Arama

Android Teknik Destek - Sayfa 5

Güncelleme: 29 Nisan 2018 Gösterim: 44.171 Cevap: 68
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2014       Mesaj #41
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
CyanogenMod, Galaxy S II için Android 4.4 KitKat’i Yayınladı!

Sponsorlu Bağlantılar
1375554678 galaxy s2 cepantoloji

2011 yılında Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan ve 10 milyon satış barajını geçen Android işletim sistemli ilk telefon olmaz özelliğini gösteren, birçok kullanıcıya göre hala Samsung’un en şık tasarıma sahip telefonu olarak gösterilen Galaxy S II için Android dünyasının önde gelen yazılım ekibi CyanogenMod, Android 4.4 tabanlı Nightly sürümü yayınladı. Galaxy S II için en son Android 4.1.2 Jelly Bean güncellemesi yayınlanmış ve uzun bir süredir telefon için herhangi bir dağıtıma şahit olmadık. Zaten bu süreçten sonra herhangi bir güncelleme dağıtımı da beklenmiyor.
Samsung’un efsana telefonu 3 yıl geçmesine rağmen geliştiricilerin elinde hayat bulmaya devam ediyor. Omni grubunun ardından Cyanogen da Android 4.4 gecelik sürümü Galaxy S II kullanıcılarıyla buluşturarak milyonlarca kullanıcıyı bir hayli memnun etti.
Galaxy S II için yayınlanan Android 4.4 KitKat gecelik sürümünü geliştirici ekibin resmi sitesinden indirebilirsiniz. Yükleme işlemi ise Recovery menüsün gerçekleşecek. Bunun için telefonunuzda Root yetkisi ve özel bir Recovery modunun olması gerekiyor. CM 11′in yükleme işlemi sonrası gerekli olan Google uygulamalara ise buradan (alt bölümde KitKat uyumlu Gapps dosyalarından birini indirmeniz gerekiyor) erişim sağlayabilirsiniz.

CyanogenMod ROM’lar nasıl yüklenir?

Cyanogen ekibi tarafından geliştirilen yazılımlar stok Android’e göre kullanıcılara daha fazla özelleştirilebilir seçenek sunuyor. Bunun yanı sıra ekibin Android tarafındaki bir çok cihaza uzun süreli güncelleme desteğini verdiğini hatırlatalım.
CyanogenMod ROM’un cihaza nasıl yüklendiğine değinecek olursak; öncelikle telefonunuz root yetkisine sahip olması gerekir. Bunun yanında Custom Recovery de ihtiyaç duyacağımız diğer bir unsur olacaktır. Eğer telefonunuzda her iki yetki de varsa ROM yükleme işlemi sadece birkaç dakikanızı alacaktır.
Öncelikle yukarıda belirttiğimiz kaynak linklerden cihazınız için gerekli olacak dosyaları indiriyorsunuz ve bunları cihazın sdkart bölümüne kopyalıyoruz. Sonrasında cihazı kapatıp Recovery moduna alıyoruz (Bu durum için bir tuş kombinasyonu gerekiyor ve cihazdan cihaza farklılık gösteriyor. Örneğin Galaxy S III’te; SES AÇMA + HOME + POWER (güç) tuşlarına aynı anda basılıyor.

Recovery Mod ekranına ulaştığınızda;

  1. Ses tuşlarını kullanarak install zip from sdcard seçeneğine geliyoruz. Güç tuşu ile onaylıyoruz.
  2. Gelen ekrandan ses tuşları ile choose zip from sd card seçeneğine geliyoruz ve Güç tuşu ile onaylıyoruz.
  3. Gelen ekrandan ben daha önce telefonumuza yükeldiğimiz ROM dosyasını flaşlıyoruz. Bu işletimi yürütürken seçimleri yine güç tuşu ile yapıyoruz. (Eğer cihazınızda dokunmatik Recovery menüsü var ise seçimler için fiziksel tuşları kullanmanıza gerek yok.)
  4. Açılış normalden daha uzun sürecektir. Telefonun açılış ekranda kalması durumunda ise Recovery menüsünden yer alan wipe işlemlerini uygulayın.
Andronova.net

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2014       Mesaj #42
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Xperia Z1 Compact’ın Android 4.3 Kaynak Kodları Yayınlandı!

Sponsorlu Bağlantılar
xperia z1 compact1

2014′ün ilk günlerinde Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda resmiyet kazanan Xperia Z1 Compact namı diğer Xperia Z1 mini sahip olduğu teknik özellikler itibariyle mini furyasına yeni bir anlayış getirdi. Üreticiler üst sınıf akıllı telefonların mini versiyonunu tanıtırken ekran boyutunu küçültmekle kalmadı telefonu oluşturan diğer bileşenlerde de kısmalara gitti. Xperia Z1 Compact ise sadece ekran tarafında yapılan değişim dışında abisi Xperia Z1 ile aynı teknik özelliklere sahip. Halihazırda Avrupa’da 520€ fiyatla listelenen telefon cephesinde geliştiriciler için önemli bir gelişme yaşandı. Japon üretici Xperia Z1 Compact’ın kaynak kodlarını yayınlayarak geliştiricilerin telefon için özel ROM’lar oluşturmasının önünü açtı.
Geliştiriciler zaten bir süre önce Xperia Z1 Compact’a Root yetkisi kazandırmayı ve Clockwork Mod Recovery’i yüklemeyi başarmıştı. Ancak telefon için en sağlıklı özel ROM’ları oluşturmak için kaynak kodlarına ihtiyaç vardır ve Sony de bu kodları yayınlayarak geliştirici dostu tavrının devam ettiğini gösterdi. Xperia Z1 Compact için yayınlanan kaynak kodlarınaSony geliştiriciler sayfasından erişebilirsiniz.
Şubat ayında dünyanın birçok noktasında raflardaki yerini alacak telefonun teknik özelliklerine alt bölümden göz atabilirsiniz.
  • Boyutlar: 127 x 64.9 x 9.5 mm, 137g
  • Ekran: 4.3-inç 720p çözünürlükte Triluminous IPS ekran
  • Çipset: 2.2GHz frekans hızı, dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800, Adreno 330 GPU, 2GB RAM
  • İşletim sistemi: Android 4.3 Jelly Bean (lansmanından kısa süre sonra 4.4 KitKat yüseltmesi planlanıyor)
  • Kamera: LED flaşlı Sony G Lens ve BIONZ görüntü işlemcili 20.7MP arka kamera, 2MP ön kamera
  • Video kamera: iki kamera da 1080p @ 30fps video kaydedebiliyor.
  • Depolama: 16GB dahili, 64GB’a kadar microSD kart desteği
  • Bağlantı: NFC, A-GPS + GLONASS, WLAN (2.4/5Ghz) a / b / g / n / ac, microUSB 2.0 (MHL), Bluetooth 4.0 LE
  • Pil: 2.300 mAh
  • Diğer: FM Radyo, dahili ivmeölçer, çoklu dokunmatik giriş, yakınlık sensörü
  • Renkler: Siyah, Beyaz, Pembe, kireç, Sarı
Andronova.net

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2014       Mesaj #43
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy Note 3 Exynos İşlemcili Modelleri İçin Android 4.4.2 Güncellemesini Yayınladı


Android 442 Note 3

Samsung geçtiğimiz hafta Snapdragon 800 işlemcili cihazlar için Android 4.4.2 güncellemesini yayınlamıştı. Bu hafta da Exynos işlemcili telefonları için Android 4.4.2 güncellemesini yayınlayarak güncelleme konusunda ne kadar iyi bir iş yaptığını da bizlere tekrardan hatırlatmış oldu. Güncelleme genel anlamda performans iyileştirmeleri içerse de en önemli yeniliklerden biri beyaz renkli bildirim ikonları olmuş. Bu özellikle çok iyi düşünüldüğünü söyleyebilirim. Sponsorlu Bağlantılar

Bu güncelleme ile benchmark puanlarında gözle görülür bir değişiklikten bahsetmek nihayet mümkün olacak. Güncellemeler sonrası değişmeyen benchmark skorları kullanıcılarda telefonlarının güncellendiği izlenimini maalesef bırakmıyordu. Android 4.4.2 güncellemesi ile Note 3′te özellikle kilit ekranından ana menüye girişler ve çıkışlar oldukça iyileştirilmiş. Samsung hızlı erişim için kilit ekranın sağ tarafına (iphone’da ki gibi) bir kamera uygulaması yerleştirmiş. Android 4.1.2 ve 4.3′te kullanılan kısa yollara bir geri dönüş sezinledim! Android 4.4.2 yüklü Note 3 telefonumuzda müzik dinlerken artık kilit ekranının tamamında albüm bilgilerini görebiliyoruz. Kendi klavyesini kullanıyorsanız (-ki ben size kesinlikle verilen her kuruşun değdiği SwiftKey öneririm) klavyede de bazı iyileştirmeler söz konusu.
Çekirdeğe yazılan iyileştirmeler ise şu şekilde özetleniyor; uyumlu yazıcılar ile kablosuz baskı yapabilme, yeni duygusal yüz ifadeleri, SMS / MMS için stok mesajlaşma uygulaması gibi yenilikler söz konusu. Yükleme talimatına geçmeden evvel Galaxy Note 3 Exynos işlemcili modelleri için Android 4.4.2 nasıl görünüyor diye merak ediyorsanız aşağıdaki videoyu dikkatle izleyebilirsiniz.

Yükleme Talimatı:
Not: Bu yaptığınız işlemler sonucunda telefonunuza bir zarar gelmesi durumunda şahsım ve Andronova | Türkiye sitesi ve sahibi/sahipleri sorumlu tutulamaz. Bu işlemleri yaptığınız takdirde bütün sorumluluk bu işlemi yapan kişi/kuruluşa ait olduğunu da kabul etmiş sayılırsınız.
1- Buradan Android 4.4.2 yazılımını indirin.
2- Buradan Odin v3.09 sürümünü indirin.
3- Android 4.4.2 sürümünü ve Odin zip klasörlerinde yer alan dosyaları masaüstüne çıkarın.
4- Odin uygulamasını çalıştırın ve telefonu kapatarak Download moduna alın. (Ses Kısma + Home + Güç butonlarına basılı tutun, ekrana bir uyarı gelecek ve bu uyarıyı ses yükseltme tuşuna basarak geçin.)
5- Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın. İlk defa bağlıyorsanız bir süre sürücülerin yüklenmesini bekleyin. Telefon ve Odin arasındaki bağlantı sağlandıktan (Odin programında mavi uyarı görünecek) sonra indirdiğiniz ROM klasöründeki dosyayı Odin üzerinde alt bölümde gösterildiği şekilde yerleştirin.
PDA kısmına N900XXUDNA6 dosyasını
CSC kısmına N900SERDNA6 dosyasını
MODEM kısmına N900XXUDNA1 dosyasını ekliyoruz.
Not: Odin üzerinde re-partition bölümü işaretli olmayacak.
6- Start butonuna tıklayın ve ROM’un yüklenmesini bekleyin. Yüklenme işlemi birkaç dakika sürecektir. Yükleme işlemi sonrası telefonun açılış ekranda kalması durumunda ise Recovery menüsünden “wipe/factory reset” uygulayın.

Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2014       Mesaj #44
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy S3 için Android 4.3 Güncellemesi Başladı! [Yükleme Talimatı]

android 43 jelly bean

Android güncellemeleri kullanıcılar için büyük bir sorun teşkil ediyor. Üreticiler tarafından özelleştirilmiş telefonlar iyi ama güncellemelerin bu özelleştirmeler ile optimizasyonu üreticilerin korkulu rüyası. 2 yıl evvel çıkan Galaxy S3 ve Note 2 telefon sahipleri Android 4.2 güncelleme beklerken firma direkt 4.3 güncellemesi vereceğinin sürprizi sevinç etkisi yaratsa da uzuyan ve bir türlü gelmeyen, hatta verilip geri çekilen 4.3 güncellemesi Türkiye için nihayet Galaxy S3 sahiplerine sunuldu.
Sponsorlu Bağlantılar

905 mb büyüklüğündeki güncellemeyi yüklemek için aşağıdaki yükleme talimatını izleyebilirsiniz.

Yükleme Talimatı:

Not: Bu yaptığınız işlemler sonucunda telefonunuza bir zarar gelmesi durumunda şahsım ve Andronova | Türkiye sitesi ve sahibi/sahipleri sorumlu tutulamaz. Bu işlemleri yaptığınız takdirde bütün sorumluluk bu işlemi yapan kişi/kuruluşa ait olduğunu da kabul etmiş sayılırsınız.
1- Buradan Android 4.3 yazılımını indirin.
2- Buradan Odin v3.09 sürümünü indirin.
3- I9300XXUGMK6 dosyasını ve Odin zip klasörlerinde yer alan dosyaları masaüstüne çıkarın.
4- Odin uygulamasını çalıştırın ve telefonu kapatarak Download moduna alın. (Ses Kısma + Home + Güç butonlarına basılı tutun, ekrana bir uyarı gelecek ve bu uyarıyı ses yükseltme tuşuna basarak geçin.)
5- Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın. İlk defa bağlıyorsanız bir süre sürücülerin yüklenmesini bekleyin. Telefon ve Odin arasındaki bağlantı sağlandıktan (Odin programında mavi uyarı görünecek) sonra indirdiğiniz ROM klasöründeki dosyayı Odin üzerinde aşağıda gösterildiği şekilde yerleştirin.
PDA kısmına I9300XXUGMK6 dosyası
CSC kısmına I9300OJVGML1 dosyası
MODEM kısmına I9300XXUGMK6 dosyası eklenecek
Not: Odin üzerinde re-partition bölümü işaretli olmayacak.
6- Start butonuna tıklayın ve ROM’un yüklenmesini bekleyin. Yüklenme işlemi birkaç dakika sürecektir. Yükleme işlemi sonrası telefonun açılış ekranda kalması durumunda ise Recovery menüsünden “wipe/factory reset” uygulayın.
Bu işlem sonucunda telefonunuzdan inanılmaz bir değişim beklemek biraz hayalperestlik olacaktır. Galaxy S3′ün 1GB Rami olduğunu lütfen unutmayın. Şu andan hangi romu kullanıyorsunuz bilmiyorum ama kullandığınız Rom bazen en iyi Rom olabiliyor bunu da belirtmekte fayda var. Rom güncellemesi sonrasında neler değişti ve telefonun hızı ne yönde etkilendi bunları yorumlarda paylaşırsanız diğer herkese de yardımcı olmuş olursunuz.

Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2014       Mesaj #45
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Samsung Galaxy S5 Nasıl Root Edilir?
MsXLabs.org

Root Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 geride bıraktığımız hafta itibariyle dünyanın birçok noktasında raflardaki yerini aldı. Telefonun 16GB versiyonu 2.199 lira, 32GB seçeneği ise 2.299 liradan ülkemizde satışa sunuldu. Galaxy S4 ile karşılaştırıldığında daha parlak bir ekran, daha gelişmiş bir kamera, hızlı ve güçlü işlemci ve daha uzun pil ömrü sunan akıllı telefon ayrıca IP67 sertifikasıyla suya ve toza karşı dayanıklı bir yapı sergiliyor. Galaxy S5 eline alan bazı kullanıcılar telefon üzerinde tam yetkili olmak için, gereksiz gördüğü uygulamaları kaldırmak ya da özel ROM yükleyebilmek için Galaxy S5 cihazlarını Root’lamaya başlamıştır. Alt bölümde yer alan yükleme talimatında ise Samsung telefonlar için Root ve CWM Recovery dosyalarını barındıran ve Chainfire tarafından hazırlanan CF-Root dosyasıyla Galaxy S5′e Root yetkisinin nasıl kazandırıldığını aktaracağız.

Yükleme talimatına başlamadan önce bu işlemin telefonunuzu garanti kapsamı dışına çıkaracağını hatırlatalım.


1. Adım
: Alt bölümde yer alan tüm dosyaları indirin. Bilgisayarınızda Kies yüklü ise USB sürücülerini yüklemenize gerek yok.
2.Adım: İndirdiğiniz CF-Root zip dosyasının içeriğini masaüstüne çıkarın. İçerikte Odin uygulaması da karşınıza çıkabilir. Burada Odin üzerine yerleştireceğimiz dosya ” CF-Auto-Root-klte-kltexx-smg900f.tar” olacak.

3.Adım
: Odin uygulamasını açın. Galaxy S5 kapatın. Telefonun titremesini bekleyin ya da pili çıkarıp takın. Galaxy S5′te Ses azaltma + Home butonu + Güç Tuşlarına aynı anda basarak telefonu Download moduna alın. Karşınıza çıkacak uyarıyı ses yükseltme tuşu ile geçin. Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın.

4. Adım
: Telefon ve Odin arasında bağlantı sağlandıktan sonra Odin üzerinde yer alan PDA bölümüne ” CF-Auto-Root-klte-kltexx-smg900f.tar” dosyasını ekleyin.

5. Adım
: Start butonunu tıklayın. Yükleme işlemi birkaç saniye sürecektir.
Not: İlk Açılış normalden daha uzun sürebilir. Telefonun açılış ekranda kalması durumunda cihazınız için indirdiğiniz CF-Root dosyasını kontrol edin. Doğru dosyayı yüklediğiniz takdirde herhangi bir sorun yaşanmayacaktır.

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2014       Mesaj #46
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Android 4.4.2 Yüklü Galaxy Note II’ye Root Yetkisi Kazandırma
MsXLabs.org

Root T Mobile Note 2

Samsung geçtiğimiz gün 2012 yılı amiral gemi modellerinden Galaxy Note II için Android 4.4.2 KitKat güncellemesini başlattı. İlk olarak Fransa’da telefon sahiplerine ulaşan güncelleme kısa süre içerisinde kademeleri olarak diğer ülkelere de sıçrayacak. Konuya ilişkin haberimize ve yükleme talimatına buradan göz atabilirsiniz. Android 4.4 KitKat yüklü Galaxy Note II’ye Root yetkisi kazandırmadan önce dilerseniz güncelleme içeriğinde yer alan yeniliklere değinelim. Bunlar; pürüzsüz ve daha hızlı bir arayüz performansı, beyaz durum çubuğu simgeleri, kablosuz yazdırma desteği, kilit ekranda tam ekran albüm kapağı, kilit ekranda kamera kısayolu, NFC ödeme desteği, Samsung’un güvenlik uygulaması Knox, yatay konumda daha iyi performans sunan klavye, Hangouts’un yerleşik SMS uygulaması olarak atanabilmesi ve daha kararlı bir yazılım.
Android 4.4.2 yazılımını yükleyen kullanıcılar için XDA Geliştiriciler Forumu moderatörlerinden Chainfire’a ait Root dosyası yayınlandı. Alt bölümde yer alan iki farklı yükleme talimatıyla Android 4.4 yüklü Galaxy Note II’yi Root edebilirsiniz.

Uyarı:
Yapacağınız işlemler sonucunda telefonunuzda kalıcı hasarlara sebebiyet verebilirsiniz. Yapacağınız bu işlem tamamen sizin sorumluluğunuzda olup bu işlemler sonucunda yapacaklarınızdan şahsım sorumlu değildir.

Yükleme Talimatı 1 (Daha kolay yöntem)

1- Galaxy Note II için gerekli olan gerekli olan CF-Auto-Root dosyasını indirin. Alternatif link; indir (Dosya içerisinde Odin uygulaması yer almaktadır.)
2. Galaxy Note II cihazınızı kapatın ve download moduna alın. Odin uygulamasını açın. CF-Auto-Root zip dosyasının içindeki .md5 uzantılı root doyasını PDA bölümüne ekleyin ve start butonunu tıklayın. Yükleme işlemi birkaç saniye sürecektir.
3. Telefon otomatik olarak başlayacaktır. Yükleme sonrası SuperSu durdu hatası alırsanız, Google Play’i ziyaret edin ve uygulamayı güncelleyin. Sorun hala devam ederse Knox güvenlik uygulamasını devre dışı bırakın.

Yükleme Talimatı 2

Gerekli olan dosyaları alt bölümden indirin.
1. Odin v3.09′u indirin. Yukarıdaki Root dosyasının içinde de Odin uygulaması mevcut.
2. Buradan Philz recovery 6.26.3 sürümünü indirin.
3. Buradan SuperSu dosyasını indirin.
1. Adım: Odin uygulamasını açın. Galaxy Note II telefonunuzu kapatın (titremesini bekleyin) ve download moduna alın. (Ses kısma + güç butonu + home butonu).
2. Adım: Telefonu USB kablosuyla bilgisayara bağlayın. Odin ve telefon arasında bağlantı sağlandıktan sonra Odin üzerinde yer alan AP ya da PDA bölümüne indirdiğimiz dosyalardan “philz_touch_6.26.6-n7100.tar.md5″ i ekleyin. Start butonunu tıklayın. Yükleme işlemi birkaç saniye sürecektir. Yükleme sonrası telefon otomatik yeniden başlayacaktır.
3.Adım: İndirmiş olduğumuz SuperSu v 1.94 dosyasını telefon hafızası atın.
4. Adım: Telefonu yeniden kapatın. Bu defa Recovery (kurtarma) moduna alacağız. Bunun için “Ses yükseltme + güç butonu + home buton”larına aynı anda basın. Telefon açılır açılmaz tuşları serbest bırakın. Bir süre karşınıza Recovery modu gelecek.
5. Adım: Bu modda Install Zip>Choose zip from /sd card bölümüne giriş yapın ve telefon hafızasına attığınız SuperSu v 1.94 dosyasını flaşlayın. Son olarak Reboot System Now tıklayın telefonu yeniden başlatın.

Yükleme işlemi sonrası durduruldu uyarısı alırsanız alt bölümde yer alan düzeltmelere göz atın.

1. Yükleme sonrası SuperSu uygulamasını kaldırın. Google Play’i ziyaret edin ve SuperSu uygulamasın indirin ve Knox uygulamasını devre dışı bırakın.
2. Ya da Google Play’den Terminal Emulator uygulamasını indirin ve sırasıyla şu komutları girin;


Root T Mobile Note 22

andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2014       Mesaj #47
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy Note 10.1(N8000) için Android 4.4.2 KitKat Test Aşamasında Ortaya Çıktı [Yükleme Talimatı]
MsXLabs.org

samsung galaxy 101 Sponsorlu Bağlantılar

Geçtiğimiz günlerde Galaxy Note II için Android 4.4.2 KitKat güncellemesinin dağıtımını başlatan Samsung, görünüşe bakılırsa yakın zamanda 2012 yılı tablet modellerinden Galaxy Note 10.1 için de Android 4.4.2 güncellemesinin tablet kullanıcılarına sunacak. S-Pen özel kalem ve Galaxy Note akıllı telefon deneyimini tablet dünyasına taşıyarak dikkat çeken bir seri oluşturmayı başaran Samsung, 2012 yılında duyurduğu birinci nesil Galaxy Note 10.1′i Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemiyle piyasaya sunmuştu. Geçtiğimiz yıl Android 4.1.2 Jelly Bean güncellemesine kavuşan 10.1-inç ekran boyutlu tablet için Android 4.2 ve Android 4.3 güncellemesi atlanarak direkt Android 4.4.2 güncellemesi verilecek. XDA Geliştiriciler Forumu’nda ortaya çıkarılan Android 4.4.2 sızıntı ROM güncellemenin yakın zamanda başlayacağını işareti olarak gösteriliyor. Galaxy Note 10.1 için sızdırılan yazılımı Odin aracılığıyla tabletinize yükleyebilirsiniz. ROM test aşamasında olduğu için günlük kullanımda bazı sorunlarla karşılaşmak mümkün. Resmi güncellemenin mayıs ayı içerisinde dağıtılması bekleniyor.

[Yükleme Talimatı]

1.Adım: Buradan ya da buradan Odin uygulamasını indirin.

2. Adım: Buradan Android 4.4.2 yazılımını indirin.

3. İndirdiğiniz Odin ve ROM’u masaüstüne çıkarın.

4. Adım: Odin uygulamasını açın. Kapalı konumda olan tabletin güç ve ses kısma butonlarına aynı basarak download modunu aktif hale getirin. Tableti USB kablosu aracılığıyla bilgisayara bağlayın.

5.Adım: Bağantı sağlandıktan sonra ROM klasöründen çıkan dosyaları Odin üzerinde aşağıdaki şekilde yerleştirin.
- AP bölümüne AP_N8000XXUDND5.tar.md5 dosyasını
- BL bölümüne Add BL_N8000XXUDND5.tar.md5 dosyasını
- CP bölümüne MODEM_N8000XXUDND2.tar.md5 dosyasını
- CSC bölümüne CSC_OXA_N8000OXADND5.tar.md5 dosyası

Not:
Odin üzerinde re-partition işaretli olmayacak.

6. Adım: Start butonu tıklayın ve birkaç dakika ROM’un yüklenmesini bekleyin.

Hatırlatma:
İlk açılış uzun sürecektir. Tabletin açılış ekranda kalması durumunda tabletin kapatın ana ekran+ses yükseltme + güç butonlarına basılı tutun ve Recovery modu aktif hale getirin. Bu bölümde wipe/factory reset‘i uygulayın.

Alt bölümde ekran görüntülerine göz atabilirsiniz.

Android Teknik Destek
screenshot 2014 04 26g6jzyscreenshot 2014 04 26ptk3pscreenshot 2014 04 26uakcuscreenshot 2014 04 26v3k6y


andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2014       Mesaj #48
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Google Play’de Toplu Uygulama Yükleme Nasıl Yapılır?
MsXLabs.org

f778d  Google Play Logo 1600 aa 645x362 onsorlu Bağlantılar

Google’ın resmi uygulama mağazası (eski adıyla Android Market) kurulduğu günden bu yana kapsamlı bir değişim içerisinde gelişmektedir. Arayüz, isim değişikliği (Google Play Store), yorumlar bölümü, Uygulamalarım’dan tutun da uygulama mağazasının her noktasında bir değişim ve gelişimden söz etmek mümkün. Google, Google Play için yayınladığı son güncellemede kullanıcılar için önemli bir yeniliği daha bizlere sundu. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar artık toplu uygulama yükleyebilecek. Bu yenilik sizler önemsiz gibi görünebilir, ancak sürekli telefon değiştiren ya da sürekli yeni ROM’lar deneyen biriyseniz toplu uygulama yükleme size kolaylık sağlayacaktır.
Google Play’de toplu uygulama yükleminin nasıl yapıldığından henüz haberdar değilseniz alt bölümdeki yükleme talimatına göz atabilirsiniz.

Not: Google Play’in 4.6.16 ve üzeri bir sürümüne sahip olmanız gerekiyor.


1.Adım: Android cihazınızda Google Play Store’u açın. Burada sağa doğru kaydırma hareketi yaparak ya da üst bölümde yer alan Google Play logosunu tıklayarak “Ayarlar ve Google Play’de size ait detayların” yer aldığı menüyü açın.
2.Adım: Uygulamalarım sekmesini tıklayın. Burada cihazınızda Yüklü olan uygulamalar ve Tümü şeklinde iki başlık karşınıza çıkacak.
3. Adım: Tümü başlığını tıklayın. Bu bölümde daha önce Google Play’de yüklediğiniz tüm uygulamaları göreceksiniz. Yüklemek istediğiniz bir uygulamaya öncelikle uzun basın. Bu uygulama seçili hale geldikten sonra yüklemek istediğiniz diğer uygulamalara dokunmanız yeterli.

Screenshot 2014 04 26 09 32 46

4. Adım:
Uygulama seçim işlemi bittikten sonra sağ üst köşede bulunan Yükle butonuna tıklayın ve karşınıza çıkan Uygulama İzinlerini kabul edin. Seçilen uygulamalar sırasıyla indirilmeye başlanacak.

Hatırlatma:
Seçtiğiniz tüm uygulamaların uygulama izinlerini tek tek onaylamanız gerekiyor. Bu bölümü kısa yoldan geçecek ya da otomatik hale getirecek bir çözüm şu an için yok.


andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2014       Mesaj #49
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Chinafire’ın Geliştirdiği “500 Firepaper” ile Sürekli Değişen Duvar Kağıtlarına Sahip Olacaksınız

5713d94b932fda2d38d15466f4d5d7a1 w 640 wmp 3

Akıllı telefonları monotonluktan kurtaran (özellikle iOS cihazları) en önemli dinamik duvar kağıtlarıdır. Farklı duvar kağıtları hem kişiliğimizi hemde karakterimizi dılarıdaki kişilere göstermek için oldukça etkili bir yöntemdir. Hem telefonlarda hemde bilgisayarlarda kullanılan duvar kağıtlarının farklılığı ise diğer kullanıcılara hava atmak içinde kullanılmaktadır. Öyle değil mi? Cep telefonlarındaki duvar kağıdı değişikliği ise biraz daha meşakkatli bir iştir. Hem yatay hemde dikey pozisyondaki görünümlerin ayarlanması gerekmekte olup birçok kullanıcı için bu işlem eziyet haline dönüşmektedir. Bu yazıyı okuyan kişiler tabii ki bu konuda oldukça bilgililer fakat birçok kişi duvar kağıtlarını değiştirmeyi bile bilmiyorlar.
XDA’nın en büyük geliştirici topluluğu olan Chainfire’ın geliştirdiği 500 Firepaper uygulaması ise duvar kağıdı değişikliği ile uğraşmak istemeyen kişiler için yapılmış bir uygulama. Programı kurduktan sonra ayarlar menüsüne girerek her türlü ince ayarı gerçekleştirebiliyorsunuz. V2.0 ile dün itibariyle güncellenen 500 Firepaper uygulamasını “Android” telefonunuza indirmek için BURAYA tıklamanız yeterli.

500 FirepaperEkran AlC4B1ntC4B1sC4B1 2


andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2014       Mesaj #50
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Google Kamera Güncellendi, Artık Video Kayıt Esnasında Fotoğraf Çekiliyor.
MsXLabs.org

Android Teknik Destek ponsorlu Bağlantılar
Google bir süre önce Android cihazlar için yeniden tasarlanmış bir kamera uygulamasını Google Play’de yayınladı. Güzel bir görünüme kavuşan kamera uygulamasında stok Android cihazlarda yer alan bazı özellikler ise henüz mevcut değildi. Bunlardan biri de video kayıt esnasında fotoğraf çekim özelliğiydi. Neyse ki Google yeni kamera uygulaması için ilk güncellemeyi yayınladı ve video kayıt esnasında fotoğraf çekme özelliği Google Kamera’nın 2.1.042 numaralı sürümünde yer aldı. Güncelleme içeriğinde bunun dışında bir yenilik yer almadı, fark ettiğiniz bir yenilik olursa yorumlar bölümünden lütfen bildirin. Google’ın kamera uygulamasında en dikkat çeken özellik Lens Bulanıklığı çekim modu olmuştu. Son dönemlerde moda haline gelen arka planı bulanıklaştırma özelliği Lens Bulanıklığı çekim moduyla gerçekleştiriliyor. Bu sayede yakın planda olan nesne ön plana çıkarılabiliyor. Lens Bulanıklığının yanı sıra Kamera, Video, Photo Sphere ve Panorama uygulamada yer alan diğer çekim modları şeklinde sıralanıyor.
Google Kamera uygulaması için güncelleme dağıtımı kademeli olarak gerçekleştiriliyor. Güncelleme henüz size ulaşmadıysa alt bölümde yer alan herhangi bir linkte APK dosyasını yükleyerek son sürüm Google Kamera uygulamasına sahip olabilirsiniz.


Benzer Konular

23 Haziran 2018 / Misafir Bilgisayar
31 Aralık 2012 / karamgozlu Bilgisayar
9 Eylül 2008 / Misafir Sosyal Ağlar
7 Ocak 2013 / efsanemre Bilgisayar
10 Haziran 2015 / _EKSELANS_ Telefon