları Galaxy Nexus telefonunuzda denemek istiyorsanız alt bölümde yer alan yükleme talimatına göz atabilirsiniz.
Galaxy Nexus için şu an en az hatanın yer aldığı Android 4.4 Custom ROM’un yükleme talimatına geçmeden önce telefonunuzda root yetkisinin ve özel bir kurtarma moduna (CWM, TWRP) yüklü sahip olması gerektiğini hatırlatalım.

Yükleme talimatı;

1- Buradan Android 4.4 test ROM’unu indirin.
2- Buradan Google uygulamalarını indirin.
3-İndirdiğiniz her iki zip dosyasını telefona yükleyin.
4-Galaxy Nexus telefonunuzu kapatın ve Ses kısma+güç butonları Fastboot moduna geçiş yapın. Burada ses tuşlarını kullanarak Recovery menüsüne geçiş yapın.
5- Daha sonra sırası ile “install zip > choose zip from / sdcard bölümüne geçiş yapın.
6- İlk olarak Android 4.4 test yazılımını flaşlayın. Sonrasında yine aynı bölümde Google uygulamalarını yükleyin.

Not:
Yükleme öncesi halihazırda kullanmış olduğunuz ROM’u yedeklemeyi ihmal etmeyin. Olası sorunlarda rahatlıkla geri dönüş yapabilirsiniz. Yedek işlemi sonrası daha temiz bir kurulum için yükleme öncesi wipe işlemlerini uygulayın.

Kaynak: andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2013       Mesaj #38
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Samsung Galaxy S4 için Android 4.3 Güncellemesi Ülkemizde Resmen Başladı!
MsXLabs.org

samsung galaxy s 4

Ekim ayı içerisinde Exynos Octa işlemcili Galaxy S4 için Android 4.3 güncellemesinin dağıtımını Kies ve OTA (şebeke) üzerinden dağıtmaya başlayan Samsung, nihayet ülkemiz için resmi güncellemeye başladı. Sabah saatlerinde kullanıcılara ulaşan Android 4.3 güncellemesi beraberinde kapsamlı yenilikler getiriyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Bunlar; geliştirilmiş RAM yönetimi, ekran optimizasyonu ve daha keskin yazıların elde edilmesi, yenilenen kamera yazılımı (iyileştirmeler), Samsung’un güvenlik uygulaması Knox, Galaxy Gear akıllı saat desteği, performansı hızlanan tarayıcı, klavye gelişmeleri, cihazın hızını yükseltecek TRIM desteği, Samsung Wallet sanal cüzdan uygulaması, TouchWiz kullanıcı arayüzünde küçük çaplı iyileştirmeler ve Yeni Okuma Modu ( sadece birkaç özel uygulama tarafından kullanılır).
Ayarlar uygulaması altında “daha fazla> cihaz hakkında> yazılım güncelleme> güncelleyin” kısmında Android 4.3 güncellemesinin telefonunuza ulaşıp ulaşmadığını kontrol edebilirsiniz. Yüklemeyi Odin yardımcı uygulaması ile yapmak isteyen kullanıcılar ise yaklaşık 1.5GB boyuta ulaşan yazılım dosyasını buradan indirebilir.

gALAXY s4

Kaynak: andronova.net
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
14 Kasım 2013       Mesaj #39
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
CyanogenMod Installer (ROM Yükleyici), Google Play Store’da Yerini Aldı!
MsXLabs.Org

Milyonlarca Android kullanıcısı üreticinin vermiş olduğu yazılımla yetinmez ve daha fazla özelleştirme adına Custom (özel) ROM’lara başvurur. Sadece farklılık isteyenler değil, resmi güncelleme desteği kesilen telefon kullanıcıları da yine daha güncel Android sürümleri için cihazlarına özel ROM’lar yüklerler.

cyanogenmod image 1

Bir şirket halini alan CyanogenMod ise özel ROM geliştirme noktasında en kapsalı geliştirici takımına sahip ve birçok cihaz için yazılımlar geliştiriyorlar. Geliştirici ekip kısa süre önce resmi Google+ hesaplarından Android 4.4 hazırlıklarının başladığını belirtmiş ve beta seviyesinde bazı ROM’lar yayınlamışlardı.

Her geçen gün yazılımlarında daha fazla uygulama ve özelleştirme olanağı sunan CyanogenMod, uzun süredir üzerinde uğraş verdiği CyanogenMod Installer uygulamasını Google Play’de yayınladı. Söz konusu uygulama ROM yüklemeye yeni başlayanlar için bir kılavuz görevi yürütürken; özel ROM yükleme için gerekli Root ve Custom Recovery yetkilerini ve ayrıca ROM yüklenme işlemini tek bir tıklama ile gerçekleştiriyor.

CyanogenMod Installer, masaüstü istemci uygulaması ile çalışıyor. Masaüstü istemci uygulamasını buradan indirebilirsiniz. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra uygulamalar açılıyor ve cihaz bilgisayara bağlanıyor. Gerekli işlemler zaten otomatik olarak başlıyor.

CyanogenMod Installer uygulaması için Google Play Store‘u ziyaret etmelisiniz. Uygulama şu an için yaklaşık 40 cihaz tarafından desteklenmektedir. Listenin tamamına buradan göz atabilirsiniz.

CyanogenMod Installer






Kaynak: Andronova.net
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2014       Mesaj #40
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
CyanogenMod CM11 M3 (Android 4.4.2) Birçok Cihaz için Yayınlandı!

maxresdefault

Şirketleşme yolunda önemli mesafeler kat eden Cyanogen A.Ş, milyonlarca kullanıcıya ulaşarak halihazırda mobil dünyasını en büyük 3. ekosistemi hedefi koyan ekip ayrıca 2015 yılında 100 milyon kullanıcıya ulaşmak istiyor. Bir yandan Android’ün en güncel sürümü KitKat’i birçok cihazla buluşturan ekip diğer taraftan yazılım ekibini güçlendirmeyi de ihmal etmiyor. Son olarak AOKP’nin (Android Açık Kaynak Projesi) kurucu Roman Birg, Cyanogen A.Ş. tarafından transfer edildi. Ekip tarafında yaşanan gelişmelere kısaca değindikten sonra gün içerisinde yayınlanan yeni yazılımlara geçiş yapabiliriz. Popüler yazılım ekibi birçok Android cihaz için CM11 M3 Android 4.4.2 KitKat’i yayınlarken, kararlı sürüm öncesi önemli bir eşiği daha geride bıraktı.
Milestone sürümler her ayın ilk günlerinde ekip tarafından yayınlanır ve kimi durumlarda 4 ya da 5. aşamaya kadar devam eder. Kararlı başka bir ifadeyle final sürüm öncesi son adım olan Milestone sürümler Nightly sürümlere oranla daha kararlıdır ve ROM’lar birçok hatadan arındırılmıştır.
CM11 M3 sürümleri yayınlanan cihazların tam listesine ve indirme linklerine BURADAN erişebilirsiniz.

Android Teknik Destek


Andronova.net
Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

23 Haziran 2018 / Misafir Bilgisayar
31 Aralık 2012 / karamgozlu Bilgisayar
9 Eylül 2008 / Misafir Sosyal Ağlar
7 Ocak 2013 / efsanemre Bilgisayar
10 Haziran 2015 / _EKSELANS_ Telefon