Cevap Yaz Önceki Konu Sonraki Konu

Vitamin çeşitleri en fazla hangi besinlerde bulunmaktadır?

  • a vitamin cesitleri
  • besinlerdeki vitamin cesitleri
  • vitamin cesitleri
öğrenci kıss
Cevaplanmış   |    4 Ekim 2009 18:34   |   Mesaj #1   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
ben vitamin çeşitlerinin en çok hangi besinlerde olduğunuöğrenmek istiyorum bu benim ödevimdir.ne olur doğru bir şekilde cevaplayın ne olurrr..................................................................... .............bilen her kimse yazsın.yazana çok minnettar kalıcam.ne olur cevaplayın ısrarla soyluyorum...... n eolurr arkadaşlarrr
En iyi cevap Blue Blood tarafından gönderildi

Alıntı
öğrenci kıss adlı kullanıcıdan alıntı

ben vitamin çeşitlerinin en çok hangi besinlerde olduğunuöğrenmek istiyorum bu benim ödevimdir.ne olur doğru bir şekilde cevaplayın ne olurrr..................................................................... .............bilen her kimse yazsın.yazana çok minnettar kalıcam.ne olur cevaplayın ısrarla soyluyorum...... n eolurr arkadaşlarrr

A vitaminiEnfeksiyonlara karşı direnci arttırır normal büyüme, üreme, kemik ve diş gelişimi, görme için gereklidir. Cildin tırnakların ve saçların sağlıklı kalmasını sağlar. Diş ve dişetleri için büyük önem taşır .
Kayısı,kuşkonmaz,maydanoz,ıspanak, havuç,kereviz, marul, portakal, erik, domates

D vitamini
İnce bağırsaklardan kalsiyumun emilmesine yardımcı olur, kalsiyumun kemiklerde ve dişlerde tutulmasını sağlar .
Balık yağı, balık, yumurta, tereyağı, karaciğer, et, sebzeler, güneş

E vitaminiAntioksidan etkilidir. Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatıyor Yaşlı kişilerde bağışıklık sistemini güçlendirir. Hücrelerin daha uzun yaşamasını ve yenilenmesini sağlar .
Buğday, tohumlu besinler, soya fasülyesi yağı, arı sütü, ceviz, marul, tere, kereviz, maydanoz, ıspanak, lahana, mısır yağı, mısır, yulafta

K vitamini Karaciğere gelen Kvitamini burada üretilen bazı pıhtılaşma faktörlerinin yapımında rol alır. Kvitamini takviyesi yanlızca kanamalı hastalarda verilir.
Ispanak,kabak, marul, yeşil domates, yeşil biber, inek sütü, peynir, tereyağı, yumurta, kırmızı et, pirinç, karaciğer, mısır, muz, şeftali, çilek

B1 vitamini Kasların ve sinir sisteminin faliyeti için gereklidir.Yetersizliğinde iştahsızlık, huzursuzluk, bellek zayıflığı ve dikkat azalması görülür.
Buğday, kepek, bira mayası, taze sebze meyve, koyun eti, sığır eti, balık eti, yumurta, süt

B2 vitamini Eksikliğinde dilde kızarma, yanma hissi, ağız çevresi ve dudaklarda kızarma, tahriş, çatlaklar, gözlerde kaşıntı, yanma hissi, katarakt oluşumu, saçların dökülmesi, çocuklarda büyüme yavaşlaması, kilo kaybı, sindirim sorunları oluşur .
Karaciğer, böbrek, buğday unu, patates, et, süt, yumurta, peynir, kepek, yeşil sebzeler, havuç, fındık, yer fıstığı, mercimek
B3 vitamini Yetersiz beslenme sonucu deriyi sinir sistemini tutan pellegra adlı hastalık ortaya çıkar. Hücrelerin oksijeni kullanabilmeleri için gereklidir. Midede sindirimin temel taşları olan asitlerin üretimini sağlar.
Bira mayası, kepek, yer fıstığı, sakatat, kırmızı et, balık, buğday, baklagiller, un, yumurta, süt, limon, kabak, incir, portakal, hurma

B5 vitamini Doğada bol olduğu için eksikliğine rastlanmaz. Ayrıca bir miktar bağırsaklarda da yapılmaktadır. Eksikliği kan şekerinde düşme, ellerde titreme, kalp çarpıntıya neden olur .
Karaciğer, kırmızı et, tavuk, yumurta, ekmek, sebzeler

B6 vitamini Sinir sistemi ve hormonların çalışmasını düzenler.Vücudun savunmasında antikor ve akyuvar oluşumunda rol oynar. Eksikliğinde migren tipi baş ağrısı, kansızlık, ciltte kuruluk, görme problemleri, uyuşukluk, adele zayıflığı ve krampları oluşur .
Karaciğer, böbrek, kırmızı et, balık, yumurta, ekmek, sebzeler

B11 vitamini Kırmızı kan hücreleri ve sinir dokularının oluşumunda aktif rol oynar. Hücre bölünmesi için gereklidir. Bu etkisi ile büyümeyi de sağlar. Anne karnındaki bebeğin sinir sisteminin gelişimi için de gereklidir. Eksikliğinde iştahsızlık, kilo kaybı, bulantı, kusma, ishal, baş ağrısı, unutkanlık, çarpıntı gibi bazı kalp sorunları oluşabilir .
Karaciğer, böbrek, kırmızı et, ıspanak, marul, yumurta, ekmek, portakal, muz

B12 vitamini Besinlerle veya sigara gibi alışkanlıklarla vücuda giren siyanürü etkisiz hale getirir. Eksikliğinde dilde hassasiyet, şişme, kızarma, hayal görme, depresyon, adalelerde kasılmalar, sinir iltihaplarına bağlı olarak el ve ayaklarda uyuşma, karıncalanma, yanma şikayetleri oluşur .
Karaciğer, yürek, böbrek, kırmızı et, tavuk, balık, süt, peynir, yumurta

C vitamini Vücudumuz C vitaminini üretemez bitkiler ve bazı hayvanlar bu vitamini üretebilmektedir. Besinlerle alınan vitamin 2 saat içersinde kullanılır 4 saat sonunda kandan uzaklaşır. Yaraların iyileşmesini, damarların sağlıklı olamalarını sağlar.Vücudun savunma sistemini artırıcı etkisi vardır. Histamin yapımını azaltarak allerjik olayların şiddetini düşürür. Eksikliğinde diş eti kanamaları ve çekilmeleri olur.
Siyah üzüm, narenciye, çilek, kavun, karpuz, yeşil biber, maydanoz, brokoli, havuç, soğan, bezelye
kaynak
inceleyiniz linkleri
Vitaminler - K Vitamini - MsXLabs


Vitaminler - C Vitamini - MsXLabs


Vitaminler - D Vitamini - MsXLabs


Vitaminler - E Vitamini - Sayfa 2 - MsXLabs


Vitaminler - B3 Vitamini - MsXLabs


Vitaminler - B6 Vitamini - MsXLabs


Vitaminler - B5 Vitamini - MsXLabs


Vitaminler - B12 Vitamini - MsXLabs

Blue Blood
4 Ekim 2009 18:37   |   Mesaj #2   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
Alıntı
öğrenci kıss adlı kullanıcıdan alıntı

ben vitamin çeşitlerinin en çok hangi besinlerde olduğunuöğrenmek istiyorum bu benim ödevimdir.ne olur doğru bir şekilde cevaplayın ne olurrr..................................................................... .............bilen her kimse yazsın.yazana çok minnettar kalıcam.ne olur cevaplayın ısrarla soyluyorum...... n eolurr arkadaşlarrr

A vitaminiEnfeksiyonlara karşı direnci arttırır normal büyüme, üreme, kemik ve diş gelişimi, görme için gereklidir. Cildin tırnakların ve saçların sağlıklı kalmasını sağlar. Diş ve dişetleri için büyük önem taşır .
Kayısı,kuşkonmaz,maydanoz,ıspanak, havuç,kereviz, marul, portakal, erik, domates

D vitamini
İnce bağırsaklardan kalsiyumun emilmesine yardımcı olur, kalsiyumun kemiklerde ve dişlerde tutulmasını sağlar .
Balık yağı, balık, yumurta, tereyağı, karaciğer, et, sebzeler, güneş

E vitaminiAntioksidan etkilidir. Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatıyor Yaşlı kişilerde bağışıklık sistemini güçlendirir. Hücrelerin daha uzun yaşamasını ve yenilenmesini sağlar .
Buğday, tohumlu besinler, soya fasülyesi yağı, arı sütü, ceviz, marul, tere, kereviz, maydanoz, ıspanak, lahana, mısır yağı, mısır, yulafta

K vitamini Karaciğere gelen Kvitamini burada üretilen bazı pıhtılaşma faktörlerinin yapımında rol alır. Kvitamini takviyesi yanlızca kanamalı hastalarda verilir.
Ispanak,kabak, marul, yeşil domates, yeşil biber, inek sütü, peynir, tereyağı, yumurta, kırmızı et, pirinç, karaciğer, mısır, muz, şeftali, çilek

B1 vitamini Kasların ve sinir sisteminin faliyeti için gereklidir.Yetersizliğinde iştahsızlık, huzursuzluk, bellek zayıflığı ve dikkat azalması görülür.
Buğday, kepek, bira mayası, taze sebze meyve, koyun eti, sığır eti, balık eti, yumurta, süt

B2 vitamini Eksikliğinde dilde kızarma, yanma hissi, ağız çevresi ve dudaklarda kızarma, tahriş, çatlaklar, gözlerde kaşıntı, yanma hissi, katarakt oluşumu, saçların dökülmesi, çocuklarda büyüme yavaşlaması, kilo kaybı, sindirim sorunları oluşur .
Karaciğer, böbrek, buğday unu, patates, et, süt, yumurta, peynir, kepek, yeşil sebzeler, havuç, fındık, yer fıstığı, mercimek
B3 vitamini Yetersiz beslenme sonucu deriyi sinir sistemini tutan pellegra adlı hastalık ortaya çıkar. Hücrelerin oksijeni kullanabilmeleri için gereklidir. Midede sindirimin temel taşları olan asitlerin üretimini sağlar.
Bira mayası, kepek, yer fıstığı, sakatat, kırmızı et, balık, buğday, baklagiller, un, yumurta, süt, limon, kabak, incir, portakal, hurma

B5 vitamini Doğada bol olduğu için eksikliğine rastlanmaz. Ayrıca bir miktar bağırsaklarda da yapılmaktadır. Eksikliği kan şekerinde düşme, ellerde titreme, kalp çarpıntıya neden olur .
Karaciğer, kırmızı et, tavuk, yumurta, ekmek, sebzeler

B6 vitamini Sinir sistemi ve hormonların çalışmasını düzenler.Vücudun savunmasında antikor ve akyuvar oluşumunda rol oynar. Eksikliğinde migren tipi baş ağrısı, kansızlık, ciltte kuruluk, görme problemleri, uyuşukluk, adele zayıflığı ve krampları oluşur .
Karaciğer, böbrek, kırmızı et, balık, yumurta, ekmek, sebzeler

B11 vitamini Kırmızı kan hücreleri ve sinir dokularının oluşumunda aktif rol oynar. Hücre bölünmesi için gereklidir. Bu etkisi ile büyümeyi de sağlar. Anne karnındaki bebeğin sinir sisteminin gelişimi için de gereklidir. Eksikliğinde iştahsızlık, kilo kaybı, bulantı, kusma, ishal, baş ağrısı, unutkanlık, çarpıntı gibi bazı kalp sorunları oluşabilir .
Karaciğer, böbrek, kırmızı et, ıspanak, marul, yumurta, ekmek, portakal, muz

B12 vitamini Besinlerle veya sigara gibi alışkanlıklarla vücuda giren siyanürü etkisiz hale getirir. Eksikliğinde dilde hassasiyet, şişme, kızarma, hayal görme, depresyon, adalelerde kasılmalar, sinir iltihaplarına bağlı olarak el ve ayaklarda uyuşma, karıncalanma, yanma şikayetleri oluşur .
Karaciğer, yürek, böbrek, kırmızı et, tavuk, balık, süt, peynir, yumurta

C vitamini Vücudumuz C vitaminini üretemez bitkiler ve bazı hayvanlar bu vitamini üretebilmektedir. Besinlerle alınan vitamin 2 saat içersinde kullanılır 4 saat sonunda kandan uzaklaşır. Yaraların iyileşmesini, damarların sağlıklı olamalarını sağlar.Vücudun savunma sistemini artırıcı etkisi vardır. Histamin yapımını azaltarak allerjik olayların şiddetini düşürür. Eksikliğinde diş eti kanamaları ve çekilmeleri olur.
Siyah üzüm, narenciye, çilek, kavun, karpuz, yeşil biber, maydanoz, brokoli, havuç, soğan, bezelye
kaynak
inceleyiniz linkleri
Vitaminler - K Vitamini - MsXLabs


Vitaminler - C Vitamini - MsXLabs


Vitaminler - D Vitamini - MsXLabs


Vitaminler - E Vitamini - Sayfa 2 - MsXLabs


Vitaminler - B3 Vitamini - MsXLabs


Vitaminler - B6 Vitamini - MsXLabs


Vitaminler - B5 Vitamini - MsXLabs


Vitaminler - B12 Vitamini - MsXLabs
Misafir
7 Ekim 2009 16:10   |   Mesaj #3   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
vitamin çesitleri en çok hangi besinlerde bulunur ??
Misafir
21 Eylül 2010 15:11   |   Mesaj #4   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
bu sayfayı iki yapmışsınız yoksa ödevimizi yapamazdık teşekkürler
bu besinblerin bize ne yaraları ve ne zaraları vardır lütfen cevap yazın lütfenn
Misafir
22 Eylül 2010 16:07   |   Mesaj #5   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
besin maddeleri hangi bnesin de daha cok bulunur
Misafir
22 Eylül 2010 18:36   |   Mesaj #6   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
yaaaaaa arkadaşlar vitaminler hangi besinde daha çok ????????????????
Misafir
22 Eylül 2010 21:58   |   Mesaj #7   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
besinler vücüdumuzu geliştirir içlerinde her çeşit vitamin bulunurr... bu yüzden her çesit bsinden muhakkak yemeliyiz.......
Misafir
6 Ekim 2010 21:01   |   Mesaj #8   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
yaaaa arkadaşlar anlamıyorum vitamine ne gerek vaR
Misafir
26 Ekim 2010 15:06   |   Mesaj #9   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
yaaaaaa arkadaşlar vitaminler hangi besinlerde vardir ?
Misafir
12 Aralık 2010 11:10   |   Mesaj #10   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
ya çokkk uzunn ablacmm bu vitmnlr yaaaaaaaaaaa
Cevap Yaz
Hızlı Cevap
İsim:
Mesaj:
Önceki Konu Sonraki Konu

Vitamin çeşitleri en fazla hangi besinlerde bulunmaktadır? Konusuna Benzer Konular

Cevap: 6
Son Mesaj: 27 Kasım 2014 14:18
Cevap: 1
Son Mesaj: 17 Kasım 2014 14:52
Vitaminler nelerdir? Hangi vitamin, hangi besinde bulunur?
Gönderen: strawberry Forum: Soru-Cevap
Cevap: 41
Son Mesaj: 12 Ekim 2014 12:52
Vitamin çeşitleri nelerdir?
Gönderen: Misafir Forum: Soru-Cevap
Cevap: 18
Son Mesaj: 24 Eylül 2014 21:20
Hangi ülkelerde atom bombası bulunmaktadır?
Gönderen: KaRma Forum: Soru-Cevap
Cevap: 13
Son Mesaj: 9 Ağustos 2014 17:22
Sayfa 0.401 saniyede 12 sorgu ile oluşturuldu